TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 06:00
Temperatura18.7 °C
Umiditatea 64%
Presiunea 995.3
Vânt1.7 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Adrian Solomon, pe 3 Iunie, cu o zi înainte de vizită: "De ce vine doamna Anca Boagiu?"

▶ [TC 00:00]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ce spune legea, invocată chiar de secretarul general al ministerului în răspunsul său. Ia uite, la articolul 22, indice 1: "pentru realizarea proiectelor prioritare de interes naţional şi european, cu acordul autorităţilor administraţiei publice locale, se preiau de către administratorul drumurilor naţionale sectoare de drum de interes naţional, judeţean sau local, situate în intravilanul unor localităţi în vederea realizării lucrărilor respective. După finalizarea lucrărilor sectoarele de drum se retransmit autorităţilor administraţiei publice locale de care au aparţinut". Deci este lege! Este lege. Acuma vine şi explicaţia. Astea-s legile, să vă uitaţi că ei sunt obligaţi de către legile din ţara asta, una care modifică articolul 22 chiar din legea 10 din 9 Ianuarie 2007, unde se vorbeşte clar despre lucrul ăsta."
▶ [TC 01:04]
Adrian Solomon, deputat PSD: "De ce vine doamna Anca Boagiu? După cum bine ştiţi, domnul Dan Marian participă la alegerile locale de anul viitor, cu dorinţa exprimată de a câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean. După modelul semnării documentelor pentru proiectul de modernizare a străzilor din Deal 2 şi celelalte cartiere, ei amână la nesfârşit lucrul ăsta până în momentul când nu mai pot. Şi în momentul când nu mai pot, vin aici, cu tam-tam, cu mare pompă, şi spun "uite, noi facem lucrul ăsta pentru Bârlad!". Când de regulă legea şi toate celelalte erau altfel, şi ei nu fac decât un abuz, în scop politic şi electoral, pentru a-l umfla, ilegal zic eu, pe Dan Marian."
▶ [TC 01:56]
Adrian Solomon, deputat PSD: "La fel şi cu DN24. Ei au contract pe toată distanţa, de la limita cu judeţul Galaţi până la Albiţa. Se lucrează pe această chestiune. În martie 2011 secretarul general al ministerului transporturilor, fostul ministru Dobre, spune că nu există niciun tronson de drum care să treacă prin Bârlad şi să fie obiectiv european sau naţional, cum spune legea aici. Şi prin urmare, eu voi reveni, de fapt am depus-o de marţi la Cameră, voi reveni cu o interpelare la Anca Boagiu în care îi fac cunoscut că se află într-un abuz clar de putere şi poate fi trasă la răspundere de legea responsabilităţii ministeriale. Când nu aplici o lege în interesul general doar pentru că ai tu un interes politic electoral direct în chestiunea asta este o faptă penală. Şi eu îi voi face cunoscut acest lucru, veţi vedea pe site-ul Camerei când va fi publicată acestă interpelare şi răspunsul doamnei, la care nu poate să semneze secretarul general al guvernului, că l-a băgat pe ăla la înaintare "băi, bagă-te tu acolo că tu nu eşti... responsabil", dar miniştrii sunt şi unui parlamentar trebuie să-i răspundă ministrul. Sub semnătura doamnei ministru nu se vor mai putea afla altfel de măgării."

▶ [TC 03:27]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Haideţi să vă citesc un răspuns la o hotărâre de guvern iniţiată la propunerea Consiliului Local de către prefectul judeţului Vaslui şi preşedintele Consiliului Judeţean. Şi anume acea hotărâre prevedea trecerea sectorului de drum din DN24 cuprinsă între km 65 şi 73 aparţinând domeniului public al statului, din administrare Consiliului Local Bârlad în adminstrarea CNADNR în vederea administrării sectorului de drum. Această hotărâre bineînţeles a fost citită şi apoi transmisă către domnul Laurenţiu Mironescu. Vă zice ceva numele Laurenţiu Mironescu? Cine-i? Fostul domn secretar general al ministerului de interne. Şi spune domnul Dobre, secretar general al ministerului transporturilor: "Vă comunicăm că nu considerăm oportună promovarea acestui proiect de act normativ datorită faptului că nu au fost identificate proiecte în derulare la nivelul CNADNR, prin care să se efectueze reabilitarea DN24 pe un tronson care să cuprindă şi sectorul de drum cuprin între km 65 şi 73, astfel încât să poată fi invocate prevederile articolului 22, indice 1, alineatul 1, din O.G. nr. 43 din 1997, privind regimul drumurilor cu modificările şi completările ulterioare. În prezent CNADNR are în derulare un proiect ce se referă la reabilitarea DN24 pe sectorul de drum cuprins între km 105 şi 197, proiect care se află în stadiu avansat de execuţie şi a lucrărilor şi nu poate cuprinde şi sectorul de drum solicitat de Consiliul Local Bârlad". Deci ei zic că numai de la Banca încolo se lucrează pe DN24, nu şi de la Tutova încoace şi nu e un efort foarte mare să mergeţi să vedeţi că se lucrează şi aici!"
▶ [TC 05:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Mai mult decât atât, există toate informaţiile, de pe SEAP luate, unde se spune că, de exemplu, pe 29.07.2010 a fost scos la licitaţie "Reabilitare DN24" între km 22 şi 47. Deci mai jos de 63 cât ne interesează pe noi. Avem şi contracte de execuţie. Avem tot ce trebuie. Prin urmare cei de la minister au răspuns unei solicitări legitime a Consiliului Local cu nimic altceva decât cu o necunoaştere crasă a legii."

3.923 vizualizări |32 comentarii6m51s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1394 secunde.