TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  00:00
Temperatura8.1 °C
Umiditatea 73%
Presiunea 979.9 mb
Vânt0.9 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Şedinţa Consiliului Local Bârlad din 12 August 2010

Dumitru Bouroş, consilier local PNL: "ÃŽnainte de a fi supusă la vot ordinea de zi eu am câteva cuvinte de spus. Fiindcă suntem convocaţi într-o şedinţă a Consiliului Local, anumite condiţii legale, dacă nu chiar toate, trebuie respectate. Noi am mai avut asemenea incidente şi-am sperat să nu se repete. Convocaţi la această şedinţă a Consiliului Local fiecare am făcut ce-am putut, să putem să discutăm materialele din această şedinţă. Am constatat că nu putem să discutăm, nu putem să ne spunem punctul de vedere cu privire la proiectele legislative de pe ordinea de zi. ÃŽn speţă, legea spune că, atunci când suntem convocaţi, ni se pun la dispoziţie materialele privind hotărârile de pe ordinea de zi. Eu nu am primit decât ordinea de zi. Noi, consilierii, am primit un CD, şi dacă cineva este curios am să-l pun la dispoziţie, pe care nu am găsit decât un proiect de hotărâre. Acum, am auzit tot felul de discuţii, versiuni, eu nu am o versiune oficială. L-aş întreba pe domnul secretar sau pe domnul preşedinte de astăzi cine-a hotărât, cine-a dat dispoziţia, ca noi să nu primim mapa cu toate documentele. Am auzit o versiune că s-au dat mape numai la preşedinţii de comisie, deşi este ştiut că [la] toate comisiile de specialitate preşedinţii sunt de la Partidul Social Democrat iar noi, de la Partidul Naţional Liberal, nu vorbesc în numele PDL-ului, poate dumnealor au altă opinie sau îşi vor spune punctul de vedere separat, nu am primit aşa ceva. Şi-am primit un CD unde [se află] numai un singur proiect de hotărâre, respectiv cel cu bugetul. Aşa că, această strategie pe care a adoptat-o preşedintele, care este astăzi, cu secretarul - aş vrea domnul secretar pentru că este mai în temă, mă scuteşte de toate celelalte comentarii şi noi, cei 3 consilieri liberali vom vota inclusiv împotriva ordinii de zi şi împotriva tuturor proiectelor de pe ordinea de zi. Aş vrea un răspuns dacă [se poate] ca să ştim şi noi cine-a hotărât să nu primit materialele."

Bunea Marin, consilier local PSD, preşedinte de şedinţă: "Domnule secretar, puteţi da explicaţii?"

Cătălin Haret, secretar municipiul Bârlad: "Explicaţiile sunt de ordin financiar, posibilităţile materiale nu ne-au permis să multiplicăm. Noi am avut la dispoziţie la fiecare comisie şi la sediul primăriei, toate materialele de şedinţă au fost puse la dispoziţie domnilor consilieri pentru a fi consultate."

Viorel Dumitraşc, consilier local PSD: "Această situaţie nu este o noutate acuma, în luna August. Majoritatea ştim că, de cel puţin 4-5 luni, de la începutul anului, am fost informaţi despre ceea ce dvs. abia acuma constataţi. ÃŽn sensul că se vor face mape pe suport scris pentru comisii. Pentru preşedinţi sau pentru comisii. Urmând ca dvs. să vi se pună la dispoziţie pe suport electronic. Că suportul electronic de astăzi este aşa cum spuneţi dvs., aşa o fi. Dar în cadrul şedinţelor de comisii au fost şi sunt mape pe suport scris. Dacă dvs., o parte, n-aţi fost la şedinţele de comisii, probabil că nu aţi luat. Acest dosar îl am de 3 zile şi-l puteam înmâna oricărui coleg să-l studieze. Aşa că acest motiv, care în parte, la prima vedere, este justificat, nu cred că poate duce la o asemenea atitudine din partea dvs., stimaţi colegi de la Partidul Liberal."

Dumitru Bouroş, consilier local PNL: "Domnule preşedinte, eu am sperat c-am fost înţeles în ceea ce-am spus şi disputa asta cu domnul coleg, consilier la PSD, este, văd că, mai veche, şi se conturează aşa la fiecare şedinţă. Noi când ne prezentăm la Consiliul Local semnăm şi luăm mapa. Nu ştiu despre ce mapă spuneţi dvs. că nu am primit decât ordinea de zi. Am mers jos şi-am cerut. Dvs. despre ce mapă [vorbiţi], dacă eu am spus că s-au dat numai la preşedinţii de comisii şi toate comisiile sunt la PSD. Cei care au adoptat această strategie puteau să spună "dom'le, dăm câte o mapă la fiecare reprezentant de partid, unul de la PNL, unul de la PDL şi unul de la PSD, şi erau 3 şi îi împăcaţi pe toţi. Acum nu aveţi decât la PSD mapă."

Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Da, într-adevăr, punctul de vedere al dvs. este destul de corect, este corect până la urmă, nu aţi avut mapele. Având în vedere această observaţie la viitoarele şedinţe vom face în aşa fel încât vom face efoturi financiare, materiale, în continuare astfel încât pe lângă cele 4 comisii să putem face câte o mapă şi pentru celelalte partide. ÃŽmi cer scuze, dar în principiu trebuie să înţelegeţi şi dvs., şi sper că înţelegeţi, că resursele materiale sunt aşa cum sunt, ultimele hotărâri de guvern sunt în acest sens - de a face economie - şi nu avem posibilitatea să cheltuim sute, mii de lei pe topuri de hârtie. Dacă aţi vedea când se descarcă hârtia nu numai pentru şedinţe ci pentru întreg aparatul, v-aţi speria şi chiar dvs. dacă aţi fi mi-aţi spune "dom'le, prea multă risipă". Nu ştiu dacă este risipă, dar nu suntem în posibilitatea să asigurăm aşa cum asigurăm pentru fiecare câte o mapă. Având în vedere lucrul acesta, dar şi observaţia - pertinentă - făcută de dvs., sunt două variante: facem câte un dosar de şedinţă şi pentru fiecare partid în plus [faţă de] de cum s-au dat sau, acuma mai glumesc, veniţi, pentru că numai cei de la PSD ştiu, veniţi la PSD şi-l veţi avea la îndemână."

Dumitru Bouroş, consilier local PNL: "Domnule primar, mai aveţi o variantă, sacrificaţi şi PSD-ul, daţi-le un singur dosar şi faceţi 3."

Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Domnule avocat, aveţi dreptate, şi-o să facem, dar nu putem să dăm la fiecare, asta am vrut să spun."

Ciprian Feraru, consilier local PNL: "Dacă sunteţi amabil, pentru a preveni aceste întâmplări fără dosare, [noi] grupul liberal am adus top de hârtie (îl arată pe masă, n.r.) pentru şedinţa următoare. Şi de-acum o să aducem de fiecare dată ca să avem şi noi dosar de şedinţă, mulţumim."

Traian Petcu, consilier local PSD: "Şi-un cartuş de imprimantă laser!"

2.899 vizualizări |16 comentarii50m41s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1099 secunde.