TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 13:00
Temperatura9.6 °C
Umiditatea 86%
Presiunea 981.2
Vânt5.7 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
22-01-2021
VALUTARON
EUR4.8740
USD4.0034
GBP5.4696
XAU238.5807
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

6 Mai 2009
Atenţie la apelurile şi SMS-urile escrocilor !

De la începutul acestui an, la Inspectoratului de Poliţie al Judeţului VASLUI au fost înregistrate 5 sesizări cu privire la comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin intermediul telefoniei mobile. Astfel de fapte au mai fost sesizate şi în anul trecut, însă acum metodele folosite de infractori s-au mai schimbat, doar rezultatul este acelaşi: o pagubă destul de serioasă în detrimentul victimelor acestui tip de infracţiune!

Pentru prevenirea acestui tip de infracţiune, vă atenţionăm despre tentativele unor persoane rău intenţionate de a vă înşela săvârşind o serie de infracţiuni prin diverse tehnici de comunicare. În situaţia în care veţi da curs acestor oferte iluzorii, sunteţi pasibili de prejudicii materiale. Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, vă prezentăm câteva oferte frauduloase frecvent folosite de infractori:

Abonatul este contactat prin intermediul telefonului mobil de o persoană care pretinde că este reprezentanta unei cunoscute companii de telefonie mobilă şi care îi comunică faptul că dintr-o eroare a firmei, anumite date au fost şterse din baza de date sau a fost înregistrată în contul său o convorbire telefonică internaţională pe care nu a efectuat-o.
Pentru a remedia aceste aspecte, „viitoarea victimă” este îndrumată să parcurgă anumiţi paşi precizaţi de interlocutor şi să tasteze anumite cifre pe telefonul mobil. Rezultatul acestor operaţiuni este de fapt reîncărcarea unei cartele telefonice cu o anumită sumă de bani – 75 Euro, 100 Euro, 130 Euro.
În alte cazuri presupuşi angajaţi ai unor firme de telefonie mobilă contactează un abonat şi îi comunică faptul că poate beneficia de o ofertă promoţională, cum ar fi reducerea cu 50% a costurilor convorbirilor sau primirea unui număr de minute naţionale cadou dacă tastează pe telefonul său anumite cifre. În final se primeşte un mesaj prin care se specifică faptul că a transferat o sumă de bani la un număr de telefon.
De asemenea, se primesc mesaje cu privire la câştigarea unui premiu atractiv (20.000 Euro, un telefon mobil performant). Pentru a intra în posesia premiului, „fericitul câştigător” este îndrumat să formeze un număr de telefon, de unde i se recomandă depunerea unei sume de bani într-un cont, dar şi achiziţionarea mai multor cartele telefonice pentru care trebuie să comunice codul de reîncărcare şi seria.
De fiecare dată infractorii se recomandă ca reprezentând diferite reţele de telefonie mobilă, au o atitudine foarte convingătoare, astfel că îşi determină victimele ca într-un interval scurt de timp să achiziţioneze cartelele şi să transmită codurile de reîncărcare.

Pentru prevenirea acestor tipuri de infracţiuni poliţia vă recomandă:

Nu daţi curs la astfel de solicitări. Prezentaţi-vă întotdeauna la sediul sau la una din filialele societăţii menţionate de către persoana necunoscută care v-a contactat. Până nu aţi discutat personal cu un reprezentant oficial, nu transmiteţi nici un fel de date personale sau de siguranţă ale telefonului personal sau ale cartelelor reîncărcabile pe care le posedaţi.
Nu transmiteţi nimănui datele dumneavoastră personale, mai ales atunci când anumite persoane vă solicită aceste date prin telefon, mesaj sau e-mail.
Informaţi-vă cu privire la diversele oferte pe care le primiţi pe diferite canale de comunicare şi nu vă grăbiţi să le daţi curs fără o verificare prealabilă, tentaţi fiind de obţinerea unor câştiguri pe căi cât mai facile.

Biroul de presă al IPJ Vaslui, 6 Mai 2009

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1391 secunde.