TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  08:00
Temperatura4.2 °C
Umiditatea 91%
Presiunea 982.4 mb
Vânt1.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
18-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6625
GBP5.8158
XAU356.8680
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

9 Septembrie 2011
Exerciţiu ISU în gara Bârlad


218 fotografii | 151.293 vizualizări (694/foto)

În ziua de 9 septembrie, în staţia C.F.R. Bârlad, începând cu ora 12.30, a fost organizat un exerciţiu de cooperare care a avut ca scop antrenarea membrilor C.J.S.U. în conducerea forţelor din subordine pentru a acţiona operativ în îndeplinirea misiunilor specifice ce le revin pentru înlăturarea efectelor produse în urma unui accident feroviar grav.
Situaţia tactică:
În ziua de 09.09.2011 traficul feroviar în zona Gării Bârlad se desfăşoară cu dificultate, din cauza aglomerării terminalului de marfă şi a lucrărilor de întreţinere ce se execută la intrarea şi ieşirea din gară. La ora 12.30 s-a primit un apel prin S.N.A.U. – 112, de la şeful gării Bârlad, care a informat că, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile (ceaţă densă) şi a nerespectării semnificaţiei indicatoarelor specifice, în gara Bârlad s-a produs un grav accident feroviar. În timp ce trenul personal 6442, care circula din direcţia Tecuci către Iaşi, staţiona în gară, un tren de marfă a lovit în plin trenul de persoane, din cauza unei manevre greşite efectuate la intrarea în gară; impactul a fost deosebit de violent, având drept urmare deraierea unui vagon de persoane (acesta s-a răsturnat, după o alunecare pe şine de aproximativ 80 metri) şi a altor două vagoane de marfă (dintre care o cisternă), care au sărit de pe şine; prima estimare indică existenţa a cel puţin 30 persoane blocate în trenul de călători.
Din accident a rezultat un număr mare de victime, la prima evaluare situaţia prezentându-se astfel:
- decedaţi: 2 persoane;
- răniţi grav: 16 persoane;
- răniţi uşor: 12 persoane.
Primul vagon de călători de la capătul trenului a fost serios avariat, făcând imposibilă evacuarea călătorilor pe la uşile de acces în vagon; în vagon sunt persoane rănite şi agitate, iar starea de panică a atins cote maxime; lângă vagonul cu motorină s-a produs un incendiu, cu posibilitate de propagare la vagonul cisternă.
În baza informaţiilor primite prin dispeceratul I.S.U.J Vaslui, inspectorul şef solicită prefectului judeţului aprobarea pentru activarea „Planului roşu de intervenţie al judeţului Vaslui”.
 
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1123 secunde.