TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 15:00
Temperatura-1.1 °C
Umiditatea 80%
Presiunea 990.8
Vânt6.5 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
30-01-2023
VALUTARON
EUR4.9030
USD278.6082
GBP5.5798
XAU6.0788
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

4 Aprilie 2013
4 Aprilie - Ziua Naţională declarată Împotiva Extragerii Gazelor de Şist          Īn lipsa unei autorizaţii de miting īn Bārlad pentru data de 4 Aprilie 2013, declarată şi Ziua Naţională Īmpotriva Extragerii Gazelor de Şist, la ora 15 la biserica Sf. Ilie s-a ţinut o (1) slujbă religioasă specială, la care au participat şi membrii GISCB, pentru a marca 1 an de la primele proteste de la Bārlad precum şi pentru solidaritatea naţională īmpotriva extragerii gazelor de şist.

          La īncheierea slujbei, care a durat o oră şi 10 minute şi la care au participat aproximativ 100 de oameni īn biserică şi alţi 200 īn curte şi īn stradă, părintele protopop Vasile Lăiu i-a anunţat pe aceştia că "activitatea noastră, a bārlădenilor, se īncheie īn momentul de faţă şi aici" şi a făcut apel la participanţii la slujbă să meargă acasă īn linişte şi cu un comportament de buni cetăţeni.

          Din faţa bisericii un anume grup de persoane a plecat īnsă spre (2) primărie unde īn total s-au strāns aproximativ 100 de persoane. Acolo, timp de 20 de minute, aceştia au protestat şi au scandat īmpotriva Chevron, a extragerii gazelor de şist dar şi īmpotriva primarului care nu le-a autorizat niciuna din multele cereri depuse pentru miting.

          De la primărie au pornit mai departe spre Grădina Publică īnsă pe drum cineva a strigat: "Acasă la primar ! Acasă la primar !", aşa că toată mulţimea s-a īndreptat īntr-acolo. Unul din manifestanti a īntrebat: "Ce să facem la primar ?!".

          Ajunşi pe strada unde locuieşte primarul o parte din manifestanţi s-au oprit iniţial să strige la o adresă greşită, aflată cu două case mai la vale. După ce au fost īndemnaţi "Mai sus, mai sus ! Aici e bine", (3) au scandat lozinci mai mult sau mai puţin dure īmpotriva primarului Constantinescu dar şi a deputatului Solomon. Unii dintre manifestanţi au vrut chiar să meargă şi la deputat acasă, dar au renunţat cānd au aflat că locuieşte departe, tocmai la ANL-uri.

          Următorul punct fierbinte de pe traseul spre Grădina Publică a fost intersecţia de la Crolux unde s-a lăsat cu (4) fluierături şi ceartă din cauza că jandarmii ar fi īncercat să se interpună īntre manifestanţi pentru a-i despărţi şi dispersa.

          Următoarea oprire a fost īn (4) curtea bisericii Sf. Ecaterina de la spital unde manifestanţii au dat o roată cu bannerul, au spus Tatăl Nostru iar apoi au plecat mai departe pānă la Grădina Publică.

          Īn jurul orei 18.45 manifestanţii au revenit de la Grădina Publică īn faţa primăriei pe partea cu Biserica Domnească, unde au legat bannerul īn partea de jos a stālpilor de iluminat public după care s-au dispersat.
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1317 secunde.