TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  11:00
Temperatura19.6 °C
Umiditatea 33%
Presiunea 982.4 mb
Vânt8.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

13 Martie 2015
Gest umanitar pentru pacienţii Spitalului de Psihiatrie Murgeni. 6 Martie 2015


44 fotografii | 14.004 vizualizări (318/foto)

În după-amiaza zilei de 6 Martie, la Spitalul de Psihiatrie Murgeni a avut loc un emoţionant moment artistic, prilejuit de aniversarea Zilei Internaţionale a Femeii, susţinut de către grupul de copii "Bucuria Copiilor" al Parohiei Vădeni-Rai pentru pacienţii internaţi în secţia de psihiatrie. Copiii au adus bunădispoziţie în sala de festivităţi prin recitarea de poezii şi interpretarea de cântece în cinstea mamei, dar şi prin darurile oferite bolnavilor la final: flori, cărţi de rugăciune, iconiţe, cruci pentru purtat la gât, felicitări, brăţari din şnur şi mărgele precum şi prăjituri pregătite de către copii împreună cu părinţiilor.

Manifestarea a reprezentat încununarea unei serii de activităţi desfăşurate sub numele "Suferinţa mângăiată din suflet de copil". Acesta este un proiect ce face parte din concursul organizat de către Patriarhia Română cu titlul "Mâini întinse spre lucrarea poruncilor Lui Dumnezeu" ce are ca scop cultivarea dragostei faţă de semeni şi educarea copiilor în spiritul ajutorării oamenilor aflaţi în suferinţă.

În decurs de o lună, cei 33 de copii, sub îndrumarea preotului paroh Mereuţă Dan, pe lângă pregătirea momentului artistic, au organizat ateliere de creaţie în cadrul cărora au confecţionat brăţări, mărţisoare şi felicitări pe care apoi le-au comercializat la magazinele din localitate şi la pangarul bisericii. Cu banii obţinuti au achiziţionat darurile pe care le-au oferit bolnavilor.

Pe 5 Martie s-au format "ateliere culinare" în cadrul cărora copiii au pregătit prăjituri de post: cornuleţe, sfinţi cu nucă, ştrudel cu mere, plăcintă cu dovleac, negrese şi salam de biscuiţi.

Proiectul a urmarit şi a reuşit să închege o mare familie în care s-au dezvoltat: spirit de echipă, creativitate, dorinţa de performanţă şi calitate în munca depusă, responsabilizare şi altruism.

Activitatea a fost apreciată ca o premieră în Instituţie de către managerul general, dl. Jurist Ionel Carp, şi ca pe o mângăiere de la Dumnezeu de către dl. Sergiu Stratulat, asistent social. Bucuria pe care au împărţit-o copiii a fost răsplătită prin mărţişoare şi felicitari create de bolnavi.

Text şi foto: autorii acţiunii.
 
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1117 secunde.