Demostratie de karting la Colegiul "Codreanu"


Copiii de la Clubul Elevilor "Spiru Haret" din Bârlad au oferit o lecţie de viteză şi îndemânare pe karturi.



Demonstraţia s-a desfăşurat astăzi, la prânz, pe terenul de sport al Colegiului Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu".


Câţiva prichindei de la Clubul Elevilor, s-au urcat în karturi şi au arătat liceenilor de ce sunt în stare.


"Aceasta a fost partea a doua a demonstraţie de acest gen. Vrem ca, prin intermediul acestor acţiuni, să familiarizăm lumea cu acest sport şi să îndemnăm copiii să ni se alăture", ne-a spus Marius Gîmbuţă, coordonatorul Cercului de karting.


Articol preluat de pe adevarul.ro

Deschiderea anului şcolar la Clubul Copiilor "Spiru Haret", Bârlad: Cercul de Karting

Sambata, 2 octombrie 2010 a avut loc deschiderea anului şcolar la Clubul Copiilor "Spiru Haret" Bârlad.

Atractia zilei a fost o scurta demonstratie realizata de Cercul de karting, sub indrumarea domnului prof. Marius Gîmbuţă




Cei care doresc sa se inscrie sunt BINEVENITI!






CUPA IAŞULUI - Înca un premiu pentru Cercul de Karting din Bârlad



În urma participãrii la Concursul Interjudetean de Karting „Cupa Iasului“, Cercul de Karting din Bârlad a reusit sã obtinã prin pilotul de doar zece ani, Adrian Pelin, locul III la proba de vitezã. Performanta este mai mult decât multumitoare pentru instructorul Cercului, mai ales cã cei înscrisi aici dispun doar de douã karturi cu care pot concura. Tot important este si faptul cã, dupã clasamentul final, Cercul de Karting din Bârlad se situeazã pe onorabilul loc opt, dintr-un total de 15 participante.

Concursul s-a desfãsurat în primele douã zile ale lunii mai si a fost organizat de Palatul Copiilor Iasi – Cercul de Karting. Din Bârlad a participat un echipaj format din profesorul Marius Gîmbutã, coordonatorul Cercului, Nicu-Cristian Petrovici (8 ani) la clasa „Bambini – motoare 50 cc“, Adrian Pelin (10 ani) la clasa „Pufo – motoare Comer 60 cc“, Cosmin Onel (11ani) la clasa „Mini – motoare 60 cc“ si Marian Vrabie, mecanicul echipei. În total, la concursul gãzduit de Iasi au concurat peste 100 de piloti de karting de la Palatele si Cluburile Copiilor din toatã tara. De aceastã datã, nu au existat alte probe decât cea de vitezã pe circuit. Pe 1 mai au avut loc antrenamentele, mansa pentru calificare si stabilirea locurilor în grila de start, iar pe 2 mai au fost ultimele antrenamente si proba de vitezã, mai exact concursul propriu-zis. Echipajul bârlãdean a reusit sã ocupe locul III prin Adrian Pelin (10 ani), la clasa „Pufo – motoare Comer 60 cc“, locul VII prin Cosmin Onel (11ani) la clasa „Mini – motoare 60 cc“ si locul VI Nicu-Cristian Petrovici (8 ani) la clasa „Bambini – motoare 50 cc“. „Din pãcate, Nicu-Cristian a pierdut un loc pe podium din cauza unui acrosaj la un viraj, fiind proiectat în parapet chiar înainte de ultimul tur si pânã s-a redresat nu a mai putut recupera locul pierdut. Oricum, pentru Bârlad, locurile sunt foarte valoroase dacã tinem seama cã suntem la al doilea concurs de acest nivel si cã nu dispunem de o pistã bunã de antrenament. Totusi, datoritã rezultatelor bune pe care le-am obtinut la Concursul National de la Târgu Secuiesc, conducerea Palatului Copiilor Vaslui ne-a mai dat un kart cu care am putut participa si la alte categorii si cu care am reusit sã luãm locul III. Ne-am dori sã putem participa la toate categoriile de vârstã si motorizare dar, din pãcate, momentan, nu avem dotarea necesarã. Important este cã am reusit sã „spargem gheata“ si sã intrãm în circuitele de karting“, ne-a declarat la întoarcerea în Bârlad instructorul Marius Gîmbutã. Acesta a recunoscut cã, deocamdatã, pentru cã dispun numai de douã karturi, rezultatele obtinute sunt modeste. Totusi, talentul si perseverenta copiilor vor arãta cã si pilotii bârlãdeni au sanse sã devinã concurenti redutabili pentru ceilalti competitori, chiar dacã au traditie în domeniu si o dotare mult mai performantã. În plus, în urma concursului de la Iasi, în care pilotii bârlãdeni au obtinut câte un loc III, un loc VI si unul VII, Cercul de Karting din cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret“ Bârlad s-a clasat pe locul VIII dintr-un total de 15 cluburi puternice din tarã. Conform profesorului Gîmbutã, aceste rezultate sunt fãrã precedent în istoria cercului Bârlãdean, care a fost înfiintat în 1971.


Articol preluat din Monitorul de Vaslui, 5 mai 2010




Prima participare a adus primele premii

Karting de performanţă, dotări minime

Este titlul articolului publicat în Monitorul de Vaslui marţi, 27 aprilie 2010 ca urmare a premiilor obţinute la concursul intitulat „Memorialul Codrut Morar si Jany Ferenz“ ce a avut loc la Târgu Secuiesc.




Puteţi citi articolul integral aici

Karting Club Barlad - Prezentare



CERCUL de KARTING si MECANICA-AUTO





Isi desfasoara activitatea in cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret „ Barlad , situat pe strada M. Kogalniceanu nr.4 intr-o frumoasa cladire de patrimoniu , construita in anul 1896 aflata pe lista nationala a monumentelor istorice , fiind apreciata ca una dintre putinele cladiri vechi ale Barladului care s-au pastrat in bune conditii ramanand functionala si astazi.
Clubul Copiilor „Spiru Haret „Barlad a luat fiinta in anul 1950 sub fosta denumire „Casa Pionierilor „ iar din 1989 schimbandu-si denumirea in Clubul Copiilor acesta a functionat in alte locatii din Barlad pana in anul 1976 cand s-a mutat in actualul sediu preluat de la Spitalul de Adulti Barlad . Clubul are un numar de 19 Sali de cerc amplasate in trei corpuri de cladire , atelier de intretinere si magazii de materiale.
Personalul unitaţii este format din 17 cadre didactice, 2 didactic auxiliar si 4 personal de ingrijire si intretinere .
Clubul Copiilor are ca obiective principale ;
- petrecerea placută şi utilă a timpului liber al elevilor si continuarea , cu mijloace proprii specifice a activitatilor educative ale şcolii .
- aprofundarea şi amplificarea cunoştinţelor obţinute în procesul educaţional din şcoala prin activităţi complementare,
- extinderea şi diversificarea conţinutului activităţilor pe perioada timpului liber si a vacanţelor elevilor,
- formarea şi dezvoltarea deprinderilor tehnico-aplicative, cultural-artistice şi sportive.
Cercurile existente in momentul de faţă la Clubul Copiilor : Foto-cineclub, fizică aplicată, mecanica-fina , karting mecanica-auto, protecţia mediului şi acvaristică, depanare radio TV,jocuri logice, geologie, pictura, dans popular , instrumente muzicale, muzica vocal-instrumentala, teatru , atelier interactiv ,creaţii confecţii şi atelierul fanteziei .

Scurt Istoric

CERCULUI de KARTING şi MECANICĂ-AUTO
dIn Barlad


Istoria Cercului de Karting din Barlad este asemanatoare cu inceputurile Kartingului din Romania cand pe langa Cluburile Muncitorilor au aparut pasionatii de motoare si intrecerile pe patru roti . Febra pe patru roti a inceput usor ,usor sa atinga si copii (elevii) pentru care s-au infiintat in cadrul Palatelor si Caselor Pionierilor a cercurilor de Karting . Primele motoare pentru karturi au fost celebrele la acea vreme MOBRA 50cc , apoi Mobra 50 Super si ulterior Mobra Hoinar , produse de METROM Brasov .Acestea erau motoare monocilindru in doi timpi si racire fortată cu aer,cu o capacitate cilindrica de 49.6 CC ,putere 4 CP , cutie de viteze cu 4 trepte şi un consum mediu de aproximativ 2,5 l /100km Persoane particulare (care si-au permis) au mai montat si alte tipuri si marci de motoare .
La Barlad inceputurile Kartingului este ,,atestat,, in anul 1971 cand s-a infiintat Cercul de Karting si a fost adus primul kart , în timp in anii 70 baza materiala s-a îmbunătăţit si au mai primit cateva karturi si piese de schimb . Printre instructorii care au condus Cercul a fost Maistrul Isidor Serghie si Maistrul Gheorghe Radu care de-a lungul timpului au cultivat cu pasiune si pricepere tehnica conducerii kartului si dragostea pentru motoare , astfel ca multi dintre conducatorii auto de azi îşi amintesc ca aici au capatat primele deprinderi ale conducerii auto si initierea in mecanica .
De-a lungul existenţei sale prin Cercul de Karting au trecut numeroşi elevi ,viitori ingineri, profesori , mecanici si pasionati de automobilism care au adus numeroase premii la concursurile judetene si nationale .
Din pacate politica de dupa anul 1981 cand cam totul se rationaliza si restrange a atins puternic si dezvoltarea kartingului in general si a celui Barladean in particular ceea ce a facut ca in multe localitaţi chiar să dispara cercurile de karting iar la Barlad inregistrand chiar un regres datorat lipsurilor financiare si implicit materiale , cercul rezistand doar prin contributii modeste particulare.
Dupa 1989 au fost incercari timide de reabilitare a kartingului si de organizare a unor concursuri dar lipsa fondurilor si a unei politici de promovare la nivel national şi local a facut ca acest HOBY cum este mai corect denumit la ora actuala deoarece Comisia pentru Automobile şi Karting structură a Automobil Club Roman nu este afiliata Agentiei Nationale pentru Sport iar din partea MECului ,,nu are importanţa cuvenită,, pentru o dezvoltare la nivelul celui European şi Mondial .
Din anul 2008 Cercul de Karting este condus de profesor Gimbuta Marius care a reusit sa gasească întelegere la conducerea Clubului Copiilor dl. Director Forţu Năstasă si la conducerea Palatului Copiilor Vaslui D-na Director Prof.Nistoroschi Mirela si D-na Economist Neagu Dana obtinand fonduri pentru achizitionarea unui Kart modern de competitie (clasa Pufo) a unui computer cu simulator pentru conducere , dotarea cercului cu mobilier nou reusindu-se astfel reactivarea unui cerc care in ultimii ani intrase in ,,amortire ,,.
In momentul de fata sunt cam 90 de copii inscrisi la Cerc dar numarul lor este in crestere datorita schimbarilor din ultima vreme.


Prof . Instructor Gimbuta Marius

Sponsori

SC MIVCONST SRL

--Magazinul ANDIGEO SPORT Barlad (reprezentanta DHS)-- DHS - Viata in miscare

SC LEBADA SRL

Accesari

Noi suntem aici!

Persoane interesate