Home » Social » Comunicat de presă – Bilanțul dezastrului produs zilele trecute de vremea capricioasă

Primarul Municipiului Bârlad aduce la cunoștința opiniei publice că, urmare a fenomenelor metorologice extreme, înregistrate în perioada joi – sâmbătă când a nins fără întrerupere pe parcursul a 40 de ore, pe raza Unității Administrativ Teritoriale Bârlad și a zonei adiacente s-au constatat mai multe probleme.

Un număr de 114 stâlpi de transport energie electrică au fost avariați grav, ceea ce a dus la căderea tuturor celor trei stații (de 110 KV fiecare) de alimentare cu energie electrică a municipiului, situație care a dus imediat la întrerupere energiei electrice la toți consumatorii, întrerupere furnizării apei potabile la robinete, precum și a rețelelor de telefonie mobilă, TV și Internet.

Au avut loc blocaje rutiere în aproape toate intersecțiile dirijate prin semafoare și peste 200 de arbori au fost smulși din rădăcini sau rupți, din care jumătate pe raza asociațiilor de proprietari și restul în zona Grădinii Publice, a Grădinii zoologice și a Parcului Central „V.I. Popa”.

Au apărut disfuncționalități majore în activitatea serviciilor de urgență și nu numai la nivelul Spitalului Municipal „Elena Beldiman”, precum și a Centrului de Dializă din localitate.

Prin urmare, Primăria Municipiului Bârlad a hotărât să se intervină cu utilaje de deszăpezire pentru blocarea arterelor de circulație din localitate, pentru a se facilita intervenția echipelor specializate în remedierea tuturor deficiențelor. De asemenea s-au contactat toți factorii de decizie de la nivelul fiecărui furnizor de servicii de utilitate publică.

S-au degajat, în cel mai scurt timp posibil, toate căile de acces, prin serviciile specializate ale primăriei, respectiv Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență – care a intervenit cu trei angajați și Serviciul de gospodărire comunală – care a intervenit cu un număr de 10 angajați. Toți aceștia au acționat în colaborare cu pompierii din localitate, în special la îndepărtarea arborilor căzuți. S-a intervenit cu sprijin de specialitate la proprietarii gospodăriilor inundate.

„La nivelul spitalului din localitate, a fost asigurat imediat combustibilul necesar funcționării sistemului de alimentare cu energie electrică alternativă (generatoare), în special pentru sălile operații și saloanele de nou-născuți. La nivelul Centrului de dializă, unde se aflau internați un număr de 60 de pacienți, s-a asigurat de urgență cantitatea de apă necesară, prin realizarea unei joncțiuni cu sursa proprie a SC Confecții SA Bârlad. Având în vedere gradul de implicare al forțelor și instituțiilor care au colaborat cu Primăria Bârlad în perioada menționată, le mulțumesc public tuturor, evidențiind eforturile și sprijinul primit de la Emil Copciag, director al SC Confecții SA Bârlad, Sergiu Hoțoi, director al SC Unistil SRL Bârlad, Constantin Duluțe, administrator al SC Vinicola Averești SA și Lucian Radu, directorul Secției de Drumuri Naționale Bârlad”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: