Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Guvernatorul Deltei Dunării, schimbat după ce a criticat partida de pescuit a lui Dragnea. „E o asumare politică”

Guvernatorul Deltei Dunării, Grigore Baboianu, a fost schimbat din funcție de către premierul Sorin Grindeanu cu Mălin-Matei Mușetescu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial la două săptămâni după ce Baboianu i-a criticat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, și pe premierul Sorin Grindeanu pentru aventura lor la pescuit în Delta Dunării, în timpul căreia Dragnea s-a lăudat că a prins zeci de știuci. 

El a spus că s-ar fi bucurat dacă cei doi ar fi eliberat știucile pentru a încuraja astfel pescuitul sportiv în Delta Dunării. 

 „-Domnul premier și domnul președinte al partidului au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aș fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o știucă de dimensiunile… este un trofeu! Nu poți să-l lași să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: ”Domnule, așa faceți în Delta Dunării!””Da, cu siguranță, la următoarea descindere, un alt guvernator va putea să arate un astfel de exemplu din partea…”, a spus atunci Baboianu la Europa FM. Întrebat de ce vorbește despre un alt guvernator, Baboianu a replicat. „Păi dacă dau astfel de exemple...”

Baboianu: „Întrebați-i pe cei care au luat decizia”

Întrebat de Republica.ro care sunt în opinia sa motivele care au stat la baza schimbării sale, Grigore Baboianu a spus. „Întrebați-i pe cei care au luat decizia. Eu, deocamdată, am în față decizia, încă nu s-a produs această schimbare. Am decizia, am luat la cunoștință, cel mai bine vă spune doamna ministru, domul premier”.

El a continuat spunând că astfel de decizii sunt întotdeauna politice. „Sunt decizii politice, o numire de ministru, de secretar de stat, care se face de către un premier poate fi altfel decât politică. E în primul rând o asumare politică. Că cel care face numirea ține cont de importanța postului, de persoana care… Dacă nu are suținere politică… De cunoașterea unui domeniu. De aceea eu vă rog să întrebați pe cei care au făcut aceste schimbări, pentru că, cu siguranță, cunosc toate argumentele.”

Întrebat dacă este de părere că schimbarea din funcție are legătură cu afirmațiile despre știucile lui Dragnea, Baboianu a răspuns: „Dacă se poate pune pe seama asta, înseamnă că chiar suntem…facem o speculație”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Toate trusturile de presa din Romania au preluat gresit numele. E vorba de Musatescu si nu Musetescu. Anyway..... Pana acum nici un "guvernator" al Deltei nu a facut ceea ce ar fi trebuit sa faca. Si atunci cand a facut ceva, ceva-ul respectiv a avut nu una, ci mai multe cozi de iterese peste interese, premii politice pentru clienti ai oricarui partid care a avut influenta. Traiesc cu speranta ca dl. Malin Musatescu va face ceea ce scrie de ani de zile si ceea ce promoveaza prin filmele legate de pescuit. Adica sa puna ordine in Delta in ceea ce priveste in primul rand BRACONAJUL, care a ajuns la cote alarmante, pescuitul comercial care este intr-o debandada totala si turismul care, in lipsa unor norme (sau ignorandu-le) a ajuns mai scump decat cel in locatii de multe stele de peste hotare. Accesul pescarilor sportivi care practica eliberarea pestilor si care pot conlucra cu factorii de raspundere in mentinerea sanatatii mediului ar trebui incurajat. Perioada de prohibitie si granitele zonelor strict protejate sunt respectate numai de catre pescarii sportivi, in timp ce braconierii zic mersi ca nu mai are cine-i incurca. Agentii sunt foarte zelosi cand fugaresc un tanar cu o lanseta dar nu prea au avans cand trebuie sa prinda gastile organizate cu aparate de curentat si plase monofilament. Normal, pentru un salariu modest risti sa fi omorat si aruncat in stuf.
    Asa ca deocamdata sunt optimist si astept ca aceasta schimbare sa se transforme intr-o revolutie. Sper sa nu ajung la concluzia ca optimismul meu a fost de fapt naivitate.
    Delta mai poate fi inca salvata, dar este tarziu. Interesele celor puternici sunt reprezentate in zona de interpusi care invart milioane de euro si agonisesc halci din acest Paradis.
    • Like 1
  • Pai de ce sa le arunce înapoi in apa dacă știucile alea erau cumpărare de la supermarket ?
    • Like 1
  • Cine nu pupa papucul inaltului sultan Dragnea este scos din functie in suturi. Democratie de Teleorman!
    • Like 5
  • Buna ziua. Am un material pe care l-as trimite spre publicare. Cum procedez? Multumesc.
    • Like 0
  • check icon
    Asa-i in tenis!(Toma Caragiu) Dragnea nu a pupat stiuca,guvernatorul nu pupat fundul Tovarãsului si s-a lins pe bot de binefacerile functiei!
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult