Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„România spune NU corupției”. Protest de amploare anunțat pentru sâmbătă în București și în mai multe orașe din țară

protest 3 februarie - Octav Drăgan

(Foto: Octav Drăgan)

Un protest de amploare împotriva Codului fiscal și a legilor justiției este anunțat pentru sâmbătă în București și în mai multe orașe din țară, între care Cluj, Sibiu, Brașov, Deva.

În Capitală manifestanții se vor strânge sâmbătă, începând cu ora 18:00, în Piața Universității, de unde vor pleca spre Piața Unirii și apoi la Parlament. 

La protestul din București va participa și un grup de persoane plecate pe jos din Cluj în urmă cu aproape zece zile.

„Prin gestul nostru vrem să sensibilizăm lumea. Dacă noi reușim să mergem din Cluj până în București pe jos înseamnă că orice bucureștean poate să coboare din bloc să meargă în Piață să manifesteze, să își spună crezul”, a spus unul dintre participanții la inedita acțiune. 

Până în prezent 48.000 de persoane au anunțat că sunt interesate, iar 18.000 susțin că vor participa la acțiunea de protest de sâmbătă din Capitală.

Mesajul organizatorilor protestului:

„Nu uităm de modificarea codului fiscal, formularul 600, etc.

Legile justiției au fost votate, ele ajung acum la președintele Klaus Iohannis, care le poate întoarce o singură dată înapoi.

Legile de modificare a codului penal urmează să fie votate.

„Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie“

Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România.

Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie.

La care se adaugă și modificările Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educaţie, economie, infrastructură, cultură, ecologie)

Primele două luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democrației în România.

https://www.vedemjust.ro/index.php?p=societatea-civila-impotriva-modificarii-legilor-justiiei

Nu dăm înapoi.

Avem în fața noastră două opțiuni.

Optiunea #1 – Ne găsim o scuză, un pretext și nu participăm la proteste.

În cele din urmă, un om în plus sau în minus nu va face o diferență. Ne vedem de ale noastre, discutăm cu prietenii că „Da, n-am mai ieșit la protest. Lasă, că se descurcă și fără mine.” Dacă crezi că ești singurul care gândește asta, te înșeli.

Drumul spre schimbare este pavat cu îndoieli și fiecare dintre noi a gândit așa odată când a venit vorba de un protest.

Așa au gândit și cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Să repetăm oare aceeași greșeală?

Există Optiunea #2.

Ieșim la protest, arătăm public că nu suntem dispusi să acceptăm corupția, că vrem un viitor mai bun și să oferim un mesaj celor care se îndoiesc că schimbarea este posibilă.

Da, schimbarea este posibilă.

Începe cu noi și doar trebuie să avem curajul și speranța să nu ne lăsăm bătuți foarte ușor.

Politicienii corupți vor merge până în pânzele albe ca să își apere interesele, nu vor renunța usor, mai ales că acum au o validare electorală.

Ei nu ne-au făcut viața ușoară. De ce le-am face-o noi pe a lor?

Așadar, cu câte persoane vii la protest ?

Câte afișe și flyere poți să lipești în bloc, să pui în cutiile poștale ?

Câte mesaje în privat și invitații la eveniment poți să trimiți?

Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată. E un drum lung, iar perseverența noastră în fața corupției le va da și celorlalţi încrederea și speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre”, anunță pe Facebook organizatorii protestului, între care se numără grupurile Corupția ucide, 600000 pentru Rezistență, Insistăm, Inițiativa România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Voi visati frumos, nu va iesi nimeni sau f putini, Pt ce vreti voi sa iesiti in strada, sunt lozincile PNL-istilor care va instiga, nu iesi de buna voie ca v-ar deranja ceva, sunteti jalnici mnipulati. Presedintele nu ne mai reprezinta, trebuie schimbat tot, dar fara sprijundin afara sau de la alte partide.
    • Like 0
  • Sa nu se schimbe legile justitiei !!!
    Sa ramana asa ca sunt bune, doar vedem ca toata tagma jefuitorilor este judecata si condamnata ( oare ? ! Sa ramana asa ca mai sunt de retrocedat proprietati catre urmasii lui Burebista, Hanatului tatatresc, ai lui Baizid Fulgerul, ai lui Mihai Viteazu si Stefan cel Mare. Sa ramana asa ca legile noastre sunt izvor de drept international ( ati vazut ce-au spus ambasadele, si de la Bruxelles vin semnale -via Macovei- ).
    Sa nu se schimbe codurile penale !!!
    E bine asa cu "suspiciuni rezonabile", cu "consultanta juridica de la SRI", e bine sa putem organiza executii publice in ... media pe baza 'scurgerilor " din dosare via procurori, e bine sa putem tine in arest preventiv oameni nejudecati vat vor "muschii nostri", e bine asa ca putem sa ne ... facem ca nu stim care este rezultatul votului, conduce cine vrem noi
    Si codul fiscal sa ramana neschimbat ( dar reducerile de taxe si impozite sa ramana, na c-am facut si o concesie ), sa plateasca numai prostii.
    Sa ramana totul asa cum este ca ne este foooarte bine.
    JOS LABELE DE PE ... JUDECATA DREAPTA !
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Oare înțeleg bine? Aprobați ce face psdalde? Sunteți nemulțumit de prezenta legislație și considerați că este imperios necesară o schimbare întocmai ca cea făcută de acești borfași pasibili de pușcărie? Eu asta înțeleg din textul postat. Dacă greșesc vă rog corectati-ma. Dar cat mai coerent.
      • Like 0
  • As zice ca exista si Optiunea #3, realizezi ca protestele astea flower-power nu vor duce nicaieri. Doar nu se asteptam ca Dragnea & Co. nu se vor oferi sa mearga la puscarie doar pentru ca au iesit la proteste cateva zeci sau sute de mii de oameni. Singura solutie e o schimbare de regim, dar ne e frica sa spunem public asta pentru ca mare parte din romani se vor speria.
    PSD nu va da inapoi decat daca a) ies in strada milioane de oameni (not gonna happen) sau b) li se da foc literal (not gonna happen either).
    • Like 0
  • Incet incet cred ca apare nevoia de a adauga si prostia langa coruptie. Uitati-va numai ce au reusit sa faca din fiscalitate, am si zis ca in timp ce lumea era pe DN1, prin moluri la cumparaturi, prin insule, prin aeroporturi, astia dadeau fax-uri la MO, exact in ultimele zile cand lumea are alte treburi. Si acum toti alearga sa depuna hartii. Mizerie marca PSD. Au imprastiat bani la toata lumea si acum sunt disperati sa acopere golurile. Si inca nu e tot, ca mai au in laboratoarele lui Vilcov scheme d-astea care urmeaza. Si mai avem 3 ani de tras. Nu mai bine ne ocupau nemtii si acum faceam BMW-uri si aveam si autostrazi?
    • Like 1
  • Ca orice cetatean responsabil, am fost la vot, am iesit in 2017 in strada si voi iesi si de aceasta data cat va fi nevoie. Voi lua si copii cu mine, caci din pacate in aceste momente cea mai buna lectie de democratie se preda in strada.
    • Like 0
  • Venim de la Constanta, sa va fim alături!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult