G4Media.ro

Un medic critică dezvăluirea datelor personale ale teleormăneanului mort după miting: ”Dragă…

Un medic critică dezvăluirea datelor personale ale teleormăneanului mort după miting: ”Dragă DSU, În SUA erați dați în judecată în următoarea secundă și plăteați milioane bune”

Doctorul Vasi Rădulescu critică într-o postare pe Facebook decizia Departamentului pentru Situații de Urgență de a face publice datele personale și diagnosticul pus teleormăneanului Ilie Gâzea, căruia SMURD i-a acordat primul ajutor după ce a fost gazat de jandarmi la mitingul diasporei.

Bărbatul de 68 de ani a murit duminică, 19 august, în Spitalul județean din Alexandria. Procurorii au deschis un dosar pentru moarte suspectă.

Postarea medicului Vasi Rădulescu:

”Dragă DSU,

Orice pacient trebuie protejat sub confidențialitatea actului medical și nu pot fi făcute publice date personale sau medicale despre el. Este ilegal. Indiferent dacă pacientul în discuție mai este sau nu în viață.

Abaterea dumneavoastră ne arată că-n această țară ne permitem chiar orice. În SUA erați dați în judecată în următoarea secundă și plăteați milioane bune pentru așa ceva.

Dați exemplu de conduită impecabilă, dacă tot vă erijați în instituție de vârf. Nu mai apelați la asemenea gesturi anormale (ilegale chiar) pentru a demonstra lumii că sunteți imaculați. Nu așa se face”.

Foto: Vasi Rădulescu (sursa: Pagina personală de Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Pur și simplu fals. Medicul ăsta nu știe (sau știe și minte) că în USA și în restul țărilor de pe planetă la 2 secunde după deces datele personale nu mai sunt protejate de nicio lege, pentru că legile protejează doar cetățeni. Din păcate, pe lângă pierderea a tot ce ai, când mori îți pierzi și statutul de cetățean, dispar toate drepturile și obligațiile. Testamentul nu este respectat pentru că tu ai mai avea drepturi, ci pentru că o persoană în viață a mandatat un terț să administreze un activ, lucru care nu se schimbă prin decesul mandatarului. Pe scurt : la 2 secunde după deces poți spune pe orice media că Michael Jackson a murit, suferea de cutare boli, se droga sau nu, etc

    • Bre, in Romania testamentul n-are mare valoare in fata mostenitorilor rezervatari. Deci nu le ai cu legile si ai face mai bine sa te informezi inainte sa elucubrezi cu gratie :)) si sa nu uitam: m..e p$d :))

    • bre, știu foarte bine că nu poți scoate din moștenire soția și copkii, nu am intrat în detalii pentru că asta ÎNTĂREȘTE ce spuneam eu mai sus: decedatul nu beneficiază de drepturi, deci nici de dreptul la imagine, nici de protecția datelor personale, etc. La 2 secunde după deces poți face public diagnosticul și nu încalci nicio lege, contrar a ce spune medicul pesedist de mai sus. #muiepsd e so înainte de 10 august, #moartepsd

    • Johnny, minți cu toată gura. HIPAA Privacy Rule protejează informațiile 50 de ani după deces. Mai o gură de balegă si taci. Google is your friend în caz de idioți în secțiunea de comentarii pe orice website.

    • berluscoi – bravo mă, cred că ai copiat de pe google și când ai dat bacul la sport. Ești prostănac. Ian te uită aici: https://people.howstuffworks.com/lose-right-to-privacy-when-you-die1.htm
      Dacă ți-e lene să te uiți, uite aici cu copy paste
      That covers the privacy rights of living people, but what happens after death? The Privacy Act is very clear — it doesn’t apply to dead people. Once you die, your information is no longer protected under that law. However, court precedents have shown that the privacy concerns of surviving family members also weigh on the decision to release information via FOIA. When these cases go to court, judges have ruled against FOIA requests in cases where the release of death-scene photos, autopsy photos or coroner’s reports would cause anguish and harm to the deceased person’s family. They may allow the information to be released if they feel the information itself is harmless or if many years have passed since the death in question.

      HIPAA is just the opposite — the protection of a person’s privacy extends indefinitely, even after death. When someone dies, control over his or her estate passes either to a family member or another executor. The power to make decisions related to medical privacy — including the ability to give permission for information-sharing under HIPAA — is transferred as well
      Și acuma traducerea, pentru analfabeții funcționali și doamna Dăncilă: odată ce ai murit, informațiile tale nu mai sunt protejate de lege. Totuși unele dintre informațiile despre TINE pot afecta FAMILIA TA (caz concret, când ai o boală congenitală, gen distrofie, moment în care devine clar că mama ta este purtătoarea genei distrofiei). În cazurile astea familia se poate adresa UNUI JUDECĂTOR (deci nu e automat, da? trebuie proces) și acesta poate impune protejarea datelor decedatului, pentru că de fapt protejează oameni în viață. #muiepsd și dacă ai votat psd #muieșiție

    • Johnny, netot mic, te citez: „HIPAA is just the opposite — the protection of a person’s privacy extends indefinitely, even after death.” Deci nici vorbă că (din nou te citez) „în USA și în restul țărilor de pe planetă la 2 secunde după deces datele personale nu mai sunt protejate de nicio lege”. No, când singurul neuron îți e obosit îți dai singur cu tesla-n… boabele de mac în cazul tău. Noapte bună troll mic!

    • berluscoi – nenea, ce anume nu pricepi că medicul ăsta pesedist a sărit ca baba în mijlocul uliței cum că nu trebuiau date informații despre un decedat, asta în timp ce în România legea NU PROTEJEAZĂ informațiile private ale persoanelor decedate? Serios, faci aici referate despre HIPPA americanească, de riști să te angajeze o casă de avocatură din state, ca să ce? Ca să nu #muiepsd? Muie! Omul a avut hemoragie buco-nazală când a fost gazat și a murit 9 zile mai târziu în spital de hemoragie digestivă, deci dacă nu l-au omorât gazele jandarmilor atunci e a dracului coincidența

    • @johnny: amice, politic suntem de aceeași parte, tu #muiepsd, eu #muiepsd. Nu asta e problema mea, ci faptul ca te-ai repezit ca rața-n muci cu „în SUA la 2 secunde etc”. Ceea ce e fals. Am lucrat cu HIPAA; multe cabinete preferă un audit extins de la IRS decât unul pe HIPAA. Ca în România legea nu protejează datele personale ale celor decedați (nu știu, n-am studiat asta) e o aberație. In alte părți lucrurile stau diferit.

  2. Pentru mine este un erou si merita sa fie onorat. „Medicul” asta de ce se baga in ciorba? Ridica mingea la fileu PSD! Vrea un os de ros. Rusine! Nici nu merita bagat in seama!

    • Ce legătură are eventualul statut de erou al victimei cu ce a spus acest doctor despre o instituție a statului român?

  3. Mă întreb dacă domnul doctor a ținut cu băsescu și continuă să adere băsismului de a lovi în doctorul Arafat oricând prind ocazia… sfade vechi…