S-a întors roata în cazul bărbatului filmat că gusta din mâncarea pe care trebuia să o livreze

Data actualizării: Data publicării:
barbat india

Un bărbat din India care livra mâncare a fost concediat, după ce a fost filmat în timp ce mânca din preparatele comandate de clienți, apoi resigila cutiile cu mâncare. Inițial blamat pentru gestul său, bărbatul a ajuns acum să stârnească empatia oamenilor, care și-au îndreptat furia spre compania pentru care lucra indianul, scrie BBC News.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Clipul filmat în Madurai, în sudul Indiei, îl înfățișează pe bărbat, angajat al companiei Zomato, care livrează mâncare clienților care comandă printr-o aplicație, cum deschide cutiile cu mâncare și gustă din ele, apoi le resigilează.

Filmarea a devenit virală, fiind văzută de zeci de mii de oameni. Zomato s-a sesizat, în urma comentariilor oamenilor, și a anunțat că l-a concediat pe angajat.

Însă vestea că bărbatul și-a pierdut locul de muncă a stârnit empatia internauților, care și-au îndreptat nemulțumirile chiar spre compania pentru care lucra acesta.

„Asta se întâmplă când angajezi oameni care abia își permit o masă caldă și îi pui să lucreze cu mâncarea. Toate companiile care livrează mâncare ar trebui să le ofere angajaților 1-2 mese pe zi, așa ar fi corect”, „Îmi pare rău de angajat. Oricine știe cum sunt exploatați acești oameni în India. Și e o competiție atât de mare încât oamenii nici nu își permit să își ia pauza de masă, pentru că asta ar înseamna să livreze cu o comandă mai puțin”, „Înainte, primeam 85 de cenți pentru o livrare, apoi a scăzut la 50 de cenți, dar am continuat să lucrez, pentru că trebuia să îmi întrețin copiii. Acum, compania plănuiește să ne plătească doar cu 40 de cenți pe livrare”, au scris mai mulți oameni.

Cum concurența pe locurile de muncă este foarte mare în India, angajații sunt nevoiți adeseori să accepte să lucreze în condiții precare, să fie exploatați de angajator și plătiți cu sume derizorii.

Compania Zomato are 150.000 de angajați în India, iar cei care livrează mâncare sunt plătiți în funcție de câte comenzi preiau zilnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri