G4Media.ro

OFICIAL În 2018 s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 52…

OFICIAL În 2018 s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 52 de ani, cu 17.000 mai puțini decât în 2017

Numărul copiilor născuți în 2018 a ajuns pentru prima dată în istoria recentă la valoarea de 188 de mii de persoane, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Astfel, așa cum Edupedu.ro a scris încă de pe 30 ianuarie, anul trecut în România s-au născut cei mai puțini copii din ultima jumătate de secol. Practic, de la decretul dat în 1966 de Nicolae Ceaușescu, nu s-au mai născut atât de puțini copii într-un singur an la noi în țară.

În 2018 s-au născut doar 188.755 de copii, au fost chiar mai puține nașteri și față de anul de criză 2011 (196.242 copii născuți), an în care în România s-au luat măsurile de austeritate (de ex. reducerea salariilor în sectorul bugetar, concedieri masive, limitarea indemnizației concediului de creștere a copilului prin plafonarea indemnizației în timp și cuantum) și an în care România trecea printr-o perioadă de criză majoră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. sa inteleg ca autorul articolul crede ca in tara au ramas acelasi nr de femei ca acum 10 ani?
    dar de emigratie ati auzit?
    dar de faptul ca 25% din populatia Romaniei a emigrat stiati?
    daca stiati de ce va mirati?si mai si faceti comparatii cu acum jumatate de secol…
    Romaniei i se intampla exact ce merita!Asa si-a respectat ,tara, cetatenii ca acum vezi domnle ne depopulam si e grav…nu am fost vrednici de o tara de ce ne mai plangem?
    ca sa concluzionez:asta e rezultatul alegerilor facute de oile Romaniei(ca daca eram oameni mai si gandeam cand alegeam).Lucrurile vor fi si mai grave din moment ce o mare baza electorala nu mai locuieste in tara facand ca prezenta la vot sa fie in vafoarea comunistilor si bastarzilor lor.
    PSD va avea tot timpul minim 30%-35% ca urmare ca a scazut populatia cu drept de vot anticiumarosie .

  2. Aldepsdeu are nevoie de 4 pensionari prostiti de tv sa castige alegerile.
    Cu astea fiind spune pe cine intereseaza asta?

  3. partidul asigura traiul numai pentru progenitura nomenklaturii .

  4. 1) Se omit cu intentie, zic eu, si solutiile prin care persoanele de sex feminin au fost sterilizate prin utilizarea vaccinului anti-hpv si a celui antitetanos (vezi cazul Kenya), inclusiv in sarcina.
    E ingrijorator cat de multe femei gravide se vaccineaza, la recomandarea medicului de familie sau ginecolog, cu antitetanos invocand conditiile spitalicesti. Partial adevarat!
    Ar fi interesant de vazut cate dintre cele vaccinate anti-hpv, pe cand erau copile, se tot chinuie sa faca copii si nu mai pot!
    2) La cele de mai sus, trebuie adaugata si ideea la care au ajuns multi: ”Pentru ce sa aduc copii in lumea asta care e asa de cacao?”. Si la cat de ”mitraliati” cu vaccinuri sunt copiii si la cati sufera, nu-ti mai arde sa faci copii. Mai ales cand afli ca, companiile producatoare de vaccinuri nu pot fi date in judecata si bani pentru intretinerea unui copil autist, de exemplu, nu-ti da nimeni.
    3) Promovarea homosexualitatii este un alt motiv pentru care tinerii fricosi de responsabilitate ajung sa nu-si mai doreasca copii.
    4) As mai adauga si adolescenta neintrerupta in care se balacesc multi tineri dupa ce au trecut pragul celor 18 ani si, se presupune, ca sunt adulti.
    Dar, nu sunt!
    Sunt doar niste egoisti iresponsabili!

    • Eu sunt paranoic!
      Asa trebuia sa incepi.
      Inainte de a inainte toate aceste „dovezi irefutabile” citeste un pic datele despre emigratie. Cate persoane si la ce varta emigreaza. SI poate daca aduni 2 cu 2 iti va da un rezultat pozitiv de genul: Se nasc din ce in ce mai putini copii in tara, pentru ca parintii perfect sanatosi emigreaza si fac copii in tari cu apa calda.
      Esti fan Olivia Steer? Un mic sovietic cu program de fake news? (Din cate am inteles sapati adanc la radacina oricaror initiative de sorginte vestica, inclusiv vaccinarea. ) Sau esti doar un idiot util care raspandeste fake news, crezand ca salveaza planeta?