Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Gimnasta Andreea Răducan: „Sper că ne-am învățat lecția. După doi ani și patru luni, ni se oferă șansa de a nu mai tolera hoția, furtul, minciuna”

Andreea Raducan - Foto FB

(Foto: Facebook/Andreea Răducan)

Gimnasta Andreea Răducan a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care îndeamnă oamenii să meargă la vot pe 26 mai.

„Doar mergând la vot și exprimându-ne opțiunile putem avea conștiința împăcată că ne-am spus cuvântul referitor la direcția în care dorim să se îndrepte țara și, implicit, soarta noastră, a fiecăruia. Dacă nu ne asumăm nimic, și doar stăm în expectativă, dând vina pe unii și pe alții, nu se va întâmpla nimic”, scrie Andreea Răducan.

Postarea integrală a Andreei Răducan:

„În urmă cu mai bine de doi ani, în 31 ianuarie 2017, mi-am exprimat poziția cu privire la aprobarea proiectului de lege privind grațierea (ordonanța 13). Vă mulțumesc tuturor celor care ați citit, înțeles și distribuit mesajul. Zilele trecute m-a întrebat cineva dacă am avut vreun regret că am scris acel mesaj. I-am răspuns că singurul regret pe care îl am este acela că mesajul meu de atunci este la fel de valabil și astăzi.

După doi ani și patru luni, ni se oferă șansa de a nu mai tolera hoția, furtul, minciuna, răspunzând la două întrebări: 1. Suntem de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție? 2. Suntem de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțe direct la Curtea Constituțională?

Sper că ne-am învățat lecția și că vom merge cu toții la vot în această duminică, 26 mai. Și că vom alege înțelept pe cine trimitem să ne reprezinte în Parlamentul European și că vom răspunde cu ”da” la cele două întrebări ale referendumului. Stă în puterea noastră să demonstrăm că România este o țară care are oameni competenți și onești. Doar mergând la vot și exprimându-ne opțiunile putem avea conștiința împăcată că ne-am spus cuvântul referitor la direcția în care dorim să se îndrepte țara și, implicit, soarta noastră, a fiecăruia. Dacă nu ne asumăm nimic, și doar stăm în expectativă, dând vina pe unii și pe alții, nu se va întâmpla nimic. Alții au plătit cu viața pentru că au îndrăznit să-și spună punctul de vedere. Ca să vă reamintiți, faceți o vizită la Sighet, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, un loc impresionant, unde veți vedea cum și-au găsit sfârșitul oameni extraordinari în temnițe, pedepsiți că au dorit să se exprime liber. Noi avem șansa la opinie și putem să decidem cine dorim să ne conducă. Haideți să mergem cu toții la vot dumincă, în 26 mai, cu asumare și încredere într-un viitor mai bun pentru noi și copiii noștri!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mulțumim, Andreea!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult