Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Dezbaterea” lui Dăncilă, tentativă de lovitură de circ

Circul Globus

Foto: George Călin/ Inquam Photos

În scrisoarea semnată de șefa campaniei PSD, Lia Olguța Vasilescu și expediată șefului campaniei PNL, Dan Motreanu, staff-ul Vioricăi Dăncilă spune că este dispus la orice formulă pe care ar dori-o Klaus Iohannis pentru a-l aduce într-o așa numită dezbatere.

Îmi imaginez un președinte în funcție care acceptă provocarea PSD, dar le propune celor din echipa Vioricăi Dăncilă ceea ce ei își doresc cu adevărat să primească. Iată condițiile:

1. Să fie închiriat un cort de circ gigantesc.

2. Acest cort de circ gigantesc să fie montat pe un amplasament simbolic, ce a intrat în limbajul național ca fiind locul din care a plecat politica autohtonă: malul râului Dâmbovița (căci de aici vine, de aici izvorăște democrația originală și politica românească de-i poartă numele: politică dâmbovițeană).

3. Să fie selectați atent susținătorii Vioricăi Dăncilă. Este obligatoriu ca unii spectatori să stea în prima linie, pentru a face larmă cu trompete și flueiere. Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda (înconjurați de interlopii din Dolj), Eugen Teodorovici (ca să le facă pe cele din tabăra adversă și pe jurnalistele cu întrebări incomode curve și să le întrebe dacă și-au pus dinți noi), Cătălin Rădulescu (la intimidare, cu mitraliera în poale), Șerban Nicolae (ca să le spună doamnelor de vizavi că are filmulețe cu ele făcând sex anal), dl Stănescu de la Olt (cu arma la picior), Codrin Ștefănescu înarmat cu roșii stricate pe care să le arunce în adversar. Domnul Bădălău cu niște lăutaro-maneliști, ca să cânte în pauzele de publicitate să vină diaspora/ ca să ne pișăm pe ea.

4. Să fie invitat de onoare primărița Gabriela Firea, căci dacă nu era ea, nu se putea amplasa cortul. Terenul e al primăriei, deci al ei, deci fără ea nu se putea organiza întregul circ. Primărița să aibă un cuvânt de spus, să-l atace pe candidatul K. Iohannis pentru că nu are copii, deci dacă nu are copii nu e creștin, în consecință nu e creștin ortodox, e antiromân.

5. Să fie adus un efectiv important de jandarmi condus de Cocoș, Sindile și omul în alb, dirijorul cu fular. Intrarea să se facă numai pe bază de parolă. Cei care îndrăznesc să-i supere pe membrii galeriei dnei Dăncilă să fie acuzați de tentativă de lovitură de circ. Soroșiștii, haștagiștii, hetării, drogații, cei plătiți de Soros să iasă cu cânii și pisicile să fie gazați, stârpiți în bătaie, duși la secție. Intervenția să fie făcută de bătăuși fără serie pe uniformă, iar dosarul secretizat, pentru că orice contestatar este drogat, vândut, antiromân.

6. Să fie selectat câte un locțiitor care să preia dezbaterea atunci când doamna Viorica Vasilica Dăncilă nu mai face față. Cred că sunteți de acord cu mine că cel mai potrivit pentru se pune scut tirului de întrebări ar fi Florin Iordache. A mai făcut-o, se pricepe omul: altă întrebare!

7. Să fie tăiate de pe listă toate subiectele care ar putea-o incomoda sau încurca în vreun fel pe Viorica Dăncilă (politică externă, strategii geopolitice, UE, autostrăzi, spitale regionale, educație, sănătate). Să se vorbească numai despre pensii, salarii, am dat, am crescut.

8. Candidatul PSD să fie bine antrenat pentru a răspunde nevoii de circ și emoție. Să treacă privitorul de la televizor prin toate stările. Să aibă un moment de slăbiciune femeiască, să aibă un moment de încăierare bărbătească, să aibă o replică à la Băse (Băse style, că ce bine le mai zicea, domne), să-l provoace pe adversar la un skandenberg ca între bărbați, să fie și un ridicat de sprânceană, să aibă un moment de plâns cu șuvoaie. Atunci când e întrebată dacă știe vreo limbă străină sau capitala vreunei țări, să răspundă: Domnule Iohannis, acesta este un atac nedemn venit de la un bărbat. Cum, dați într-o femeie sensibilă, mama națiunii, o soție iubitoare, o neconflictuală, pe motiv că nu știe o limbă străină, deci nu vorbește de rău țara, în consecință iubește România, spre deosebire de dumneavoastră? Ia spuneți? Că v-am prins! Câte limbi străine vorbiți? Engleză, ha?! Germană, ha?! Franceză, ha?! Nu vă e rușine, domnule președinte? Vorbiți de rău țărișoara în 3 limbi străine?!! (Olguța aplaudă frenetic, Codrin aruncă cu roșii stricate pe scenă, Cătălin Rădulescu trage cu mitraliera spre în sus, Iordache sare de pe scaun și zice repede <altă întrebare! altă întrebare! > Teodorovici fluieră cât îl țin plămânii: <chiparosileeeee, ți-a făcut-o, băăă, te-n cap de etnic care ești!>. La un semn din degete, fără să mai aștepte pauza publicitară, lăutarii îi dau lui Bădălău un microfon și încep toți să cânte, acoperind zarva din jur: Să vină diaspora/ ca să ne pișăm pe ea)

9. Fiecare candidat să aibă alocat câte un gâde. Care, în momentul de maximă emoție, să aplice acea lovitură sub centură care să dezlănțuie mulțimea. La circ, la televizor și pă net.

Ne cerem dreptul la un scaun pe rândurile din față de la circ.

E un ritual democratic în campanie, de 30 de ani, acest circ. Îl împachetăm elegant și doct în cuvântul dezbatere. Că așa dă bine.. 

Cei care au studiat ascensiunea politică a lui Klaus Iohannis, mai ales după primul mandat de primar, știu că președintele în funcție nu se simte deloc confortabil pe scenă, la circ. Pentru a-l înfrânge, partidele adversare au inventat în Sibiu de-a lungul anilor tot felul de candidați, au înființat ziare cu viață scurtă (numai pe durata campaniei) în care îl făceau în toate chipurile (în cuvinte greu de reprodus, din care nemțălău sau săsoi sunt cele mai ușoare). În ciuda tuturor atacurilor, vorbelor, campaniilor, sibienii au ales să judece după fapte și nu vorbe.

În orice negociere există o poziție de ruptură. Este locul/ pragul/ limita sub care una dintre părți nu poate merge mai departe în comunicare. Prin extensie, PSD a ajuns de mulți ani la poziția de rupere în orice tip de dialog. A refuzat dezbaterea cu societatea civilă legată de OUG 13, a refuzat dialogul cu mediul de afaceri la oug 114. Mai mult, a devenit indezirabil și nefrecventabil chiar și în familia socialistă europeană.

Doamna candidat Viorica Dăncilă și-a îngustat și apoi tăiat toate punțile de dialog cu o mare parte din societate, atunci când s-a dus și i-a sfidat pe europeni că nu le dă socoteală (vorbind în numele poporului), atunci când a pretins că 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat.

SUA nu negociază cu teroriștii și nu le îndeplinește doleanțele (cel puțin formal) indiferent de ce au ei în mână, e un principiu de la care nimeni nu se abate.

Ați asociat vreodată PSD cu un grup de infractori care a ținut ostatică o țară, terorizând poporul cu niște ordonanțe pe care acești politicieni le dădeau noaptea, ca hoții?

Ați ieșit seară după seară în Piața Victoriei chiar și la zvonul că Florin Iordache sau Tudorel Toader pregătesc o aministie sau grațiere?

V-ați simțit nesigur pe stradă, acasă, știind că niște violatori, tâlhari, ucigași, interlopi sunt pe stradă grație, mulțumită, datorită recursului compensatoriu promovat de PSD, în încercarea de a-și salva șeful de închisoare?

V-ați revoltat, ați implorat Avocatul Poporului, Opoziția, președintele să atace la CCR legile date peste noapte în Parlament?

V-ați temut că România va deraia grav de la drumul european din cauza unei găști de tâhari?

V-ați temut că Jandarmeria Română - această instituție de toată rușinea - vă va lovi fără motiv, numai pentru că vă exprimați liber?

Dacă răspundeți cu da la una dintre aceste întrebări, e posibil să înțelegeți parțial poziția candidatului Klaus Iohannis, dincolo nivelului intelectual al doamnei Viorica Dăncilă, care este alt subiect.

Într-un comentariu bine argumentat publicat în Libertatea și Gazeta Sporturilor, Cătălin Tolontan dă un exemplu relevant: 

În octombrie 2008, când John McCain a candidat contra lui Barack Obama, senatorul a avut o întâlnire în Minnesota. O susținătoare a sa s-a ridicat și i-a spus că ea nu are încredere în Obama pentru că e arab. Ceea ce a urmat va fi povestit atâta vreme cât oamenii se vor încrede în alți oameni, votând și lăsându-se conduși de semenii lor. John McCain a luat, cu un gest firesc, microfonul alegătoarei sale, și i-a spus: ”Nu doamnă, nu e (arab)!”.

Într-o sală aprigă și radicală împotriva inexistentului Obama, deja din jurul bărbatului se auzeau vociferări care creșteau, McCain și-a asumat riscul de a fi el însuși apostrofat, și-a păstrat demnitatea opiniei și a continuat, calm: ”Senatorul Obama e o persoană decentă, cu care am dezacorduri pe foarte multe teme fundamentale și despre asta e vorba în această campanie” (În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!).

Frumos gestul candidatului McCain, numai că Doamna Dăncilă, de exemplu, nu a luat niciodată o poziție fermă sau nu i-a exclus din PSD pe cei care i-au atacat pe adversarii politici făcând recurs la numele de sorginte străină, etnia minoritară sau confesiunea alta decât ortodoxă. Ați văzut-o pe doamna Dăncilă luând microfonul și spunând că nu tolerează acest tip de atacuri și eliminând din campania sa astfel de indivizi ieșiți din peșteră (șeful de la PSD Sibiu sau insul suburban de la Cluj pe care ea însăși l-a numit interimar la PSD CLUJ)?

Ne cerem dreptul la circ. 

Vrem să lăsăm vorbele să vorbească, căci faptele le-am uitat deja, sunt irelevante. 

E oare nevoie de igienizare? E nevoie ca după această lecție, PSD sau alte formațiuni să vină la următoarele runde de alegeri cu niște lideri frecventabili? 

Altfel, primiți la discuții, la dialog, la negocieri în această formulă, e ca și cum le-ai spune teroriștilor că da, au și ei dreptate, sunt și ei oameni și că da, gestul de a lua ostatici este unul legitim pentru a te face auzit și a-ți impune condițiile?

P.S.

Dacă domnilor din PSD nu le place ideea că sunt nefrecventabili, de neprimit la masa dialogului, să atace decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu participa la circ la Curtea Constituțională a României. 

E nevoie doar să se grăbească puțin, că membri CCR care să le execute comanda găsesesc (de la Președintele CCR, până la ultimii numiți, cum e domnul acela de la Secția Specială înființată de PSD fără dezbatere, dialog, comunicare).

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Poporul vrea paine si circ! Cu painea e mai greu, dar circul e mai gratis! Iohannis va castiga cu sau fara dezbatere, dar oare ce blestem e pe tara asta ca dupa 30 de ani sa se ingroape inapoi in tacere?
    Eu nu privesc chestia asta ca pe o dezbatere, ci ca pe un interviu pentru angajare. Imi zice omul ce-a facut in ultimii cinci ani si ce vrea sa faca in urmatorii. Nu mie, ca e prea inalt, ci aluia de vrea si el jobul. Ala il poate pune si in situatii penibile, ca de, ce sa-i faci, asta-i viata, cu situatii de astea te poti intalni si pe la Bruxelles sau Washington. Si tre sa ai reactie, ce mama naibii, doar esti presedinte peste o tara, ii reprezinti pe acolo pe toti, nu doar pe aia care te-au votat! Eu ascult si decid daca il votez sau ma abtin. Oricum el castiga!
    • Like 0
  • Cri check icon
    Niciun ""misto"" si nicio bascalie lansate de fanaticii lui Johannis nu pot ascunde inapetentza pentru dialog si dezbatere ""face to face"" pe care le dovedeste presedintele.
    In urma cu doar 5 ani, dl. Johannis canta un alt cantec, solicitandu-i imperativ lui Ponta o confruntare in direct.
    Confruntarea in direct la TV intre candidatii la cea mai inalta functie in Stat, care este obligatorie in toate natiunile civilizate, a devenit in Romania doar o optiune aflata la latitudinea, toanele, resentimentele si umorile personale ale domnului Johannis.
    Domnul Johannis, in uralele fanaticilor sai suporteri, a decis ca d-na Dancila, desi a fost votata de 2,1 milioane de alegatori si reprezinta un partid parlamentar legitim, nu "merita"" onoarea de a polemiza cu domnia sa.
    Domnul Johannis se crede procuror, facand un rechizitoriu penal asupra PSD-ului, dar si judecator, decretand ca pesedistii nu mai trebuie sa acceada la putere, in ciuda milioanelor de votanti care au avut tupeul sa-i voteze. Chiar domnia sa a recunoscut ca principala sa realizare este "lupta"" contra pesedistilor.
    Dupa exact acelasi tipar de gandire ( de sorginte psihiatrica ), Lenin si bolsevicii decretasera ca partidele ne-bolsevice sunt "dusmanii poporului"",
    ""Idiotzii utili"" ( formula ii apartzine lui Lenin ) au sustzinut cu entuziasm manevrele anti-democratice ale liderului bolsevic.
    In compensatzie, domnul presedinte Johannis ne-a promis o dezbatere cu un grup de ziaristi ( selectionat de staff-ul prezidentzial cu epoletzi albastri ).
    Sunt gata sa pariez ca intrebarile ( dinainte stabilite si cunoscute ) puse lui Johannis nu vor avea nimic stanjenitor pentru domnul presedinte; intrebariele ""nelalocul lor "" despre colectia sa de case dobandite din leafa de bugetar, despre absentza oricarei realizari importante in politica externa, despre numeroasele vacantze exotice facute pe banii publici cu sigurantza ca vor lipsi.
    In lipsa oricarui proiect care sa unifice si sa capaciteze societatea romanesca, domnul Johannis a ales sa ""lupte"" cu PSD. Atata poate domnia sa.






    • Like 0
  • Extraordinar articol! Ar trebui ca vvdancila și toată șleahtă borfașilor psd să-l citească în fiecare zi, cape o rugăciune.
    • Like 0
  • Bravo pentru aceasta prezentare apoteotica a marlaniilor psd-iste.
    Dar gluma e gluma, realitatea e extrem de dura si-i plesneste pe romani, oricat stiu ei sa faca haz de necaz. Ati vazut cum a facut Dancila declaratia ei de presa cu acuzatii marsave la adresa lui Johannis? Ea asta are pregatita ca o poezie invatata pe dinafara, adica o lista de insulte si minciuni imbracate in reprosuri credibile(supervehiculate pe posturile TV mafiote) la adresa presedintelui, incat sa aiba un colosal impact asupra natiei la ceas de cumpana inainte de votarea in turul 2. Pai la acuzatiile puse pe placa acestei papusi vorbitoare, va putea Johannis sa dea replica? Pentru ca la fiecare din minciunile sugerate in reprosuri e mult de explicat si nu incape intr-o dezbatere cat este de vorbit...Ea se alege cu reprosurile trambitate si Johannis va parea ca explica savant ceea ce ea a formulat simplu ! Aici e capcana! Atentie la lista de reprosuri citita obraznic de aceasta femeie vicleana ieri !!! Eu as vrea o dezbatere in care sfatuitorii presedintelui ar trebui sa-i sugereze niste raspunsuri scurte si clare, sa priceapa vulgul ca Dancila nu are dreptate !!! Si ca e praf ca legitimitate in a-i reprosa atatea cand ei au batjocorit aceasta tara, inclusiv in cei 2 ani in care catastrofa de cucoana a fost prim ministru ! Staff-ul PSD-ist din spatele Dancilei e posibil sa gandeasca precum minoritatea rroma, cu care nu te pui cand vrea sa te murdareasca si sa te puna la pamant. Cele 2 milioane de votanti ai Dancilei sunt in mare parte cei din minoritatea rroma. ATENTIE!
    • Like 0
  • Imi postez opinia si aici, intrucat cred in ea si se aplica si obiectului acestui articol.
    Aleg sa fiu corect, cu mine si cu pretendentii la votul meu, si sa ofer exact ce mi se ofera in contextul dat: absenteism in campanie electorala mi se ofera (evitand cu nerusinare si lipsa de respect pt mine, alegator, sa mi se prezinte, prin comparatie si dezbatere, programele electorale), absenteism la vot ofer! Ma indepartez de argumentele vadit subiective, de genul - candidatul x nu merita vreo dezbatere. Nu candidatul x conteaza, ci EU, votantul, caci mie are pretendentul la votul meu, ergo candidatul, obligatia sa-mi prezinte programul electoral. Iar eu vreau sa mi se prezinte programele de catre candidati, intr-o dezbatere si confruntare de idei si proiecte politice. Pentru ca asa sunt construit eu, structural si principial, sa optez obiectiv, in cunostinta de cauza, om si proiecte, ci nu subiectiv, in functie de afinitatile mele politice in abstracto. Vreau in concret sa fiu convins de catre candidati, prin efortul minimal de a-mi prezenta programul si proiectele aferente postului pt care candideaza. Altminteri, imi rezerv dreptul de a ma abtine de la exercitiul votului, in mod echivalent legitim cu a-mi exercita votul. Sper sa nu mi se atribuie apelative josnice de psd ist, pnl ist etc.. Sunt doar eu, un votant apolitic echilibrat si care aleg sa fiu obiectiv si exigent in singurul moment in care conteaza materialmente opinia mea politica, anume in momentul votului. Nu vreau sa ma inscriu in turme colorate politic (rosie, albastra etc.), ci vreau sa fiu respectat de catre terti si, in mod special, de catre politicienii care imi pretind votul pentru felul in care gandesc si pentru echidistanta cu care aleg sa ma raportez la un asemenea eveniment important pt cetatea din care fac parte. Nu elimin candidati a priori, doar din considerente de apartenenta la anumite formatiuni politice. A te regasi mai mult in proiectiile politice ale unei factiuni politice nu inseamana automat a-i da girul neconditionat candidatului acestui partid. Nu pt mine. Altminteri as alege pur subiectiv un candidat doar pt ca provine de la partidul pe care il simpatizez, in detrimentul altui candidat care vine de la alt partid. Nu urasc partide si nu asociez politicienii cu faptele celor dovediti a fi infractori. Analizez oamenii politici in mod individual, in raport cu rezultatele si calitatile dovedite. Vreau sa fiu convins de calitatile si competentele candidatilor, respectiv de proiectele acestora si vreau sa pot opta prin comparatie. Si aleg ceea ce consider ca raspunde conceptiilor, nevoilor si intereselor mele legitime si licite. Evident ca am avut n. ocazii in care sa cunosc carentele de competenta si prestanta ale lui Dancila, dar in egala masura am avut ocazia sa traiesc si dezamagirile produse de felul in care si-a exercitat mandatul si candidatul Iohannis, mai ales din perspectiva votantului acestuia. Si in mod special dezamagirea de ordin moral produsa de cel pe care l-am votat, dovedit definitiv in justitie ca s-a folosit cu rea credinta si prin uz de fals de acte invalide legal pentru a obtine o proprietate de pe urma careia a obtinut venituri (astfel ilicite) de sute de mii de euro. Toate astea conteaza si dezamagesc profund. Prin urmare, nu-mi ofer votul neconditionat sau doar din considerente negative (nu ar merita celalalt). Aleg sa nu-l ofer in conditiile date (conditii imputabile exclusiv celor doi candidati ramasi in cursa prezidentiala). Asa sunt si asa vreau sa fiu si nu accept sa fiu judecat dupa criteriile personale ale celorlalti, cel putin din considerentul ca nici eu, la randu-mi, nu judec optiunile tertilor. Din aceste motive si principii care ne definesc structural suntem individualitati, care judecam in mod liberi si potrivit propriilor conceptii. Toate bune in toate!
    • Like 2
    • @ Cris Juganaru
      Nu comentez prea mult, nu am avut răbdare să citesc toată replica, dar nu sunt de acord cu absenteismul. În ceea ce privește, mult trâmbițatele cereri de expunere a programelor de guvernare, eu consider că este vorba de o ipocrizie fără limită. Ce programe? Al psd-ului si al dancilei este același ca și in 2016, anume a nu fi urmat, respectat și a se preocupa de cu totul altceva și anume a le fi lor bine, aruncând, evident, "100 de lei" în plus la pensii și salarii, inclusiv celor speciale necuvenite nesimțite. Programul PNL și al lui johannis este, în primul rand, de a încerca să repare ce se mai poate repara în urma jafului lăsat de psd. Mai așteptați alt program? Ceva spitale, ceva km. de autostradă? Vă plac minciunile?
      • Like 0
    • @ Cris Juganaru
      Nu comentez prea mult, nu am avut răbdare să citesc toată replica, dar nu sunt de acord cu absenteismul. În ceea ce privește, mult trâmbițatele cereri de expunere a programelor de guvernare, eu consider că este vorba de o ipocrizie fără limită. Ce programe? Al psd-ului si al dancilei este același ca și in 2016, anume a nu fi urmat, respectat și a se preocupa de cu totul altceva și anume a le fi lor bine, aruncând, evident, "100 de lei" în plus la pensii și salarii, inclusiv celor speciale necuvenite nesimțite. Programul PNL și al lui johannis este, în primul rand, de a încerca să repare ce se mai poate repara în urma jafului lăsat de psd. Mai așteptați alt program? Ceva spitale, ceva km. de autostradă? Vă plac minciunile?
      • Like 0
  • Corect!
    • Like 0
  • Nu este vorba despre „dezbaterea lui Dăncilă”, consumați gazul de pomană inventând tot felul de scuze pentru a justifica refuzul lui Iohanis de a se prezenta în fața electoratului, în fața celor cărora le cere voturile și a celor care i-au plătit cinci ani de zile avatarul funcției de președinte, Iohanis este dator față de acești oameni să vină să le spună pentru ce l-au plătit cinci ani de zile și pentru ce să-l mai plătească încă cinci ani, față de acești oameni este dator și obligat. Nu-l obligă nimeni și nici o cutumă să facă acest lucru de față sau față în față cu Dăncilă ( nu din cauza diferenței de pregătire dintre cei doi, diferență care nu există ). dar este obligat să se prezinte în fața unor ziariști independenți și să răspundă liber la întrebările lor. Același lucru îl poate face și Dăncilă, în fața aceleași echipe de ziariști. Cei doi sunt obligați să facă acest lucru, în zile diferite la o oră de maximă audiență, la televiziunea publică sau oriunde în altă parte.
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Diferenta de pregatire exista, asta se vede indiferent de ce scrie in CV.
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Diferențe, în favoarea lui johannis, există. Numai un rău intenționat sau un retardat, ce preferați?, poate să nege. O întâlnire cu presa, cu formatorii de opinie, (includem siy pe gâdea???), a propus chiar johannis. Deci revendici ceva de dragul de a revendica. NOI am plătit și salariile psd-istilor, lui dancila, lui dragnea, (pe care îl întreținem în continuare fără să facă nimic după ce a făcut numai rău), întregii clici de borfași care au făcut, doar, ce au vrut, în avantajul lor. Dar despre aceste salarii nu te interesezi. Oare de ce?
      • Like 1
  • Zic doar atât: FELICITĂRI, DOMNULE ALEX LIVADARU!!!!!!!!!!!
    • Like 2
  • #Votez check icon
    ... O alta logoree despre cum sa fii "injectat" cu ura proletara anti-pesede si niciodata anti-penele/pedele/securitate. Stiati ca SRI e singura institutie care a "scapat" fara proteste de strada in cei 30 ani de "libertate", cu toate ca de cel putin 15 ani e implicata direct in POLITICA ?
    O avea pesedeul multe bube'n cap, dar nici cu "dreapta/liberalii" nu mi-e rusine...
    Democratia mai inseamna RESPECTAREA votului si a vointei Majoritatii, nu tavalirea "spontan la ordin" pe strazile Romaniei, in numele activismului civic.
    V-ati gandit vreo secunda ce ar fi fost daca #rezistentii ar fi fost majoritari in tara asta (in urma unui vot) si "ceilalti" ar fi iesit "spontan la ordin" la proteste ILEGALE ?
    Pana la urma realitatea este ca o banda de agitatori (cu #Hastag in frunte) se tavaleste pe strazile Romaniei pentru niste maruntis aruncat de stapani. Si presedintele tarii blocheaza functionarea guvernului si a tarii, crezandu-se "arian".
    M-am revoltat si eu in situatiile de mai jos:
    1. Erata CCR data "noaptea ca hotii" in 2012
    2. Partizanatul politic al ambasadelor si sustinerea celui care le reprezinta interesele (actualul presedinte)
    3. Inactiunea parchetului si neaplicarea justitiei in cazul "Hotiei Cinstite" a presedintelui KWJ
    4. Protocoalele secrete dintre SRI/Securitate si aproape toate institutiile statului (in special in justitie)
    5. In cazul procurorului general tortionar A. Lazar
    6. In cazul baschetbalistei LKK ajunsa procuror general si sefa DNA, mai nou sefa de parchet european printr-o "manarie politica"
    7. In momentul in care PokemonulSuprem a declarat ca e "politruc"
    8. In cazul in care "profesorul galactic" a jignit toti profesorii din tara asta cand le-a spus ca au avut "ghinion"
    9. In cazul in care ministreasa Pruna a declarat ca "drepturile omului sunt un lux" si in cazul cand a fost demisa printr-o motiune de cenzura, dar a ramas in functie
    10. In cazul in care "Sica Mandolina" s-a "p..sat" pe el de parlament/comisii si a venit cu 3 ministri refuzati
    11. In cazul in care KWJ (alias PokemonulSuprem) s-a "c..cat" pe ea de Constitutie cand a ales sa ignore deciziile CCR
    12. Atunci cand a aruncat Paltonul
    13. Atunci cand n-a schitat niciun gest de omenie, cand unui om i s-a facut rau langa el
    Daca si voi v-ati revoltat macar in una din situatiile de mai sus, atunci aveti ocazia sa "votati reaua cea mai mica"...
    • Like 1
    • @ #Votez
      Da, si votul este deja respectat. Si protestul si libera exprimare fac parte din democratie, la fel ca si votul.
      "V-ati gandit vreo secunda ce ar fi fost daca #rezistentii ar fi fost majoritari in tara asta (in urma unui vot) si "ceilalti" ar fi iesit "spontan la ordin" la proteste ILEGALE ?" - au iesit si ceilalti la proteste ilegale (va amintesc de "plimbarea" lui Mircea Badea) si nu s-a intamplat nimic.

      In rest, nu vad de unde rezulta 2, si care ar fi problema chiar daca ar fi asa.
      Augustin Lazar e tortionar?? De unde rezulta asta?
      4. In afara de DNA, ce alte acorduri cu SRI exista?
      6. Care a fost "manaria politica"?
      7. Cand s-a intamplat asta?
      9. Cand s-a intamplat asta?
      10. Cine e Sica Mandolina?
      11. Cand s-a intamplat asta?
      13. Cand s-a intamplat asta?
      In rest, da, cu siguranta are si Klaus problemele lui, la fel si PNL, dar nu, nu e Viorica "reaua cea mai mica", in nici un caz. Macar faptul ca ne-ar reprezenta o persoana de o prostie de o asemenea magnitudine in afara e ceva de neacceptat.
      • Like 2
    • @ Jonn Jonzz
      #Votez check icon
      Nu mi-e clar: traiesti in Romania ? Urmaresti viata politica din Romania ?
      sau ai ordin de zi pe unitate sa "combati dusmanul de clasa" ?
      Iti dau niste detalii pe care le poti gasi si singur pe net, dar trebuie sa fii interesat.
      1. Erata CCR a venit ca urmare a "bantuirii" emisarului special al "Marelui Licurici" pe la toate institutiile statului
      2. Multiple declaratii si presiuni politice ale ambasadelor straine in ceea ce priveste politica interna, aplicarea unuor masuri politice si economice. Ambasadorul Klemm a declarat ca exista 2 popoare: moldovenesc si roman, declaratie preluata imediat de KWJ. Finantarea de catre un grup de ambasade a programului "Restart Romania"...
      5. https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/locale/constanta/cine-iulius-filip-disidentul-implicat-intr-un-scandal-urias-vizeaza-procurorul-general-augustin-lazar-1_5ca5e9ef445219c57e1783e0/index.amphtml
      4. Sunt circa 60 protocoale secrete, inclusiv cu ICCJ, cu CSM, cu Parchetul general
      6. Au fost 3 candidati/ 3 tari (Italia a fost exclusa din start), candidatul pozitionat pe primul loc (Franta) s-a retras subit. Chiar oficialii europeni au recunoscut ca a fost o negociere politica.
      7.
      https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Dkjm_VbHKIjU&ved=2ahUKEwjzpO_k1uflAhVpw4sKHaMaCWsQjjgwAHoECAEQAQ&usg=AOvVaw31rYoVF2uL8kgCEW9KzcZo
      9.
      http://mobile.hotnews.ro/stire/21359167
      10. I se mai spune si Ludovic Orban
      11. Ultima decizie CCR prin care era obligat sa numeasca ministri interimari a fost in octombrie 2019
      https://www.google.com/amp/s/romania.europalibera.org/amp/30195756.html
      13.
      https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/video-iohannis-stana-de-piatra-la-constanta-in-timp-ce-un-militar-lesina-in-spatele-sau--227885.html#gallery_1

      • Like 0
    • @ #Votez
      Nu traiesc in Romania dar urmaresc viata politica din Romania. Asta cu ordinele lasati-o, acuzatii din astea nefondate sunt usor de aruncat, banuiesc ca stiti din moment ce si dvs. ati primit cateva. N-am treaba cu nici o organizatie in care se dau ordine.
      1. Marele Licurici fiind...?
      2. V-am mai spus si cu alta ocazie, acest lucru este normal, in conditiile in care Romania de buna voie s-a angajat sa respecte niste acorduri cu SUA si UE. Cat timp respectivii ambasadori nu au incalcat legea sau regulile de protocol, nu vad care e problema.
      5. Tot un articol din Adevarul clarifica situatia. In nici un caz nu a fost Augustin Lazar tortionar:
      https://adevarul.ro/news/eveniment/augustin-lazar-despre-disidentul-
      caruia-i-ar-refuzat-eliberarea-Imi-exprim-regretul-drama-acestui-om-
      despre-auzit-1_5ca50d83445219c57e0f4f74/index.html

      4. Daca sunt secrete, dvs. de unde stiti ca sunt 60?

      6. OK, si pentru ca cel din Franta s-a retras, asta automat inseamna "manarie"? E nevoie de ceva mai multe dovezi pentru asta. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca asta e deja politica la nivel de UE, nu ceva intern in Romania.

      7. Linkul ma duce catre pagina principala a youtube. Poate nu este scris in intregime in comentariul dvs.? Se mai intampla pe republica ca linkuri copiate sa nu apara in intregime, cred ca e o problema de interfata.

      9. Discutia pornise de la o declaratie a Ralucai Pruna in care ar fi spus ca drepturile omului sunt un lux. In primul rand citatul pe care l-ati dat nu e corect. Daca dati o declaratie cu ghilimele, atunci se presupune ca ati preluat EXACT ce a spus persoana, altfel e disingenuu. Declaratia Ralucai Pruna era urmatoarea (de pe contul ei de fb):
      "Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic”

      si a si clarificat-o ulterior:
      "Am încercat să explic că eu am vorbit despre o discuţie privind drepturile care ar putea fi golită de sens în momentul în care statul care trebuie să garanteze drepturile, din varii motive pe care le-am detaliat în alocuţiunea mea, nu poate face acest lucru. Deci insist pe această formulare şi am mai spus deputaţilor că nu recunosc ca validă niciun fel de formulare care este trunchiată şi care denaturează sensul celor pe care le-am scris, e devărat, cu mai puţine cuvinte, pentru că am făcut nu o teză de doctorat ci am scris pe o reţea de socializare, şi atunci am fost mai scurtă”

      Asadar in nici un caz nu considera Raluca Pruna drepturile omului un lux.
      Motiunea a fost una simpla, inteleg ca legal in acel caz primul ministru are ultimul cuvant.

      11. Din nou linkul nu cred ca apare in intregime, nu am putut sa accesez articolul. Ce nu a facut Iohannis si trebuia sa faca? Trebuia sa numeasca ministri interimari si nu a facut-o?

      13. Era vorba de un soldat care a primit imediat ingrijiri medicale. Nu am vazut clipul (se pare ca nu mai e disponibil), dar daca organizarea evenimentului s-a facut cum se fac lucrurile astea de obicei, atunci probabil ca in apropierea lui Iohannis erau niste boxe care functionau la volum foarte mare, caz in care probabil omul nici nu stia ce se intampla in spate. Sau poate e pur si simplu un episod in care s-a comportat ca un carnat, cum a fost cel cu paltonul, nu stiu.
      • Like 0
    • @ Jonn Jonzz
      #Votez check icon
      Nu am intentia sa acuz pe cineva de "ordin de zi pe unitate", dar cand vad ca aproape toate "opiniile" sunt directionate numai de "partea buna a adevarului" (intotdeauna anti-pesede si niciodata anti-penele/ pedele/ usr-i) am dubii ca acel cineva gandeste singur... Tendinta "#progresistilor (agitatorii din pietele Romaniei) este sa ia de'a gata "adevarul absolut" numai din propaganda liberala, si niciodata nu cauta informatii si in "cealalta parte". Principiul e simplu: "ce nu stiu, nu exista"... Chiar daca pesedeul a facut multe rele (si probabil o sa mai faca), din cei 30 ani de "libertate securista", dreapta a fost la butoane vreo 14-15 ani si N-A FACUT NIMIC... mai mult, cateodata au fost chiar mai mizerabili decat pesedeul. Sa revenim la lista (ai putea cauta si tu pe net):
      1. https://evz.ro/alegerile-prezidentiale-si-dragostea-marelui-licurici-editorial-de-dan-andronic.html
      2. Interventia si presiunea ambasadelor straine asupra deciziilor economice si asupra celor de politica interna NU ESTE NORMALA intr-un stat de drept. "Marele licurici"a incercat asta si in Cehia si a fost chemat imediat ambasadorul si atentionat. Daca ar fi asa, si Rusia si SUA (si alte tari europene) au tratate internationale semnate, dar asta nu inseamna ca Rusia are dreptul de a interveni in America atunci cand sunt incalcate tratatele internationale (sau invers sau alte tari). Si DA, ambasadorii care fac presiuni INCALCA LEGEA (si cea internationala si cea nationala) !
      4. https://www.mediafax.ro/social/istoria-protocoalelor-secrete-cum-a-devenit-ordin-pentru-sri-lupta-anticoruptie-17068019
      5 si 9. Daca cineva incalca legea, tu iei de bun tot declaratia persoanei in cauza ? Niciun hot sau infractor nu recunoaste ca a incalcat legea, caci despre asta vorbim: pe langa pesede si PENELE/PEDELE/USR-I sunt pline de banditi si infractori (exemplu: KWJ este un HOT dovedit si CONDAMNAT de o instanta de judecata civila... a 5-a casa "care nu mai este" - declaratia lui de ieri, inseamna ca A PIERDUT PROCESUL in instanta !)
      6. Tarile respective isi sustin canditatii proprii (asa se intampla pe planeta Pamant intr-o competitie). Chiar asa au si factu; daca ajung sa sustina altceva, pt. mine e clar ca nu mai exista profesionalism si transparenta. Totusi e un lucru recunoscut si de oficialii europeni...
      https://www.libertatea.ro/opinii/si-acum-ce-urmeaza-2750952
      7. alt link, cu explicatii penibile ale "inculpatului"
      https://www.mediafax.ro/politic/iohannis-afirmatia-ca-sunt-un-politruc-experiment-didactic-am-vrut-sa-arat-ca-psd-se-ocupa-doar-de-copiat-13177871
      11. DA, trebuia, si nu pentru ca i-a zis-o pesdeul, ci pentru ca exista o Hotarare CCR (obligatorie-de indata) pe care nu a respectat-o... nu e singura
      13. Daca te intereseaza, gasesti si videoclipul... (eu l-am gasit). Dupa ce-l vezi, poti trage o concluzie... chestia cu boxele nu tine, sau alte scuze penibile... NU-I PASA ...
      In final, Iohannis nu e chiar cum ti se prezinta in "presa libera internationala / sau nationala". De fapt nicio institutie de presa nu e independenta... de aceea e bine sa cauti informatii de "ambele parti ale fortei..."
      "Forta fie cu tine"... care vrei tu, dar sa fii informat...
      "Democratia moare in aplauze"...
      • Like 0
    • @ #Votez
      #Votez Va rog sa dati un exemplu de situatie in care Iohannis a incalcat Constitutia. (chestia cu aruncatul paltonului e copliareasca, hai sa vorbim despre ceasuri si brose scumpe, nu vreti?) Ambasadele sustin abordarea politica corecta, nu impostura. Despre hotia luiIOhannis stiti doar ce un fan alantenelor poate sa stie. Protocoalele " secrete " au fost si sunt folosite in cazuri de schimbari de informatii intre institutii specilizate. Nu merg mai departe . Acestea tioate sunt elucubratiile unui manipulat sau manipulator.pesedist . Exista in PSD indivizi cu mai multa doxa decat domnia ta. Este clar ca ai un intres sa publici aberatiile de mai sus. Nedumeriri:: Cand pesedisti cu functii mari au balacarit femei din Parlament a fost OK? Cand pe Antena erau balacariti : Adversari politici, Diapora. ziaristi incomozi, era OK? Cand faceati glume ca Iohannis citeste de pe hartii era de ras. Cand citeste Dancila, e OK? 10 august a fost OK? daca da, de ce a fost tinut dosarul la secret? De ce Teodorovici a tinut contabilitate dubla? De ce PSD a pastrat bani sa -i iasa bugetul, nereturnand TVA si banii platiti de companii pentru concediile medicale platite? Un guvern de stanga vrea sa aduca companiile sa nu mai plateasca concediile medicale? Gaura e de 8 miliarde De ce dosarele de pensie asteapta de lunui de zile, cand 45 de zile e termenul legal? Mai sunt inca. Daca nimic din cele de mai sus nu iti pare anormal, voteaza reaua cea mai mare.
      • Like 1
    • @ #Votez
      1. OK, puteati sa spuneti ca era vorba de SUA -_-
      2. Este normal. Ce lege incalca? Ca vorbesc? Ca isi exprima ingrijorarea cand vad o problema cu statul de drept? Si da, SUA a intervenit asupra Rusiei cand Rusia a intrat violent in Ucraina, prin sanctiuni economice. Si foarte bine a facut. Am mai spus, Romania de buna voie s-a angajat sa faca niste lucruri, a semnat niste contracte. Daca dvs. observati ca un partener de afaceri nu-si respecta partea sa de intelegere nu discutati macar cu respectivul?
      4. Daca au ajuns in presa deja nu mai vorbim de ceva secret. CSAT nu a initiat acele tipuri de protocol, spune articolul, dar erau constienti de ele, si-au dat acordul pentru asta. Inteleg ca dintre cele mai controversate decizii sunt cele conform carora coruptia e tratata ca problema de siguranta nationala. Si este. Tot nu vad care e problema cu SRI care ofera asistenta tehnica in investigatii legate de coruptie. Cadrul legal existent cand s-au facut acele acorduri permitea existenta lor, cand legea s-a schimbat si acele acorduri s-au adaptat. Ca legea s-a schimbat in favoarea celor care comit acte de coruptie, asta e alta problema.

      5. Omul era procuror, nu gardian in puscariile comuniste si nici judecator. In plus nu doar pe declaratia lui ma bazez.

      9. Era vorba de o declaratie a Ralucai Pruna legata de drepturile omului, nu despre incalcarea unei legi. Declaratie pe care si-a clarificat-o.

      6. Nu e vorba de competitie intre tari, ca nu e Olimpiada, ci de competitie intre candidati.

      7. Il cred ca a vrut sa-i trolleze pe PSD. Ironia este ca exact critica pe care le-o adresa atunci i se poate adresa lui in campania actuala. In afara de m... PSD (cu care sunt de acord) altceva concret nu cred ca am auzit in campania lui. Si da, a pierdut un proces civil in instanta, la capitolul asta nu sta bine. Nu e insa penal, si chiar si asa e de preferat in fata Vioricai Dancila. De la distanta.

      13. E un pic aiurea, dar nu mi se pare o mare chestie. Incidentul se petrecea la ceva distanta, putea sa nici sa nu observe. Oricum pana sa ajunga Iohannis sa faca ceva, altii l-au ajutat pe acel soldat in secunda in care a lesinat. Ce mai era sa faca Iohannis in situatia aia, sa le tina trena? Sa faca un exercitiu de imagine? Unii mai pregatiti decat el aveau deja situatia sub control.

      Iohannis mi se pare ca e prezentat destul de obiectiv in presa romaneasca. Nu e doar pupat in dos, e si criticat, pana si aici pe republica, unde m-as astepta la un partizanat de dreapta. In cea internationala nu prea apare, pentru ca e presedintele unei tari relativ mici si nu prea importanta.
      • Like 0
    • @ #Votez
      John Jonz Poate gasiti explicatia in faptul ca PSD a fost majoritar in Romania din 89 si ca a adus de la inceput: ridicarea baronilor; Improprietaririle cu cantec. Demolarea industriei, asa cum era; Concesionarea padurilor si ridicarea baronilor padurilor.impanarea tuturor institutiilor si companiilor de capuse si nepotisme, si multe altele, poate ca adevarul este ca, indiferent de ceilalti, PSD este cel mai nociv si periculos partid din Romania.
      • Like 0
    • @ #Votez
      PSD e sustinut de minoritatea rroma. A ajuns sa fie lupta romanilor contra rromilor. Care pe care !!! Normal ca rromii se pricep DE MINUNE sa murdareasca pe adversar, ce e la gura lor, nimic nu te mai spala daca ii provoci!
      • Like 0
    • @ #Votez
      Cam prea revoltat pentru cauze mici si ne revoltat impotriva marsaviei mafiote a PSD...Nu convingeti pe nimeni. Ci doar pe privitorii Antenei 3.
      • Like 0
    • @ #Votez
      Reaua intenție caracteristică nu te lasă să "taci". Injectat cu prostie ești tu.
      • Like 0
    • @ #Votez
      Tu trăiești dintr-o românie pe care o vrem uitată, o românie a milițienilor, securiștilor, trădătorilor de neam, a celor care răgușesc zbierând cântece despre muncă, dar când trebuie să o presteze fug cu scârbă de ea si de cei ce o fac cu adevărat. Dacă nici macar nu răspunzi la vreo comandă atunci ești dintr-o stare gravă de tembelism, un pericol.
      • Like 0
    • @ #Votez
      A, asta era, pentru a-ti fe plac trebuie, în primul rând să cânți osanale psd-ului și ai lui nemernici.
      • Like 0
  • Domnule Livadaru, va e scarba de PSD. Va inteleg, si mie imi e. Cu toate astea, comparatia cu un grup terorist e exagerata. Nici un terorist nu a a provocat vreun lider din Vest la o dezbatere, ei dau direct cu bombe/cutite/camioane etc. Nu e cazul PSD. Au facut multe mizerii ilegale, ne-au facut de rahat in afara, lista cu motive pentru a-i dispretui e lunga, dar au lansat o provocare la dezbatere. Lui Iohannis nu-i place sa se murdareasca pe maini, dar ghici ce, politica e un jeg, plina de astfel de lupte jegoase. Daca n-ai ficat pentru asa ceva, n-ai ce sa cauti in jocul asta. Vrei sa demonstrezi ca esti mai bun ca PSD? Perfect! Pune mana si demonstreaza, atunci! Zici ca esti in razboi cu PSD, dar fugi de o confruntare directa? Pentru ca scuzati-ma, dar ce face Iohannis se poate interpreta si asa, si chiar imi pare rau, dar nu e departe de adevar.
    • Like 0
    • @ Jonn Jonzz
      Înseamnă că nu v-ați simțit terorizat total! Mai vreți să mai fiți terorizat un pic... În al doilea rând: aceasta nu este O PROVOCARE, cum numiți cererea asta de dezbatere... Este încă O CAPCANĂ pe care mafioții din pesede o întind societății... Nu vedeți că îi cereți domnului Klaus Iohannis ce îi cere Dăncilă? Asta a vrut pesedeul... Să vă aducă în situația de a să striga același lucru în cor cu ticăloșii ... Și văd că o faceți... Nu e loc de nuanțe și subtilități în acest moment... Mai sunt câteva zile până la turul doi când va trebui să decidem dacă mai vrem cu Dăncilă încă cinci ani sau NU... Și sunt mulți care tot anunță că nu mai merg la vot...
      • Like 2
    • @ Cornelia Elena Topala
      Faptul ca nu merg la vot e una din probleme, da. O dezbatere prin care Klaus sa mai convinga din cei care nu merg la vot ar putea ajuta. Imi pare rau dar dezbaterea este o necesitate in procesul democratic. Vreau sa vad de ce sunt in stare candidatii, e absolut normal. In orice democratie functionala taberele de pareri si ideologii opuse se intalnesc in tipul asta de "arena". Si Paleologu a vrut sa faca dezbateri, e si el ticalos?
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult