Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Klaus Iohannis: „Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveți încredere, această perioadă dificilă va trece”

Klaus Iohannis - declarație de presa

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a spus vineri că urmează cea mai grea perioadă a crizei provocate de coronavirus în România.

„Este o etapă pe care, prin măsurile restrictive luate din vreme, am reușit să o întârziem cât mai mult timp posibil. De acum înainte, urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România.

Este esențial să fim toți conștienți de acest lucru, pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională, care ne vor testa solidaritatea și unitatea.

Avem deja de deplâns 116 morți. 116 semeni de-ai noștri și-au pierdut viața răpuși de acest virus.

Oare câte victime va mai face epidemia? Nu știm! Dar știm sigur că depinde de noi să avem cât se poate de puține!”, a afirmat șeful statului în timpul unei declarații de presă.

Iohannis a făcut un apel la românii din străinătate să nu vină acasă de sărbători și a transmis un mesaj și către credincioșii care și-ar dori să meargă la biserică de Paște.

„Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără a le periclita viața și sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu.

Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveți încredere, această perioadă dificilă va trece și ne vom reuni în bisericile noastre cu și mai multă credință.

Acum însă nu există nicio altă cale de vă proteja pe voi și pe apropiații voștri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanțare socială. Aceasta este cea mai puternică și plină de dăruire manifestare a dragostei creștinești și a iubirii aproapelui.

Sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la limitarea răspândirii infecției. Prin atitudinea responsabilă, facem un pas important către momentul în care viața noastră va reveni la normal. Cu toții ne-am dori să existe soluții mai ușoare pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, dar, în acest moment, ceea ce știm și noi, și toate țările care se confruntă cu același dușman invizibil, este că doar păstrarea distanței față de ceilalți stopează transmiterea infecției”, a declarat președintele.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce drama?! Ca nu vor mai putea manca si bea cat pentru un an? La noi asta inseamna Pastele si Craciunul: mancare si bautura cat mai multe. Bineinteles,toate invaluite in "spiritul" acestor sarbatori si "bunatatea" crestinilor. Veti vedea ca nu va muri nimeni datoritra faptulii ca nu s-a impartasit sau nu s-a imbatat ca pprcul alaturi de familie.
    • Like 0
  • S-a amanat campionatul si cupele europene...de ce nu se amana si Pastele?
    Sa-l faca in noiembrie!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult