G4Media.ro

Curtea Constituțională a Ungariei a decis că nu constituie discriminare condiționarea exercitării…

Sursa foto: site Parlamentul European

Curtea Constituțională a Ungariei a decis că nu constituie discriminare condiționarea exercitării unor drepturi de Certificatul verde

Curtea Constituțională din Ungaria a decis în unanimitate marți, 19 noiembrie, că limitarea prin care se permite accesul în anumite locuri, respectiv participarea la anumite evenimente, doar a persoanelor vaccinate anti Covid-19 sau a celor trecuți prin boală Covid-19 în ultimele 6 luni nu încalcă Constituția, potrivit deciziei oficiale.

Curtea Constituțională din Ungaria a constatat că în temeiul legii fundamenteale, în perioada străii de urgență/alertă se poate suspenda exercitarea unor drepturi, sau pot fi limitate chiar și peste măsura stabilită de Constituție.

Scopul legitim al limitării drepturilor îl constituie combaterea epidemiei, inclusiv reducerea impactului pandemiei asupra sănătății, a societății și a economiei, respectiv atenuarea daunelor. De asemenea, Curtea arată că legiuitorul și-a îndeplinit obligația stipulată în Legea fundamentală de a revizui în mod sistematic și periodic necesitatea menținerii măsurilor restrictive în lumina schimbărilor situației epidemice care stau la baza urgenței.

Curtea Constiuțională a constatat că după vaccinare, probabilitatea infectării este extrem de redusă, iar cea a internării în spital este și mai redusă, respectiv decesul persoanelor vaccinate este marginal, izolat.

Curtea arată că cei care dispun de certificat de protejat, pentru că sunt vaccinați sau trecuți prin boală, nu constituie un grup omogen cu cei care nu îndeplinesc această condiție (nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală).

Ca atare, tratamentul diferențiat este neconstituțional doar în condițiile în care legea face o distincție între subiecții de drept care sunt în grupuri identice (pot fi comparați), fără o justificare constituțională. În fapt, cei vaccinați și cei trecuți prin boală sunt în situații diferite în comparație cu cei nevaccinați și netrecuți prin boală.  

Curtea și-a întemeiat decizia pe ”viziunea științifică definitorie” din momentul analizei, folosind ca sursă și documentele OMS. Curtea a reamintit faptul că nu se poate contesta că vaccinurile (printre care și cele legate de vârstă) servesc la creșterea capacității de rezistență a corpului uman împotriva bolilor contagioase, respectiv servesc la prevenirea răspândirii bolilor contagioase.

Curtea declară că negarea rezultatelor științifice cade în afara competenței sale, în concluzie le acceptă fără analiză. Ca atare Curtea constată că cei care se vaccinează contribuie nu numai la păstrarea sănătății lor, ci și la păstrarea sănătății comunității mai restrânse în care trăiesc, a celorlalți oameni din societate, respectiv contribuie la eforturile de eradicare a pandemiei și la eliminarea restricțiilor.

Curtea nu a analizat plângerile sub aspectul încălcării dreptului la viață privată, întrucât legea nu impune vaccinarea obligatorie, reclamanții nesusținând acest lucru.

În concluzie, Curtea constată că măsurile impuse prin lege sunt constituționale, nu sunt discriminatorii, și nu aduc atingere dreptului la demnitate umană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Alo !
    Sosoaca Dorneanu ! Ăștia te traduce!
    Invata-i tu minte pe trădători . Arăta cât de musculos(i) fara bun simț ești/sunteți la Ccr.

  2. unde e urlatoarea sosoaca sa tipe si la astia =))

    • Citeşte constituția, mai documenteazăte,am trecut prin boală şi tot nu sînt deacord cu aberațiile astea.Nu este vorba de cine urlă este vorba de tine ca individ, pe vremea lui Ceasescu ați stat la cozi şi ați urlat de nemulțumire cã nu aveai multe drepturi , aşa este şi acuma, dreptul tău de a spune nu şi ca lucrurile să meargă într-o direcție bună.Cu restricțiile astea au făcut un rahat, adică cei vaccinați nu au voie la evenimente , eeee aceştia nu o să se mai vaccineze şi uite aşa au făcut o aiureală, eu unul nu mai am deloc încredere în clasa politică,regulile erau simple, distanțare, masca peste tot şi restul ține de fiecare individ în parte, eu am luat-o în serios de la început dar alții chiar din Administrație publicã era lockdown şi făceau chef în pădure, nu îmi stă în caracter să fiu cu pîra că puteam suna.Fiecare decide, soarta lui.Întradevăr este un risc , dar dece nu se garanteazã 100%că dacă faci vaccinul nu pățeşti nimic??????? Că poți fi ala ghinionist.Vă doresc tot binele din lume şi
      Multă sănătate .

  3. „Curtea și-a întemeiat decizia pe ”viziunea științifică definitorie” din momentul analizei, folosind ca sursă și documentele OMS. Curtea a reamintit faptul că nu se poate contesta că vaccinurile (printre care și cele legate de vârstă) servesc la creșterea capacității de rezistență a corpului uman împotriva bolilor contagioase, respectiv servesc la prevenirea răspândirii bolilor contagioase”

    Probabil le-a fost lene sa citeasca pana acolo unde scrie ca vaccinatii transmit virusul.
    Dovedit stiintific, cum se spune.

  4. Curțile constituționale din diverse țări pot lua decizii diferite, așa și cea din Polonia a decis că nu se aplică legile europene.

    • Asa e, Covidul ar trebui sa respecte legea din fiecare tara, de pilda sa nu mai omoare romani ca zice CCR ca e neconstitutional…
      Fix asa o sa se intample… Cum isi permite Covidul asta sa incalce drepturile dacilor liberi???

    • Ba da dava dracu de vulnerabili și marș la înțepat . Inclusiv puradeii vostru trebuie vaccinați daca tot prea slăviți acest vaccin!!!!

    • Nicule, de ce esti zburator la minte?
      Polonia declarat ca doar UNELE din normele europene nu sunt compatibile cu cateva prevederi constitutionale.
      Idem a facut si Germania, dar aia au voie, ca sunt legebetisti.
      Dealtfel ambele tari si-au armonizat legislatia cu cea comunitara.

  5. Curtea nu a analizat plângerile sub aspectul încălcării dreptului la viață privată, întrucât legea nu impune vaccinarea obligatorie.

    Dacă vaccinarea era obligatorie dadea alta soluție.
    Simplu.

    Nu mai îngroșați doar textul care va convine!

    • Uite aici un citat neingrosat, care sigur iti place… :
      „în perioada starii de urgență/alertă se poate suspenda exercitarea unor drepturi, sau pot fi limitate chiar și peste măsura stabilită de Constituție”

    • „Vaccinul nu este obligatoriu”, păi dacă nu ai voie nicăieri fără vaccin, nu ești obligat să-l faci?

  6. Vrem analiza de laborator a vaccinurilor.

  7. Bill Gates spunea antr-o conferinta,acum câțiva ani ca ,daca face treaba buna cu vaccinarea,se rezolva problema înmulțirii populației cu 15,20%.Sa ținut de cuvânt. Cautati-l pe youtube,este posibil sa-i fi fost șters videou-l.