TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 20:00
Temperatura31.6 °C
Umiditatea 21%
Presiunea 997.2
Vânt3.1 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Constantin Constantinescu: "Am primit în scris că DLAF nu confirmă suspiciunea de fraudă din Deal 2. Sesizarea a fost o făcătură politică iar autorii sunt clari: ziarul Curentul condus de domnul Iacob căruia i se spune Himalaia, actualul senator PDL domnul Dan Marian, domnul ex-senator Pintilie Vasile şi prietenul său bun, coleg de facultate, domnul director în Ministerul Dezvoltării, Gabriel Friptu. Din primăvară ne reapucăm de treabă". 19 Decembrie 2012Constantin Constantinescu, primar Bârlad:
- Am primit o adresă şi spune aşa "Domnule primar, prin adresa de la minister pentru proiectul Deal 2 în urma controlului efectuat de Departamentul pentru Luptă Anti Fraudă (DLAF) suspiciunea de fraudă nu a fost confirmată şi vă invităm pe această cale la sediul din Piatra Neamţ să începem treaba."
- "DLAF nu a identificat indicii privind săvârşirea unor posibile fraude în raport cu aspectele sesizate. Se poate aprecia că situţia de fapt prezentată nu intră sub incidenţa prevederilor legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie cu modificările şi completările ulterioare sau", aici e interesant, "sau din sfera conflictului de interese în sensul legii penale"
- Mă rog, a trecut şi asta. Deci facem plăţile că aveam de făcut plăţi la mai multe firme şi din primăvară ne apucăm de treabă.

- Sesizarea de fraudă din Deal 2 a fost o făcătură politică. Autorii sunt clari: ziarul Curentul condus de domnul Iacob căruia i se spune Himalaia, actualul senator PDL domnul Dan Marian, domnul ex-senator Pintilie Vasile şi prietenul său bun, coleg de facultate, domnul director în Ministerul Dezvoltării, Gabriel Friptu.
- A fost o făcătură politică pentru că ei m-au ameninţat pe mine că dacă nu trec în barca lor dpdv politic atunci nu se va mai face lucrarea din Deal 2, cea mai importantă investiţie a municipalităţii din ultimii 20 de ani valoare de 16 milioane de EURO, şi că vor găsi ei posibilitatea aceasta având toate pârghiile puterii.
- Deci a apărut în ziarul Curentul dimineaţa iar seara domnul Gabriel Friptu şi alţi indivizi de la minister au şi făcut adresa către Primărie spunându-ne că Ministerul a decis suspendarea executării contractului ca urmare a articolelor apărute în mass-media cu privire la proiectul "Străzi Deal 2".
- Ce mă deranjează pe mine cel mai mult din chestiunea asta cum este un bârlădean, coleg, domnul Pintilie a putut să fie atât de josnic, el care acum 4 ani plângea să aducă bunăstarea pe Valea Tutovei.
- Mie putea să-mi facă rău şi putea să mă încurce dpdv administrativ şi politic cu orice chestiune fiind la putere, dar să sacrifici tu o lucrare - nu se poate lucrul ăsta!▶ [TC 01:30]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "A fost o făcătură politică. Autorii sunt clari: ziarul Curentul condus de domnul Iacob, pseudonim - sau i se spune Himalaia, ca să fie clar, domnul Dan Marian - actualul senator PDL, domnul ex-senator Pintilie Vasile şi prietenul său bun, coleg de facultate, domnul director în Ministerul Dezvoltării, Friptu. /.../ Gabriel Friptu. De ce-a fost o făcătură totală? /.../ Ei m-au ameninţat pe mine că dacă nu... din punct de vedere politic nu le satisfac dorinţele de a trece în barca lor, de a candida pentru ei aşa cum s-a întâmplat în cazul Ciupilan, atunci vor face ca lucrările de pe Deal, această investiţie - cea mai importantă investiţie a municipalităţii din ultimii 20 de ani, este vorba de 16 milioane de EURO, nu se va mai face. Şi că vor găsi ei posibilitatea aceasta având toate pârghiile puterii. Astfel, în ziarul Curentul din data de luni, 2 Aprilie, deci din 2 Aprilie până astăzi au trecut atâtea luni de zile de când nu putem să continuăm lucrările. În Curentul a apărut pe vreo 10 pagini cu titlul "Fraudă de milioane de EURO din fonduri europene la Primăria Bârlad" scris de Iulia Nueleanu - şi pentru că tot suntem aici bineînţeles că începem procedurile de săptămâna asta /.../ şi vom da în judecată şi ziarul Curentul şi pe cel care a scris acest "interviu". Nu numai că mi-a adus mie grave prejudicii de imagine dar şi cetăţenilor din Bârlad, locuitorilor din cartierele unde trebuiau să se facă lucrările în continuare."

▶ [TC 04:31]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Deci a apărut în ziarul Curentul dimineaţa iar seara - lucrurile erau deja scrise, făcute, pregătite - domnul Friptu şi alţi indivizi de la minister au şi făcut adresa către Primărie spunându-ne că /.../ Ministerul a decis suspendarea executării contractului până la finalizarea verificărilor efectuate de către instituţiile abilitate. Asta ca urmare a articolelor apărute în mass-media cu privire la proiectul "Străzi Deal 2".

▶ [TC 05:23]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "De aici o serie de foarte multe adrese făcute unde noi ne apăram, /.../ am zis continuăm pe banii noştri, am găsit nişte portiţe /.../. Ne-am apucat de lucru găsind o portiţă că noi practic am găsit în contractul nostru că încetează plăţile dar lucrarea poate continua pe bani /.../ de la bugetul local şi am continuat vreo lună două dar după aceea am primit alte adrese /.../ prin care ni s-a interzis şi continuarea lucrărilor şi neprocesarea situaţiilor de lucrări chiar din banii noştri."

▶ [TC 06:04]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Hârtiile sunt aici, ele vor ajunge pe masa procurorilor şi probabil că acei care au făcut lucrul ăsta vor da seamă."

▶ [TC 06:13]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Ce mă deranjează pe mine cel mai mult din chestiunea asta [este] cum bârlădean, coleg, prieten, prieten... să zicem, domnul Pintilie a putut să fie atât de josnic. Adică el care se lăuda că e prieten cu domnul Friptu, că a fost coleg de facultate, de bancă, au avut o relaţie colegială... el care plângea să aducă bunăstarea pe Valea Tutovei acum 4 ani de zile, repet, mie putea să-mi facă rău şi putea să mă încurce dpdv administrativ şi politic cu orice chestiune fiind la putere, dar să sacrifici tu o lucrare - pentru că dacă exista vreo fisură în tot ceea ce s-a intâmpla după aia în cercetare lucrarea nu se mai făcea! Depăşisem toate termenele, nici măcar să fac altă licitaţie. Nu se poate lucrul ăsta! /.../"

▶ [TC 07:15]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "El în loc să se ducă "nu, dom'le, ştiu că nu s-au... hai să găsim altă procedură că locuiesc acolo şi dacă nu pot să fac nimic pentru Bârlad, măcar să nu încurc, să dezleg o anumită chestie", nu, dă-i în cap. Dă-i în cap că-i de la PSD. Ceilalţi, Dan Marian şi cu Himalaia - interese politice şi alte lucruri mai... mai grele, după părerea mea, să mă ţină ca schimb /.../"

▶ [TC 07:38]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "La un moment dat, acuma fac o paranteză şi persoana e bârlădeană şi poate confirma, îmi spune unul - persoană importantă dar nu zic nume - "dom'le, vin dintr-o anumită zonă a puterii şi du-te, ascunde-te că vor veni să te perchiziţioneze, să te... 24 de ore să te...". Zic "da' de ce?". "Păi dumneata şi cu alţi vreo 6-7 primari PSD, există o listă" - unul mi se pare că era de la Tg. Jiu, nu mai ştiu, nici ăla nu văzuse dar i se spusese să fiu eu atent - să plec din Bârlad, să... N-am plecat, nu plec nicăieri că eu, vă spun sincer, ştiam că n-am nicio fisură /.../ atât în procesul de licitare cât şi în relaţiile comerciale pe care le-am avut cu firmele incriminate acolo. Adică cu Dumitraşcu şi cu /.../ cu Savin de la Transmir."

▶ [TC 08:33]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Am primit o adresă şi spune aşa "Domnule primar, prin adresa de la minister pentru proiectul respectiv în urma controlului efectuat de Departamentul pentru Luptă Anti Fraudă, DLAF adică, suspiciunea de fraudă nu a fost confirmată. Vă invităm pe această cale la sediul din Piatra Neamţ să începem treaba.""

▶ [TC 09:42]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Eu de ce nu vroiam să fac conferinţă de presă? Mă gândeam că tot timpul mă veţi întreba: "da' când începe pe deal - da' când vă arestează - când vine duba - când, pe cine mai bagă în dubă - ajunge o dubă, sau vreo trei, cum era cu grănicerii acum vreun an de zile."

▶ [TC 13:10]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "DLAF nu a identificat indicii privind săvârşirea unor posibile fraude în raport cu aspectele sesizate. Se poate aprecia că situţia de fapt prezentată nu intră sub incidenţa prevederilor legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie cu modificările şi completările ulterioare sau - aici e interesant - sau din sfera conflictului de interese în sensul legii penale."

▶ [TC 13:46]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Cam ăsta e circul pe care nişte indivizi au reuşit să-l facă, eu am rămas surprins că-n ziarul Vremea Nouă, ziar la un moment dat aflat în aproprierea lui... ticalosului ăla de... de Himalaia, au publicat nişte articole - chiar aş vrea, Niţuc, să le avem că probabil că-n instanţă când o să prezentăm situaţia noastră este identică cu cea prezentată în cele două numere din ziar a lor."

▶ [TC 14:14]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Atunci când ei intenţionau, gruparea lor PDL-istă, intenţiona cuiva să-i facă un rău apărea în ziarul ăsta un articol, instituţia care era pregătită că va apărea îl preluau şi făceau la DNA, la DLAF, la ANI imediat diligenţele. Era un sistem să mai stoarcă bani şi-aşa mai departe. Exact cum scrie-n ziar."

▶ [TC 14:51]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Deci noi am făcut o adresă (către DLAF, n.r.) în care spuneam clar, simplu: "Vă rugăm să veniţi să ne controlaţi", că pierdem lucrarea. George când a văzut, fără să-mi spună mie s-a dus la ei. "Băi da' vrei să arestez, tu ştii că n-ai voie să intri aici? Nici Guvernul, nici nimeni, noi suntem salariaţii Uniunii Europene. Tu nu vezi câte dosare - i-au spus lui George - sunt aici? Când vă vine rândul vă... vă "executăm" şi pe voi.""

▶ [TC 15:20]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Mă rog, a trecut şi asta. Deci facem plăţile că aveam de făcut plăţi la mai multe firme şi din primăvară de apucăm de treabă. Sper să nu se mai întâmple nimic. Tot aşa, cu chin. După ce că n-am avut o poziţie politică 8 ani de zile favorabilă să fim ajutaţi, nu numai că n-am fost ajutaţi am fost şi încurcaţi şi exemplul cel mai clar e ăsta."

▶ [TC 15:55]
Alte subiecte

▶ [TC 54:15]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "După mine cel mai vinovat e Pintilie. Ei au vrut să se răzbune, la nivel înalt politic, asta a fost o... după mine e mâna celor din... nici n-aş mai spune că e Elena Udrea sau astalaltă, Anca Boagiu, de ciudă că eu n-am intrat în zona lor ca Ciupilan ia să-i dăm lui, să-i administrăm o corecţie, prin Himalaia şi Dan Marian. Dar vinovatu' e ăsta pentru că, bă, dac-ai fost coleg de clasă cu el, puteai să mă chemi pe mine sau vorbeai în numele meu, "bă, te luăm pe tine Constantinescu separat, inventăm prin ANI, prin DNA, prin PNA să fii cercetat pentru... dar lăsăm lucrarea. E posibil ca ei să fi mers la două capete, cu două puncte: 1. să pierdem lucrarea şi 2. s-o iau şi eu... politic în bot."

2.727 vizualizări |55m07s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.2706 secunde.