TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora
Temperatura °C
Umiditatea %
Presiunea
Vânt m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
31-05-2023
VALUTARON
EUR4.9696
USD4.6562
GBP5.7565
XAU293.0418
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

7 Iunie 2011
Harta Bârladului la 1906, când râul Bârlad trecea prin mijlocul oraşului, la 345 de megapixeli!


5 fotografii | 21.257 vizualizări (4.251/foto)

Harta a fost achiziţionată de pe piaţa liberă şi v-o oferim īn formatul original fără niciun fel de adăugire, ştersătură sau marcare cu logo.

Harta īn formatul pe hārtie avea un colţ rupt. După scanare şi după identificarea textului lipsă de pe o altă hartă tehnică dar nu la fel de detaliată, s-a trecut la restaurarea digitală. Textul lipsă din legendă a fost realcătuit literă cu literă prin culegerea literelor deja existente pe hartă. S-a apelat la această metodă şi nu s-au folosit fonturi din calculator apropiate ca aspect pentru păstrarea autenticităţii documentului.
Mai greu a fost la titlu, "LEGENDA CLĂDIRILOR PUBLICE", care iniţial era doar "LEGENDA CLĂDIRIL...". Litera "O", care nu mai exista anterior īn text şi nu avea de unde să fie culeasă, a fost refăcută din două litere "C" puse īn oglindă, suprapuse şi apoi curăţate manual. Litera "P" a fost refăcută dintr-un "R" retuşat. Litera "B" a fost refăcută din litera "P" coborātă īn oglindă. Cel mai dificil a fost la refacerea literei "U", care a fost alcătuită īn laterale cu părţi din litera "L" iar partea curbată de jos a fost luată de la "G". Lucrările, inclusiv cele de refacere a graficii de pe margine, au fost efectuate manual īn totalitate.

Harta are dimensiunile de 95 x 65cm şi a fost scanată din 16 părţi, fiecare la 600dpi, şi lipită ulterior. Rezoluţia rezultată este de 345 de megapixeli, 22.458 x 15.375.

Pentru afişare directă pe site harta a fost redusă la 7.411 x 5.073 adică 37 de megapixeli, dar poate fi descărcată īn formatul mare original atāt JPG (73 MB) cāt şi TIF (atenţie! ocupă 1.9 GB!) folosind acest torrent.
 
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1298 secunde.