TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  08:00
Temperatura7.9 °C
Umiditatea 88%
Presiunea 982.6 mb
Vânt3.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
25-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6386
GBP5.8067
XAU346.8933
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Vasile Pintilie, 19 Iunie 2010

Vasile Pintilie: "Această intenţie e opoziţiei de a forţa căderea guvernului Boc este o măsură sinucigaşă şi este de fapt o intenţie împotriva României. Pentru că este foarte uşor să facem o mică previziune, un scenariu, să vedem ce s-ar fi întâmplat dacă acum, în situaţia asta de criză, România ar fi rămas fără guvern. (...) Rating-ul de ţară ar fi scăzut la cote inimaginabile, paritatea LEU - EURO ar fi luat-o razna."

Vasile Pintilie: "Unii analişti estimează că dacă s-ar fi întâmplat să fi fost demis guvernul, exista şi posibilitatea unei încercări din partea opoziţiei să demită din nou preşedintele, sau să-l suspende."

Vasile Pintilie: "Moţiunea de cenzură a fost relatată pe media în funcţie de orientarea fiecărui post de televiziune, ziar sau radio. Adevărul trebuie întotdeauna căutat în mai multe locuri."

Vasile Pintilie: "Acum aş vrea în perioada imediat următoare a conferinţei noastre să-i dau câteva replici colegului meu de parlament, domnul deputat Solomon, vis-a-vis de afirmaţiile dumnealui din ultimele apariţii pe media.
Şi am să-ncep cu o afirmaţie care, personal, m-a deranjat, de regulă nu mă mai deranjează nimic - vă rog să reţineţi acest lucru, pentru că ştiu că domnul Solomon joacă teatru şi-atunci, la o piesă de teatru trebuie să fii foarte relaxat şi să accepţi fiecare element de-acolo."

Vasile Pintilie: "A afirmat domnul Solomon că eu l-am sunat pe el şi l-am rugat să nu mă mai atace pe mine în presă. Este o minciună sfruntată. Domnul Solomon m-a sunat pe mine şi m-a întrebat o anumită chestiune vis-a-vis de spital, i-am dat răspunsul cuvenit şi această ocazie i-am spus că ar fi momentul să dăm dovadă de multă seriozitate şi noi pentru că electoratul nu prea gustă acest stil de a dialoga dintre politicieni, mascarada asta continuă de a ne înjura unii pe ceilalţi prin intermediul presei, şi ar fi momentul să purtăm un dialog civilizat, corect, în aşa fel încât să informăm pe bârlădeni asupra problemelor importante ale Bârladului, nu să scotocim tot fel de poveşti siropoase şi să le aruncăm prin presă. Acesta a fost dialogul pe care l-am avut cu domnul Solomon, iar el a interpretat-o în stilul lui caracteristic şi i-a dat o notă aşa... electorală."

Vasile Pintilie: "Pe urmă am fost foarte amuzat de modul în care a interpretat domnul Solomon specialitatea mea de Cibernetician. Că de fapt ce fac eu cu această meserie, bag şi scot nişte mufe nu ştiu de pe unde. Dacă e vorba de mufe, cred că ei şi partidul lor or s-o ia în mufă la fiecare scrutin electoral că, până acum, de vreo 8 ani, n-au mai câştigat nimic."

Vasile Pintilie: "Pe urmă mă acuză domnul Solomon de evaziune fiscală. Domnul Solomon sigur nu este analfabet, dar din punct de vedere economic, vă spun, cu mâna pe inimă, este abalfabet. El compară evaziunea fiscală cu nişte amenzi închipuite pe care mi le-au dat mie funcţionarii de la primărie imediat după ce am avut o conferinţă de presă mai.. agitată, aşa. Cam asta e practica pe care o fac ăştia de la PSD. Aşa acţionează ei. Dacă apare un element politic concurent pe scenă, atunci hai să-l lovim şi să-l atacăm din toate părţile. Sumele despre care vorbeşte domnul Solomon că le am eu de plătit la primărie sunt de fapt nişte amenzi. Evaziunea fiscală n-o stabileşte primăria, o stabilesc administraţiile fiscale şi organele de control ale statului."

Vasile Pintilie: "Am mai auzit şi-am văzut în conferinţele domnului deputat, nu este pentru prima dată, când afirmă că acele spaţii comericiale care sunt în proprietatea firmelor mele le-am luat de la popor şi ar trebui să le înapoiez la popor. O mentalitate specific stalinistă, comunistă, este asta a domnului Solomon, nu l-am auzit pentru prima dată, de mai multe ori formulând asemenea idei."

Vasile Pintilie: "În primul rând, vreau să vă spun aici şi-acum pentru prima dată, nu am atacat acest subiect pentru că am considerat că este problema mea personală, nu e de domeniul public, eu nu am cumpărat niciodată niciun activ economic de la stat. Toate proprietăţile mele sunt cumpărate de la firme private şi de la persoane fizice. Şi lucrul acesta ar trebui să-l ştie şi domnul Solomon pentru că am văzut că s-a documentat, destul de bine. Cu siguranţă îl ştie, dar a minţit din nou şi a lansat această miciună pe piată că eu aş fi cumpărat active, sau respectiv spaţii comerciale, de la stat. Nu am cumpărat niciodată nimic de la stat. Şi firmele mele nu au făcut niciodată afaceri cu statul. Iar eu personal, Pintilie Vasile, nu am lucrat niciodată la stat, am lucrat 14 ani la Fabrica de Rulmenţi, am plecat în domeniul privat singur, nu m-a dat nimeni afară din fabrică, şi mi-am făcut viaţa mea şi afacerile mele fără niciun ajutor de la stat. Ar trebui să ştie lucrul ăsta şi domnul Solomon, şi avem aici pe doamna Secăreanu care ştie foarte bine ce afaceri am făcut eu, la un moment dat aveam şi o televiziune prin cablu, acolo unde a lucrat şi dumneaei. Şi nu-mi pare rău că am angajat-o acolo pe doamna Secăreanu. (pauză) La un moment dat."
Doamna Secăreanu: "Da, bineînţeles..."

Vasile Pintilie: "Cam asta e activitatea mea în domeniul economic, şi numai pentru această afirmaţie pe care a făcut-o domnul Solomon, că el a prezentat un scenariu acolo - "ştiţi dvs cum se cumpără spaţiile în România? Se scot la licitaţie 2, 4, 9 spaţii, vine unu' şi le cumpără pe toate, pune unu' un spaţiu gaj, şi gajul ăla nu şi-l mai execută şi vine banca şi îşi ia spaţiul iar ăstălaltul rămâne cu 8 spaţii". Extraordinar! Un scenariu... adică... de-aici mi-am dat seama cât de infantil este domnul deputat... din punct de vedere economic, mă refer. El vorbeşte despre treaba asta, el care a trăit toată viaţa lui pe spinarea statului. Dacă e atât de milos aşa, şi iubeşte atât de mult populaţia săracă din România, de ce stă la blocurile făcute de statul român? El, care are venituri mult peste media fiecărui cetăţean din oraşul Bârlad. (ridică uşor tonul) Ar trebui să lase apartamentele alea pentru săraci şi să-şi facă o casă din veniturile pe care le are. Dar vine în faţa dvs şi joacă teatru, că el este apărătorul poporului. Păi eu cu firmele mele, şi de când am intrat în mediul privat, am plătit miliarde, poate zeci de miliarde, impozite la statul român. Am dat de lucru oamenilor, am avut sute de angajaţi care au trăit de pe urma managementului pe care l-am făcut eu la firmele mele."

Vasile Pintilie: "Specialiştii spun că avem un deficit de management în România, adică foarte puţini oameni care ştiu să facă o afacere de la cap la coadă. Şi domnul Solomon vine în faţa presei şi-atacă tocmai firmele private. Cei care plătesc taxe şi impozite la statul român. Mentalitate tipic comunistă. Că ar trebui să ne predăm toţi afacerile înapoi la stat şi să încaseze statul sumele respective."

Vasile Pintilie: "De fapt domnul deputat îi slujeşte în continuare pe Iliescu, pe Vanghelie, pe Cătălin Voicu. Asta face dumnealui. El nu se gândeşte la noi, la bârlădeni, la faptul că avem aici resurse foarte puţine, investiţii foarte slabe în ultima perioadă. Nu. El ajută PSD şi pe cei care conduc partidul. Ăsta e obiectivul lui la Bucureşti."

Vasile Pintilie: "Nu l-am auzit pe domnul deputat, ca mare profesor de istorie, să fie oripilat, să fie... cum să vă zic... profund jignit în profesia lui sau în gândirea lui de istoric, de ce-a făcut Marian Vanghelie şi colegul dumnealui de partid, care... (râde) glumeau ăştia prin parlament, când erau şedintele alea până pe la 2 noaptea, că cel mai avantajat dintre noi este Cătălin Voicu, că el stătea la răcoare. Şi noi stăteam la... la căldură acolo, da. (...) Domnul Solomon se ocupă de mine, că... am chirii consistente la spaţiile mele. Faptul că încasez chirii foarte bune pe spaţiile mele este o dovadă că mă pricep foarte bine la afaceri şi ştiu să fac afaceri. Dar uită domnul Solomon să spună că din aceste chirii se plăteşte şi impozit către stat."

Vasile Pintilie: "Aş vrea să spun ceva despre spital, şi să difuzaţi aceste informaţii, că eu personal nu am nicio problema cu domnul doctor Petcu. Cu domnul doctor Petcu mă înţeleg foarte bine şi am avut o relaţie de amiciţie foarte bună. Intenţia mea la spital, atunci când a fost sprijinit domnul Lefter, nu a fost să-l elimin pe domnul Petcu."

2.831 vizualizări |25 comentarii46m18s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1101 secunde.