TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  00:00
Temperatura7.9 °C
Umiditatea 93%
Presiunea 988.4 mb
Vânt2.9 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
26-04-2024
VALUTARON
EUR4.9765
USD4.6373
GBP5.8018
XAU350.3208
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 30 Iunie 2010

Adrian Solomon: "Populaţia doreşte ca acest guvern să plece."

Adrian Solomon: "Pentru c-am ridicat mâna să vorbesc, după ce avusesem vreo două intervenţii mai siropoase aşa, şi nu prea gustate de doamna Roberta, Roberta reuşise să ajungă la performanţa să privească prin mine, adică nu mă mai vedea deloc. Şi, în cele din urmă, n-a avut ce face, m-a văzut că eram aproape cu degetele în ochii ei acolo, îi zic "doamna preşedinte, eu am ridicat primul mâna şi-am ajuns să vorbesc al 6-lea. Înseamnă ca s-ajungi la tribuna parlamentului trebuie să trecem pe la dvs. cum trecea PD-L-ul pe la Mezeşan, s-apară la televizor?"

Adrian Solomon: "La televiziune şi la radio nu interesează pe nimeni cine conduce televiziunea, decât partidul aflat la putere, ca acel om să asigure prin jurnalele de ştiri nişte limbi de sus până jos, ca liftul, ştii, când sus, când jos.
Din cât ascult eu Radio România era un radio cât se poate de independent şi a devenit un radio cât se poate de sec în ştiri, adică îţi dă informaţia şi nu comentează nimeni, pleacă mai departe."

Adrian Solomon: "Tind să cred că doamna Roberta e una dintre cele mai utile cozi de topor din ţara asta, pentru că ştiţi prea bine, o coadă de topor n-are creier, nici doamna Roberta n-are creier că-l are pe scaunul de lângă, şi anume pe domnul Sever Voinescu "Cotoi". Îl are drept creier, această coadă de topor, care nu face decât să apese pe buton într-un fel sau altul şi să vorbească vrute şi nevrute de la tribuna parlamentului în condiţii în care nu prea are dreptul să o facă. (...) Domnul "Cotoi" sa dădea ieri fată mare şi ne dădea nouă lecţii de depolitizare a instituţiei televiziunii române. (...) Eu i-am mai zis şi săptămâna trecută "domnu' Voinescu, toţi dictatorii din toată lumea s-au ridicat în spatele intelectualilor ca să poată pune mâna pe instituţiile statului. Nu fii acel intelectual de serviciu care trebuie să justifice acţiunile nesăbuite şi abuzive de multe ori ale lui Băsescu şi-ale guvernului său". Bineînţeles că noi am vorbit, el n-a auzit şi va continua în aceeaşi manieră pentru că i s-a şoptit, probabil cineva i-a spus, "băi, tu vei fi viitorul preşedinte al României"."

Adrian Solomon: "Ieri când strângeam semnături m-am întâlnit şi cu domnul Pintilie, care, văzând televiziuni aşa multe cum n-a văzut el televizoare în magazin câte televiziuni erau acolo, s-a dat imediat după uşă, "dom'le, că stai, că să vezi, c-o fi, c-o...". "Băi, da' semnează, că ai să fii unul, nu cade guvernul dacă semnezi moţiunea. Ai să fii unul dintre cei curajoşi care au avut tăria să semenze această moţiune şi care să fie alături de ceea ce vrea poporul şi electoratul tău." "Ei, dom'le, că nu ştiu, că cică...". A rămas să studieze până la 1 Septembrie, să vedem, poate va reuşi s-o studieze, şi, de ce nu, poate se va convinge şi el că n-are rost să stea în diverse poziţii în faţa lui Berceanu sau a lui Boc sau a nu ştiu cui, pentru că degeaba stă."

Adrian Solomon: "Aţi văzut, a asfaltat Pintilie de-a ajuns acuma la nivelul etajului 3 cu asfaltul pe Republicii, ca şi grosime vreau să zic, de-atâta timp asfaltează domnul Pintilie în Bârlad. Şoseaua de centură nu mai zic, că e autostradă suspendată mai nou, aşa că lucrurile sunt pe un făgaş normal din punct de vedere a relaţiei cu puterea.

Adrian Solomon: "Bani are guvernul, pentru că se cheltuie bani cu nemiluita pe tot felul de prostii. Site-ul E-Romania se face, 500 de milioane de EURO. Cinci sute de milioane, nu de mii. Adică 500 de milioane e o cifră pe care nu puteţi s-o scrieţi, e jumate de miliard de EURO. Se dau banii ăştia anul ăsta pentru E-Romania. Dar tăiem salariile şi pensiile."

Adrian Solomon: "La noi se fac nişte chestiuni şi pe urmă se vede dacă-i legal, dacă puteam să facem, dacă aveam voie, şi-aşa mai departe. Nu va fi nicio supriză dacă peste vreo lună, în urma sesizării făcute de noi la avocatul poporului şi de avocatul poporului la Curtea Constituţională, vom avea o decizie prin care să se spună că guvernul poate mări TVA-ul numai de la 1 Ianuarie. Şi să revină peste noapte înapoi la TVA-ul de 19%."

Adrian Solomon: "Ei ştiau lucrurile astea din Decembrie, când au ajuns din nou la guvernare, ei ştiau situaţia. Bugetul prezentat în parlament, şi eu am vorbit despre el de-atâtea ori, era făcut pentru jumătate de an. De la profesori lipseau banii din Septembrie încolo, de la asistenţă socială lipseau banii din septembrie încolo... toate lucrurile se opreau în Septembrie. Deci ei au ştiu situaţia asta. N-au luat nicio măsură (...) Au sperat într-o minune Dumnezeiască, cine ştie... ne va scoate Siretul cu totul din ţara asta şi ne va duce undeva în Bulgaria, unde-i mai bine. Uite că Siretul n-a fost atât de forţos încât să ne scoată de-aicia cu fulgi cu tot şi cu Boc în primul rând, în frunte."

Adrian Solomon: "Ştiţi că nu se folosesc chibrituri româneşti în nicio gospodărie? Ştiţi că nu se folosesc scobitori româneşti în nicio gospodărie? De ce? Pentru că noi în loc să mai facem mobilă, şi din deşeurile alea să facem chibrituri şi scobitori, noi exportăm buşteni cu totul. Pentru că aşa face afaceri domnul Verestoy şi cu domnul Flutur de la Suceava. Şi-acuma se plâng că vin inundaţiile, pe râul Negru pe care l-a lăsat cu dealurile despădurite domnul Verestoy şi pe Siret şi pe Moldova pe care le-a lăsat fără păduri domnul Flutur. De ce nu iese domnul Băsescu să facă baie? Dacă nu de mulţime, măcar în Jijia sau în Siret undeva."

Adrian Solomon: "Ceea ce se întâmplă de la 1 Iulie în România este de fapt o grilă progresivă aplicată doar bugetarilor. Avem 16% plus 25%. 41% va fi impozitul pe salariile şi veniturile celor din sistemul bugetar. (...) Să venim cu bani de-acasă la ziua de salar, să ne vindem capra, vaca... uşa din perete... cui o cumpără... lui Boc s-o vindem, ca să putem zice că suntem salariaţi la stat."

Adrian Solomon: "După cum vedeţi, astăzi sunt aici, nu sunt în comisie, pentru ca acea comisie să n-aibă cvorum şi să nu poată lua decizii pe legea pensiilor până-n toamnă."

Adrian Solomon: "Termenul de execuţie a proiectului la şoseaua de centură este de 15 luni de zile începând din Martie anul acesta. Nu cred că aia au motive să se grăbească, mai ales că aţi văzut că vin cu tot felul de fantezii: centură pe sus, centură pe jos, centură pe dedesubt..."

Adrian Solomon: "Domnul Pintilie este membru al partidului de guvernământ, este coleg de partid cu domnul Berceanu. Să facă lucrurile astea şi-i vom ridica statuie. Eu, ce-am putut, am făcut. Am iniţiat o hotărâre de guvern, am dat-o unde trebuie, se pare că ştiu oamenii şi sunt de acord cu chestiunea asta, o să urmeze o hotărâre de consiliu undeva în toamnă când o să avem OK-ul de la guvern, în rest, să-i convingă sufleteşte şi spiritualiceşte şi cum mai vrea domnul Pintilie... n-are decât s-o facă, eu nu ştiu decât să fac lucrurile instituţional."

Adrian Solomon: "Da, Ariton nu era bun că ţinea ştrandul deschis, acu-s buni alţii care l-au închis."

Adrian Solomon: "Eu l-am văzut pe Pintilie la ştirile de la Realitatea că se uita la meciul cu Paraguay ieri, în loc să fie atent la ce discutăm noi acolo. Are o ceafă destul de clară, care-i inconfundabilă. Şi stătea ţintă, se uita să vadă cine dă gol şi cine nu."

Adrian Solomon: "Avea domnul Pintilie o nedumerire, de ce stau eu la ANL. Deci stau la ANL pentru că am dreptul să stau la ANL. Doi: stau la ANL pentru că statul român nu m-a plătit îndeajuns în ultimii ani cât am fost demnitar public să-mi pot permite să-mi fac un credit la bancă, sau să pot măcar să cumpăr prin "Prima casă". Nici ca deputat nu pot să fac lucrurile astea, nu ştiu ce venituri are el din calitatea de senator, dar veniturile mele sunt trecute pe declaraţia de avere, sub semnătură proprie şi sub responsabilitatea totală a ceea ce-am declarat acolo şi-o puteţi verifica. Am câştigat într-un an de deputat mai puţin decât într-un an de viceprimar. Dacă el are şi alte venituri, treaba domniei sale. Şi de ce mai stau la ANL: stau la ANL pentru că nu-i locuinţă socială, că numai cei care stau acolo ştiu ce înseamnă să-ţi plăteşti utilităţile. Eu mai am de plătit din iarnă căldură, d-apăi cei care au 5 milioane salar? Şi probabil c-o să reuşesc vara asta să-mi achit toate datoriile. În 2003, când eram profesor la Codreanu şi-atât, am depus o cerere la primărie şi-am primit o repartiţie în care sunt şi astăzi. Şi nu voi pleca de-acolo atâta timp cât voi lucra în sistemul public pentru că din sistemul public e greu să te îmbogăţeşti. Dacă eşti om cinstit şi normal.
Aşa că domnul Pintilie să-şi vadă de televizoarele lui, de miliardele pe care le ia din închirierea spaţiilor, iar dacă vrea să fie cu adevărat solidar cu poporul român, să nu-şi doneze salariul, că nu suntem curioşi de salariul lui, că probabil munceşte pentru ăla - uitându-se la meciul cu Paraguay - dar vreau să doneze spaţiile pe care le-a cumpărat moca, chiar dacă prin terţ, merţ şi şperţ, ca să vorbim în "erţ", şi-atunci cu-adevărat va fi solidar cu poporul român. (...) Şi când va fi construit el un singur spaţiu, atuncea să vorbească că el este un negustor cinstit, că eu negustori de-ăştia cinstiţi am văzut cu nemiluita. Miliardari de carton, care au furat statul român în fel şi chip."

2.882 vizualizări |32 comentarii75m59s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1105 secunde.