TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 18:00
Temperatura15.5 °C
Umiditatea 51%
Presiunea 998.9
Vânt3.2 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-10-2021
VALUTARON
EUR4.9467
USD4.2501
GBP5.8655
XAU244.9416
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 2 Septembrie

Vasile Rădoi, director Poliţia Comunitară: "Conform normativului care a venit prin ordonanţa 63/2010, că [se atribuie] un poliţist la 1.000 de oameni. O chestie pe care am mai discutat-o şi-am mai prezentat-o, o chestie anacronică, după părerea mea, nimeni nu poate să dea un răspuns cum s-a făcut acest normativ, ce înseamnă un poliţist la 1.000 de oameni, este Superman, trebuie să le cumpăr nişte pelerine, cu un "S" pe burtă, nimeni nu ştie chestia asta, să-mi dea un răspuns."

Vasile Rădoi, director Poliţia Comunitară: "Anomalia mai mare este că eu credeam că un post de-ăsta înseamnă 3 schimburi, cel puţin la 1.000 de oameni, dar el înseamnă 8 ore. Iar ăia 1.000 de oameni nu ştiu ce-au să facă încă 16 ore."

Vasile Rădoi, director Poliţia Comunitară: "O chestie delicioasă, să-i spun aşa, dacă se poate numi aşa, pentru cei care pleacă în şomaj, începând de la data de 1 Iulie ştiţi că a intervenit reducerea cu 25%, majoritatea agenţilor comunitari, că semnez statele de plată şi le-am văzut, au până în 4 milioane jumate, bani pe care [agentul] îi ia în mână. Din câte am înţeles la şomaj ridică cam în jur de 4 milioane jumate. Deci... stau în puţină odihnă. O chestie iar pe care n-o înţeleg, că se duc şi tot din buget mănâncă banii ăştia fără să facă nimic."

Vasile Rădoi, director Poliţia Comunitară: "Am mai fost atacaţi şi de-un alt punct de vedere cu ordonanţa 55 care-a venit, ni s-a luat şi cota de benzină aprobată de către Consiliul Local, ni s-au lăsat 100 de litri de maşină, dacă o luăm pe zile aşa, înseamnă 3 litri de maşină. Asta înseamnă să plecăm de la sediu până la IRB, să ne întoarcem şi să stea maşina pe dreapta."

Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Am auzit, în săptămâna când am fost plecat în concediu în Potugalia, la o conferinţă de presă, s-a fi anunţat că se va alege sau s-a ales varianta [şoşelei ocolitoare] pe la Perieni. Nu, este o mare prostie, varianta pe care cu toţii în ultima şedinţă pe care am avut-o în cabinet la mine, la care au participat cei de la Ministerul Transporturilor, de fapt beneficiarii dacă vreţi şi investitorii acestei lucrări, Consiliul Judeţean şi Primăria, s-a stabilit, şi în şedinţa de consiliu local a fost ratificată această hotărâre, că varianta şoselei ocolitoare este pe la Dealu Mare.
Deci dintr-o eroare a unui om politic care a avut o conferinţă de presă, unii au înţeles că şoseaua ocolitoare se va face pe la Perieni. Eu ştiu, fac o paranteză, că e dorită de mulţi pentru că au terenuri de concesionat acolo, dar nu este cazul. Pentru că cel care ratifică este Consiliul Local, nu un partid politic sau altcineva. Deci se lucrează la şoseaua ocolitoare şi suntem în grafic."

Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "În privinţa asfaltării DN24 care trece pe suprafaţa municipiului Bârlad, de strada Republicii vorbesc, se fac demersuri în continuare şi, cu sprijinul celor doi parlamentari, se pare că într-o şedinţă de guvern, cât mai repede dorim noi lucrul acesta, se va aproba trecerea în administrare a străzii Republicii pentru o perioadă limitată de timp, din administrarea Primăriei Bârlad în administrarea Drumurilor Naţionale. Zilele trecute a avut loc licitaţia pentru organizarea lucrărilor şi finanţarea pentru primul tronson, de la km 50, zona Privighetoarea, până la km 90, la Hanul Alexandru. Numai cu ajutorul Ministerului Transporturilor putem rezolva această problemă şi repet, datorită lobby-ului făcut de cei doi parlamentari, se pare că avem şanse. Durata de normare a stratului de uzură care se află pe strada Republicii este depăşită cu 7-8 ani de zile, şi oricât de mulţi bani am cheltui noi pentru plombări aceştia sunt aproape bani aruncaţi."

Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Bine-ar fi măcar strada Republicii, cu ajutorul Ministerului Transporturilor, s-o asfaltăm, aşa cum s-a mai întâmplat în oraşele unde, atunci când s-au făcut aceste lucrări, la putere şi la guvernare erau partide de unde primarul făcea parte. Dacă noi am dormit când aveam pe d-l Juvedeanu şi guvern PSD, dacă noi am dormit când aveam guvernul PNŢCD şi pe d-l Craus primar, poate că de data asta, aflat în opoziţie în al 6-lea an consecutiv, vom avea o şansă în plus datorită şi faptului că cei doi parlamentari şi-au strâns mâna şi fac lobby amândoi, le mulţumesc pentru acest lucru în numele meu şi-al cetăţenilor din Bârlad, fac lobby pentru ca această lucrare să se facă şi la Bârlad, aşa cum acum 2 ani de zile, când PNL-ul prin David, fost ministru de interne, a ajutat să se facă acolo (la Huşi, n.r.) şi cred că am spus chiar mai mult decât trebuia."

Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Ce părere aveţi de declaraţia d-lui Bouroş referitor la faptul că ar trebui să renunţati la realizarea acestui împrumut bancar (pentru străzi Deal 2 (erată, n.r.) canalizarea menajeră şi pluvială din Munteni-Podeni, SPA, cinema 3D, n.r.) şi să vă axaţi pe parteneriate publice-private?"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Parteneriat public-privat se face după ce obiectivul respectiv este finalizat. Nu pot să fac parteneriat public-privat c-o ruină. Nu vine nimeni. Nici dacă va fi gata nu ştiu dacă vom găsi prea mulţi concurenţi, aşa că... Ce se întâmplă... A început să-şi facă respectivul campanie electorală dar a început cu stângul. Nu este pregătit, doarme pe-aici când vine la şedinţe, doarme la şedintele şi la alea la care mai vine doarme şi-avem poze cu el în poziţii dormind pe stânga pe dreapta şi-n faţă, deci... El poate cu succes să reprezinte un anumit partid la alegeri. Îi dorim somn uşor în continuare. Pentru că un om pregătit, dacă e consilier de 2 ani de zile trebuia să ştie ce înseamnă parteneriat. Mai ales că-i şi un pic de meserie. Chiar dacă a fost secretar la o comună."

4.974 vizualizări |28 comentarii60m24s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 11 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1749 secunde.