TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  08:00
Temperatura7.9 °C
Umiditatea 88%
Presiunea 982.6 mb
Vânt3.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
25-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6386
GBP5.8067
XAU346.8933
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 23 Iunie 2011

Stadiul investiţiilor din Bârlad

▶ [TC 01:00]
Introducere

▶ [TC 04:43]
Proiect străzi Deal 2

▶ [TC 05:36]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "În jur de 30 Iunie - 5 Iulie va alea loc licitaţia pentru străzi. Asta înseamnă că dacă nu există contestaţii în luna August - Septembrie cel târziu ne apucăm de treabă."

▶ [TC 07:45]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Am să trec acum la investiţiile legate de parteneriatul stabilit între Guvernul României şi Primăria Municipiului Bârlad."

▶ [TC 10:09]
Şoseaua de centură

▶ [TC 13:50]
Bulevardul Republicii

▶ [TC 15:01]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Investiţia a fost aprobată în Comisia Interministerială luni şi urmează pe 20 Iunie ca în şedinţa de guvern, pe ordinea de zi, să fie trecut şi acest punct."
/.../
▶ [TC 15:53]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Eu cred, aşa cum am vorbit şi cu constructorul, că există posibilitatea chiar la începutul lunii August să înceapă lucrările."

▶ [TC 16:33]
Canalizare Munteni - Podeni

▶ [TC 19:43]
Trei noi creşe în Bârlad

▶ [TC 22:20]
Modernizare Baie Comunală şi Cinematograf

▶ [TC 23:45]
Grădina Zoologică

▶ [TC 26:23]
Împădurire coastă baraj

▶ [TC 27:17]
Amenajare şi modernizare parc "Eminescu"

▶ [TC 28:32]
Panouri solare la Spitalul de Adulţi şi Spitalul de Copii

▶ [TC 29:54]
Alte investiţii de la bugetul propriu:
- finalizare alimentare cu apă str. Câmpia Libertăţii
- reabilitare reţea de apă str. Grigore Ignat
- finalizare canalizare şi asfaltare str. Erou Lucian (deocamdată doar pe 50% din lungime)
- fântâna arteziană

▶ [TC 35:30]
Reparatul treptelor din faţa primăriei

▶ [TC 35:38]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Nu numai domnul Boc, era târziu, era vreo 9 jumate seara, zece, mi-a recomandat că arată foarte bine primăria ar fi bine şi treptele să arate mai bine /.../"

▶ [TC 37:17]
Galerie a personalităţilor municipiului Bârlad în holul primăriei

▶ [TC 39:30]
Două puţuri forate începute la Casa Sturdza la blocurile ANL şi pe str. G.G. Ursu în Munteni. Încă unul în proiect în Podeni pe str. Dimitrie Cantemir.

▶ [TC 41:15]
Centru de imagistică, RMN şi computer tomograf performant, pe cei 600mp de lângă spital. La etaj va funcţiona o clinică de oftalmologie.

▶ [TC 44:48]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "În luna Ianuarie, Februarie cel târziu, primul pacient care va face RMN acolo voi fi eu."

▶ [TC 45:44]
Apartenenţa politică.
Cuvinte cheie: război, investiţii, Vaslui, Bârlad, Consiliul Judeţean, Buzatu, etc - interesant.
Cum s-au atribuit fondurile pentru reabilitarea reţelei de apă între oraşele din judeţ.

▶ [TC 54:01]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "/.../ Şi atunci de aceea am o relaţie mai rece cu domnul Buzatu şi-s cam supărat pe el. Iar cu Adrian Solomon... (pauză 3 secunde) ...eu am înţeles şi împreună cu domnia sa am lucrat perfect aproape 4 ani de zile, am contribuit decisiv cu mai mult de 50% în aducerea fanfarei lui Tăriceanu la vremea respectivă din motivele pe care nu le mai amintesc, dar spre deosebire de alţii eu am învăţat din greşeli. Şi nu mi s-a părut normal ca primul-ministru Boc să fie fugărit tot judeţul Vaslui şi tot Bârladul de la Centrul de Afaceri şi aici ca să poată sta de vorbă cu mine ca să-i prezint problemele oraşului să vin la 9 jumate seara sâmbătă, pe de o parte, pe de altă parte nu am găsit normal ca domnia sa, ştiind că vine ministrul Mediului la Vaslui şi cu mare eforturi l-am adus eu la Bârlad, să facă o conferinţă de presă şi să vorbească urât atât despre prefectul ungur cât şi de ministru făcându-l "molimă ungurească", nu se poate! Ei când au venit la Bârlad mi-au şi spus lucrul ăsta. Şi de aceea m-am gândit că dincolo de demersurile pe care le-a făcut pentru Bârlad, atât ca viceprimar cât şi ca deputat, au fost totale şi merg în continuare pe mâna lui zicând şi crezând şi sunt convins că este, din cei tineri, cel mai bun om politic şi nu numai, dar aici a făcut nişte greşeli. Şi daţi-mi voie şi mie să am un pic de rezerve. Că eu fac eforturi să aduc oamenii ăştia aicea şi tu mi-i fugăreşti în tot judeţul."

▶ [TC 55:58]
Regionalizarea

▶ [TC 56:45]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Este logic că se vor descentraliza anumite servicii. Să dau un exemplu. Ipotetic. Să spunem că la Cadastru la Vaslui acuma sunt 20 de oameni. Prin reorganizare 10 vor pleca acasă, să zicem, deci ipotetic, iar ceilalţi 10 vor fi împărţiţi: 2 la Vaslui, 2 la Bârlad, 2 la Huşi... probabil şi la Negreşti. De ce? Pentru că pare logic. Nu o să meargă unul de la Vinderei până la Iaşi, sau unde o fi capitala viitoarei regiuni, pentru un asemenea lucru. Deci vom avea oficii, birouri cu siguranţă, minimale ca număr de persoane."

/.../

▶ [TC 57:58]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Dacă 43 de ani de zile mulţi dintre noi au făcut naveta la Vaslui este foarte probabil şi posibil ca în primul rând bârlădenii care fac naveta la Vaslui să n-o mai facă şi să se întoarcă aici la Bârlad şi, de ce nu, noi primim cu braţele deschise o sută, două, trei, cât va fi nevoie de salariaţi din administraţia vasluiană, să facă naveta la Bârlad."

/.../

▶ [TC 58:24]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Spun clar şi răspicat suntem pentru reorganizarea administrativă. De ce? Pentru că în primul rând va fi un nou început pentru Bârlad, o nouă şansă de dezvoltare a Bârladului, o nouă şansă ca Bârladul să redevină ce a fost în perioada interbelică, unul din primele 5-6 oraşe ca importanţă din Moldova."

/.../

▶ [TC 59:03]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Doresc şi am început să fac preparativele necesare pentru transformarea comunelor alăturate într-o zonă metropolitană de circa 100.000 de locuitori caz în care fondurile vor veni altfel de la UE, caz în care oraşul se va extinde cu multe suprafeţe de teren unde putem să dezvoltăm atât locuinţele /.../ pe de altă parte comunele se vor apropia de oraş, se vor orăşeniza, deci cu toţii vom avea de câştigat. Acesta este un vis al meu, probabil realizabil începând de la anul dar repet, cu siguranţă regionalizarea pentru Bârlad este binevenită."

▶ [TC 59:50]
Distribuţia fondurilor pentru reabilitarea reţelelor de apă-calizare în Bârlad, Vaslui şi Huşi.

Mihai Vicol, director tehnic primăria Bârlad: "Indicatorii iniţiali (de alocare, n.r.) au fost următorii: municipiul Bârlad - 54 milioane RON, municipiul Vaslui - 130 de milioane RON, municipiul Huşi - 43 milioane RON, oraşul Negreşti - 20 milioane RON."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Repet, poate nu s-a înţeles: Bârladul, c-am zis că-l pun primul, 54 de milioane, Vasluiul 130 - de 2 ori şi ceva, e normal!? E normal ca Huşiul să aibă aproape cât Bârladul la o populaţie de 3 ori mai mică!? E normal să mai am încredere în Consiliul Judeţean, e normal noi să mai avem încredere în Consiliul Judeţean!? E normal ca eu să mai am, din punct de vedere profesional, încredere în cei care conduc Consiliul Judeţean!?, de fapt vorbeam despre domnul Buzatu. E normal să mai am o relaţie atât de amicală şi prietenească cu domnia sa?"

/.../

Mihai Vicol, director tehnic primăria Bârlad: "Valorile (executate, n.r.) sunt următoarele. Municipiul Bârlad, executate şi plătite, 2.978 milioane RON, aşa, pentru municipiul Vaslui 7.125 milioane RON, pentru municipiul Huşi, şi aici este interesant, 3 milioane RON iar la noi 2.9 milioane RON, aşa, oraşul Negreşti şi mai interesant 3.7 milioane RON."

/.../

▶ [TC 62:59]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Dar e posibliă diferenţa asta? Pentru că situaţia din teren este exact inversă!"

/.../

▶ [TC 64:00]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Unde este încrederea pe care am avut-o noi, bârlădenii şi eu, primarul, în domnul preşedinte Mihalachi dar mai ales în domnul Buzatu pentru că dânsul este directorul... acestei trebi?"

/.../

▶ [TC 64:39]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Este o situaţi anormală şi atunci este de înţeles reacţia mea în legătură cu prietenia cu domnul Buzatu. Pe care nu o ascund, am avut şi am o prietenie bună dar când este vorba de interesele comunităţii nu sunt de acord."

▶ [TC 65:08]
Conferinţe de presă separate pentru presa audio-video (din Bârlad, n.r.) şi cea scrisă (de la Vaslui, n.r.)

/.../
▶ [TC 66:03]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Ziarele "locale" cu ghilimele, Obiectivul, Monitorul şi Vremea Nouă vor veni cu redacţiile la Bârlad, pentru că nu mai avem treabă la Vaslui."

/.../

▶ [TC 67:48]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Acuma, să fiu cinstit, aş vrea să fac un pachet de ştiri pentru Vaslui şi un pachet de ştiri pentru cei care suntem interesaşi din Bârlad. Pentru că ştirile de la cele 3 ziare sunt pregătite pentru Vaslui, ori Vasluiul practic uşor-uşor îşi pierde din importanţă. Aici am vrut să ajung, dacă nu v-aţi prins vă spun eu în faţă."
▶ [TC 68:09]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Alte întrebări. Vă rog doamnă. Vă grăbiţi, vă cheamă Solomon? Mai staţi un pic." (conferinţa de la primărie începută la ora 10:13 intrase deja "peste" conferinţa PSD programată la ora 11:00, n.r.)

▶ [TC 69:36]
Adrian Arnăutu, redactor-şef redacţia Bârlad - Monitorul de Vaslui: "Dvs. nu vi se pare suspect că după atâţia ani de când sunteţi primar nu v-a ajutat guvernul cu nimic şi acuma vă ajută?"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "... Mi se pare şi mie suspect dar... important, după părerea mea, am mai spus-o, nu e ce culoare are pisica important e să mânânce şoareci. După părerea mea pe oamenii din Bârlad îi interesează lucrările care se fac nu neapărat ce spune dom' Boc, ce apartenenţă politică are Solomon sau Constantinescu. Dacă poate fi vorba. După mine, ce ar trebui să ne preocupe în primul rând, [e] dacă Bârladul se schimbă, dacă Bârladul se înnoieşte, dacă se fac lucrări pe care toată lumea le vrea."

/.../

▶ [TC 70:47]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Deci pe mine mă interesează să înceapă strada Republicii, să înceapă cartier Munteni - Podeni, să văd creşele începute şi pe urmă chestiunea cu politica. Chestiunea cu politica aş lăsa-o la îndemâna unor oameni mai pricepuţi cum este de exemplu Adrian Solomon, Pleşu, Buzatu, Bichineţ, oameni făcuţi pentru politică. Eu cred că am mai multe calităţi şi veleităţi de administrator decât de om politic. Deci chestiunile de ordin politic mă interesează mai puţin."

4.063 vizualizări |13 comentarii71m47s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1117 secunde.