TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  18:00
Temperatura14.4 °C
Umiditatea 62%
Presiunea 985.6 mb
Vânt1.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
26-04-2024
VALUTARON
EUR4.9765
USD4.6373
GBP5.8018
XAU350.3208
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 23 Iunie 2011

▶ [TC 00:00]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Bine aţi venit la conferinţa de presă, întârziată cu nu mai puţin decât 40 de minute, din cauze obiective, înţeleg, erau multe chestiuni importante la ordinea zilei la Primăria municipiului Bârlad şi respectăm această chestiune."

▶ [TC 00:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau să transmit condoleanţe familiei (Rădăcină, n.r.) care a pierdut pe cel mai de preţ membru al ei şi echipei de rugby că suntem în continuare alături de ei în acest moment descumpănitor pentru toţi membrii echipei de aici şi echipei naţionale. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!"

▶ [TC 01:28]
Despre discuţiile pe tema reorganizării administrative. Despre alegeri anticipate. Despre constituţie.

▶ [TC 08:46]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Un sondaj realizat chiar zilele trecute arată cu 79% dintre Români spun nu regionalizării în viziunea lui Traian Băsescu. Astfel că ţelul lor începe să fie încet şi sigur înţeles de către români, după sondajele care au fost făcute în toate judeţele ţării cam 30 de judeţe din 41 ar urma după alegerile din anul viitor să fie conduse de către reprezentanţi ai USL."

▶ [TC 09:57]
Despre regionalizare

▶ [TC 10:10]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dacă v-aţi uita pe o hartă aţi vedea că o regionalizare în ideea desfiinţării judeţelor actuale ar fi poate interesantă pentru noi ca oraş dacă s-ar realiza pe structura vechilor principate româneşti, altfel încât în Moldova să fie două regiuni, în nord să fie Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ deci 4 judeţe unite într-unul singur iar în sudul Moldovei să fie Bacău, Vaslui, Galaţi şi Vrancea. Dacă v-aţi uita pe o hartă aţi vedea că Bârladul ar fi exact în inima acestei regiuni. Niciun drum de la Galaţi la Bacău, de la Focşani la Vaslui, nu va putea ocoli Bârladul. Prin urmare ar fi în interesul nostru să ne aflăm în mijlocul unei astfel de construcţii viitoare. Care indiferent ce s-ar spune va fi făcută. Dar nu va fi făcută peste noapte, pe picior, ci va trebui să fie făcută de către specialişti, în urma consultării populaţiei în primul rând şi în urma unor studii economice, geografice şi de altă natură care ar trebui să fie foarte serios făcute."
▶ [TC 11:32]
Adrian Solomon, deputat PSD: "De aceea, în viziunea lui Băsescu, cu judeţul Vaslui inclus alături de Bacău, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani într-un megajudeţ cu capitala la Iaşi noi nu am avea decât de pierdut pentru că am rămâne un oraş periferic, marginal, care vom intra în competiţia distribuirii fondurilor cu oraşe foarte mari, Suceava, Botoşani, Piatra-Neamţ, Bacău, Iaşi şi care va avea, uitându-vă simplu pe hartă fără să fiţi mari excursionişti, va avea o coloană vertebrală formată din DN2 sau DE85 care trece de la Adjud spre Bacău şi de acolo după Roman se bifurcă spre Iaşi, o parte, şi spre Suceava, Rădăuţi, Cernăuţi o altă parte. /.../ Vom rămâne aceeaşi zonă neinteresantă din punct de vedere economic, aceeaşi zonă neinteresantă din punct de vedere al infrastructurii, pentru că DN24 va rămâne în stadiu în care îl vedeţi acum, reparat, şi noi vom sta şi vom plânge pe la nişte uşi ca pe la guvernul din Bucureşti. Ori te duci la guvernul din Bucureşti ori te duci la guvernul din Iaşi, tot aia va fi."
▶ [TC 13:14]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci nu există niciun avantaj pentru Bârlad. Prin urmare, chiar dacă domnului primar nu-i va fi pe plac, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie toţi după chipul şi asemănarea domnului primar. Eu îl pot ruga să fie deştept la chestiunea asta dar dacă nu vrea nu-i nicio problemă, e chestiune de opţiune. Decât un oraş mic într-un judeţ mare mai degrabă un oraş mare într-un judeţ mic. Acesta va fi şi sloganul nostru pentru referendumul ce va avea loc probabil pe 24 Iulie, când îi chemăm pe bârlădeni să spună "nu" regionalizării lui Băsescu."

/.../

▶ [TC 14:50]
Adrian Solomon, deputat PSD: "N-am fost degeaba reşedinţa marelui vornic al Ţării de Jos a Moldovei ca să ajungem acum al 15-lea Hârlău în judeţul Iaşi. Şi asta ţine doar dacă vrei să citeşti nişte cărţi. În rest, poţi să fii cât de pasional doreşti în această dezbatere."

/.../

▶ [TC 16:19]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Nu mă dau eu specialist, dar cât am lucrat eu în facultate şi după vreo câţiva ani am cercetat trecutul vieţii urbane pe aceste meleaguri şi ştiu mai multe decât oricine, inclusiv decât domnul primar, de ce există Bârladul aici, de ce e Huşiul mai încolo, de ce-i Vasluiul mai la deal, de ce-i Tecuciul mai la vale ş.a.m.d. Şi niciuna din aceste lucruri nu ţine de rânza noastră în raport cu Vasluiul, de problemele noastre private în raport cu Consiliul Judeţean ş.a.m.d. Lucrurile astea să înceteze şi să nu transferăm problemele private, personale, ăn chestiune ce ţin de interesul comunităţii locale. Nu am niciun interes decât Bârladul să fie mai bine reprezentat în orice altă formă reprezentativă."

▶ [TC 17:33]
Despre canalizare Munteni - Podeni

▶ [TC 21:16]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ceea ce este curios este că până acum nimeni n-a cerut ca acele străzi să fie predate Ministerului Dezvoltării. Deci dacă nu sunt predate Ministerului Dezvoltării prin urmare autoritatea contractantă va fi Consiliul Local Bârlad. Ca şi autoritate contractantă va fi prima executată de către furnizorul de lucrări în cazul în care lucrările vor trebui să fie plătite. Deci Consiliul Local în acest moment este garantul acele lucări, că va fi plătită, el gajând cu veniturile proprii ale Consiliului Local. Prin urmare, ceea ce noi puteam plăti în Decembrie în 20 de ani va trebui să plătim mai mult cu 30 şi ceva la sută dar în 7 ani. Vă daţi seama că din 2012 cine va fi primar va trebui să se ducă să aprindă becul şi să-l stingă în primărie că alte lucruri nu mai are de făcut, pentru că toţi banii care vin trebuie să se ducă la o anumită firmă care face lucrările astea."

/.../

▶ [TC 22:59]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dacă se va merge pe această idee şi va fi autoritate contractantă Consiliul Local, noi nu ne vom opune ci vom face totul ca locuitorii din Munteni - Podeni să aibă canalizare şi orice efort făcut de către consilierii PSD, care sunt 15 la număr şi fără de care nu se poate lua nicio hotărâre, va fi ca în cât mai scurt timp acele cartiere să aibă canalizare şi reţeaua de apă refăcută. În rest, vă asigur că nişte personaje vor trebui să-şi cumpere pixuri multe, după 2012 vor avea de scris. Şi vom recupera diferenţa de 2 milioane jumate la doamna Udrea, la domnul Dan Marian şi la domnul Pintilie. Să redăm bârlădenilor aceste sume care sunt, în viziunea mea, costuri neeligibile ale acestui proiect care trebuie să meargă pe tot felul de comisioane, dobânzi şi paraîndărături."
▶ [TC 24:02]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Să nu creadă domnul Dan Marian şi cu domnul Pintilie că nu vor trebui să scrie. Şi vor scrie... Până atunci să pună mâna să mai şi citească, câte ceva. Măcar legile ţării ăsteia pe care o jefuiesc ca la drumul mare."
▶ [TC 24:21]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau prin urmare să-i asigur pe bârlădeni că din partea Consiliului Local vor avea tot sprijinul, indiferent de măgăriile pe care le face guvernarea cu fondurile pe care legal ar fi trebuit să le primească mai demult şi mai repede. Şi mai ieftin chiar."

/.../
▶ [TC 27:01]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Chestiunea cu 100.000 de locuitori (zonă metropolitană în jurul Bârladului, n.r.) este deja în proiectul de lege pe care l-am depus săptămâna aceasta şi pe care l-am semnat şi eu pentru reducerea numărului de parlamentari şi mărirea cotei de reprezentativitate la 100.000 de locuitori. Deci va fi viitorul colegiu de deputaţi din Bârlad."

▶ [TC 28:55]
Despre fanfara adusă să-i cânte lui Tăriceanu:
Adrian Solomon, deputat PSD: "Am discutat cu domnul Dobre care era secretar de stat pe problemele comunităţilor locale şi care era prezent la discuţiile alea dintre mine şi Nuţu Zaharia, şi mi-a dat dreptate. Nu se face aşa ceva, adică să vii într-o comunitate şi să nu anunţi măcar primarul. Iată, şi Boc, a venit ca şobolanul prin judeţ, dar l-a anunţat, la o oră din seară, pe domnul primar şi s-a întâlnit cu el. /.../ Eu dacă am ceva de spus lui Boc i-o spun în faţă de la tribuna parlamentului, nu trebuie să-l fugăresc eu prin oraş sau prin ţară. Oricum, şobolanii când îi vezi e bine să-i calci pe cap că sunt ăia de-ţi rod avutul de-o viaţă."

▶ [TC 30:26]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Da, da, foarte bine. L-am felicitat de fiecare dată pe domnul primar şi-l mai felicit şi astăzi că a adus doi miniştri la Bârlad. Vai de mine, ce mare realizare! Să vedem urmările acestor vizite. /.../ Un prim-ministru care, v-am zis, nu l-a adus el, a venit el ca şobolanul."

▶ [TC 31:15]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Domnul primar poate să aibă ce discursuri vrea. Eu un singur lucru îi spun: domnul Dan Marian a fost, este şi va rămâne un infractor politic notoriu. Golan politic şi ce vrei tu. Şi chiar din discursurile domnul primar am aflat lucrurile astea. Chiar înainte de Paşti spunea lucrurile astea. După Paşti domnul Marian a rămas la fel cum era înainte, ceea ce s-a schimbat e optica domnului primar. Eu îi spun o singură vorbă românească: spune-mi cu cine te iei ca să-ţi spun cine eşti. Şi n-aş vrea să cred acuma că domnul primar a început acuma să se ia cu Dan Marian."

▶ [TC 38:26]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Primăria este la nivel micro ceea ce este Guvernul la nivel macro şi atunci lucrurile trebuie să se lege între ele pentru că vin fonduri de la bugetul de stat, prin Guvernul României, de la UE, pentru diverse proiecte locale. Nu văd niciun impediment ca un primar, chiar PSD să fie, să se întâlnească în mod normal cu miniştrii României, cu primul ministru, cu preşedintele ţării, să-i primească cu fanfară sau fără ş.a.m.d. important este ca ei să vină să dea aceeaşi întâietate în priorităţile lor şi comunităţilor conduse de pesedişti. Singura problemă e când apar perversiunile. Acolo avem o problemă de optică."

▶ [TC 39:52]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Mie mi se pare destul de clar că ceea ce a reuşit să demonstreze domnul primar este un singur lucru: că pănă acum aceste proiecte, care sunt mult mai vechi, au fost blocate politic. Şi ceea ce s-a demonstrat este limpede pentru toată lumea."

Imagini: Est1 TV.

4.265 vizualizări |44 comentarii40m09s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1106 secunde.