TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 04:00
Temperatura15.3 °C
Umiditatea 48%
Presiunea 996.0
Vânt2.3 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-10-2021
VALUTARON
EUR4.9467
USD4.2501
GBP5.8655
XAU244.9416
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon. 2 Martie 2012

▶ [TC 00:40]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Un grup de iniţiativă format din mai mulţi oameni de afaceri şi nu numai, din Bârlad, ne-au contactat şi au dorit să iniţiem o petiţie sau un memoriu către primul ministru al României, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, care să vadă că cetăţenii, prin reprezentanţii lor aleşi dar şi societatea civilă prin reprezentanţi ai oamenilor de afaceri, ai sindicatelor, ai ONG-urilor, ai tututor instituţiilor de cultură din Bârlad nu sunt de acord cu exploatarea gazelor de şist prin metode poluante şi doresc o acţiune fermă din partea Guvernului şi imediată.
Noi am imaginat un astfel de memoriu prin care cerem 1) să emită Guvernul condus de premierul Ungureanu un aviz de susţinere a proiectului de lege, o să vi-l pun la dispoziţie, este cu antetul Primăriei şi a Camerei Deputaţilor acest memoriu, dacă va veni domnul senator o să-l punem şi pe-al Senatului, şi avem o variantă de rezervă şi cu domnul senator între semnatari. Acuma depinde de domnia sa cât de serios este în a susţine interesele Bârladului şi a colegiului său. Pentru că o să vedeţi, e chiar seriosă treaba."

▶ [TC 03:00]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Eu am reuşit să strâng alături de mine mai mulţi deputaţi din judeţele vizate de aceste explorări şi exploatări apoi a gazelor de şist. /.../ Suntem 10 deputaţi care am semnat, din Bihor, din Arad, din Galaţi, din Timiş, din Călăraşi. N-am reuşit atunci să găsesc pe cineva de la Constanţa dar am vorbit şi sunt şi ei trup şi suflet alături de această iniţiativă pentru că după cum ştiţi pe litoralul românesc ei vizează staţiunile Costineşti, Eforie Nord, parcă, Vama Veche, acolo pe unde ne mai ducem şi noi să facem plajă."

▶ [TC 04:18]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Să-l vedem pe domnul Pintilie ca şi senator susţinând această iniţiativă pentru că este în interesul Bârladului."

▶ [TC 05:04]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Domnul Iulian Iancu era secretar de stat în Ministerul Economiei în vremea guvernului Năstase deci el este cel mai îndreptăţit să vorbească despre lucrurile astea pentru că ştie şi ştie că nu guvernul Năstase, aşa cum introduc tot felul de postaci pe forumuri, a emis o astfel de licenţă de exploatare ci guvernul Boc în Iulie 2010. Ceea ce se emisese pe vremea guvernului Năstase era pentru hidrocarburile clasice, petrol, prin metode clasice, cele care se folosesc în România de câteva sute de ani şi care n-au omorât pe nimeni deocamdată. Dar aceste noi tehnologii au fost aprobate de Agenţia de Resurse Minerale şi guvernul Boc în Iulie 2010, atunci când Chevron-ul şi-a făcut apariţia pentru prima oară în România."

▶ [TC 07:09]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci domnul senator va avea de săptămâna viitoare, dacă luni au trimis-o cei de la Cameră, probabil lunea asta... în cât e, în 5, va intra în Biroul Permanent la Senat şi va intra pe comisiile de specialitate de la Senat. Acolo o să-l rog, pentru că una din ele cred că e şi cea din care face parte domnul senator, Industrie şi Privatizare sau ce-au ei acolo, şi acolo va trebui să susţină cauza Bârladului. Dacă nu vine astăzi să semneze şi el ca orice cetăţean de bună calitate."

▶ [TC 09:10]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Finalitatea acestui demers să nu fie doar până în Iunie sau până în Noiembrie ci el să continue până la victoria finală."

▶ [TC 10:01]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Am vorbit şi cu domnul general Rotaru care este şi el membru în acest grup de iniţiativă care spunea să blocăm drumurile, să facem ceva ca să... sensibilizeze lumea. Pentru că am văzut aseară pe TVR 2 o emisiune în care se prezenta şi emoţia celor din Bârlad şi grupul de pe internet şi toate chestiunile astea dar cu o tentă pro americană. Pătruţi vorbea ca şi cum lucrurile erau... pâine cu unt!, era aşa o... fericire pentru toată lumea, să nu ne facem griji. Şi la Roşia Montană nu îşi face nimeni griji, toate procedurile alea sunt sub control, nu se deversează nimic."

▶ [TC 11:10]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Prima forare se pare că va avea loc la Iana. Îl avem pe Ionuţ aici care mi-a spus acum dimineaţă că primaru-i foarte fericit că acum vreo câteva zile nişte şmecheri din două gipane cu nişte geamantane în mână, genţi dimplomat, probabil cu praz /.../ au fost în primăria Iana şi primarul era foarte fericit spunând chiar în şedinţa de consiliu că mai e puţin şi încheie contractul, a identificat şi terenul unde trebuie să otrăvească el comuna Iana. Dacă ştiţi unde este poziţionată comuna Iana ştiţi că e pe Valea Tutovei, Tutova fiind râul care aprovizionează barajul Cuibul Vulturilor de unde bea Bârladul apă."

▶ [TC 12:27]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Dacă primarul a gustat ceva din... prazul ălora din geamantan va trebui să plece şi eu îl asigur pe domnul Melu Mocanu (corectat) că fac tot posibilul să nu mai iasă primar acolo cu toată apartenenţa lui... pseudo liberală."

▶ [TC 13:28]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Va trebui să ştie că se luptă cu tot Bârladul. Şi cu mine în primul rând /.../"

▶ [TC 15:30]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Pe 22 Martie va avea loc mitingul, pe 10 deci sâmbăta celaltă la Pavilionul Guguianu la ora 11 va avea loc un simpozion în care sunt invitaţi mai mulţi specialişti de la toate universităţile care au vrut să vină, Babeş Bolyai, de la Cuza din Iaşi, de la Bucureşti şi alţi specialişti locali şi nu numai, să vină cine doreşte, sunt cam 150 de locuri pregătite, deci intrarea este liberă şi pot veni toţi cei interesaţi, inclusiv cei pro dar probabil mai mulţi vor fi cei contra."

▶ [TC 17:01]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Azi e la Iaşi guvernul, cu tot cu prim ministru, şi dacă ar fi să luăm opiniile specialiştilor drept bune şi Iaşiul ar fi afectat de aceste explorări de aici şi exploatări pentru că contaminarea subterană si supraterană se va produce pe o rază de 250 de km. Mai mult decât la Cernobâl. La Cernobâl raza de jur-împrejurul Cernobâlului e de 50 de km. Aicea probabil că apele freatice, pânzele de apă freatică comunică pe subteran mai bine decât ne putem noi imagina şi de aici şi pericolul mai mare."

▶ [TC 21:09]
Doina Secăreanu, Media TV:  "Domnule deputat dar sunteţi singurul din colegiul dvs care aţi ridicat problema? Mă refer la cei din partea Dobrogei..."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu ştia nimeni. Deci nu ştia nimeni. Este un secret total, tocmai asta este până la urmă deranjant în toate procedurile care le face guvernul şi Agenţia de Resurse Minerale. De ce este atât de secretă toată operaţiunea? De ce nu se vorbeşte? /.../ Pentru că, aţi văzut, când s-a aflat despre lucrurile astea în Bulgaria, în Franţa, toată lumea a sărit în sus! Şi-a interzis. Probabil că aici se aşteaptă începerea şi pe urmă să se povestească despre ele. Tocmai, după principiul dormiţi liniştiţi. Numai că aţi văzut, fac bulgarii miting la Londra ca să interzicem noi în România lucrurile astea şi la noi nu se mişcă nimeni."

▶ [TC 22:39]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Radicalizarea protestului se va produce şi la noi dar deocamdată vreau să facem nişte acţiuni în limita legii şi a constituţiei tării noastre. Dacă lucrurile nu încetează vom merge şi ne vom bate cu ăia la Iana, ne vom bate la Banca, ne vom bate pe unde se întâmplă lucrurile astea, pe bune, fără nicio... exagerare. Pentru că trebuie să punem mâna pe topor şi pe bâtă să-i fugărim pe golani de-aici. Să [se] ducă la ei în America să-şi scoată lor... peri albi... din apă."

▶ [TC 31:09]
Despre "chiulul" din Parlament

▶ [TC 38:25]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Cred că cetăţenii Bârladului care m-au votat s-au simţit reprezentaţi de mine. Ceilalţi care nu m-au votat evident că au loc pe forum să mă înjure cât pot ei de mult şi de bine. Şi o să-i rog să o facă în continuare cu acelaşi nerv pentru că abia în momentul când nu mă vor mai înjura ei voi începe să mă pipăi să văd dacă n-am murit."

▶ [TC 39:35]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Am văzut în Monitorul o serie scurtă de articole pe care nu o să le comnentez pentru simplu fapt că nu mă interesează nebuniile doamnei Ioviţă."

▶ [TC 40:42]
Articolul cu proiectul cultural

▶ [TC 42:42]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ceea ce nu am înţeles a fost reacţia total deplasată a doamnei respective care dincolo de o oarecare frumuseţe se pare că nu prea deţine /.../"

▶ [TC 46:29]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci totul de la un capăt la altul era strâmb din start, era o problemă pe care eu n-o pot înţelege şi de-aia am zis halt! nu se trece peste acest proiect. Şi s-a retras. Îmi asum chestiunea asta."

▶ [TC 48:01]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Un om responsabil s-ar fi uitat la chestiunea asta: câţi bani de burse avem? 13.000 de lei. Vă repet. Cât dădeam pe asta? 20.000 de lei. Care-i finalitatea, în educaţie? Zero! Pentru că v-am zis, filmele alea le poţi vedea la HBO, nu trebuie să vină unul cu retroproiectorul prin sala de mese să-ţi prezinte filme. Dar... în fine. Poate unii au fost vrăjiţi de... chipul angelic al doamnei, eu nu mă uit la lucrurile astea mă uit la efectele care pot fi în urma unor bazaconii de-astea."

▶ [TC 50:14]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Durea-m-ar capul acuma că mă apreciază Bichineţ. Deci eu nu sunt foarte încântat de acest tip de discurs, ştii, îl bagi pe om în căcat pe-urmă îl scoţi şi-l pupi. Nu-i cazul. Să se ducă la el la Negreşti să facă de-astea. Cu mine nu-i merge."

▶ [TC 50:38]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Noi stăteam de două zile în balcon acolo. Şi domnişoara de la PRO TV: "Băi, nu vă dăm pe televizor dacă nu faceţi ceva să fie ieşit din...". "Da? Vrei ceva? Ia că vă dau!". Şi le-am... Aveam din întâmplare portavocea - doar ştiţi c-am anunţat de-un an de zile c-o am acolo pregătită pen' momentul când îmi va mai închide Roberta microfonul /.../"
▶ [TC 51:05]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Portavocea nu este un instrument de cântat prin mahala cum ziceau pachidermele de la Vremea Nouă, ci este un instrument de folosit la proteste. Că eu n-am văzut pe nimeni cântând la nuntă în portavoce. Poate că Timofticiuc la el la Ţărănoaia acolo unde s-o fi născut el cânta lumea la portavoce. Da' e treaba lui nu-i a mea."

▶ [TC 54:57]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Repet încă o dată, nu am semnat nimic în perioada 13 - 16 pentru că eram în Bârlad. Nici săptămâna asta n-am semnat nimic pentru că eram în Bârlad. Prin urmare nici bani nu pot să iau, toată dezbaterea este inutilă, ce se va regăsi pe card voi dona probabil la Liceul de Arte Plastice pentru a-şi cumpăra copiii de-acolo culori, pensoane, material didactic absolut necesar şi pe care nu-l prea au la îndemână /.../"

▶ [TC 62:01]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Credeţi că mai asfaltează Republicii până în luna Mai? Luaţi-vă gândul. O să plombeze pe aici pe colea şi-o să lase aşa probabil până spre toamnă vor asfalta ca să vină el în campania de la generale să zică "uite, Pintilie a asfaltat în sfârşit şi el ceva". /.../"

4.071 vizualizări |141 comentarii64m05s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.2619 secunde.