TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  21:00
Temperatura10.1 °C
Umiditatea 89%
Presiunea 986.9 mb
Vânt1.3 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
26-04-2024
VALUTARON
EUR4.9765
USD4.6373
GBP5.8018
XAU350.3208
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Şi mai mulţi copaci ornamentali rupţi de către vandali în Bârlad. Unul dintre ei a fost suprins de camerele de supraveghere. 9 Iunie 2020

                Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat, din nefericire, de o nouă serie de acte de vandalism, îndreptate împotriva copacilor ornamentali sădiți pe trotuarele unor străzi din municipiul Bârlad.

                Dincolo de faptul că Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 36 din 18 ianuarie 2007, chiar la art. 1 stipulează că : „Prezenta lege reglementează administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, în vederea asigurării calităţii factorilor de mediu şi a stării de sănătate a populaţiei”, trebuie să ținem cont de eforturile financiare și munca depusă de salariații Serviciului de Gospodărire Comunală pentru plantarea, îngrijirea și întreținerea copacilor și spațiilor verzi, la care se adaugă dorința firească a oamenilor de bine de a locui într-un oraș curat și civilizat.

                ÃŽn ziua de 05 iunie 2020, în jurul orei 14.00, un tânăr și-a îndreptat furia către un copac plantat pe trotuarul dinspre sud al străzii Petru Rareș, în sensul de mers dinspre Liceul Tehnologic ”Petru Rareș”, către strada Vasile Pârvan.

                Pe aceeași stradă, în ziua de 27 mai 2020 au mai fost rupți 13 copaci ornamentali. Se pare că individul a continuat cu manifestarea huliganică, până a fost imobilizat de un cetățean care a sesizat organele de cercetare penală.

                Ca urmare a verificărilor efectuate de agenții Poliției Locale Bârlad, pornind de la imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, a fost identificat autorul infracțiunii și o persoană care a confirmat identitatea acestuia. Imaginile și documentele întocmite vor fi înaintate organelor de urmărire penală pentru a fi folosite în cadrul cercetărilor.

                ÃŽn ziua de 07 iunie 2020, în jurul orei 04.00, o persoană a sesizat prin intermediul numărului unic de urgență 112, faptul că un grup de tineri au rupt copacii ornamentali de pe strada Lirei. La locul evenimentului au ajuns patrule mixte, care au depistat un număr de patru tineri, ce au fost conduși pentru cercetări la Poliția municipiului Bârlad.

                "Este greu să califici manifestările necivilizate ale unor tineri, îndreptate împotriva mobilierului stradal, a copacilor, a florilor sau altor bunuri ce aparțin tuturor. Sunt indignat ! Totuși, reacțiile și intervențiile cetățenilor de bună credință, care nu rămân nepăsători la comportamentul nefiresc a celor certați cu normele de etică, reprezintă un semn bun: avem în orașul nostru foarte mulți oameni demni de respect, cărora le mulțumesc !" a declarat primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș.

                Poliția Locală Bârlad, în limita personalului avut la dispoziție, va organiza activități de patrulare în acele zone în care s-au sesizat, de mai multe ori, distrugeri ale bunurilor ce aparțin autorității publice locale.

Imagini şi text: Poliţia Locală Bârlad

3.385 vizualizări |0m51s
SIMILARE
ÃŽncă un copac rupt... 9 August 2020
3522 vizualizări
1:00
Şi mai mulţi copaci ornamentali rupţi de către vandali în Bârlad. Unul dintre ei a fost suprins de camerele de supraveghere. 9 Iunie 2020
3386 vizualizări
0:51

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1121 secunde.