TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 09:00
Temperatura9.7 °C
Umiditatea 60%
Presiunea 1005.9
Vânt0.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
07-05-2021
VALUTARON
EUR4.9262
USD4.0800
GBP5.6770
XAU238.7720
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Vremea Nouă - Interviu cu deputatul Dan Marian, preşedintele PDL Vaslui: "Ioan Ciupilan şi Titi Constantinescu sunt cei mai competenţi primari din judeţ"

Interviu cu deputatul Dan Marian, preşedintele PDL Vaslui
Sursa: Vremea Nouă

Opinii Se pare că deputatul Dan Marian are o problemă cu primarii şi nu e neapărat o "divergenţă de culoare". În timp ce pesediştii Ciupilan şi Constantinescu sunt consideraţi cei mai buni din judeţ, pedelistul Alexandru Iacob este considerat de acesta incompetentul judeţului. Motivaţia e foarte simplă: deşi a avut banii pe tavă pentru extinderea aducţiunii de apă, acesta nu a reuşit să-i cheltuiască. Din cauza indolenţei acestuia, întreaga comună suferă din cauza lipsei apei potabile. Conform deputatului Dan Marian, soluţia funcţionarilor daţi afară de Guvernul Boc este sistemul privat. Mergând pe aceeaşi idee, deputatul pedelist consideră că vizita de astăzi a Ministrului Finanţelor reprezintă o oportunitate pentru oamenii de afaceri din judeţul Vaslui. O altă idee personală e lansată cu un mare semn de întrebare: de ce în judeţul Vaslui cele mai multe vile nu aparţin oamenilor de afaceri, ci funcţionarilor?

"Orice stat are nevoie de funcţionari, însă nu pot susţine ideea unui sistem birocratic complex, ci diminuarea lui"

Vremea Nouă Mâine este asteptat în judeţul Vaslui Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu. Înaintea sa au mai fost în judeţ miniştrii Tabără, Borbely, Boagiu, Udrea şi chiar Boc. Întrebarea este: ce au câştigat vasluienii din aceste vizite?

Dan Marian, deputat PDL Toate vizitele au fost finalizate prin acţiuni concrete. Scopul principal a fost acela de a da un semnal în ceea ce priveşte atenţia pe care o acordă Guvernul României judeţului Vaslui şi, în acelaşi timp, demararea unor investiţii de mare amploare în ceea ce priveşte modernizarea judeţului. Voi da şi câteva exemple. Ministrul Elena Udrea a semnat pentru Vaslui un proiect de 20 milioane de Euro, la Huşi, 11 milioane de Euro, la Bârlad, 15 milioane de Euro, pentru Negreşti 10 milioane de Euro. Este vorba de peste 55 de milioane de Euro destinaţi dezvoltării infrastructurii din cele trei municipii şi oraşul Negresti. De asemenea, de vizita ministrului Anca Boagiu se leagă modernizarea Drumului European 581 pe traseul Tutova - Bârlad – Crasna – Huşi – Albiţa, lucrări în valoare de 70 de milioane de Euro, plus şosele de centură în Bârlad şi Husi, adică 100 de milioane de Euro. Vizita ministrului Borbely a avut drept principal obiectiv Sistemul Integrat pentru Managementul Deşeurilor, adică Groapa de Gunoi de la Roşiesti în care se va investi 40 de milioane de Euro. Vizita Ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, a vizat proiectele APDRP, adică 24 de comune cu 2,5 milioane de Euro, fiecare. Prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), judeţul Vaslui primeşte 339 de milioande de ron, pentru infrastructura rutieră în Husi, Negreşti, Murgeni, plus 40 de comune. Vorbim aici de contracte semnate şi am menţionat cele mai mari proiecte. Pentru toate acestea s-a avut de la bun început girul premierului Boc, care a înţeles nevoia de investiţii în Vaslui. Judeţul Vaslui este singurul din România care are acoperite cu investiţii majore toate municipiile. Bineînţeles, nu s-ar fi derulat aceste proiecte dacă nu exista disponibilitatea de colaborare a primarilor din cele trei municipii, cărora le mulţumesc, încă o dată, pe această cale.

Vremea Nouă Sunt sume ameţitoare, însă nu cred că funcţionarii din judeţul Vaslui care şi-au pierdut locurile de muncă vor ţopăi de fericire aflând că se modernizează şoselele din judeţ!

Dan Marian, deputat PDL Sunt convins că niciun funcţionar public care şi-a pierdut locul de muncă nu a fost mulţumit de deciziile privind restructurarea, luate de Guvernul Boc. Însă în contextul crizei economice care a acoperit întreaga Europă şi mare parte a lumii, se pune întrebarea: oare statul român îşi mai permite să susţină finanţarea unui sistem birocratic care consumă mai mult decât produce? Priviţi cu mare atenţie la măsurile pe care le-au luat alte state europene, Irlanda, Marea Britanie, Italia, Spania şi, mai ales, Grecia! Mulţi dintre disponibilizaţi aşteaptă o soluţie salvatoare de la Guvernul României, acesta sau cel care va urma. Din punctul meu de vedere, soluţia este ca aceştia să folosească buna pregătire profesională şi experienţa pe care au acumulat-o în calitate de funcţionari ai statului şi să şi-o îndrepte către mediul privat!

Vremea Nouă Uşor de dat sfaturi, doar că în judeţul Vaslui, acestea nu prea se pot aplica. Aveti dvs. ştiinţă de aşa multe locuri de muncă disponibile?

Dan Marian, deputat PDL Dacă disponibilizaţii se întreabă unde vor găsi acele locuri de muncă, eu îi îndemn să aibă încredere în capacităţile lor şi să-şi iniţieze propria afacere. Este cea mai sigură soluţie pentru viitorul lor.

Vremea Nouă Înţeleg că vizita acestor miniştri a vizat proiecte de dezvoltare, în cea mai mare parte, în domeniul infrastructurii. Ce ar putea face, însă, ministrul Ialomiţeanu pentru vasluieni?

Dan Marian, deputat PDL E foarte simplu. Judeţul Vaslui are cea mai mare rată a şomajului din România. Sectorul care trebuie sprijinit este cel privat, în special în zona întreprinderilor mici şi mijlocii cu diverse obiecte de activitate. Din dialogul permanent cu mediul de afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie, am constatat o serie de doleanţe ale oamenilor de afaceri cu largă adresabilitate către Ministerul de Finanţe: codul fiscal, facilităţi fiscale pentru investitori, etc. Domnul ministru a acceptat imediat invitaţia pe care i-am făcut-o, astfel încât, mâine la Bârlad, alături de preşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Cristian Haiduc şi Sorin Chelmu, secretar general în Ministerul Agriculturii, acesta va prezenta programele guvernamentale care vin în sprijinul investitorilor din domeniul industrial şi agricol, cu accent pe latura producţiei.

Vremea Nouă Cine ar mai putea contribui la dezvoltarea sectorului privat?

Dan Marian, deputat PDL Astăzi, în România observăm că cei mai importanţi oameni sunt primarii, în toate domeniile. Prin implicarea lor, ei sunt cei care găsesc soluţii şi pentru atragerea de investiţii guvernamentale sau private şi pentru crearea unui mediu prielnic investitorilor, ridicarea standardelor de viaţă a populaţiei prin modernizarea infrastructurii. România de astăzi şi de mâine depinde de ce vor decide primarii. Ei aleg preşedintele CJ, ei aleg deputaţii, senatorii, ei aleg preşedintele.

Vremea Nouă Din câte ştiam, toti aceştia enumeraţi de dvs. sunt aleşi de cetăţenii care se prezintă la urne. Vor alege primarii în numele alegătorilor?

Dan Marian, deputat PDL Este o componentă electorală care a devenit evidentă în ultimii ani. Nu alege primarul, dar acesta contează foarte mult din perspectiva influenţei pe care o are asupra cetăţenilor. Cetăţeanul trebuie să înţeleagă că primarul trebuie să fie un bun gospodar iar a doua calitate pe care ar trebui să o aibă e abilitatea de atragere a investitiilor.De asemenea, foarte importantă este capacitatea de a dialoga. Indiferent de culoarea politică pe care o are primarul sau Guvernul trebuie să ai talentul de a negocia pentru comunitatea care te-a ales. Am să vă dau un exemplu negativ. Primarul Vasile Pavel a primit de la Ministerul Dezvoltării 20 de milioane de euro, în urma vizitei ministrului Elena Udrea. Imediat după aceea, acesta a intrat în concursul iniţiat de Dumitru Buzatu, cu tema cine înjură mai tare Guvernul. Sunt şi exemple pozitive. Consider că Ioan Ciupilan şi Titi Constantinescu sunt cei mai competenţi primari din judeţul Vaslui. Sunt primari foarte buni şi în zona rurală: Iulian Miliare (Berezeni), Vasile Puiu (Vetrişoaia), Alina Munteanu (Griviţa), Gabi Tofan (Stănileşti), Gelu Pecheanu (Drânceni), Dănuţ Creţu (Munteni de Jos), Vasile Vânătoru (Banca), Ioan Dorobanu (Bogdăneşti), Paula Hultoană (Zorleni), Horaţiu Cărăuşu (Băcesti) şi alţii pe care îi apreciez în egală măsură. Dacă mergi în comunele conduse de ei, vezi că s-a schimbat ceva.

Vremea Nouă Am să vă dau un exemplu de primar care nu va putea influenţa nicio alegere. În comuna Perieni, acum trei ani, a fost inaugurată cu "sărmăluţe şi mămăligă", aducţiunea cu apă. Acum, aceasta nu mai funcţionează şi primarul spune că de vină e Guvernul Boc pentru că nu a mai dat bani în comună. Vorbim de un primar PDL!

Dan Marian, deputat PDL Primarul de care vorbiţi este incompetent. Acum un an a primit de la Guvern 13 miliarde pentru extinderea reţelei de apă. Ce a făcut primarul? A acţionat atât încât nu a reuşit să finalizeze licitaţia în şase luni, astfel încât au fost retraşi banii! Cu astfel de primari, niciodată nu va da înainte o comunitate. Ce să mai spui de un primar care primeşte bani de la Guvern şi nu reuşeşte să-i cheltuie? Guvernul a luat decizia de a retrage banii în cazul acelor administraţii locale care timp de 6 luni nu reuşesc să finalizeze o licitaţie.

Vremea Nouă De ce ar putea întârzia un primar 6 luni în cazul unei simple licitatii?

Dan Marian, deputat PDL Ori vrea să fraudeze banii, direcţionându-i pentru o societate aleasă de el, în schimbul unui comision, ori, pur şi simplu, din prostie!

"Pavel iubeste mai mult PSD decât pe vasluieni"

Dan Marian, deputat PDL Pavel iubeşte mai mult PSD decât pe vasluieni şi probabil vrea să fie primadonă în opereta de prost gust dirijată de Dumitru Buzatu, adică cel care înjură cel mai tare Guvernul Boc. Concurentul principal pe acest post este Adrian Tighici. Referitor la acesta, am o întrebare pe care vreau să o fac publică. Să spună domnul Tighici câţi bani a câştigat de pe urma investiţiilor Guvernului Boc în aducţiunile de gaze în judeţul Vaslui! Nu întâmplător, cei trei, Buzatu, Pavel şi Tighici, au rezolvat cu Bucureştiul şi, acum, au mers în China.

4.552 vizualizări |12 comentarii

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1357 secunde.