TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 04:00
Temperatura1.5 °C
Umiditatea 99%
Presiunea 1005.6
Vânt2.5 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
29-11-2022
VALUTARON
EUR4.9184
USD4.7383
GBP5.6933
XAU267.3958
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatarea de la Bârlad poate declanşa cutremurul aşteptat din Vrancea!" (partea II, 28.03.2012)

Referinţe: partea I, 26.03.2012

- Cum rămâne cu apa reziduală?
- Gândiți-vă că acea apă reziduală, după ce s-a extras gazul de şist, rămâne în rezervor, apoi e epurată şi redată agriculturii…

- Cum să rămână atâta apă într-un rezervor? Vorbeaţi de sute de milioane de litri… Poate cineva să construiască asemenea rezervoare uriaşe? Şi chiar dacă ar putea, n-ar mai fi rentabil gazul extras.
- Aveţi dreptate, dacă nu se fac aceste rezervoare, problema este şi mai mare. Este posibil ca spuma să rămână într-un iaz, sau mai bine zis în iazuri adiacente celui de decantare, unde nu mai poţi face epurarea. Şi-atunci reziduurile vor rămâne acolo pe veci, pe post de bombe chimice.

- Care ar fi şi alţi factori de risc?
- În afară de scăderea nivelului hidrodinamic al apelor de adâncime medie - până la 250 de metri - ar fi contaminarea solului. Tot ce înseamnă ecosistem ar avea mari probleme; albinele ar fi primele afectate, apoi peştii, în zonă existând multe iazuri, apoi, nici nu vreau să mă gândesc!…Nici nu le putem cuantifica la această oră, pentru că nu cunoaştem exact substanţele ce vor fi folosite, şi concentraţiile acestora, pe care doar le bănuim a fi deosebit de puternice. Ele, categoric, produc nişte efecte. Se introduc în pământ, sunt apoi scoase, să nu mai vorbim de posibilele acidente de sondă, care de obicei sunt inevitabile şi nu pot fi controlate. Apoi este posibil ca o parte din gaz să intre în rezervele de apă care mai rămân şi se produce acel fenomen văzut la tv, că "ia foc apa".

- Seamănă cu autoaprinderea gazului grizu din mine?
- Exact, se autoaprinde dar e o problemă de timp în funcţie de cantitatea de gaz care scapă prin spatele coloanei.

- Pot apărea şi cutremure?
- În Anglia, s-au oprit exploatările de acest tip, după ce au apărut cutremure de cinci grade într-o zonă ce nu avusese niciodată activitate seismică. S-a demonstrat că tocmai exploatarea fusese cauza seismelor. În România, după cum spun seismologii, suntem oricum în perioada de maximă probabilitate a producerii unui cutremur puternic. La prima vedere, o exploatare la trei kilometri adâncime n-ar produce mari efecte. Dar să ştiţi că natura este atât de perfectă încât pare doar imperfectă la prima vedere. Energia degajată în interiorul scoarţei prin aceste presurizări de fluide, se acumulează în reţeaua cristalină a mineralelor şi a rocilor. La un moment dat, acestă reţea este încărcată atât de puternic încât starea de echilibru nu mai poate fi păstrată şi energia se disipează. Să nu uităm că suntem în apropierea Vrâncioaiei!

- Adică microseismele şi procedurile de extragere prin fracturare detonează practic o acumulare energetică situată în apropiere, mai precis în zona Vrancea?
- Exact! Dacă vreţi, se disipează în zona de la 90 la 160 de kilometri, unde sunt de obicei epicentrele unor cutremure mari din Vrancea. Pe de altă parte, înainte de a se asocia unui seism major, această depresiune a Bârladului are o mare problemă cu coeziunea solului. Sunt şi multe alunecări de teren. După o ploaie, urmată de câteva seisme mici, de la exploatare, s-ar putea produce alunecări de teren locale. Nu sunt convins că firma care va încerca exploatarea acestor gaze din şist le-a luat în calcul. Înclin să cred că s-a luat în calcul doar profitul. Este pe undeva şi normal, pentru că legislaţia noastră permite acest lucru. Se va ajunge probabil şi la plecări masive din zonele afectate. Cei care înţeleg fenomenul, cu siguranţă nu vor accepta să locuiască într-un ecosistem distrus.

- Care ar fi continuarea după episodul Bârlad?
- De ce s-a început cu Bârladul? Pentru că Vasluiul este o zonă mai săracă şi au crezut că rezistenţa la proiect va fi mai mică. Însă aici este doar începutul! Mai urmează Bacăul şi sud-vestul Harghitei. Gândiţi-vă că este un culoar deschis spre Curbură şi apoi spre Dobrogea şi litoral. Nu se putea începe cu litoralul, pentru că sunt hoteluri şi pensiuni. Gândiţi-vă numai la personajele sus-puse care deţin lanţuri hoteliere la mare. Se va termina şi cu potenţialul turistic după ce vor începe săpăturile. Deja se lucrează şi pe platforma continentală, unde la fel pot avea loc accidente. Credeţi că e nevoie de mai multe pe durata exploatării ? Ajunge unul singur ca să distrugă Marea Neagră, s-o polueze ireversibil. Dar să revenim la Bârlad, că începem primii; dacă ia foc o sondă, o valvă nu se închide - ştiţi că s-a prăbuşit şi o navetă spaţială din cauza unei bucăţi de cauciuc – şi vin pompierii… Nici nu ştiu ce substanţă arde şi cu ce poate fi stinsă. Vă spun că accidentul de la Mihăileşti a fost o glumă pe lângă ce se poate declanşa aici. Nimeni nu va spune ce substanţe ard şi rişti să pui paie pe foc, că e mai important secretul decât viaţa unor oameni. Eu, ca geolog, îmi doresc ca aceste gaze să fie exploatate, dar tehnologia folosită să nu prezinte atât de multe inconveniente pentru mediul înconjurător.

- Ce ar fi de făcut?
- Contractul trebuia să fie făcut public. Dacă tot s-a trecut la secret, măcar să fi venit compania să prezinte situaţia reală, nu să spună că va introduce lapte şi va scoate miere. Probabil va cumpăra tăcerea unora şi va plăti tot ce se poate prin presa locală şi centrală…după modelul Roşia Montană… Deja acest lucru s-a şi făcut. Se trece la următoarea etapă. Este un joc de şah în care, ştiţi, românul a fost întotdeauna foarte pornit şi foarte combativ în situaţia în care şi-a cunoscut şi şi-a văzut duşmanul. Dar acum e un duşman care nu se vede niciodată , vine doar cu oferte… Dar eu n-am nimic cu ei!

- Este dreptul lor să-ncerce, nu?
- Da, este dreptul lor, după cum este şi dreptul nostru să-i refuzăm! Noi acum ce facem ? Plecăm de-aici ? OK, plecăm, dar trageţi dumneavoastră nişte cercuri prin ţară, pentru zonele de forare. Urmează Costineşti, Adamclisi, Năvodari… Vă spune ceva lucrul ăsta ? Apoi mai trasaţi cercuri de foraje, de 200 de kilometri şi în Bacău, Craiova, Timişoara, Oradea şi vedeţi unde mai putem trăi în ţara asta!

- Rămânem tot cu Maramureşul, probabil, ...dacii liberi!
- Cam aşa, Maramureşul şi ceva din Transilvania! Dacă vă uitaţi la Mausoleul de la Mărăşti scrie clar pentru ce s-a murit. Pentru pământul românesc, nu pentru altceva. După interviul ăsta probabil o să vină mulţi să spună că sunt cumpărat de ruşi, de chinezi, de japonezi sau de alte naţii. N-am nicio treabă cu numeni, dar m-am născut aici şi aici vreau să mor…Strămoşii mei aici au trăit, aici au fost îngropaţi.

- Nu spuneţi de două ori, că dacă dau drumul la exploatare vi se-ndeplineşte înainte de termen…
- He, he... rămân să mă lupt. Avem în faţă o forţă foarte puternică , au strategi, sunt foarte bine organizaţi. Dar e dreptul nostru să încercăm să ne apărăm. Dacă reuşim, bine, dacă nu, ne merităm soarta!


Sursa: Marcel Bărbătei, Cotidianul

3.565 vizualizări |24 comentarii
SIMILARE
Conferinţa "Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică: posibile consecinţe catastrofice pe termen mediu şi lung". Prezintă dr. Mircea Ţicleanu, director ştiinţific al Institutului Geologic Român. 18 Iulie 2014
2698 vizualizări
77:27
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Cât de bune sunt gazele de şist ? 17 Iunie 2014
2538 vizualizări
52:43
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Gazele de şist - unesc sau dezbină comunităţi ? 7 Aprilie 2014
3900 vizualizări
57:17
Kanal D - "Asta-i România": La Pungeşti, banul a împărţit satul. 5 Aprilie 2014
7823 vizualizări
15:25
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Pungeşti, zonă de siguranţă naţională ? 31 Martie 2014
3248 vizualizări
53:59
TVR - Dosar România. Pungeşti - stare de necesitate. 19 Martie 2014
3424 vizualizări
28:12
Digi24 - A reizbucnit scandalul la Pungeşti, după ce luni spre marţi noapte zece camioane încărcate cu părţi componente ale sondei care urmează să foreze în căutare de gaze de şist au ajuns la Vaslui. Oamenii din zonă au aruncat cu pietre în camioane şi au aprins un foc din paie în semn de protest. 18 Martie 2014
4430 vizualizări
1:22
Conferinţă de presă Grupul de Iniţiativă Puieşti. 21 Februarie 2014
2934 vizualizări
46:30
Naşul TV - Cum ne "otrăvesc" gazele de şist. 10 Februarie 2014
3191 vizualizări
86:02
Informare pe tema gazelor de şist susţinută de ANRM la Vaslui, pentru zona Băceşti. 20 Ianuarie 2014
5152 vizualizări
123:03
Chintesenţa "informării" pe tema gazelor de şist cu ANRM de ieri de la Vaslui. La final, localnic din Băceşti: "Da' ce întrebare să mai punem dacă noi suntem de acord ?". 20 Ianuarie 2013
3090 vizualizări
0:26
Senatorul PDL Dan Marian, îmbrâncit de manifestanţi la mitingul de la Pungeşti. El a fost scos din mulţime de către jandarmi. 19 Ianuarie 2014
3781 vizualizări
14:08
Digi24 - Fracturarea hidraulică îi scoate pe britanici în stradă. 14 Ianuarie 2014
3145 vizualizări
2:01
Digi24 - Marş de protest la Pungeşti. 2 Ianuarie 2013
3356 vizualizări
2:01
Pe 9 Februarie 2014 la Puieşti va avea loc referendum privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. 30 Decembrie 2013
2244 vizualizări
0:59
Realitatea TV - Greva foamei la Pungeşti. 25 Decembrie 2013
3734 vizualizări
2:15
Mircea Dinescu: "Într-o lună în care puterea vrea să scoată politicienii intraţi la puşcărie, vor să fie băgaţi în puşcărie ţărani şi băbuţe care şi-au apărat pământul la Pungeşti !". Realitatea TV, 20 Decembrie 2013
2924 vizualizări
2:45
Digi24 - Greva foamei la Pungeşti. 15 localnici îşi petrec sărbătorile în noua tabără. 24 Decembrie 2013
3078 vizualizări
1:47
Primarul Constantin Constantinescu despre gazele de şist. 23 Decembrie 2013
3238 vizualizări
6:23
"Dezbaterea publică" de la Puieşti: Instituţiile statului român împotriva poporului român. Autorităţile au dat răspunsuri halucinante la întrebările concrete ale oamenilor. Dacă la instalarea sondei de la Pungeşti nu au avut argumente şi au folosit forţa brută împotriva oamenilor, la dezbaterea de la Puieşti, Chevron SRL în complicitate cu statul a aplicat altă strategie: problema gazelor de şist a fost împărţită pe proiecte mai mici şi s-au acceptat întrebări doar pe o anume fază de proiect, şi anume strict la forajul mecanic şi atât, fără fracturarea hidraulică anunţată oficial de Chevron ! Orice întrebare din sală care conţinea cuvintele "gazele de şist" sau "fracturarea hidraulică" era întreruptă dinainte ca persoana să termine de vorbit. Motiv invocat era că întrebarea nu face obiectul acestei dezbateri ! 19 Decembrie 2013
8986 vizualizări
10:36
Traian Băsescu: "Declaraţia de ieri a lui Victor Ponta a fost pur şi simplu un şantaj pe faţă către Ambasada Statelor Unite: "Dacă nu vă liniştiţi, s-ar putea să vă abandonez protecţia la Chevron". Eu n-am crezut că se poate ajunge la astfel de declaraţie !". 13 Decembrie 2013
2654 vizualizări
1:23
Mircea Dinescu la Realitatea TV: "Ce Guvern e ăsta, mă, să trimeată mascaţi în satele româneşti ?! Să bată la babe, ştii ?". 12 Decembrie 2013
3791 vizualizări
2:33
Realitatea TV - Protestatarii care au ocupat sediul Avocatului Poporului îi cer acestuia să conteste la Curtea Constituţională orice proiecte legale care ar da voie la efectuarea de minerit prin cianurare dar şi de exploatare a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Protestatarii mai cer Ministerului Afacerilor Interne renunţarea la zona specială de siguranţă impusă în zona Pungeşti, care le-a dat puteri sporite forţelor de ordine, evident, în detrimentul drepturilor localnicilor, în contextul în care azi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. 10 Decembrie 2013
2660 vizualizări
2:19
Imagini clare în care Jandarmeria păzeşte din interior perimetrul Chevron, pe un câmp pustiu ! 7 Decembrie 2013
2716 vizualizări
0:34
Echipa TVR a fost bruscată de către jandarmi în această dimineaţă atunci când a vrut să filmeze în Pungeşti ! Jandarm: "Este o zonă restricţionată !". 8 Decembrie 2013
11214 vizualizări
4:14
"Dacă morţi ne ia de acolo, atunci o să pună sonda, altfel nu !". Relatare telefonică la Realitatea TV a unei localnice din Pungeşti despre evenimentele petrecute aseară, după căderea întunericului şi plecarea televiziunilor. 7 Decembrie 2013
2894 vizualizări
7:28
Răscoala de la Pungeşti - Replica Jandarmeriei. 7 Decembrie 2013
12972 vizualizări
11:11
Răscoala de la Pungeşti. 7 Decembrie 2013
9074 vizualizări
13:47
Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki - Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
2352 vizualizări
0:00
Jandarmeria răspunde că documentele privind ordinul de intervenţie la Pungeşti sunt secrete ! 5 Decembrie 2013
2655 vizualizări
0:00
Integral: TVR - "La vârf". Invitaţi: Tom Holst - manager Chevron pentru România, Georgeta Ionescu - geolog, Radu Dudău - preşedinte Romanian Energy Centre. 4 Decembrie 2013
2949 vizualizări
47:31
Chevron recunoaşte în direct la televiziunea publică naţională că va folosi fracturarea hidraulică în faza de explorare ! 4 Decembrie 2013
6626 vizualizări
0:34
Luaţi pe sus cu forţa de pe un teren proprietate privată a unui sătean, aflat peste drum de terenul Chevron. Siliştea, 2 Decembrie 2013
5172 vizualizări
2:04
Căutaţi pe câmp cu lanterna de către jandarmi. Siliştea, 2 Decembrie 2013
3029 vizualizări
0:10
Localnicii huiduiesc coloana de maşini. Siliştea, 2 Decembrie 2013
3012 vizualizări
0:48
Jandarmedia a blocat cu garduri de fier drumul public din Siliştea. Niciun om nu a fost lăsat să treaca, nici măcar presa, fie ea scrisă, foto sau video ! Ce au avut de ascuns ? 2 Decembrie 2013
4372 vizualizări
1:46
No comment. Siliştea, 2 Decembrie 2013
11467 vizualizări
0:45
Oamenii care fac "informarea" pentru Chevron au ajuns şi în Puieşti. 27 Noiembrie 2013
5693 vizualizări
0:26
Jandarmeria, "exerciţiu de rutină" cu nervii oamenilor din Pungeşti. 27 Noiembrie 2013
4232 vizualizări
0:00
Angajaţii firmei care făcea informare pentru Chevron în comuna Băceşti şi-au tras gluga pe ochi şi au fugit cu maşinile tocmai în judeţul vecin când au văzut că sunt filmaţi. 19 Noiembrie 2013
3497 vizualizări
4:40
Naşul TV - Willy Schuster, eroul de la Moşna. 18 Noiembrie 2013
2534 vizualizări
83:44
TVR1 - Dosar România: "gaze_de_sist.ro". Un film de Gabriel Geamănu. Un excelent documentar despre gazele de şist filmat în România. 20 Noiembrie 2013
3941 vizualizări
47:36
Vicepremierul Liviu Drangea despre gazele de şist la Pro TV în emisiunea "După 20 de Ani": "Cetăţenii din Pungeşti, şi cei care-i ajută, pun presiune pe 20 de milioane de români". 17 Noiembrie 2013
2211 vizualizări
7:07
După difuzarea documentarului Gasland, în studioul B1 TV a avut loc o dezbatere unde, pe primele 3 scaune din stânga, s-a mâncat, pe româneşte, cu polonicul, îndeosebi pe scaunul numărul 2. Urmăriţi înregistrarea numai dacă doriţi să vă enervaţi foarte, foarte tare ! 17 Noiembrie 2013
2594 vizualizări
95:18
Oamenii din Pungeşti au protestat în faţa Prefecturii Vaslui
3066 vizualizări
34:05
Realitatea TV - Referendum blocat la Pungeşti. Prefectura nu este de acord cu organizarea referendumului pe tema gazelor de şist. 9 Noiembrie 2013
2513 vizualizări
0:52
Realitatea TV - Chevron dă în judecată polonezii. 9 Noiembrie 2013
2508 vizualizări
1:20
Realitatea TV - Scandal la o universitate particulară din Constanţa la o dezbatere organizată de ANRM pe tema gazelor de şist, care s-a transformat într-o discuţie cu uşile închise. Activiştii de mediu şi jurnaliştii au fost îmbrânciţi de agenţii de pază şi daţi afară. 9 Noiembrie 2013
2251 vizualizări
1:11
Filmul integral al evenimentelor de la Siliştea din 16 Octombrie 2013
4617 vizualizări
141:33
Digi24 Iaşi - Din nou despre gazele de şist. Invitat: Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie. Prin telefon: Dumitru Buzatu, preşedinte CJ Vaslui şi Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD Vaslui
5845 vizualizări
54:26
Constantin Constantinescu, primar Bârlad, despre gazele de şist: "La informaţiile pe care le am, sunt în continuare împotriva extragerii gazelor de şist prin această metodă care se pare că este nocivă şi sunt argumente în sprijinul acestei teorii. Din tabăra firmelor care doresc să extragă gazele de şist aproape că au lipsit informaţiile. Aşteptăm decizia UE cu privire la obligativitatea studiului de impact de mediu, realizat de către o firmă neutră, atât în cazul explorărilor cât şi a exploatărilor"
2525 vizualizări
8:51
Călugării de la mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ au sfinţit troiţa pe care au adus-o cu câteva zile în urmă la Tabăra Mişcării de Rezistenţă de la Siliştea, Pungeşti, chiar lângă locul în care Chevron trebuie să contruiască o cale de acces peste gârlă: "Am adus cu noi această cruce care a stat la capul unor mari mucenici sfinţi ai neamului nostru". 27 octombrie 2013
2983 vizualizări
13:10
Realitatea TV - Ce le promite Ponta americanilor. 22 Octombrie 2013
2763 vizualizări
29:53
Emisiune excepţională ! Realitatea TV - "Realitatea la raport" despre gazele de şist. 21 Octombrie 2013
2350 vizualizări
53:34
Realitatea TV - În vacanţă pe banii Chevron. 21 Octombrie 2013
2405 vizualizări
23:26
Comunicatul Prefecturii Vaslui, 21 Octombrie 2013
2476 vizualizări
0:00
Realitate TV - Patru ştiri în lanţ la jurnalul orei 8: Protest cu bucureşteni la Pungeşti. Armistiţiu cu localnicii de veghe. Chevron începe lucrul în Dobrogea. Goana după gazele de şist. 19 Octombrie 2013
2270 vizualizări
6:30
George Epurescu, RFE: "Premierul, practic, în acest moment, s-a desprins de populaţia ţării, serveşte interesele unei companii împotriva propriului popor. Chevronul acum aşteaptă ca Ponta să facă curăţenie ca ei să poată reveni liniştiţi şi fără probleme". Realitatea TV, 19 Octombrie 2013
2849 vizualizări
2:32
Răzeşii lui Ştefan cel Mare au distrus, călcând în picioare, simbolic, sonda Chevronului de la Siliştea. 19 Octombrie 2013
2697 vizualizări
21:30
"Dorim să fie desecretizat acordul petrolier pentru perimetrul EV-2 Bârlad ! Ce se ascunde în acest contract pentru perimetrul EV-2 Bârlad ?". Miting la Şiliştea. 19 Octombrie 2013
3154 vizualizări
35:46
Peste 1 000 de oameni la lanţul uman în jurul primăriei Bârlad. 19 Octombrie 2013
3347 vizualizări
15:41
Pro TV - Protest teatral. 19 Octombrie 2013
3604 vizualizări
2:46
Momentul cu ridicarea utilajelor. Prefectul, prezent la faţa locului, a fost luat bine la rost de către oameni. 17 Octombrie 2013
3020 vizualizări
8:56
Realitatea TV - Reacţia unei comunităţi ignorate. 16 Octombrie 2013
2223 vizualizări
69:22
No comment la Sărbătoarea Toamnei 2013. 18 Octombrie 2013, ora 21
4643 vizualizări
1:33
Pro TV - Chevron, pas înapoi la Vaslui. 17 Octombrie 2013
2617 vizualizări
3:43
Realitatea TV - Ameninţati de jandarmi la Pungeşti. Mai mulţi tineri au fost împiedicaţi de jandarmi să se alăture protestatarilor de la Pungeşti: "Bă, nu mai filma cu telefonul că ţi-l bag în cur acuma ! N-auzi că ţi-l bag în cur ? Nu mă filmezi tu pe mine, băi !". 18 Octombrie 2013
5425 vizualizări
1:47
Realitatea TV - Chevron sună retragerea. O vreme. Compania nu a anunţat cât timp este suspendată activitatea. 18 Octombrie 2013
2496 vizualizări
1:39
Realitatea TV - Ponta: "Nu mi-am schimbat părerea privind gazele de şist după protestele de la Pungeşti". 18 Octombrie 2013
2689 vizualizări
1:12
Sosesc întăriri, oamenii aduc provizii. Părintele Lăiu ia una din pungile mari cu covrigi şi încearcă să îi servească şi pe jandarmi: "Luaţi, dragii mei, luaţi. Nu-s otrăvite. Aveţi voie, nu vă dă afară, vă spun eu !". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 18.00
3264 vizualizări
1:16
Sătean: "Da, fraţilor... În ţara noastră ne cărăm morţii, ne cărăm răniţii cu mâinile ! La Vaslui, nici salvări nu mai avem, fraţilor...". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14.53
3484 vizualizări
1:32
Localnicii s-au întins pe jos în faţa maşinii de pompieri care ar fi primit ordine să îi disperseze folosind tunul de apă. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 15.55
6511 vizualizări
0:24
Părintele Lăiu faţă în faţă cu jandarmii. Sătean: "Părinte, sunt criminali pentru noi. La asta i-a adus, să ne omoare". Părintele Lăiu: "Nu-i adevărat. Dumnealor sunt total nevinovaţi ! Execută nişte ordine, împotriva convingerilor lor. Din păcate". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 15.51
10048 vizualizări
2:43
Bărbat cu copil într-un grup de oameni încercuit de jandarmi la ordinele şefilor lor: "Veniţi şi luaţi copilul cineva şi-l puneţi sub şenile ! Eu n-am pe unde să trec !". Integral, momentul psihologic cu descărcarea primelor două utilaje pentru amenajarea terenului. Jandarmii, la ordinele şefilor, au format o breşă în grupul sătenilor pentru a permite utilajelor să traverseze gârla către terenul vizat. Până la urmă utilajele au fost descărcate de pe trailere dar în urma evenimentelor au rămas trase pe dreapta. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14
3755 vizualizări
28:21
Bătrâni căzuţi la datorie. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14.10
18804 vizualizări
7:16
Şefii jandarmilor le-au ordonat acestora sa spargă cu forţa barajul uman al cetăţenilor împotriva utilajelor, mascându-se în spatele unei ambulanţe care avea o urgenţă inventată, după ce s-a invocat faptul că sătenii blochează un drum public. Drumul public era însă blocat deja de autorităţi de-o parte şi de alta a zonei de ore bune iar în mijlocul zonei era blocat şi de câteva rânduri de jandarmi, după ce aceştia au primit ordine de la şefii lor. Siliştea. 16 Octombrie 2013, ora 17.39
8944 vizualizări
1:15
Realitatea TV - Institutul Geologic Român: Exploatările de petrol, cauza cutremurelor de la Galaţi. De azi a început explorarea gazelor de şist. 14 Octombrie 2013
4669 vizualizări
40:27
"Ei au gazul, noi avem chibritul !". Siliştea. Ziua 1. Primul Contact. De Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Chevron a decis să înceapă amenajarea terenului pentru prima sondă de extragere a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. 14 Octombrie 2013
5614 vizualizări
44:45
La finalul mitingului din faţa primăriei bârlădenii au spus Tatăl Nostru iar la iniţiativa organizatorilor au înălţat simbolic mai multe lampioane pentru îndeplinirea dorinţelor lor: salvarea vieţii noastre şi a copiilor noştri. 12 Octombrie 2013
4482 vizualizări
4:46
La intersecţia dintre Republicii şi Kogălniceanu câţiva manifestanţi ai marşului au dorit să meargă şi acasă la primarul Constantinescu dar nu au fost urmaţi şi de restul participanţilor, aşa că au renunţat. Una dintre activiste i-a îndemnat: "Un mic ocol la domnul Titi ! La domnul Titi, un mic ocol !". 12 Octombrie 2013
3432 vizualizări
1:31
Câteva sute bune de manifestanţi la marş şi miting împotriva fracturării. 12 Octombrie 2013
3175 vizualizări
50:46
Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie - discurs foarte interesant despre Izvoarele - Galaţi, cutremure, gazele de şist şi Bârlad la conferinţa de presă a GISCB din 10 Octombrie 2013
5475 vizualizări
14:19
TVR - "Între bine şi rău". Dezbatere pe tema exploatărilor de la Roşia Montană. 8 Octombrie 2013
2253 vizualizări
70:13
Realitatea TV - Adevărul despre cutremurele de lângă Galaţi. 7 Octombrie 2013
4501 vizualizări
59:44
Naşul TV - Cutremurele din Galaţi - o ipoteză şocantă. 1 Octombrie 2013
3141 vizualizări
126:08
Realitatea TV - Jocuri de putere: Gazele de şist, investiţie în dezastru. 27 Septembrie 2013
2610 vizualizări
144:34
Miting împotriva fracturării în comuna Găgeşti. 15 Septembrie 2013
2279 vizualizări
114:35
Protestele bârlădenilor la Bucureşti, 7 Septembrie 2013
2806 vizualizări
11:56
Proteste Bârlad, 8 Septembrie 2013
2901 vizualizări
19:19
Mesajul lui Josh Fox pentru români, după prezentarea filmului Gasland 2 la conferinţa antifracking de la Parlamentul European. 5 Septembrie 2013
3753 vizualizări
0:52
Părintele Lăiu şi geologul Georgeta Ionescu la conferinţa antifracking de la Parlamentul European. 5 Septembrie 2013
6257 vizualizări
12:04
Realitatea TV - Proteste faţă de gazele de şist. 1 Septembrie 2013
2849 vizualizări
3:18
Miting împotriva fracturării în comuna Banca. 1 Septembrie 2013
2536 vizualizări
67:29
PRO TV - Prospecţiuni cu scandal. 28 August 2013
2961 vizualizări
2:33
Integral: Mii de oameni la mitingul împotriva gazelor de şist din Piaţa Sf. Ilie. 1 Septembrie 2013
5527 vizualizări
114:51
După mitingul autorizat din Piaţa Sf. Ilie câteva sute de persoane au mers să scandeze şi în faţa Primăriei. Un grup mai mare de tineri a încercat să urce şi pe treptele din faţă pentru a striga dar au fost opriţi de către jandarmi. 1 Septembrie 2013
6308 vizualizări
25:23
Realitatea TV - "Jocuri de putere" cu Rareş Bogdan. Din partea GISCB au participat ing. Ovidiu Tiron si gen. (r) Neculai Rotaru. 18 Iulie 2013
3304 vizualizări
81:08
Dezbatere publică la Găgeşti, într-o atmosferă absolut incendiară. 3 Iulie 2013
5285 vizualizări
129:45
Ponta, B1 TV: "Susţin explorarea şi exploatarea gazelor de şist, nu mai am niciun dubiu". 13 Iunie 2013
2774 vizualizări
1:26
Băsescu, B1 TV: "Dacă dai aviz de explorare a gazelor de şist obligatoriu trebuie să dai şi aviz de exploatare". 11 Iunie 2013
4523 vizualizări
4:19
Realitatea TV - Reporterii Realităţii: România, săracă ţară bogată. 8 Iunie 2013
2980 vizualizări
34:42
Realitatea TV - După miting şi emisiunile RLR, Chevron amânat în Bârlad. Avizul de mediu este necesar şi pentru explorare. 29 Mai 2013
3255 vizualizări
4:31
Peste 2.000 de oameni în stradă, într-o locaţie mai restrânsă de data aceasta, la mitingul împotriva fracturării hidraulice din 27 Mai 2013
3712 vizualizări
93:40
Realitatea TV - Ediţie specială despre gazele de şist în direct din foaierul Teatrului Victor Ion Popa din Bârlad. 27 Mai 2013
3594 vizualizări
97:18
VIPP FM - Invitaţi: Lulu Fânaru şi Violeta Cozar, GISCB. 24 Mai 2013
2684 vizualizări
51:44
Naşul TV - "Naşul": Pro şi contra gazele de şist. Salvarea României sau distrugerea României ? Invitaţi: Georgeta Elisabeta Ionescu şi Neculai Rotaru, Vasile Lăiu, Ovidiu Tiron - membri GISCB. 23 Mai 2013
4728 vizualizări
78:35
Realitate TV - Salvaţi Vama Veche de exploatarea gazelor de şist. 16 Mai 2013
2434 vizualizări
137:03
Miting împotriva extragerii gazelor de şist prin metode poluante la Băceşti, jud. Vaslui. 23 Aprilie 2013
2459 vizualizări
25:58
Realitatea TV - Fabrica: "Gazele de şist, megaexcrocherie". 30 Aprilie 2013
2392 vizualizări
19:42
B1 TV - Sub semnul întrebării: "S-a dat verde la gazele de şist, urmează Roşia Montană ?", 29 Aprilie 2013
2380 vizualizări
27:27
TVR 2 - Ora de ştiri. Invitaţi: Ionel Blănculescu, proaspăt consultant al primului ministru. Prin telefon: Liviu Mihaiu. 4 Aprilie 2013
2385 vizualizări
14:15
ConySat - Dialoguri Neconvenţionale: "Miting pe şest". 4 Aprilie 2013
2946 vizualizări
76:43
Victor Ponta despre gazele de şist la Antena 3. 29 Martie 2013
2718 vizualizări
3:03
Manifestanţii pe traseul Crolux - Biserica Sf. Ecaterina - ora 17.30
4049 vizualizări
7:15
Manifestanţii în faţa casei primarului Constantin Constantinescu - ora 17
4628 vizualizări
6:00
Slujbă specială la Biserica Sf. Ilie - ora 15
3484 vizualizări
70:53
"GISCB a hotărât că pe data de 4 Aprilie 2013 la ora 15 vom participa împreună cu toţi cetăţenii la o slujbă în curtea bisericii Sf. Ilie unde vom face acatistul Cuvioasei Parascheva, care este ocrotitoarea Moldovei, şi nişte rugăciuni speciale aşa cum se făceau pe vremea lui Ştefan cel Mare legate de invazia cotropitorului pe aceste meleaguri". Conferinţă GISCB, 25 Martie 2013
4842 vizualizări
94:34
Directorul ANRM: "ANRM a greşit în momentul în care a trecut în acele contracte cu Chevronul şi această cerinţă, la dorinţa Chevron (!!!), de a scrie la definiţia gazelor şi "gaze neconvenţionale (de şist)". Nici nu trebuia să scriem aşa ceva". Dezbatere FACIAS pe tema gazelor de şist. 18 Martie 2013
7772 vizualizări
189:46
VIPP FM - Invitaţi: gen (r) Neculai Rotaru şi protopop Vasile Lăiu. 15 Martie 2013
2166 vizualizări
56:23
"Am vrut să exprimăm încă o dată poziţia clară, cel puţin a mea şi a domnului deputat Solomon şi nu numai, în legătură cu extragerea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. Este o metodă nocivă, o metodă care are un impact deosebit de negativ asupra mediului, asupra omului şi am reafişat banner-ul pe primărie ca să nu mai existe dubii în privinţa poziţiei noastre oficiale". Media TV - Audienţa în direct. Invitat: Constantin Constantinescu: 14 Martie 2013
3907 vizualizări
84:37
Victor Ponta la B1 TV despre gazele de şist, după marşul de la Bârlad. 1 Martie 2013
2836 vizualizări
4:47
Proclamaţie - Protest. 28 Februarie 2013
2361 vizualizări
0:00
Digi24 - 8 000 de oameni în stradă la Bârlad. 27 Februarie 2013
3143 vizualizări
20:45
TVR Iaşi - "Accent R": Dosarul Chevron, o nouă filă. 28 Februarie 2013
2973 vizualizări
24:43
Televiziunea Naţională Bulgară despre marşul de la Bârlad. 28 Februarie 2013
3216 vizualizări
0:58
Întâlnire la Bârlad, a doua zi după marş, solicitată Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene de către un redactor de la Evenimentul Zilei. Pentru a nu apărea probleme de genul "noi am spus una, voi aţi scris alta", GISCB a cerut ca întreaga discuţie să fie filmată şi publicată. 28 Februarie 2013
2403 vizualizări
63:25
8 000 de oameni în stradă la Bârlad la marşul împotriva extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică
10373 vizualizări
80:13
CARP "Elena Cuza" Bârlad: "Ne simţim obligaţi să menţionăm că nu putem solidariza cu scrisoarea deschisă a GISCB către primul ministru Victor Ponta, nu pentru datele istorice şi informative pe care le conţine – pe care le considerăm reale şi de acuratețe – ci din cauza manierei în care acestă scrisoare a fost formulată". "Vom participa la Marşul de mâine!"
7607 vizualizări
0:00
VIPP FM - Invitaţi: protopop Vasile Lăiu şi ing. Ovidiu Tiron, membri GISCB. 22 Februarie 2013
2723 vizualizări
51:56
VIPP FM - Invitaţi: ing. Cozar Violeta şi gen. (r) Neculai Rotaru, membri GISCB. 20 Februarie 2013
2409 vizualizări
48:18
Pe 31.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Siliştea din comuna Pungeşti. Pe 08.02.2013 APM Vaslui a decis declanşarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului
3181 vizualizări
0:00
Pe 31.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Popeni din comuna Găgeşti. Pe 08.02.2013 APM Vaslui a decis declanşarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului
3661 vizualizări
0:00
Pe 16.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Păltiniş din comuna Băceşti. Pe 25.01.2013 APM Vaslui a informat Chevron că există neconcordanţe şi a cerut modificarea documentaţiei iniţiale
2942 vizualizări
0:00
V24 - "Te priveşte". Invitaţi: Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie şi ing. Ovidiu Tiron. 20 Februarie 2013
2362 vizualizări
84:28
Radio Unison - Invitaţi: ing. Cozar Violeta şi gen. (r) Neculai Rotaru, membri GISCB. 20 Februarie 2013
3097 vizualizări
62:05
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 19 Februarie 2013
2296 vizualizări
72:47
Scrisoare deschisă către domnul Prim-Ministru Victor Ponta
3888 vizualizări
0:00
TVH2 - Ştiinţă şi imaginaţie. Moderatori: Alexandru Mironov şi Cristian Roman. Invitat: Georgeta Ionescu - geolog. 4 Mai 2012.
1866 vizualizări
54:15
Digi24 Iaşi - Vocile Iaşiului: "Gaze de şist, şansă sau blestem?" Invitat: Tudor Ciuhodaru, deputat PPDD. 15 Februarie 2013
3996 vizualizări
23:11
Digi 24 - Digicult: "Tânărul care a aprins Bârladul". 16 Februarie 2013
5797 vizualizări
4:43
DIGI 24 Iaşi - Recrutat în Iaşi: "Explotarea gazelor de şist: pro sau contra?". Invitat: Thomas Holst, country manager Chevron România. 6 Februarie 2013
2218 vizualizări
27:10
Realitatea TV - Băile Felix, în pericol. Gazele de şist vs. turismul românesc. 14 Februarie 2013
2325 vizualizări
32:47
Comuna Ghergheşti a interzis prin hotărâre de consiliu local explotarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică
3503 vizualizări
0:00
TVR Iaşi - "Accent R". Invitat: Ovidiu Tiron, membru al Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 8 Februarie 2013
2423 vizualizări
32:42
Integral - Seminarul "Explorarea şi dezvoltarea gazelor naturale din argile" organizat de Chevron România în colaborare cu Consiliul Judeţean Vaslui. Au susţinut prezentări: Thomas Holst - preşedinte Chevron România, Jim Christianopolis - consilier de mediu Chevron România şi prof. dr. Nicolae Anastasiu - Universitatea Bucureşti. 6 Februarie 2013
5982 vizualizări
165:29
TVR Iaşi - Gazele şist, sub semnul întrebării. 5 Februarie 2013
2476 vizualizări
1:57
Media TV - Gaze de şist la Fitioneşti ???
6807 vizualizări
9:13
TV Total Vaslui - Ediţie Specială. Invitaţi: Neculai Rotaru, Cozar Violeta, Vasile Lăiu şi Ovidiu Tiron, membri ai Grupului de Iniţiativă a Societăţii Civile Bârlădene. 4 Februarie 2013
2566 vizualizări
91:29
Arte - La malediction du gaz de schiste. 29 Ianuarie 2013
2030 vizualizări
112:56
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 31 Ianuarie 2013
2626 vizualizări
89:35
Pe 7 şi 11 Ianuarie 2013 Consiliul Judeţean a mai acordat două Certificate de Urbanism pentru Chevron în comunele Găgeşti şi Pungeşti din judeţul Vaslui
14868 vizualizări
0:00
RFI - Interviu cu Georgeta Elisabeta Ionescu. 25 Ianuarie 2013
2468 vizualizări
7:19
Antena 3 - "Panorama": Cine a pus ochii pe România şi de ce. 26 Ianuarie 2013
2304 vizualizări
17:25
Digi 24 - În decurs de câteva ore premierul Victor Ponta a dat răspunsuri contradictorii pe tema gazelor de şist. 26 Ianuarie 2013
2964 vizualizări
1:58
Victor Ponta la B1TV despre gazele de şist. 25 Ianuarie 2013
2492 vizualizări
4:05
Victor Ponta la HotNews despre gazele de şist. 25 Ianuarie 2013
2419 vizualizări
2:40
Realitatea TV - Victor Ponta: "Mi-am schimbat poziţia faţă de gazele de şist din cauză că m-a influenţat primul-ministru polonez". 15 Ianuarie 2013
3847 vizualizări
0:37
Pe 20 Decembrie 2012 Consiliul Judeţean Vaslui a acordat companiei Chevron certificatul de urbanism pentru "Lucrări de amenajare şi foraj pentru sondă de explorare" în satul Păltiniş din comuna Băceşti aflată în nordul judeţului
3456 vizualizări
0:00
Conferinţă Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile Bârlădene, 21 Ianuarie 2013
3435 vizualizări
62:14
Antena 3 - "Exces de putere". Varujan Vosganian, ministrul economiei, despre gazele de şist. 19 Ianuarie 2013
2861 vizualizări
2:45
Realitatea TV - Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe: "Exploatarea gazelor de șist poate genera dezvoltare pentru România. Nu reuşesc să-mi explic cum au ieşit 10.000 de oameni în stradă pentru a protesta faţă de o chestiune extrem de abstractă precum gazele de şist în timp ce după tăierea pensiilor nu au existat proteste"
3242 vizualizări
5:03
Digi24 Constanţa - Gazele de şist n-au făcut cvorum la referendum. 13 Decembrie 2012
2212 vizualizări
53:43
Conferinţă pe tema gazelor de şist la Vaslui, 20 Septembrie 2012
2585 vizualizări
127:41
Conferinţă Asociaţia Vira - Gazele de şist, un subiect deschis. 23 Septembrie 2012
4362 vizualizări
157:05
Est1 TV - Chevronul "încolţit" la Vaslui
2613 vizualizări
5:47
Media TV - Emisiune pe tema denumirii "ARD". 17 Septembrie 2012
2781 vizualizări
64:37
ConySat - Dialoguri Neconvenţionale: "Politica şi gazele de şist". Invitat: Dumitru Boroş. 13 Septembrie 2012
2746 vizualizări
51:18
Media TV - "De vorbă cu...". Invitaţi: Dumitru Boroş şi Milan Gabriel Sava, membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 6 Septembrie 2012
3386 vizualizări
70:38
Est1 TV - Ediţie Specială: Marşul Tăcerii. Invitaţi: Ioan Igescu şi Gabriel Milan Sava, membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 5 Septembrie 2012
2910 vizualizări
58:24
Media TV - "De vorbă cu...". Invitaţi: protopopul Vasile Lăiu, Neculai Rotaru şi Ioan Igescu. 17 Iulie 2012
3265 vizualizări
44:10
Est1 TV - Ediţia de Bârlad: "Lista ruşinii în versiunea GI SCB". Invitaţi: Violeta Coza, propopul Vasile Lăiu şi Ioan Igescu. 16 Iulie 2012
3218 vizualizări
57:33
Discurs fulminant la miting al deputatului Adrian Solomon: "Să spunem până la capat NU gazelor de şist! Şi tare să ne-audă şi Mihai Răzvan Ungureanu! Să ne-audă şi Băsescu! Să ne-audă şi Pintilie! Să ne-audă şi Dan Marian!". 26 Aprilie 2012
4221 vizualizări
7:10
Mii de oameni în stradă la Bârlad la cel de-al doilea miting împotriva exploatării gazelor de şist. 26 Aprilie 2012
8628 vizualizări
93:31
Cererea companiei Chevron de emitere a certificatului de urbanism pentru o sondă de explorare în satul Siliştea, comuna Pungeşti, în nordul judeţului Vaslui
13419 vizualizări
0:00
Antena 3 - "Sinteza Zilei" cu Mihai Gâdea cu transmisiune în direct de la Bârlad. 11 Aprilie 2012
3621 vizualizări
75:10
Antena 3 - "La ordinea zilei" cu Dana Grecu. Invitat: genb (r) Neculai Rotaru, membru al Grupului de Iniţiativă. 11 Aprilie 2012
2887 vizualizări
108:14
Radio Unison - "Audienţa radio": Afacerea Chevron încinge spiritele, 5 Aprilie 2012. Invitaţi: gen (r) Neculai Rotaru şi protopop Vasile Lăiu
2391 vizualizări
58:09
Realitatea TV - Gazele de şist, un subiect controversat
2405 vizualizări
28:22
Realitatea TV - Gazele de şist aduc seisme. 4 Aprilie 2012
2476 vizualizări
1:39
Realitatea TV - Şisturile care au îngrozit lumea. 4 Aprilie 2012
2606 vizualizări
64:10
TVR 2 - Ora de business. Invitaţi: Georgeta Elisabeta Ionescu şi Nicolae Anastasiu. 3 Aprilie 2012
2713 vizualizări
48:45
Realitatea TV - Afacerile Chevron în România
3109 vizualizări
2:52
Realitatea TV - Vocile străzii, cu Ion M. Ioniţă. Despre gazele de şist
2579 vizualizări
46:37
Câteva sute de locuitori ai comunei Perieni au protestat împotriva gazelor de şist
6643 vizualizări
43:33
Jurnalul TVR Plus - Răspunsurile zilei. Invitaţi Alexandru Pătruţi - preşedinte ANRM, prof. Vlad Codrea - geolog, prof. Mihai Şaramet - geolog. 30 Martie 2012
2890 vizualizări
26:55
Precizări cu privire la avizarea de către Ministerul Mediului şi Pădurilor a acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare, exploatare încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Chevron România Holding BV
4374 vizualizări
0:00
Media TV - Emisiunea "De vorbă cu...". Invitaţi: Neculai Rotaru, Lulu Fânaru, Vasile Lăiu - membri ai grupului de iniţiativă şi Dan Marian, preşedintele PDL Vaslui judeţ. 29 Martie 2012
3173 vizualizări
132:12
Antena 3 - Emisiunea "Subiectiv": "Gazele de şist otrăvesc apa". Pentru prima dată o televiziune difuzează fragmente mari din documentarul "Gasland". 29 Martie 2012
3383 vizualizări
32:02
OTV - Emisiune "Se întâmplă acum" pe tema gazelor de şist, cu telefoane în direct din toată ţara. Partea a II-a
3573 vizualizări
42:11
Europa FM - Emisiunea "Lumea Europa FM" pe tema gazelor de şist. Invitată: Georgeta Elisabeta Ionescu. 29 Martie 2012
2373 vizualizări
27:47
Antena 3 - Sinteza Zilei în direct din Bârlad: "Casa părintească nu se vinde. Dar cuprul şi gazele se dau gratis? Chiar azi premierul MRU a semnat controversata afacere a gazelor de şist!". 28 Martie 2012
6690 vizualizări
83:47
Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatarea de la Bârlad poate declanşa cutremurul aşteptat din Vrancea!" (partea II, 28.03.2012)
3566 vizualizări
0:00
Imagini difuzate în reţeaua de cablu de la Perieni în locul postului Taraf TV pe data de 22 Martie 2012 în timpul mitingului de la Bârlad dintre orele 16 - 18.30
11290 vizualizări
5:31
Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatările gazelor din şist, adevărate bombe chimice, mai periculoase decât cianurile de la Roşia Montană!" (partea I, 26.03.2012)
3784 vizualizări
0:00
Realitatea TV - Vocile străzii, cu Ion M. Ioniţă. În direct de la Bârlad despre mitingul de pe 22 Martie cu Adrian Solomon, Constantin Constantinescu, Vasile Lăiu şi Dumitru Boroş
6399 vizualizări
48:17
Despre mitingul de la Bârlad la Antena 3, 23 Martie 2012
3214 vizualizări
2:18
Observator Antena 1 - Protest împotriva gazelor de şist
4430 vizualizări
2:11
Realitatea TV - 5.000 de oameni în stradă
14477 vizualizări
0:34
Mircea Badea despre "Revoluţia de la Bârlad" în emisiunea "În gura presei", 22 Martie 2012
6617 vizualizări
8:38
INTEGRAL: "Revoluţia de la Bârlad": MITING anti gaze de şist prin metoda fracţionării hidraulice. PROCLAMAŢIA de la Bârlad. 22 Martie 2012
20652 vizualizări
88:34
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 21 Martie 2012.
3214 vizualizări
38:00
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 19 Martie 2012. Invitaţi: Ioan Igescu - administrator firmă şi ofiţer (r) în marina civilă, Gabriela Plăcintă - consilier local, Vasile Lăiu - protopop de Bârlad, Dumitru Boroş - avocat, gen (r) Neculai Rotaru - membru al grupului de iniţiativă
2893 vizualizări
88:29
Realitatea TV - Protest în faţa ambasadei SUA la Bucureşti împotriva exploatării gazelor de şist prin fracţionare hidraulică
2746 vizualizări
4:17
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 15 Martie 2012. Invitat: Adrian Solomon. Harta găsită de Adrian Solomon în cutia poştală
3045 vizualizări
63:48
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 14 Martie 2012. Invitati: Vasile Mihalachi, preşedinte CJ Vaslui
4284 vizualizări
60:00
Conferinţă de presă Dan Marian, 14 Martie 2012: "Am avut o întâlnire cu Chevron-ul în urmă cu aproximativ 3 săptămâni sau o lună de zile"
4322 vizualizări
36:11
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 12 Martie 2012. Invitaţi: Melu Mocanu - primar Iana, Cristian Lungu - primar Coroieşti, Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, Traian Petcu - viceprimar Bârlad
6359 vizualizări
83:55
Simpozion pe tema extragerii gazelor de şist din zona Bârladului. Invitaţi: profesor universitar doctor Vlad Codrea de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi profesor doctor Victor Şabliovschi de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi
5568 vizualizări
87:43
TVR2 - Sunt bune gazele de şist? Extras din emisiunea "Ora de business".
4703 vizualizări
8:21
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 7 Martie 2012. Invitaţi: Cristina Alistar - asistent medicină generală, dr. Bucă Alexandru - medic dentist, dr. ing. Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, preot Vasile Lăiu - protopop de Bârlad
3441 vizualizări
90:24
Media TV - Audienţa în direct. Fragmentul de la începutul emisiunii în care primarul Constantin Constantinescu vorbeşte despre gazele de şist. 6 Martie 2012
2582 vizualizări
12:00
TVR Info - Emisiunea "Foc încrucişat", 7 Martie 2012. Invitaţi: Miruna Ralea, preşedinte ONG de mediu Alra-Ro şi Ionuţ Purică, expert în probleme de energie
3095 vizualizări
45:11
Protest împotriva metodei de extragere a gazelor de şist în faţa Ministerului Economiei în timpul întâlnirii dintre reprezentanţii Chevron şi Guvernul României. Protestatarii, printre care şi prinţesa Brianna Caradja, au fost ridicaţi de către jandarmi de mai multe ori
3053 vizualizări
7:45
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 5 Martie 2012. Invitaţi: Dumitru Boroş - avocat, Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, gen. (r) Neculai Rotaru - membru al grupului de iniţiativă
6803 vizualizări
91:29
Textul legii din Bulgaria privind interzicerea exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice
2345 vizualizări
0:00
Grupul de iniţiativă din Bârlad împotriva explorării-exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării-fisurării hidraulice a rocilor a semnat şi a trimis o petiţie primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu
7721 vizualizări
52:37
TVR 2 - Ora de ştiri: "Bogăţiile României, rost de ceartă". Despre extragerea gazelor de şist de lângă Bârlad
4711 vizualizări
22:27
Est1 TV - Ediţia de Bârlad, 13 Februarie 2012: "Gazul de şist - adevăruri spuse". Invitat: Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie
3445 vizualizări
51:04
Proiect de lege privind interzicerea explorărilor şi exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulică şi anularea licenţelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică
7395 vizualizări
0:00
Est1 TV - De partea legii, 9 Februarie 2012: "Exploatarea gazelor de şist". Invitat: Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie
4174 vizualizări
56:44
Scrisoare deschisă de la cetăţeni pentru primarul Constantin Constantinescu în privinţa exploatării gazelor de şist în zona Bârladului
16622 vizualizări
5:20
Interpelare Adrian Solomon pe tema pericolelor create de exploatările gazelor de şist din zona Bârladului, 1 Februarie 2012
3344 vizualizări
0:40
PRO TV - Gazul de şist, şansa României de a scăpa de dependenţa de gazele ruseşti. Care sunt riscurile
2569 vizualizări
1:38

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 10 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.5439 secunde.