TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 04:00
Temperatura16.8 °C
Umiditatea 53%
Presiunea 992.0
Vânt0.7 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
16-09-2019
VALUTARON
EUR4.7340
USD4.2803
GBP5.3251
XAU206.9204
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Scrisoare deschisă către domnul Prim-Ministru Victor Ponta

Scrisoare deschisă către domnul prim-ministru Victor Ponta


Stimate domnule Prim-Ministru, Victor Ponta


În numele cetăţenilor din zonele vizate de exploatarea gazelor de şist, ne simţim obligaţi să vă adresăm această scrisoare deschisă prin care să ne manifestăm surprinderea şi consternarea faţă de modul în care, în ultima dumneavoastră declaraţie, faceţi referire la urgentarea trecerii la explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul României, cu argumente care dovedesc că analiza dumneavoastră vine dintr-o singură direcţie şi anume sprijinul corporaţiilor străine, doritoare de profit, fără a vă deranja să analizaţi şi consecinţele pentru familiile de români, supuse efectelor fracturării hidraulice.

Domnule Prim-Ministru, când vă aflaţi în opoziţie vorbeaţi despre "riscurile geologice, de mediu, de poluare apelor freatice etc" şi criticaţi, cu vehemenţă, faptul că guvernul Ungureanu a acordat trei licenţe de explorare – exploatare în Dobrogea, iar acum, când sunteţi la putere, spuneţi că "negocierele cu Chevron pentru exploatarea gazelor de şist, vor reprezenta o zonă de interes" şi "ar fi o soluţie pentru a spori independenţa energetică a României" şi v-aţi permis, cu o uşurinţă greu de înţeles, să acordaţi şi dumneavoastră cinci licenţe de explorare – exploatare în Tulcea, Banat şi Bihor.

De asemenea ne-a surprins atitudinea pe care aţi avut-o la ieşirile de la B1 TV şi alte posturi de televiziune unde trataţi acestă problemă fără o reală responsabilitate afirmând, ca şi când aţi dat cu zarul, că "gata, m-am hotărât, sunt de acord cu exploatarea gazelor de şist".

Nu înţegem nici faptul că nu ţineţi cont de părerile specialiştilor şi oamenilor de ştiinţă de bună credinţă, care consideră metoda fracturării hidraulice chiar criminală pentru om şi natură, nu ţineţi cont nici de atitudinea responsabilă a Franţei şi Bulgariei, care au dat legi de interzicere a acestui procedeu, sau a Germaniei, Danemarcei sau Marii Britanii care au instituit adevarate moratorii de sistare a explorării gazelor de şist, nu ţineţi cont de dezastrele întâmplate peste tot unde acest procedeu s-a aplicat (Ecuador, Nigeria şi chiar America etc) şi vă mulţumiţi doar cu sfaturile primului ministru polonez, cu care susţineţi că v-aţi sfătuit şi v-a lămurit.

Deci cu minciună şi necinste aţi reuşit să furaţi, practic, voturile românilor după care i-aţi trădat şi la fel ca cei din guvernările trecute ţineţi cu orice preţ, din motive pe care nu le înţelegem, să aduceţi chiar moartea în familiile care au ghinionul să locuiască în aceste zone.

Cum puteţi, domnule Prim-Ministru, să fiţi aşa de cinic, să ne umiliţi şi să arătaţi că noi şi copiii noştri, ca şi viaţa noastră şi a copiiilor noştri, nu contează pentru dumneavoastră ?!

Dintr-un om al speranţelor românilor aţi devenit un trădător al intereselor acestora şi ce este mai grav dovediţi că sunteţi în stare să luaţi, fără regrete, decizii care vor afecta în viitor sănătatea şi viaţa familiilor din Moldova, Dobrogea, Banat sau Bihor.

Astăzi credem ca fiind adevărat zvonul că de fapt sunteţi cel aprig susţinător al preşedintelui Băsescu şi că v-aţi angajat cu toată hotărârea să duceţi la îndeplinire angajamentele nefaste pentru România pe care acesta le-a semnat.

Ne umiliţi, domnule Ponta, mai dur şi mai repede decât au făcut-o preşedintele Băsescu şi guvernele anterioare şi ne aduceţi într-o stare de disperare pe care nu merităm să o avem.

Care este pentru noi deosebirea între vechea şi noua guvernare pe care mai ieri o criticaţi vehement? Niciuna!!

Ba mai mult, se pare că sunteţi mai grăbiţi să finalizaţi asemenea proiecte periculoase pentru viaţa noastră şi a mediului în care trăim fără să vă gândiţi că veţi afecta profund viitorul copiilor noştri pe aceste meleaguri!

Ne facem datoria să vă informăm, domnule Prim-Ministru, că populaţia din zonă este iritată şi disperată, mai ales după ce au fost date trei certificate de urbanism de către Consiliul Judeţean Vaslui, pentru firma Chevron, în vederea amenajării careului fiecărei sonde, organizarea de şantier şi asigurarea utilităţilor necesare şi realizarea forajelor pentru cele trei sonde de explorare.

Având în vedere că, probabil din cauza necunoaşterii, eronat faceţi afirmaţii cum că explorarea nu este însoţită de efecte dăunătoare mediului şi vieţii omului, ne facem datoria să vă informăm că între explorare şi exploatare trebuie să vedeţi o totală egalitate sub aspectul procedeului de fracturare şi a efectelor asupra mediului şi vieţii oamenilor, doar că aria de întindere este mai mică în cazul explorării datorită numărului mic de puţuri (1 la 5 folosite).

În aceste condiţii disperarea populaţiei este uriaşă, îngrijorarea pentru propria viaţă s-a transformat într-o spaimă de nedescris, motiv pentru care şi hotărârea de a se opune, prin orice mijloace, instalării acestor sonde şi apărării dreptului la viaţă, este şi mai mare.

În condiţiile când viaţa o demonstrează cu prisosinţă că în România multe instituţii, în loc să emită decizii în concordanţă cu legea sau în baza rezultatelor ştiinţifice la dispoziţie, mai de grabă execută ordinele sau recomandările factorului politic, nu avem nici o garanţie că, din punct de vedere al avizului de mediu, organele abilitate îşi vor face datoria cu responsabilitate şi credem că aceste avize se vor da cu multă uşurinţă.

Suntem sceptici, tot din acest motiv, că pentru consultarea populaţiei se vor întreprinde măsuri complete şi în concordanţă cu legislaţia în vigoare şi mai ales cu aşteptările populaţiei.

În această situaţie, domnule Prim-Ministru, populaţia este obligată să nu cedeze în faţa acestei "impuneri cu forţa" a utilizării fracturării hidraulice pe meleagurile pe care locuieşte.

Chiar dacă suntem "undeva în Moldova", cum spune domnul Corlăţean, ne iubim copiii şi nu dorim să-i lăsăm pradă pericolelor fracturării hidraulice aşa cum alţii şi, iată chiar şi dumneavoastră, vreţi să o faceţi.

Dumneavoastră, în locul nostru, ce aţi face ?

Domnule Prim-Ministru, noi dorim să fim trataţi drept cetăţeni cu dreptul de a locui şi munci pe meleagurile pe care ne-am născut şi nu undeva departe de ele. Nu putem accepta să ne condamnaţi la moarte aşa de uşor !

Atunci când aţi luat asemenea decizii dovediţi că nu v-aţi gândit că şi dumneavoastră aveţi copii şi le doriţi sănătate, că aveţi rude şi le doriţi sănătate, că aveţi prieteni şi vă interesează viaţa lor, că sunteţi un român în fruntea unui guvern al românilor şi nu al altora, că aceştia v-au ales în speranţa că veţi face fapte bune şi nu pentru a le aduce necazuri de genul acesta.

Domnule Prim-Ministru, acum, când graţie acestui popor sunteţi la guvernare, dacă nu aveţi nimic grav de ascuns faţă de popor şi în special faţă de populaţia din zonele în care au fost aprobate, fără discernământ, licenţe de explorare şi exploatare a gezelor de şist, de ce vă grăbiţi să sprijiniţi acest proiect?

Dacă nu aveţi înţelegeri care să contravină intereselor României sau poporului român, vă cerem să desecretizaţi acordurile petroliere încheiate cu firma Chevron şi să interziceţi în România prin lege, aşa cu au procedat Franţa şi Bulgaria, folosirea metodei fracturării hidraulice pentru exploatarea resurselor minerale neconvenţionale, lichide, solide sau gazoase.


Domnule Prim-Ministru, pentru a fi evitate incidentele posibile între populaţia din zonă şi cei care ar îndrăzni să vină pentru a monta o sondă pe teritoriile unei comune, vă adresăm apelul sincer şi ferm de a analiza cu atenţie toate adevărurile despre metoda fracturării hidraulice şi a interveni cu măsuri de sistare a continuării acestui proiect.

Având în vedere că, probabil, din cauza necunoaşterii, eronat faceţi afirmaţii cum că explorarea nu este însoţită de efecte dăunătoare mediului şi vieţii omului, ne facem datoria să vă informăm că între explorare şi exploatare trebuie să vedeţi o egalitate din acest punct de vedere, aria de întindere fiind mai mică în cazul explorării datorită numărului mic de puţuri (1 la 5) care se pot folosi.

Ne facem de asemenea datoria de onoare de a vă trimite şi un material informativ din care poate vă veţi da seamă că avem tot dreptul să considerăm această metodă periculoasă pentru mediu şi viaţa omului şi să ne opunem acceptării ei, luptând astfel pentru un singur scop, acela de a ne apăra viaţa noastră şi a urmaşilor noştri.

Cu stimă şi consideraţie,
Reprezentanţii Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile din Bârlad şi a populaţiilor din zonele vizate de licenţele de exploatare a gazelor de şist

2.791 vizualizări |
SIMILARE
Conferinţa "Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică: posibile consecinţe catastrofice pe termen mediu şi lung". Prezintă dr. Mircea Ţicleanu, director ştiinţific al Institutului Geologic Român. 18 Iulie 2014
1749 vizualizări
77:27
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Cât de bune sunt gazele de şist ? 17 Iunie 2014
1230 vizualizări
52:43
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Gazele de şist - unesc sau dezbină comunităţi ? 7 Aprilie 2014
2449 vizualizări
57:17
Kanal D - "Asta-i România": La Pungeşti, banul a împărţit satul. 5 Aprilie 2014
6319 vizualizări
15:25
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Pungeşti, zonă de siguranţă naţională ? 31 Martie 2014
1845 vizualizări
53:59
TVR - Dosar România. Pungeşti - stare de necesitate. 19 Martie 2014
2360 vizualizări
28:12
Digi24 - A reizbucnit scandalul la Pungeşti, după ce luni spre marţi noapte zece camioane încărcate cu părţi componente ale sondei care urmează să foreze în căutare de gaze de şist au ajuns la Vaslui. Oamenii din zonă au aruncat cu pietre în camioane şi au aprins un foc din paie în semn de protest. 18 Martie 2014
3395 vizualizări
1:22
Conferinţă de presă Grupul de Iniţiativă Puieşti. 21 Februarie 2014
1818 vizualizări
46:30
Naşul TV - Cum ne "otrăvesc" gazele de şist. 10 Februarie 2014
2241 vizualizări
86:02
Informare pe tema gazelor de şist susţinută de ANRM la Vaslui, pentru zona Băceşti. 20 Ianuarie 2014
3840 vizualizări
123:03
Chintesenţa "informării" pe tema gazelor de şist cu ANRM de ieri de la Vaslui. La final, localnic din Băceşti: "Da' ce întrebare să mai punem dacă noi suntem de acord ?". 20 Ianuarie 2013
1727 vizualizări
0:26
Senatorul PDL Dan Marian, îmbrâncit de manifestanţi la mitingul de la Pungeşti. El a fost scos din mulţime de către jandarmi. 19 Ianuarie 2014
2863 vizualizări
14:08
Digi24 - Fracturarea hidraulică îi scoate pe britanici în stradă. 14 Ianuarie 2014
2159 vizualizări
2:01
Digi24 - Marş de protest la Pungeşti. 2 Ianuarie 2013
2273 vizualizări
2:01
Pe 9 Februarie 2014 la Puieşti va avea loc referendum privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. 30 Decembrie 2013
1332 vizualizări
0:59
Realitatea TV - Greva foamei la Pungeşti. 25 Decembrie 2013
2520 vizualizări
2:15
Mircea Dinescu: "Într-o lună în care puterea vrea să scoată politicienii intraţi la puşcărie, vor să fie băgaţi în puşcărie ţărani şi băbuţe care şi-au apărat pământul la Pungeşti !". Realitatea TV, 20 Decembrie 2013
1811 vizualizări
2:45
Digi24 - Greva foamei la Pungeşti. 15 localnici îşi petrec sărbătorile în noua tabără. 24 Decembrie 2013
1923 vizualizări
1:47
Primarul Constantin Constantinescu despre gazele de şist. 23 Decembrie 2013
2098 vizualizări
6:23
"Dezbaterea publică" de la Puieşti: Instituţiile statului român împotriva poporului român. Autorităţile au dat răspunsuri halucinante la întrebările concrete ale oamenilor. Dacă la instalarea sondei de la Pungeşti nu au avut argumente şi au folosit forţa brută împotriva oamenilor, la dezbaterea de la Puieşti, Chevron SRL în complicitate cu statul a aplicat altă strategie: problema gazelor de şist a fost împărţită pe proiecte mai mici şi s-au acceptat întrebări doar pe o anume fază de proiect, şi anume strict la forajul mecanic şi atât, fără fracturarea hidraulică anunţată oficial de Chevron ! Orice întrebare din sală care conţinea cuvintele "gazele de şist" sau "fracturarea hidraulică" era întreruptă dinainte ca persoana să termine de vorbit. Motiv invocat era că întrebarea nu face obiectul acestei dezbateri ! 19 Decembrie 2013
7333 vizualizări
10:36
Traian Băsescu: "Declaraţia de ieri a lui Victor Ponta a fost pur şi simplu un şantaj pe faţă către Ambasada Statelor Unite: "Dacă nu vă liniştiţi, s-ar putea să vă abandonez protecţia la Chevron". Eu n-am crezut că se poate ajunge la astfel de declaraţie !". 13 Decembrie 2013
1732 vizualizări
1:23
Mircea Dinescu la Realitatea TV: "Ce Guvern e ăsta, mă, să trimeată mascaţi în satele româneşti ?! Să bată la babe, ştii ?". 12 Decembrie 2013
2368 vizualizări
2:33
Realitatea TV - Protestatarii care au ocupat sediul Avocatului Poporului îi cer acestuia să conteste la Curtea Constituţională orice proiecte legale care ar da voie la efectuarea de minerit prin cianurare dar şi de exploatare a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Protestatarii mai cer Ministerului Afacerilor Interne renunţarea la zona specială de siguranţă impusă în zona Pungeşti, care le-a dat puteri sporite forţelor de ordine, evident, în detrimentul drepturilor localnicilor, în contextul în care azi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. 10 Decembrie 2013
1725 vizualizări
2:19
Imagini clare în care Jandarmeria păzeşte din interior perimetrul Chevron, pe un câmp pustiu ! 7 Decembrie 2013
1800 vizualizări
0:34
Echipa TVR a fost bruscată de către jandarmi în această dimineaţă atunci când a vrut să filmeze în Pungeşti ! Jandarm: "Este o zonă restricţionată !". 8 Decembrie 2013
9537 vizualizări
4:14
"Dacă morţi ne ia de acolo, atunci o să pună sonda, altfel nu !". Relatare telefonică la Realitatea TV a unei localnice din Pungeşti despre evenimentele petrecute aseară, după căderea întunericului şi plecarea televiziunilor. 7 Decembrie 2013
1804 vizualizări
7:28
Răscoala de la Pungeşti - Replica Jandarmeriei. 7 Decembrie 2013
11424 vizualizări
11:11
Răscoala de la Pungeşti. 7 Decembrie 2013
7491 vizualizări
13:47
Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki - Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
1298 vizualizări
0:00
Jandarmeria răspunde că documentele privind ordinul de intervenţie la Pungeşti sunt secrete ! 5 Decembrie 2013
1631 vizualizări
0:00
Integral: TVR - "La vârf". Invitaţi: Tom Holst - manager Chevron pentru România, Georgeta Ionescu - geolog, Radu Dudău - preşedinte Romanian Energy Centre. 4 Decembrie 2013
1846 vizualizări
47:31
Chevron recunoaşte în direct la televiziunea publică naţională că va folosi fracturarea hidraulică în faza de explorare ! 4 Decembrie 2013
4996 vizualizări
0:34
Luaţi pe sus cu forţa de pe un teren proprietate privată a unui sătean, aflat peste drum de terenul Chevron. Siliştea, 2 Decembrie 2013
3691 vizualizări
2:04
Căutaţi pe câmp cu lanterna de către jandarmi. Siliştea, 2 Decembrie 2013
2152 vizualizări
0:10
Localnicii huiduiesc coloana de maşini. Siliştea, 2 Decembrie 2013
2004 vizualizări
0:48
Jandarmedia a blocat cu garduri de fier drumul public din Siliştea. Niciun om nu a fost lăsat să treaca, nici măcar presa, fie ea scrisă, foto sau video ! Ce au avut de ascuns ? 2 Decembrie 2013
2801 vizualizări
1:46
No comment. Siliştea, 2 Decembrie 2013
10208 vizualizări
0:45
Oamenii care fac "informarea" pentru Chevron au ajuns şi în Puieşti. 27 Noiembrie 2013
4494 vizualizări
0:26
Jandarmeria, "exerciţiu de rutină" cu nervii oamenilor din Pungeşti. 27 Noiembrie 2013
3198 vizualizări
0:00
Angajaţii firmei care făcea informare pentru Chevron în comuna Băceşti şi-au tras gluga pe ochi şi au fugit cu maşinile tocmai în judeţul vecin când au văzut că sunt filmaţi. 19 Noiembrie 2013
2528 vizualizări
4:40
Naşul TV - Willy Schuster, eroul de la Moşna. 18 Noiembrie 2013
1542 vizualizări
83:44
TVR1 - Dosar România: "gaze_de_sist.ro". Un film de Gabriel Geamănu. Un excelent documentar despre gazele de şist filmat în România. 20 Noiembrie 2013
2985 vizualizări
47:36
Vicepremierul Liviu Drangea despre gazele de şist la Pro TV în emisiunea "După 20 de Ani": "Cetăţenii din Pungeşti, şi cei care-i ajută, pun presiune pe 20 de milioane de români". 17 Noiembrie 2013
1277 vizualizări
7:07
După difuzarea documentarului Gasland, în studioul B1 TV a avut loc o dezbatere unde, pe primele 3 scaune din stânga, s-a mâncat, pe româneşte, cu polonicul, îndeosebi pe scaunul numărul 2. Urmăriţi înregistrarea numai dacă doriţi să vă enervaţi foarte, foarte tare ! 17 Noiembrie 2013
1665 vizualizări
95:18
Oamenii din Pungeşti au protestat în faţa Prefecturii Vaslui
2075 vizualizări
34:05
Realitatea TV - Referendum blocat la Pungeşti. Prefectura nu este de acord cu organizarea referendumului pe tema gazelor de şist. 9 Noiembrie 2013
1526 vizualizări
0:52
Realitatea TV - Chevron dă în judecată polonezii. 9 Noiembrie 2013
1594 vizualizări
1:20
Realitatea TV - Scandal la o universitate particulară din Constanţa la o dezbatere organizată de ANRM pe tema gazelor de şist, care s-a transformat într-o discuţie cu uşile închise. Activiştii de mediu şi jurnaliştii au fost îmbrânciţi de agenţii de pază şi daţi afară. 9 Noiembrie 2013
1339 vizualizări
1:11
Filmul integral al evenimentelor de la Siliştea din 16 Octombrie 2013
3634 vizualizări
141:33
Digi24 Iaşi - Din nou despre gazele de şist. Invitat: Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie. Prin telefon: Dumitru Buzatu, preşedinte CJ Vaslui şi Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD Vaslui
4250 vizualizări
54:26
Constantin Constantinescu, primar Bârlad, despre gazele de şist: "La informaţiile pe care le am, sunt în continuare împotriva extragerii gazelor de şist prin această metodă care se pare că este nocivă şi sunt argumente în sprijinul acestei teorii. Din tabăra firmelor care doresc să extragă gazele de şist aproape că au lipsit informaţiile. Aşteptăm decizia UE cu privire la obligativitatea studiului de impact de mediu, realizat de către o firmă neutră, atât în cazul explorărilor cât şi a exploatărilor"
1669 vizualizări
8:51
Călugării de la mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ au sfinţit troiţa pe care au adus-o cu câteva zile în urmă la Tabăra Mişcării de Rezistenţă de la Siliştea, Pungeşti, chiar lângă locul în care Chevron trebuie să contruiască o cale de acces peste gârlă: "Am adus cu noi această cruce care a stat la capul unor mari mucenici sfinţi ai neamului nostru". 27 octombrie 2013
2084 vizualizări
13:10
Realitatea TV - Ce le promite Ponta americanilor. 22 Octombrie 2013
1776 vizualizări
29:53
Emisiune excepţională ! Realitatea TV - "Realitatea la raport" despre gazele de şist. 21 Octombrie 2013
1439 vizualizări
53:34
Realitatea TV - În vacanţă pe banii Chevron. 21 Octombrie 2013
1391 vizualizări
23:26
Comunicatul Prefecturii Vaslui, 21 Octombrie 2013
1553 vizualizări
0:00
Realitate TV - Patru ştiri în lanţ la jurnalul orei 8: Protest cu bucureşteni la Pungeşti. Armistiţiu cu localnicii de veghe. Chevron începe lucrul în Dobrogea. Goana după gazele de şist. 19 Octombrie 2013
1365 vizualizări
6:30
George Epurescu, RFE: "Premierul, practic, în acest moment, s-a desprins de populaţia ţării, serveşte interesele unei companii împotriva propriului popor. Chevronul acum aşteaptă ca Ponta să facă curăţenie ca ei să poată reveni liniştiţi şi fără probleme". Realitatea TV, 19 Octombrie 2013
1899 vizualizări
2:32
Răzeşii lui Ştefan cel Mare au distrus, călcând în picioare, simbolic, sonda Chevronului de la Siliştea. 19 Octombrie 2013
1837 vizualizări
21:30
"Dorim să fie desecretizat acordul petrolier pentru perimetrul EV-2 Bârlad ! Ce se ascunde în acest contract pentru perimetrul EV-2 Bârlad ?". Miting la Şiliştea. 19 Octombrie 2013
1832 vizualizări
35:46
Peste 1 000 de oameni la lanţul uman în jurul primăriei Bârlad. 19 Octombrie 2013
2365 vizualizări
15:41
Pro TV - Protest teatral. 19 Octombrie 2013
2622 vizualizări
2:46
Momentul cu ridicarea utilajelor. Prefectul, prezent la faţa locului, a fost luat bine la rost de către oameni. 17 Octombrie 2013
2163 vizualizări
8:56
Realitatea TV - Reacţia unei comunităţi ignorate. 16 Octombrie 2013
1267 vizualizări
69:22
No comment la Sărbătoarea Toamnei 2013. 18 Octombrie 2013, ora 21
3730 vizualizări
1:33
Pro TV - Chevron, pas înapoi la Vaslui. 17 Octombrie 2013
1702 vizualizări
3:43
Realitatea TV - Ameninţati de jandarmi la Pungeşti. Mai mulţi tineri au fost împiedicaţi de jandarmi să se alăture protestatarilor de la Pungeşti: "Bă, nu mai filma cu telefonul că ţi-l bag în cur acuma ! N-auzi că ţi-l bag în cur ? Nu mă filmezi tu pe mine, băi !". 18 Octombrie 2013
4544 vizualizări
1:47
Realitatea TV - Chevron sună retragerea. O vreme. Compania nu a anunţat cât timp este suspendată activitatea. 18 Octombrie 2013
1632 vizualizări
1:39
Realitatea TV - Ponta: "Nu mi-am schimbat părerea privind gazele de şist după protestele de la Pungeşti". 18 Octombrie 2013
1708 vizualizări
1:12
Sosesc întăriri, oamenii aduc provizii. Părintele Lăiu ia una din pungile mari cu covrigi şi încearcă să îi servească şi pe jandarmi: "Luaţi, dragii mei, luaţi. Nu-s otrăvite. Aveţi voie, nu vă dă afară, vă spun eu !". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 18.00
2369 vizualizări
1:16
Sătean: "Da, fraţilor... În ţara noastră ne cărăm morţii, ne cărăm răniţii cu mâinile ! La Vaslui, nici salvări nu mai avem, fraţilor...". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14.53
2578 vizualizări
1:32
Localnicii s-au întins pe jos în faţa maşinii de pompieri care ar fi primit ordine să îi disperseze folosind tunul de apă. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 15.55
5132 vizualizări
0:24
Părintele Lăiu faţă în faţă cu jandarmii. Sătean: "Părinte, sunt criminali pentru noi. La asta i-a adus, să ne omoare". Părintele Lăiu: "Nu-i adevărat. Dumnealor sunt total nevinovaţi ! Execută nişte ordine, împotriva convingerilor lor. Din păcate". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 15.51
8587 vizualizări
2:43
Bărbat cu copil într-un grup de oameni încercuit de jandarmi la ordinele şefilor lor: "Veniţi şi luaţi copilul cineva şi-l puneţi sub şenile ! Eu n-am pe unde să trec !". Integral, momentul psihologic cu descărcarea primelor două utilaje pentru amenajarea terenului. Jandarmii, la ordinele şefilor, au format o breşă în grupul sătenilor pentru a permite utilajelor să traverseze gârla către terenul vizat. Până la urmă utilajele au fost descărcate de pe trailere dar în urma evenimentelor au rămas trase pe dreapta. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14
2910 vizualizări
28:21
Bătrâni căzuţi la datorie. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14.10
16800 vizualizări
7:16
Şefii jandarmilor le-au ordonat acestora sa spargă cu forţa barajul uman al cetăţenilor împotriva utilajelor, mascându-se în spatele unei ambulanţe care avea o urgenţă inventată, după ce s-a invocat faptul că sătenii blochează un drum public. Drumul public era însă blocat deja de autorităţi de-o parte şi de alta a zonei de ore bune iar în mijlocul zonei era blocat şi de câteva rânduri de jandarmi, după ce aceştia au primit ordine de la şefii lor. Siliştea. 16 Octombrie 2013, ora 17.39
7463 vizualizări
1:15
Realitatea TV - Institutul Geologic Român: Exploatările de petrol, cauza cutremurelor de la Galaţi. De azi a început explorarea gazelor de şist. 14 Octombrie 2013
3718 vizualizări
40:27
"Ei au gazul, noi avem chibritul !". Siliştea. Ziua 1. Primul Contact. De Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Chevron a decis să înceapă amenajarea terenului pentru prima sondă de extragere a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. 14 Octombrie 2013
4433 vizualizări
44:45
La finalul mitingului din faţa primăriei bârlădenii au spus Tatăl Nostru iar la iniţiativa organizatorilor au înălţat simbolic mai multe lampioane pentru îndeplinirea dorinţelor lor: salvarea vieţii noastre şi a copiilor noştri. 12 Octombrie 2013
3613 vizualizări
4:46
La intersecţia dintre Republicii şi Kogălniceanu câţiva manifestanţi ai marşului au dorit să meargă şi acasă la primarul Constantinescu dar nu au fost urmaţi şi de restul participanţilor, aşa că au renunţat. Una dintre activiste i-a îndemnat: "Un mic ocol la domnul Titi ! La domnul Titi, un mic ocol !". 12 Octombrie 2013
2433 vizualizări
1:31
Câteva sute bune de manifestanţi la marş şi miting împotriva fracturării. 12 Octombrie 2013
2098 vizualizări
50:46
Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie - discurs foarte interesant despre Izvoarele - Galaţi, cutremure, gazele de şist şi Bârlad la conferinţa de presă a GISCB din 10 Octombrie 2013
3706 vizualizări
14:19
TVR - "Între bine şi rău". Dezbatere pe tema exploatărilor de la Roşia Montană. 8 Octombrie 2013
1285 vizualizări
70:13
Realitatea TV - Adevărul despre cutremurele de lângă Galaţi. 7 Octombrie 2013
3449 vizualizări
59:44
Naşul TV - Cutremurele din Galaţi - o ipoteză şocantă. 1 Octombrie 2013
2180 vizualizări
126:08
Realitatea TV - Jocuri de putere: Gazele de şist, investiţie în dezastru. 27 Septembrie 2013
1431 vizualizări
144:34
Miting împotriva fracturării în comuna Găgeşti. 15 Septembrie 2013
1398 vizualizări
114:35
Protestele bârlădenilor la Bucureşti, 7 Septembrie 2013
1883 vizualizări
11:56
Proteste Bârlad, 8 Septembrie 2013
1944 vizualizări
19:19
Mesajul lui Josh Fox pentru români, după prezentarea filmului Gasland 2 la conferinţa antifracking de la Parlamentul European. 5 Septembrie 2013
2716 vizualizări
0:52
Părintele Lăiu şi geologul Georgeta Ionescu la conferinţa antifracking de la Parlamentul European. 5 Septembrie 2013
4934 vizualizări
12:04
Realitatea TV - Proteste faţă de gazele de şist. 1 Septembrie 2013
1846 vizualizări
3:18
Miting împotriva fracturării în comuna Banca. 1 Septembrie 2013
1668 vizualizări
67:29
PRO TV - Prospecţiuni cu scandal. 28 August 2013
2053 vizualizări
2:33
Integral: Mii de oameni la mitingul împotriva gazelor de şist din Piaţa Sf. Ilie. 1 Septembrie 2013
4495 vizualizări
114:51
După mitingul autorizat din Piaţa Sf. Ilie câteva sute de persoane au mers să scandeze şi în faţa Primăriei. Un grup mai mare de tineri a încercat să urce şi pe treptele din faţă pentru a striga dar au fost opriţi de către jandarmi. 1 Septembrie 2013
5097 vizualizări
25:23
Realitatea TV - "Jocuri de putere" cu Rareş Bogdan. Din partea GISCB au participat ing. Ovidiu Tiron si gen. (r) Neculai Rotaru. 18 Iulie 2013
2369 vizualizări
81:08
Dezbatere publică la Găgeşti, într-o atmosferă absolut incendiară. 3 Iulie 2013
4137 vizualizări
129:45
Ponta, B1 TV: "Susţin explorarea şi exploatarea gazelor de şist, nu mai am niciun dubiu". 13 Iunie 2013
1808 vizualizări
1:26
Băsescu, B1 TV: "Dacă dai aviz de explorare a gazelor de şist obligatoriu trebuie să dai şi aviz de exploatare". 11 Iunie 2013
3303 vizualizări
4:19
Realitatea TV - Reporterii Realităţii: România, săracă ţară bogată. 8 Iunie 2013
1940 vizualizări
34:42
Realitatea TV - După miting şi emisiunile RLR, Chevron amânat în Bârlad. Avizul de mediu este necesar şi pentru explorare. 29 Mai 2013
2359 vizualizări
4:31
Peste 2.000 de oameni în stradă, într-o locaţie mai restrânsă de data aceasta, la mitingul împotriva fracturării hidraulice din 27 Mai 2013
2832 vizualizări
93:40
Realitatea TV - Ediţie specială despre gazele de şist în direct din foaierul Teatrului Victor Ion Popa din Bârlad. 27 Mai 2013
2657 vizualizări
97:18
VIPP FM - Invitaţi: Lulu Fânaru şi Violeta Cozar, GISCB. 24 Mai 2013
1444 vizualizări
51:44
Naşul TV - "Naşul": Pro şi contra gazele de şist. Salvarea României sau distrugerea României ? Invitaţi: Georgeta Elisabeta Ionescu şi Neculai Rotaru, Vasile Lăiu, Ovidiu Tiron - membri GISCB. 23 Mai 2013
3414 vizualizări
78:35
Realitate TV - Salvaţi Vama Veche de exploatarea gazelor de şist. 16 Mai 2013
1399 vizualizări
137:03
Miting împotriva extragerii gazelor de şist prin metode poluante la Băceşti, jud. Vaslui. 23 Aprilie 2013
1568 vizualizări
25:58
Realitatea TV - Fabrica: "Gazele de şist, megaexcrocherie". 30 Aprilie 2013
1428 vizualizări
19:42
B1 TV - Sub semnul întrebării: "S-a dat verde la gazele de şist, urmează Roşia Montană ?", 29 Aprilie 2013
1266 vizualizări
27:27
TVR 2 - Ora de ştiri. Invitaţi: Ionel Blănculescu, proaspăt consultant al primului ministru. Prin telefon: Liviu Mihaiu. 4 Aprilie 2013
1397 vizualizări
14:15
ConySat - Dialoguri Neconvenţionale: "Miting pe şest". 4 Aprilie 2013
1994 vizualizări
76:43
Victor Ponta despre gazele de şist la Antena 3. 29 Martie 2013
1693 vizualizări
3:03
Manifestanţii pe traseul Crolux - Biserica Sf. Ecaterina - ora 17.30
3140 vizualizări
7:15
Manifestanţii în faţa casei primarului Constantin Constantinescu - ora 17
3666 vizualizări
6:00
Slujbă specială la Biserica Sf. Ilie - ora 15
2475 vizualizări
70:53
"GISCB a hotărât că pe data de 4 Aprilie 2013 la ora 15 vom participa împreună cu toţi cetăţenii la o slujbă în curtea bisericii Sf. Ilie unde vom face acatistul Cuvioasei Parascheva, care este ocrotitoarea Moldovei, şi nişte rugăciuni speciale aşa cum se făceau pe vremea lui Ştefan cel Mare legate de invazia cotropitorului pe aceste meleaguri". Conferinţă GISCB, 25 Martie 2013
3795 vizualizări
94:34
Directorul ANRM: "ANRM a greşit în momentul în care a trecut în acele contracte cu Chevronul şi această cerinţă, la dorinţa Chevron (!!!), de a scrie la definiţia gazelor şi "gaze neconvenţionale (de şist)". Nici nu trebuia să scriem aşa ceva". Dezbatere FACIAS pe tema gazelor de şist. 18 Martie 2013
6139 vizualizări
189:46
VIPP FM - Invitaţi: gen (r) Neculai Rotaru şi protopop Vasile Lăiu. 15 Martie 2013
1253 vizualizări
56:23
"Am vrut să exprimăm încă o dată poziţia clară, cel puţin a mea şi a domnului deputat Solomon şi nu numai, în legătură cu extragerea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. Este o metodă nocivă, o metodă care are un impact deosebit de negativ asupra mediului, asupra omului şi am reafişat banner-ul pe primărie ca să nu mai existe dubii în privinţa poziţiei noastre oficiale". Media TV - Audienţa în direct. Invitat: Constantin Constantinescu: 14 Martie 2013
2975 vizualizări
84:37
Victor Ponta la B1 TV despre gazele de şist, după marşul de la Bârlad. 1 Martie 2013
1889 vizualizări
4:47
Proclamaţie - Protest. 28 Februarie 2013
1439 vizualizări
0:00
Digi24 - 8 000 de oameni în stradă la Bârlad. 27 Februarie 2013
2092 vizualizări
20:45
TVR Iaşi - "Accent R": Dosarul Chevron, o nouă filă. 28 Februarie 2013
1988 vizualizări
24:43
Televiziunea Naţională Bulgară despre marşul de la Bârlad. 28 Februarie 2013
2382 vizualizări
0:58
Întâlnire la Bârlad, a doua zi după marş, solicitată Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene de către un redactor de la Evenimentul Zilei. Pentru a nu apărea probleme de genul "noi am spus una, voi aţi scris alta", GISCB a cerut ca întreaga discuţie să fie filmată şi publicată. 28 Februarie 2013
1545 vizualizări
63:25
8 000 de oameni în stradă la Bârlad la marşul împotriva extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică
9103 vizualizări
80:13
CARP "Elena Cuza" Bârlad: "Ne simţim obligaţi să menţionăm că nu putem solidariza cu scrisoarea deschisă a GISCB către primul ministru Victor Ponta, nu pentru datele istorice şi informative pe care le conţine – pe care le considerăm reale şi de acuratețe – ci din cauza manierei în care acestă scrisoare a fost formulată". "Vom participa la Marşul de mâine!"
5829 vizualizări
0:00
VIPP FM - Invitaţi: protopop Vasile Lăiu şi ing. Ovidiu Tiron, membri GISCB. 22 Februarie 2013
1836 vizualizări
51:56
VIPP FM - Invitaţi: ing. Cozar Violeta şi gen. (r) Neculai Rotaru, membri GISCB. 20 Februarie 2013
1527 vizualizări
48:18
Pe 31.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Siliştea din comuna Pungeşti. Pe 08.02.2013 APM Vaslui a decis declanşarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului
1926 vizualizări
0:00
Pe 31.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Popeni din comuna Găgeşti. Pe 08.02.2013 APM Vaslui a decis declanşarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului
2227 vizualizări
0:00
Pe 16.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Păltiniş din comuna Băceşti. Pe 25.01.2013 APM Vaslui a informat Chevron că există neconcordanţe şi a cerut modificarea documentaţiei iniţiale
1811 vizualizări
0:00
V24 - "Te priveşte". Invitaţi: Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie şi ing. Ovidiu Tiron. 20 Februarie 2013
1385 vizualizări
84:28
Radio Unison - Invitaţi: ing. Cozar Violeta şi gen. (r) Neculai Rotaru, membri GISCB. 20 Februarie 2013
2006 vizualizări
62:05
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 19 Februarie 2013
1370 vizualizări
72:47
Scrisoare deschisă către domnul Prim-Ministru Victor Ponta
2792 vizualizări
0:00
TVH2 - Ştiinţă şi imaginaţie. Moderatori: Alexandru Mironov şi Cristian Roman. Invitat: Georgeta Ionescu - geolog. 4 Mai 2012.
998 vizualizări
54:15
Digi24 Iaşi - Vocile Iaşiului: "Gaze de şist, şansă sau blestem?" Invitat: Tudor Ciuhodaru, deputat PPDD. 15 Februarie 2013
2762 vizualizări
23:11
Digi 24 - Digicult: "Tânărul care a aprins Bârladul". 16 Februarie 2013
4778 vizualizări
4:43
DIGI 24 Iaşi - Recrutat în Iaşi: "Explotarea gazelor de şist: pro sau contra?". Invitat: Thomas Holst, country manager Chevron România. 6 Februarie 2013
988 vizualizări
27:10
Realitatea TV - Băile Felix, în pericol. Gazele de şist vs. turismul românesc. 14 Februarie 2013
1384 vizualizări
32:47
Comuna Ghergheşti a interzis prin hotărâre de consiliu local explotarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică
2311 vizualizări
0:00
TVR Iaşi - "Accent R". Invitat: Ovidiu Tiron, membru al Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 8 Februarie 2013
1434 vizualizări
32:42
Integral - Seminarul "Explorarea şi dezvoltarea gazelor naturale din argile" organizat de Chevron România în colaborare cu Consiliul Judeţean Vaslui. Au susţinut prezentări: Thomas Holst - preşedinte Chevron România, Jim Christianopolis - consilier de mediu Chevron România şi prof. dr. Nicolae Anastasiu - Universitatea Bucureşti. 6 Februarie 2013
4672 vizualizări
165:29
TVR Iaşi - Gazele şist, sub semnul întrebării. 5 Februarie 2013
1541 vizualizări
1:57
Media TV - Gaze de şist la Fitioneşti ???
5396 vizualizări
9:13
TV Total Vaslui - Ediţie Specială. Invitaţi: Neculai Rotaru, Cozar Violeta, Vasile Lăiu şi Ovidiu Tiron, membri ai Grupului de Iniţiativă a Societăţii Civile Bârlădene. 4 Februarie 2013
1620 vizualizări
91:29
Arte - La malediction du gaz de schiste. 29 Ianuarie 2013
1075 vizualizări
112:56
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 31 Ianuarie 2013
1657 vizualizări
89:35
Pe 7 şi 11 Ianuarie 2013 Consiliul Judeţean a mai acordat două Certificate de Urbanism pentru Chevron în comunele Găgeşti şi Pungeşti din judeţul Vaslui
10759 vizualizări
0:00
RFI - Interviu cu Georgeta Elisabeta Ionescu. 25 Ianuarie 2013
1577 vizualizări
7:19
Antena 3 - "Panorama": Cine a pus ochii pe România şi de ce. 26 Ianuarie 2013
1388 vizualizări
17:25
Digi 24 - În decurs de câteva ore premierul Victor Ponta a dat răspunsuri contradictorii pe tema gazelor de şist. 26 Ianuarie 2013
1995 vizualizări
1:58
Victor Ponta la B1TV despre gazele de şist. 25 Ianuarie 2013
1455 vizualizări
4:05
Victor Ponta la HotNews despre gazele de şist. 25 Ianuarie 2013
1432 vizualizări
2:40
Realitatea TV - Victor Ponta: "Mi-am schimbat poziţia faţă de gazele de şist din cauză că m-a influenţat primul-ministru polonez". 15 Ianuarie 2013
2886 vizualizări
0:37
Pe 20 Decembrie 2012 Consiliul Judeţean Vaslui a acordat companiei Chevron certificatul de urbanism pentru "Lucrări de amenajare şi foraj pentru sondă de explorare" în satul Păltiniş din comuna Băceşti aflată în nordul judeţului
2361 vizualizări
0:00
Conferinţă Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile Bârlădene, 21 Ianuarie 2013
2437 vizualizări
62:14
Antena 3 - "Exces de putere". Varujan Vosganian, ministrul economiei, despre gazele de şist. 19 Ianuarie 2013
1889 vizualizări
2:45
Realitatea TV - Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe: "Exploatarea gazelor de șist poate genera dezvoltare pentru România. Nu reuşesc să-mi explic cum au ieşit 10.000 de oameni în stradă pentru a protesta faţă de o chestiune extrem de abstractă precum gazele de şist în timp ce după tăierea pensiilor nu au existat proteste"
2326 vizualizări
5:03
Digi24 Constanţa - Gazele de şist n-au făcut cvorum la referendum. 13 Decembrie 2012
1099 vizualizări
53:43
Conferinţă pe tema gazelor de şist la Vaslui, 20 Septembrie 2012
1613 vizualizări
127:41
Conferinţă Asociaţia Vira - Gazele de şist, un subiect deschis. 23 Septembrie 2012
3389 vizualizări
157:05
Est1 TV - Chevronul "încolţit" la Vaslui
1713 vizualizări
5:47
Media TV - Emisiune pe tema denumirii "ARD". 17 Septembrie 2012
1815 vizualizări
64:37
ConySat - Dialoguri Neconvenţionale: "Politica şi gazele de şist". Invitat: Dumitru Boroş. 13 Septembrie 2012
1840 vizualizări
51:18
Media TV - "De vorbă cu...". Invitaţi: Dumitru Boroş şi Milan Gabriel Sava, membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 6 Septembrie 2012
2260 vizualizări
70:38
Est1 TV - Ediţie Specială: Marşul Tăcerii. Invitaţi: Ioan Igescu şi Gabriel Milan Sava, membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 5 Septembrie 2012
1996 vizualizări
58:24
Media TV - "De vorbă cu...". Invitaţi: protopopul Vasile Lăiu, Neculai Rotaru şi Ioan Igescu. 17 Iulie 2012
2279 vizualizări
44:10
Est1 TV - Ediţia de Bârlad: "Lista ruşinii în versiunea GI SCB". Invitaţi: Violeta Coza, propopul Vasile Lăiu şi Ioan Igescu. 16 Iulie 2012
2311 vizualizări
57:33
Discurs fulminant la miting al deputatului Adrian Solomon: "Să spunem până la capat NU gazelor de şist! Şi tare să ne-audă şi Mihai Răzvan Ungureanu! Să ne-audă şi Băsescu! Să ne-audă şi Pintilie! Să ne-audă şi Dan Marian!". 26 Aprilie 2012
3286 vizualizări
7:10
Mii de oameni în stradă la Bârlad la cel de-al doilea miting împotriva exploatării gazelor de şist. 26 Aprilie 2012
7242 vizualizări
93:31
Cererea companiei Chevron de emitere a certificatului de urbanism pentru o sondă de explorare în satul Siliştea, comuna Pungeşti, în nordul judeţului Vaslui
9577 vizualizări
0:00
Antena 3 - "Sinteza Zilei" cu Mihai Gâdea cu transmisiune în direct de la Bârlad. 11 Aprilie 2012
2612 vizualizări
75:10
Antena 3 - "La ordinea zilei" cu Dana Grecu. Invitat: genb (r) Neculai Rotaru, membru al Grupului de Iniţiativă. 11 Aprilie 2012
1767 vizualizări
108:14
Radio Unison - "Audienţa radio": Afacerea Chevron încinge spiritele, 5 Aprilie 2012. Invitaţi: gen (r) Neculai Rotaru şi protopop Vasile Lăiu
1531 vizualizări
58:09
Realitatea TV - Gazele de şist, un subiect controversat
1393 vizualizări
28:22
Realitatea TV - Gazele de şist aduc seisme. 4 Aprilie 2012
1553 vizualizări
1:39
Realitatea TV - Şisturile care au îngrozit lumea. 4 Aprilie 2012
1600 vizualizări
64:10
TVR 2 - Ora de business. Invitaţi: Georgeta Elisabeta Ionescu şi Nicolae Anastasiu. 3 Aprilie 2012
1769 vizualizări
48:45
Realitatea TV - Afacerile Chevron în România
2110 vizualizări
2:52
Realitatea TV - Vocile străzii, cu Ion M. Ioniţă. Despre gazele de şist
1591 vizualizări
46:37
Câteva sute de locuitori ai comunei Perieni au protestat împotriva gazelor de şist
5643 vizualizări
43:33
Jurnalul TVR Plus - Răspunsurile zilei. Invitaţi Alexandru Pătruţi - preşedinte ANRM, prof. Vlad Codrea - geolog, prof. Mihai Şaramet - geolog. 30 Martie 2012
1921 vizualizări
26:55
Precizări cu privire la avizarea de către Ministerul Mediului şi Pădurilor a acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare, exploatare încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Chevron România Holding BV
3394 vizualizări
0:00
Media TV - Emisiunea "De vorbă cu...". Invitaţi: Neculai Rotaru, Lulu Fânaru, Vasile Lăiu - membri ai grupului de iniţiativă şi Dan Marian, preşedintele PDL Vaslui judeţ. 29 Martie 2012
2298 vizualizări
132:12
Antena 3 - Emisiunea "Subiectiv": "Gazele de şist otrăvesc apa". Pentru prima dată o televiziune difuzează fragmente mari din documentarul "Gasland". 29 Martie 2012
1821 vizualizări
32:02
OTV - Emisiune "Se întâmplă acum" pe tema gazelor de şist, cu telefoane în direct din toată ţara. Partea a II-a
2404 vizualizări
42:11
Europa FM - Emisiunea "Lumea Europa FM" pe tema gazelor de şist. Invitată: Georgeta Elisabeta Ionescu. 29 Martie 2012
1420 vizualizări
27:47
Antena 3 - Sinteza Zilei în direct din Bârlad: "Casa părintească nu se vinde. Dar cuprul şi gazele se dau gratis? Chiar azi premierul MRU a semnat controversata afacere a gazelor de şist!". 28 Martie 2012
5379 vizualizări
83:47
Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatarea de la Bârlad poate declanşa cutremurul aşteptat din Vrancea!" (partea II, 28.03.2012)
2665 vizualizări
0:00
Imagini difuzate în reţeaua de cablu de la Perieni în locul postului Taraf TV pe data de 22 Martie 2012 în timpul mitingului de la Bârlad dintre orele 16 - 18.30
10138 vizualizări
5:31
Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatările gazelor din şist, adevărate bombe chimice, mai periculoase decât cianurile de la Roşia Montană!" (partea I, 26.03.2012)
2837 vizualizări
0:00
Realitatea TV - Vocile străzii, cu Ion M. Ioniţă. În direct de la Bârlad despre mitingul de pe 22 Martie cu Adrian Solomon, Constantin Constantinescu, Vasile Lăiu şi Dumitru Boroş
5329 vizualizări
48:17
Despre mitingul de la Bârlad la Antena 3, 23 Martie 2012
2288 vizualizări
2:18
Observator Antena 1 - Protest împotriva gazelor de şist
3523 vizualizări
2:11
Realitatea TV - 5.000 de oameni în stradă
11469 vizualizări
0:34
Mircea Badea despre "Revoluţia de la Bârlad" în emisiunea "În gura presei", 22 Martie 2012
5485 vizualizări
8:38
INTEGRAL: "Revoluţia de la Bârlad": MITING anti gaze de şist prin metoda fracţionării hidraulice. PROCLAMAŢIA de la Bârlad. 22 Martie 2012
18443 vizualizări
88:34
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 21 Martie 2012.
2352 vizualizări
38:00
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 19 Martie 2012. Invitaţi: Ioan Igescu - administrator firmă şi ofiţer (r) în marina civilă, Gabriela Plăcintă - consilier local, Vasile Lăiu - protopop de Bârlad, Dumitru Boroş - avocat, gen (r) Neculai Rotaru - membru al grupului de iniţiativă
2013 vizualizări
88:29
Realitatea TV - Protest în faţa ambasadei SUA la Bucureşti împotriva exploatării gazelor de şist prin fracţionare hidraulică
1911 vizualizări
4:17
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 15 Martie 2012. Invitat: Adrian Solomon. Harta găsită de Adrian Solomon în cutia poştală
2183 vizualizări
63:48
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 14 Martie 2012. Invitati: Vasile Mihalachi, preşedinte CJ Vaslui
3404 vizualizări
60:00
Conferinţă de presă Dan Marian, 14 Martie 2012: "Am avut o întâlnire cu Chevron-ul în urmă cu aproximativ 3 săptămâni sau o lună de zile"
3422 vizualizări
36:11
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 12 Martie 2012. Invitaţi: Melu Mocanu - primar Iana, Cristian Lungu - primar Coroieşti, Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, Traian Petcu - viceprimar Bârlad
5304 vizualizări
83:55
Simpozion pe tema extragerii gazelor de şist din zona Bârladului. Invitaţi: profesor universitar doctor Vlad Codrea de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi profesor doctor Victor Şabliovschi de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi
4150 vizualizări
87:43
TVR2 - Sunt bune gazele de şist? Extras din emisiunea "Ora de business".
3257 vizualizări
8:21
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 7 Martie 2012. Invitaţi: Cristina Alistar - asistent medicină generală, dr. Bucă Alexandru - medic dentist, dr. ing. Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, preot Vasile Lăiu - protopop de Bârlad
2423 vizualizări
90:24
Media TV - Audienţa în direct. Fragmentul de la începutul emisiunii în care primarul Constantin Constantinescu vorbeşte despre gazele de şist. 6 Martie 2012
1627 vizualizări
12:00
TVR Info - Emisiunea "Foc încrucişat", 7 Martie 2012. Invitaţi: Miruna Ralea, preşedinte ONG de mediu Alra-Ro şi Ionuţ Purică, expert în probleme de energie
2257 vizualizări
45:11
Protest împotriva metodei de extragere a gazelor de şist în faţa Ministerului Economiei în timpul întâlnirii dintre reprezentanţii Chevron şi Guvernul României. Protestatarii, printre care şi prinţesa Brianna Caradja, au fost ridicaţi de către jandarmi de mai multe ori
2217 vizualizări
7:45
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 5 Martie 2012. Invitaţi: Dumitru Boroş - avocat, Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, gen. (r) Neculai Rotaru - membru al grupului de iniţiativă
5648 vizualizări
91:29
Textul legii din Bulgaria privind interzicerea exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice
1457 vizualizări
0:00
Grupul de iniţiativă din Bârlad împotriva explorării-exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării-fisurării hidraulice a rocilor a semnat şi a trimis o petiţie primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu
6641 vizualizări
52:37
TVR 2 - Ora de ştiri: "Bogăţiile României, rost de ceartă". Despre extragerea gazelor de şist de lângă Bârlad
3633 vizualizări
22:27
Est1 TV - Ediţia de Bârlad, 13 Februarie 2012: "Gazul de şist - adevăruri spuse". Invitat: Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie
2409 vizualizări
51:04
Proiect de lege privind interzicerea explorărilor şi exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulică şi anularea licenţelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică
6040 vizualizări
0:00
Est1 TV - De partea legii, 9 Februarie 2012: "Exploatarea gazelor de şist". Invitat: Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie
3127 vizualizări
56:44
Scrisoare deschisă de la cetăţeni pentru primarul Constantin Constantinescu în privinţa exploatării gazelor de şist în zona Bârladului
13544 vizualizări
5:20
Interpelare Adrian Solomon pe tema pericolelor create de exploatările gazelor de şist din zona Bârladului, 1 Februarie 2012
2387 vizualizări
0:40
PRO TV - Gazul de şist, şansa României de a scăpa de dependenţa de gazele ruseşti. Care sunt riscurile
1460 vizualizări
1:38

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | download | livecam | locale | forum | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.4360 secunde.