TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  15:00
Temperatura17.7 °C
Umiditatea 68%
Presiunea 988.3 mb
Vânt2.6 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
17-05-2024
VALUTARON
EUR4.9751
USD4.5879
GBP5.8059
XAU351.6538
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Dan Marian, 14 Martie 2012: "Am avut o ├«nt├ólnire cu Chevron-ul ├«n urmă cu aproximativ 3 săptăm├óni sau o lună de zile"
36m11s
Descarcă în format: HD 1080i

▶ [TC 00:36]
Dan Marian, deputat PDL: "Un subiect care este de un interes deosebit pentru locuitorii din toată zona aceasta a B├órladului. De la bun ├«nceput vreau să vă mulţumesc dvs., presei locale, ├«ntr-un mod deosebit, pentru faptul că un astfel de subiect a fost adus ├«n atenţia opiniei publice şi aici trebuie spus de asemenea faptul că politicienii locali au fost prinşi pe picior greşit. Nefiind la curent p├ónă la momentul apariţiilor ├«n presă cu acest subiect. Iar eu recunosc, sunt printre aceştia."

▶ [TC 01:52]
Dan Marian, deputat PDL: "Unii cunoşteau acest subiect de mai bine de un an de zile şi aceştia sunt cei care deţin puterea locală ├«n judeţul Vaslui, reprezentanţii PSD din administraţia publică locală. Vasile Mihalachi şi Dumitru Buzatu, cei care condus Consiliul Judeţean Vaslui au dat avize şi undă verde pentru ├«nceperea prospecţiunilor de către Chevron ├«n judeţul Vaslui. Drept dovadă faptul că aceştia p├ónă ├«n acest moment nu şi-au exprimat un punct de vedere."

▶ [TC 02:57]
Dan Marian, deputat PDL: "/../ trebuie să fim raţionali şi receptivi c├ónd un investitor are intenţia de a veni ├«n judeţul nostru."

▶ [TC 03:17]
Dan Marian, deputat PDL: "├Än ţara noastră niciun investitor rom├ón sau străin nu-şi poate permite să ignore regulile bine stabilite de comunitatea europeană ├«n ceea ce priveşte securitatea muncii, condiţiile de mediu sau siguranţa alimentară."

▶ [TC 03:49]
Dan Marian, deputat PDL: "Rom├ónia ├«n momentul de faţă nu mai este o ţară de lumea a treia ├«n care normele de mediu să fie ├«ncălcate după bunul plac al cuiva. Eu personal sunt un iubitor al mediului ├«nconjurător şi al protejării acestuia."

▶ [TC 05:21]
Dan Marian, deputat PDL: "Astăzi la B├órlad avem o problemă pe care societatea civilă o reclamă. ├Äi primim sau nu pe investitorii americani de la Chevron ├«n judeţul Vaslui. Societatea civilă şi presa reclamă faptul că exploatarea gazelor de şist se face cu distrugerea mediului ├«nconjurător. Pe de cealaltă parte Chevron ne asigură că metoda de extracţie este una care nu duce la dezastre ecologice. Acum văd că mai există şi o a treia opinie, ceva mai specială şi anume vocea PSD care ├«n disperare de voturi după ce a dat undă verde prin Consiliul Judeţean explorărilor făcute de Chevron prin manipulare şi intoxicare a opiniei publice ├«ncearcă să anunţe venirea apocalipsei ├«n B├órlad. Eu cred că vocea care trebuie acum ascultată este vocea poporului pentru că acesta este suveran. Sunt astăzi aici ca să vă rog frumos pe cei din presă să daţi semnalul că aceste discuţii trebuie să continue. Am avut parte de c├óteva iniţiative care s-au concretizat ├«n dezbateri publice ├«nsă culmea ironiei este că vedeta acestor dezbateri nu a fost cetăţeanul sau interesul lui ci un politician. Ceea ce a deranjat (pauză) a fost faptul că oamenii care au participat au fost doar o recuzită prin care acest politician joacă un rol ├«ntr-o piesă de teatru absurdă. Mă ├«ntreb, nu ar trebui ca aceste dezbateri să fie organizate doar de societatea civilă şi nu de politicieni? Mai mult, nu credeţi că pentru aflarea adevărului este nevoie de prezenţa tuturor părţilor implicate adică şi a Chevron-ului şi a instituţiilor statului? Abia atunci putem spune că avem dezbatere şi nu un circ ieftin şi de prost gust regizat de un politruc ├«n goana sa după voturi. De aceea am spus că poporul este cel care trebuie să decidă ├«n cunoştinţă de cauză. De aceea lansez un mesaj public către toţi cei implicaţi ├«n acest subiect să vină la B├órlad şi să-şi expună punctul de vedere. Dar asta repede! Fiindcă nu putem trăi ├«ntr-o incertitudine şi nebunie la nesf├órşit. Lucru ce ar duce la afectarea mediului de afaceri şi a dezvoltării economice a judeţului Vaslui pe termen mediu şi lung."
▶ [TC 09:02]
Dan Marian, deputat PDL: "Singura soluţie pe care o văd eu este consultarea poporului şi eu astăzi propun b├órlădenilor un exerciţiu democratic şi anume declanşarea unui referendum la B├órlad şi-n localităţile vizate pentru exploatarea gazelor de şist prin care să ├«ntreb├«m populaţia: "Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ├«n localitatea dvs.?". Trebuie repede făcut acest lucru. Şi avem şi o oportunitate. Acest referendum se poate organiza ├«n acelaşi timp cu alegerile locale, timpul care a mai rămas p├ónă la data de 10 Iunie permite tuturor părţilor implicate ca acum ori niciodată să-şi spună punctul de vedere iar poporul să decidă. ├Ämi asum această iniţiativă şi voi ruga primarii să demareze procedurile legale."

▶ [TC 11:15]
Dan Marian, deputat PDL: "Cum se poate face acest referendum? Scrie ├«n lege. El poate fi iniţiat de către primarul localităţii respective, dacă primarul nu doreşte poate fi iniţiat de către o treime dintre consilierii locali, dacă nici aceştia nu doresc poate fi iniţiat prin str├óngerea de semnături din partea a minim 5% din populaţia cu drept de vot. Referendumul se declanşează prin hotăr├órea consiliilor locale."
▶ [TC 12:01]
Dan Marian, deputat PDL: "Cred că trebuie spus faptul că indiferent de decizia pe care o vor lua-o cetăţenii la acest referendum eu, indiferent de poziţia publică pe care o voi ocupa-o ├«n viitor, voi respecta acea decizie. Cred că acest referendum va elimina imixtiunea politicului din acest subiect al exploatării gazelor de şist."
▶ [TC 12:42]
Dan Marian, deputat PDL: "Dacă PSD-ul doreşte ├«ntr-adevăr să nu se exploateze gazele de şist ├«n zona B├órladului este invitat să susţină acest referendum şi să convingă cetăţenii să voteze "nu" la ├«ntrebarea "Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ├«n localitatea dvs.?"".
▶ [TC 13:12]
Dan Marian, deputat PDL: "De asemenea eu cred că dăm un semnal extrem de important investitorilor şi mediului de afaceri. Că aici, ├«n judeţul Vaslui, sunt binveniţi, că aici ├«n judeţul Vaslui funcţionează regulile democratice şi că niciodată nu vor fi nevoiţi să ajungă la capriciile unor politicieni care se erijează ├«n baroni locali."

▶ [TC 14:47]
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Totuşi problema b├órlădenilor, nu ştiu dacă aţi aprofundat-o dvs. suficient, este a nu se exploata prin fracturare hidraulică, nu a nu se exploata deloc."
Dan Marian, deputat PDL: "Corect. Poate fi..."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "├Äntrebarea este generală pusă."
Dan Marian, deputat PDL: "Da. Poate fi adăugată... ceea ce spuneţi dvs."

▶ [TC 15:39]
Doina Secăreanu, Media TV:  "├Än afară de referendum, care va costa nişte bani..."
Dan Marian, deputat PDL: "Da."
Doina Secăreanu, Media TV:  "...nu ar fi mai bine să susţineţi legea, proiectul de lege de interzicere a gazului de şist prin metoda fracţionării ├«n Rom├ónia?"
Dan Marian, deputat PDL: "Aăă, eu cred..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Adica politicul dvs. n-ar putea să susţină?"
Dan Marian, deputat PDL: "Eu cred că aceste costuri ale unui referendum local..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar nu e mai bună o lege?"
Dan Marian, deputat PDL: "...sunt aproape de zero at├óta timp c├ót se desfăşoară concomitent cu alegerile locale."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Domnule deputat, n-aţi răspuns la ├«ntrebare!"
Dan Marian, deputat PDL: "Numai o secundă! Conform legii, conform legii... ăăă, referendumul se desfăşoară ├«n aceeaşi incintă, cu acelaşi birou electoral, deci nu există costuri suplimentare privind plata celor care fac parte din birourile electorale, nu este nicio problemă..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar n-aţi răspuns la ├«ntrebare."
Dan Marian, deputat PDL: "...costurile privind informarea cetăţeanului ţin părţile sau de modul ├«n care se implică părţile din acest subiect..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Nu, dar n-ar fi mai bună o lege cum a dat Franţa, cum a dat Bulgaria? Vă ├«ntreb."
Dan Marian, deputat PDL: "Ăăă, eu... cred că cea mai bună soluţie pe acest subiect este referendumul local..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Şi nu o lege!"
Dan Marian, deputat PDL: "...pentru că problema este aici, ├«n judeţul Vaslui..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Va fi şi ├«n Dobrogea şi ├«n Bihor."
Dan Marian, deputat PDL: "...şi nu cred, nu cred ├«n Parlamentul Rom├óniei există la ora actuală o majoritate care este dispusă ├«n baza informaţiilor pe care le deţine, ├«n baza presiunii publice pe care o resimt unii sau n-o resimt deloc alţii, nu cred că ar avea astăzi o şansă. Eu cred că dacă acest referendum, ăăă... se va ţine, el are două opţiuni: da sau nu. Deci prin urmare vocea poporului va fi ascultată şi eu v-am spus din punctul meu de vedere voi respecta decizia cetăţeanului la acest referendum exact aşa cum este ea."
▶ [TC 17:47]
Doina Secăreanu, Media TV:  "Ne-aţi spus ├«n timpul conferinţei sau ce-aţi citit dvs. de-acolo că "Chevron ne asigură". Pe cine?"
Dan Marian, deputat PDL: "Ăăă..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Haideţi să facem gramatică, că domnul senator (Pintilie, n.r.) aşa ne-a spus, să facem gramatică. Pe cine asigură?"
Dan Marian, deputat PDL: "Din punctul meu... din informaţiile pe care le deţin şi la nivel public..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Pe cine ne asigură, domnule deputat?"
Dan Marian, deputat PDL: "La nivel de mesaj public Chevron a dat asigurări că totul este..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Cui?"
Dan Marian, deputat PDL: "Stimată doamnă, n-aţi ├«nţeles?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Păi cui?"
Dan Marian, deputat PDL: "Celor care citesc!"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar unde, că eu am citit tot ce ţine de firma Chevron şi n-avea nicăieri niciun fel de comunicat!"
Dan Marian, deputat PDL: "├Ämi pare foarte rău... o să vă transmit dvs. ├«n mod special acel mesaj pe care eu l-am citit."

▶ [TC 18:29]
Timona Balmuş, Radio Unison  "Aţi avut p├ónă acum vreo ├«nt├ólnire cu reprezentanţii Chevron?"
Dan Marian, deputat PDL: "Da! Am avut o ├«nt├ólnire cu Chevron-ul ├«n urmă cu aproximativ 3 săptăm├óni sau o lună de zile."

▶ [TC 19:18]
Dan Marian, deputat PDL: "Eu am lansat doar o invitaţie publică tuturor părţilor implicate să dezbată, ├«ntr-un termen scurt!, pentru că 10 Iunie vine repede, iar dacă părţile implicate nu-şi vor expune corect punctul de vedere rezultatul referendumului va fi cel aşteptat de către partea care a fost cea mai puternic implicată. Dacă Chevron-ul doreşte să-şi spună punctul de vedere nu are dec├ót. Dacă nu şi-l spune ├«nseamnă că ne-a transmis un semnal clar că ceea ce vor ei să facă sau cum vor să facă nu este corect din punct de vedere al protejării mediului. Şi-atuncea nu mai are rost să mai discutăm. Deci este clar că referendumul va ieşi... ├«n favoarea opririi unor astfel de exploatări."

▶ [TC 23:56]
Dan Marian, deputat PDL: "Acest subiect, vă spun, ├«n mod normal ar trebui să fie tratat public de către cei de la Chevron, au timp la dispoziţie, dacă sunt cinstiţi şi corecţi, cum nu am motive să mă ├«ndoiesc eu personal, cu siguranţă vor veni şi-şi vor spune punctul de vedere. Dacă nu-şi spun punctul de vedere atunci lucrurile sunt clare."
Sorina Bâgu, Radio Vipp:  "Cum ar putea fi determinaţi să-şi spună punctul de vedere?"
Răzvan Călin, Obiectiv de Vaslui: "Dar de ce nu au făcut-o p├ónă acuma?"
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Păi nu au niciun timp, domnu', da, astea e ideea! A trecut at├ót timp de c├ónd dvs. spuneţi, aţi afirmat că singurii care cunoşteau subiectul erau domnul Mihalachi şi cu domnul Buzatu şi-n tot acelaşi timp cei de la Chevron nu au ieşit să vorbească!"
Dan Marian, deputat PDL: "Păi tocmai de aceea..."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Cine este directorul general pe Rom├ónia de la Chevron, cum se numeşte dumnealui?"
Dan Marian, deputat PDL: "Propunerea pe care..."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Că-l găsim noi dacă el nu ne-a găsit pe noi!"
(din sală): "Thomas Holst."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Vine şi face investiţii la noi şi..."
Dan Marian, deputat PDL: "Tocmai de aceea propunerea pe care eu am făcut-o privind referendumul local crează o presiune şi asupra Chevron-ului care va trebui ca p├ónă la data referendumului să ducă o campanie de informare a opiniei publice şi a cetăţeanului..."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "C├ónd, că deja s-auzea că prin Februarie ├«ncepe prima sondă!"
Dan Marian, deputat PDL: "Stimate domn, ├«mi daţi voie? Dar dvs. chiar nu vreţi să ├«nţelegeţi ce vă spun eu? Dacă pe 10 Iunie este referendum şi p├ónă atunci cei de la Chevron nu conving opinia publică la referendum toată lumea se va opune explorării gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice! Şi-atunci nu mai au ce căuta ├«n judeţul Vaslui, ce nu-i at├ót de clar!?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Domnule deputat, nu vă enervaţi."
Dan Marian, deputat PDL: "Păi nu mă enervez dar răspund şi eu pe tonul pe care ├«mi sunt adresate ├«ntrebările. Păi... Ce nu-nţelegeţi!? Ce n-aţi ├«nţeles!?"

▶ [TC 25:56]
Dan Marian, deputat PDL: "├Än Rom├ónia există la ora actuală legislaţie conformă cu legislaţia europeană..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Pentru petrol."
Dan Marian, deputat PDL: "...nu există..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Şi gaze."
Dan Marian, deputat PDL:"Şi... doamnă."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Am citit toată legea, domnu' deputat, nu scrie nicăieri de gaze de şist!"
Dan Marian, deputat PDL: "Vreau să vă spun ├«n felul următor."
Doina Secăreanu, Media TV:  "O măn├ónc dacă scrie undeva gaze de şist!"
Dan Marian, deputat PDL: "Nu sunt de acord ca eu să fac cu dvs. o dezbatere pe această temă."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Cei de la putere nici ei n-au făcut dezbatere."
Dan Marian, deputat PDL: "Deci ce se ├«nt├ómplă. Eu sunt un om a cărui meserie nu are nicio legătură cu exploatarea gazelor de şist. Alţii, care sunt profesori fără catedră, profesori de istorie fără catedră, cunosc şi economie, cunosc şi petrol, cunosc şi gaze, cunosc de toate!"

▶ [TC 27:45]
Dan Marian, deputat PDL: "Vreau să finalizez din nou prin a vă ruga să susţineţi o astfel de campanie prin care cetăţeanul să decidă. Nu politicianul. Cetăţeanul să decidă."

▶ [TC 28:03]
Răzvan Călin, Obiectiv de Vaslui: "Domnule deputat, am o rugăminte. Dvs. sunteţi parlamentar al Rom├óniei. Aţi luat cumva legătura cu ai dvs. colegi din Parlamentul francez sau bulgar să vedeţi de ce ei au dat o lege şi nu au apelat la un referendum?"
Dan Marian, deputat PDL: "Nu am făcut lucrul acesta."

▶ [TC 30:36]
Dan Marian, deputat PDL: "Dacă acest subiect nu se ├«nchide repede va crea pe termen mediu şi lung o mare problemă pentru economia nu numai a B├órladului dar a ├«ntregului judeţ Vaslui."

▶ [TC 31:16]
Dan Marian, deputat PDL: (pe un ton mai ridicat) "Eu cred că dacă acest subiect nu se ├«nchide repede va afecta economia judeţului Vaslui pe termen mediu şi lung! Eu sunt de părere că mediul de afaceri trebuie să găsească... prieteni ├«n judeţul Vaslui, nu duşmani. Modul prin care decizi pe un subiect at├ót de controversat este extrem de important."

▶ [TC 33:02]
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Dvs, ca cetăţean al judeţului Vaslui, mai ales că aţi avut o ├«nt├ólnire cu cei de la Chevron, sunteţi ├«mpotriva sau pentru susţinerea acestui proiect la B├órlad?"
Dan Marian, deputat PDL: "Punctul meu de vedere ├«l veţi avea p├ónă la data de 10 Iunie cu privire la răspuns: da sau nu voi spune după ce voi asculta dezbaterile publice cu toate părţile implicate. Cu siguranţă pe data de 10 Iunie, c├ónd mă voi prezenta la vot, /.../ voi putea să spun ce opinie susţin."

▶ [TC 33:48]
Dan Marian, deputat PDL: "Imediat după această conferinţă de presă voi lua legătura cu toţi primarii din zona B├órladului care au pe teritoriul lor explorări ale gazelor de şist."

4.916 vizualizări |98 comentarii1080i | 36m11s
SIMILARE
Conferinţa "Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică: posibile consecinţe catastrofice pe termen mediu şi lung". Prezintă dr. Mircea Ţicleanu, director ştiinţific al Institutului Geologic Rom├ón. 18 Iulie 2014
3482 vizualizări
77:27
Est1 TV - "Ediţia de B├órlad": C├ót de bune sunt gazele de şist ? 17 Iunie 2014
3222 vizualizări
52:43
Est1 TV - "Ediţia de B├órlad": Gazele de şist - unesc sau dezbină comunităţi ? 7 Aprilie 2014
4568 vizualizări
57:17
Kanal D - "Asta-i Rom├ónia": La Pungeşti, banul a ├«mpărţit satul. 5 Aprilie 2014
8854 vizualizări
15:25
Est1 TV - "Ediţia de B├órlad": Pungeşti, zonă de siguranţă naţională ? 31 Martie 2014
4005 vizualizări
53:59
TVR - Dosar Rom├ónia. Pungeşti - stare de necesitate. 19 Martie 2014
4175 vizualizări
28:12
Digi24 - A reizbucnit scandalul la Pungeşti, după ce luni spre marţi noapte zece camioane ├«ncărcate cu părţi componente ale sondei care urmează să foreze ├«n căutare de gaze de şist au ajuns la Vaslui. Oamenii din zonă au aruncat cu pietre ├«n camioane şi au aprins un foc din paie ├«n semn de protest. 18 Martie 2014
5189 vizualizări
1:22
Conferinţă de presă Grupul de Iniţiativă Puieşti. 21 Februarie 2014
3601 vizualizări
46:30
Naşul TV - Cum ne "otrăvesc" gazele de şist. 10 Februarie 2014
3759 vizualizări
86:02
Informare pe tema gazelor de şist susţinută de ANRM la Vaslui, pentru zona Băceşti. 20 Ianuarie 2014
5852 vizualizări
123:03
Chintesenţa "informării" pe tema gazelor de şist cu ANRM de ieri de la Vaslui. La final, localnic din Băceşti: "Da' ce ├«ntrebare să mai punem dacă noi suntem de acord ?". 20 Ianuarie 2013
3782 vizualizări
0:26
Senatorul PDL Dan Marian, ├«mbr├óncit de manifestanţi la mitingul de la Pungeşti. El a fost scos din mulţime de către jandarmi. 19 Ianuarie 2014
4472 vizualizări
14:08
Digi24 - Fracturarea hidraulică ├«i scoate pe britanici ├«n stradă. 14 Ianuarie 2014
3904 vizualizări
2:01
Digi24 - Marş de protest la Pungeşti. 2 Ianuarie 2013
4023 vizualizări
2:01
Pe 9 Februarie 2014 la Puieşti va avea loc referendum privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. 30 Decembrie 2013
2842 vizualizări
0:59
Realitatea TV - Greva foamei la Pungeşti. 25 Decembrie 2013
4524 vizualizări
2:15
Mircea Dinescu: "├Äntr-o lună ├«n care puterea vrea să scoată politicienii intraţi la puşcărie, vor să fie băgaţi ├«n puşcărie ţărani şi băbuţe care şi-au apărat păm├óntul la Pungeşti !". Realitatea TV, 20 Decembrie 2013
3758 vizualizări
2:45
Digi24 - Greva foamei la Pungeşti. 15 localnici ├«şi petrec sărbătorile ├«n noua tabără. 24 Decembrie 2013
3969 vizualizări
1:47
Primarul Constantin Constantinescu despre gazele de şist. 23 Decembrie 2013
3910 vizualizări
6:23
"Dezbaterea publică" de la Puieşti: Instituţiile statului rom├ón ├«mpotriva poporului rom├ón. Autorităţile au dat răspunsuri halucinante la ├«ntrebările concrete ale oamenilor. Dacă la instalarea sondei de la Pungeşti nu au avut argumente şi au folosit forţa brută ├«mpotriva oamenilor, la dezbaterea de la Puieşti, Chevron SRL ├«n complicitate cu statul a aplicat altă strategie: problema gazelor de şist a fost ├«mpărţită pe proiecte mai mici şi s-au acceptat ├«ntrebări doar pe o anume fază de proiect, şi anume strict la forajul mecanic şi at├ót, fără fracturarea hidraulică anunţată oficial de Chevron ! Orice ├«ntrebare din sală care conţinea cuvintele "gazele de şist" sau "fracturarea hidraulică" era ├«ntreruptă dinainte ca persoana să termine de vorbit. Motiv invocat era că ├«ntrebarea nu face obiectul acestei dezbateri ! 19 Decembrie 2013
9989 vizualizări
10:36
Traian Băsescu: "Declaraţia de ieri a lui Victor Ponta a fost pur şi simplu un şantaj pe faţă către Ambasada Statelor Unite: "Dacă nu vă liniştiţi, s-ar putea să vă abandonez protecţia la Chevron". Eu n-am crezut că se poate ajunge la astfel de declaraţie !". 13 Decembrie 2013
3220 vizualizări
1:23
Mircea Dinescu la Realitatea TV: "Ce Guvern e ăsta, mă, să trimeată mascaţi ├«n satele rom├óneşti ?! Să bată la babe, ştii ?". 12 Decembrie 2013
4612 vizualizări
2:33
Realitatea TV - Protestatarii care au ocupat sediul Avocatului Poporului ├«i cer acestuia să conteste la Curtea Constituţională orice proiecte legale care ar da voie la efectuarea de minerit prin cianurare dar şi de exploatare a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Protestatarii mai cer Ministerului Afacerilor Interne renunţarea la zona specială de siguranţă impusă ├«n zona Pungeşti, care le-a dat puteri sporite forţelor de ordine, evident, ├«n detrimentul drepturilor localnicilor, ├«n contextul ├«n care azi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. 10 Decembrie 2013
3389 vizualizări
2:19
Imagini clare ├«n care Jandarmeria păzeşte din interior perimetrul Chevron, pe un c├ómp pustiu ! 7 Decembrie 2013
3388 vizualizări
0:34
Echipa TVR a fost bruscată de către jandarmi ├«n această dimineaţă atunci c├ónd a vrut să filmeze ├«n Pungeşti ! Jandarm: "Este o zonă restricţionată !". 8 Decembrie 2013
12243 vizualizări
4:14
"Dacă morţi ne ia de acolo, atunci o să pună sonda, altfel nu !". Relatare telefonică la Realitatea TV a unei localnice din Pungeşti despre evenimentele petrecute aseară, după căderea ├«ntunericului şi plecarea televiziunilor. 7 Decembrie 2013
3663 vizualizări
7:28
Răscoala de la Pungeşti - Replica Jandarmeriei. 7 Decembrie 2013
13692 vizualizări
11:11
Răscoala de la Pungeşti. 7 Decembrie 2013
9788 vizualizări
13:47
Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului ├«n Rom├ónia - Comitetul Helsinki - Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
3218 vizualizări
0:00
Jandarmeria răspunde că documentele privind ordinul de intervenţie la Pungeşti sunt secrete ! 5 Decembrie 2013
3224 vizualizări
0:00
Integral: TVR - "La v├órf". Invitaţi: Tom Holst - manager Chevron pentru Rom├ónia, Georgeta Ionescu - geolog, Radu Dudău - preşedinte Romanian Energy Centre. 4 Decembrie 2013
3753 vizualizări
47:31
Chevron recunoaşte ├«n direct la televiziunea publică naţională că va folosi fracturarea hidraulică ├«n faza de explorare ! 4 Decembrie 2013
7476 vizualizări
0:34
Luaţi pe sus cu forţa de pe un teren proprietate privată a unui sătean, aflat peste drum de terenul Chevron. Siliştea, 2 Decembrie 2013
5922 vizualizări
2:04
Căutaţi pe c├ómp cu lanterna de către jandarmi. Siliştea, 2 Decembrie 2013
3768 vizualizări
0:10
Localnicii huiduiesc coloana de maşini. Siliştea, 2 Decembrie 2013
3643 vizualizări
0:48
Jandarmedia a blocat cu garduri de fier drumul public din Siliştea. Niciun om nu a fost lăsat să treaca, nici măcar presa, fie ea scrisă, foto sau video ! Ce au avut de ascuns ? 2 Decembrie 2013
5072 vizualizări
1:46
No comment. Siliştea, 2 Decembrie 2013
12077 vizualizări
0:45
Oamenii care fac "informarea" pentru Chevron au ajuns şi ├«n Puieşti. 27 Noiembrie 2013
6764 vizualizări
0:26
Jandarmeria, "exerciţiu de rutină" cu nervii oamenilor din Pungeşti. 27 Noiembrie 2013
5032 vizualizări
0:00
Angajaţii firmei care făcea informare pentru Chevron ├«n comuna Băceşti şi-au tras gluga pe ochi şi au fugit cu maşinile tocmai ├«n judeţul vecin c├ónd au văzut că sunt filmaţi. 19 Noiembrie 2013
4197 vizualizări
4:40
Naşul TV - Willy Schuster, eroul de la Moşna. 18 Noiembrie 2013
3129 vizualizări
83:44
TVR1 - Dosar Rom├ónia: "gaze_de_sist.ro". Un film de Gabriel Geamănu. Un excelent documentar despre gazele de şist filmat ├«n Rom├ónia. 20 Noiembrie 2013
4607 vizualizări
47:36
Vicepremierul Liviu Drangea despre gazele de şist la Pro TV ├«n emisiunea "După 20 de Ani": "Cetăţenii din Pungeşti, şi cei care-i ajută, pun presiune pe 20 de milioane de rom├óni". 17 Noiembrie 2013
2874 vizualizări
7:07
După difuzarea documentarului Gasland, ├«n studioul B1 TV a avut loc o dezbatere unde, pe primele 3 scaune din st├ónga, s-a m├óncat, pe rom├óneşte, cu polonicul, ├«ndeosebi pe scaunul numărul 2. Urmăriţi ├«nregistrarea numai dacă doriţi să vă enervaţi foarte, foarte tare ! 17 Noiembrie 2013
3226 vizualizări
95:18
Oamenii din Pungeşti au protestat ├«n faţa Prefecturii Vaslui
3772 vizualizări
34:05
Realitatea TV - Referendum blocat la Pungeşti. Prefectura nu este de acord cu organizarea referendumului pe tema gazelor de şist. 9 Noiembrie 2013
3076 vizualizări
0:52
Realitatea TV - Chevron dă ├«n judecată polonezii. 9 Noiembrie 2013
3268 vizualizări
1:20
Realitatea TV - Scandal la o universitate particulară din Constanţa la o dezbatere organizată de ANRM pe tema gazelor de şist, care s-a transformat ├«ntr-o discuţie cu uşile ├«nchise. Activiştii de mediu şi jurnaliştii au fost ├«mbr├ónciţi de agenţii de pază şi daţi afară. 9 Noiembrie 2013
2861 vizualizări
1:11
Filmul integral al evenimentelor de la Siliştea din 16 Octombrie 2013
5211 vizualizări
141:33
Digi24 Iaşi - Din nou despre gazele de şist. Invitat: Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor ├«n geologie. Prin telefon: Dumitru Buzatu, preşedinte CJ Vaslui şi Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD Vaslui
6761 vizualizări
54:26
Constantin Constantinescu, primar B├órlad, despre gazele de şist: "La informaţiile pe care le am, sunt ├«n continuare ├«mpotriva extragerii gazelor de şist prin această metodă care se pare că este nocivă şi sunt argumente ├«n sprijinul acestei teorii. Din tabăra firmelor care doresc să extragă gazele de şist aproape că au lipsit informaţiile. Aşteptăm decizia UE cu privire la obligativitatea studiului de impact de mediu, realizat de către o firmă neutră, at├ót ├«n cazul explorărilor c├ót şi a exploatărilor"
3146 vizualizări
8:51
Călugării de la mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ au sfinţit troiţa pe care au adus-o cu c├óteva zile ├«n urmă la Tabăra Mişcării de Rezistenţă de la Siliştea, Pungeşti, chiar l├óngă locul ├«n care Chevron trebuie să contruiască o cale de acces peste g├órlă: "Am adus cu noi această cruce care a stat la capul unor mari mucenici sfinţi ai neamului nostru". 27 octombrie 2013
3627 vizualizări
13:10
Realitatea TV - Ce le promite Ponta americanilor. 22 Octombrie 2013
3344 vizualizări
29:53
Emisiune excepţională ! Realitatea TV - "Realitatea la raport" despre gazele de şist. 21 Octombrie 2013
2896 vizualizări
53:34
Realitatea TV - ├Än vacanţă pe banii Chevron. 21 Octombrie 2013
3121 vizualizări
23:26
Comunicatul Prefecturii Vaslui, 21 Octombrie 2013
3007 vizualizări
0:00
Realitate TV - Patru ştiri ├«n lanţ la jurnalul orei 8: Protest cu bucureşteni la Pungeşti. Armistiţiu cu localnicii de veghe. Chevron ├«ncepe lucrul ├«n Dobrogea. Goana după gazele de şist. 19 Octombrie 2013
2943 vizualizări
6:30
George Epurescu, RFE: "Premierul, practic, ├«n acest moment, s-a desprins de populaţia ţării, serveşte interesele unei companii ├«mpotriva propriului popor. Chevronul acum aşteaptă ca Ponta să facă curăţenie ca ei să poată reveni liniştiţi şi fără probleme". Realitatea TV, 19 Octombrie 2013
3472 vizualizări
2:32
Răzeşii lui Ştefan cel Mare au distrus, călc├ónd ├«n picioare, simbolic, sonda Chevronului de la Siliştea. 19 Octombrie 2013
3457 vizualizări
21:30
"Dorim să fie desecretizat acordul petrolier pentru perimetrul EV-2 B├órlad ! Ce se ascunde ├«n acest contract pentru perimetrul EV-2 B├órlad ?". Miting la Şiliştea. 19 Octombrie 2013
3812 vizualizări
35:46
Peste 1 000 de oameni la lanţul uman ├«n jurul primăriei B├órlad. 19 Octombrie 2013
4042 vizualizări
15:41
Pro TV - Protest teatral. 19 Octombrie 2013
4228 vizualizări
2:46
Momentul cu ridicarea utilajelor. Prefectul, prezent la faţa locului, a fost luat bine la rost de către oameni. 17 Octombrie 2013
3505 vizualizări
8:56
Realitatea TV - Reacţia unei comunităţi ignorate. 16 Octombrie 2013
2882 vizualizări
69:22
No comment la Sărbătoarea Toamnei 2013. 18 Octombrie 2013, ora 21
5191 vizualizări
1:33
Pro TV - Chevron, pas înapoi la Vaslui. 17 Octombrie 2013
3406 vizualizări
3:43
Realitatea TV - Ameninţati de jandarmi la Pungeşti. Mai mulţi tineri au fost ├«mpiedicaţi de jandarmi să se alăture protestatarilor de la Pungeşti: "Bă, nu mai filma cu telefonul că ţi-l bag ├«n cur acuma ! N-auzi că ţi-l bag ├«n cur ? Nu mă filmezi tu pe mine, băi !". 18 Octombrie 2013
6142 vizualizări
1:47
Realitatea TV - Chevron sună retragerea. O vreme. Compania nu a anunţat c├ót timp este suspendată activitatea. 18 Octombrie 2013
3122 vizualizări
1:39
Realitatea TV - Ponta: "Nu mi-am schimbat părerea privind gazele de şist după protestele de la Pungeşti". 18 Octombrie 2013
3390 vizualizări
1:12
Sosesc ├«ntăriri, oamenii aduc provizii. Părintele Lăiu ia una din pungile mari cu covrigi şi ├«ncearcă să ├«i servească şi pe jandarmi: "Luaţi, dragii mei, luaţi. Nu-s otrăvite. Aveţi voie, nu vă dă afară, vă spun eu !". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 18.00
3859 vizualizări
1:16
Sătean: "Da, fraţilor... ├Än ţara noastră ne cărăm morţii, ne cărăm răniţii cu m├óinile ! La Vaslui, nici salvări nu mai avem, fraţilor...". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14.53
4121 vizualizări
1:32
Localnicii s-au ├«ntins pe jos ├«n faţa maşinii de pompieri care ar fi primit ordine să ├«i disperseze folosind tunul de apă. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 15.55
7380 vizualizări
0:24
Părintele Lăiu faţă ├«n faţă cu jandarmii. Sătean: "Părinte, sunt criminali pentru noi. La asta i-a adus, să ne omoare". Părintele Lăiu: "Nu-i adevărat. Dumnealor sunt total nevinovaţi ! Execută nişte ordine, ├«mpotriva convingerilor lor. Din păcate". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 15.51
10851 vizualizări
2:43
Bărbat cu copil ├«ntr-un grup de oameni ├«ncercuit de jandarmi la ordinele şefilor lor: "Veniţi şi luaţi copilul cineva şi-l puneţi sub şenile ! Eu n-am pe unde să trec !". Integral, momentul psihologic cu descărcarea primelor două utilaje pentru amenajarea terenului. Jandarmii, la ordinele şefilor, au format o breşă ├«n grupul sătenilor pentru a permite utilajelor să traverseze g├órla către terenul vizat. P├ónă la urmă utilajele au fost descărcate de pe trailere dar ├«n urma evenimentelor au rămas trase pe dreapta. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14
4448 vizualizări
28:21
Bătr├óni căzuţi la datorie. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14.10
20127 vizualizări
7:16
Şefii jandarmilor le-au ordonat acestora sa spargă cu forţa barajul uman al cetăţenilor ├«mpotriva utilajelor, masc├óndu-se ├«n spatele unei ambulanţe care avea o urgenţă inventată, după ce s-a invocat faptul că sătenii blochează un drum public. Drumul public era ├«nsă blocat deja de autorităţi de-o parte şi de alta a zonei de ore bune iar ├«n mijlocul zonei era blocat şi de c├óteva r├ónduri de jandarmi, după ce aceştia au primit ordine de la şefii lor. Siliştea. 16 Octombrie 2013, ora 17.39
9704 vizualizări
1:15
Realitatea TV - Institutul Geologic Rom├ón: Exploatările de petrol, cauza cutremurelor de la Galaţi. De azi a ├«nceput explorarea gazelor de şist. 14 Octombrie 2013
5368 vizualizări
40:27
"Ei au gazul, noi avem chibritul !". Siliştea. Ziua 1. Primul Contact. De Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Chevron a decis să ├«nceapă amenajarea terenului pentru prima sondă de extragere a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. 14 Octombrie 2013
6427 vizualizări
44:45
La finalul mitingului din faţa primăriei b├órlădenii au spus Tatăl Nostru iar la iniţiativa organizatorilor au ├«nălţat simbolic mai multe lampioane pentru ├«ndeplinirea dorinţelor lor: salvarea vieţii noastre şi a copiilor noştri. 12 Octombrie 2013
5189 vizualizări
4:46
La intersecţia dintre Republicii şi Kogălniceanu c├óţiva manifestanţi ai marşului au dorit să meargă şi acasă la primarul Constantinescu dar nu au fost urmaţi şi de restul participanţilor, aşa că au renunţat. Una dintre activiste i-a ├«ndemnat: "Un mic ocol la domnul Titi ! La domnul Titi, un mic ocol !". 12 Octombrie 2013
4121 vizualizări
1:31
C├óteva sute bune de manifestanţi la marş şi miting ├«mpotriva fracturării. 12 Octombrie 2013
3857 vizualizări
50:46
Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor ├«n geologie - discurs foarte interesant despre Izvoarele - Galaţi, cutremure, gazele de şist şi B├órlad la conferinţa de presă a GISCB din 10 Octombrie 2013
6351 vizualizări
14:19
TVR - "├Äntre bine şi rău". Dezbatere pe tema exploatărilor de la Roşia Montană. 8 Octombrie 2013
2896 vizualizări
70:13
Realitatea TV - Adevărul despre cutremurele de l├óngă Galaţi. 7 Octombrie 2013
5196 vizualizări
59:44
Naşul TV - Cutremurele din Galaţi - o ipoteză şocantă. 1 Octombrie 2013
3786 vizualizări
126:08
Realitatea TV - Jocuri de putere: Gazele de şist, investiţie ├«n dezastru. 27 Septembrie 2013
3333 vizualizări
144:34
Miting ├«mpotriva fracturării ├«n comuna Găgeşti. 15 Septembrie 2013
2972 vizualizări
114:35
Protestele b├órlădenilor la Bucureşti, 7 Septembrie 2013
3439 vizualizări
11:56
Proteste Bârlad, 8 Septembrie 2013
3494 vizualizări
19:19
Mesajul lui Josh Fox pentru rom├óni, după prezentarea filmului Gasland 2 la conferinţa antifracking de la Parlamentul European. 5 Septembrie 2013
4376 vizualizări
0:52
Părintele Lăiu şi geologul Georgeta Ionescu la conferinţa antifracking de la Parlamentul European. 5 Septembrie 2013
6913 vizualizări
12:04
Realitatea TV - Proteste faţă de gazele de şist. 1 Septembrie 2013
3414 vizualizări
3:18
Miting ├«mpotriva fracturării ├«n comuna Banca. 1 Septembrie 2013
3183 vizualizări
67:29
PRO TV - Prospecţiuni cu scandal. 28 August 2013
3557 vizualizări
2:33
Integral: Mii de oameni la mitingul ├«mpotriva gazelor de şist din Piaţa Sf. Ilie. 1 Septembrie 2013
6215 vizualizări
114:51
După mitingul autorizat din Piaţa Sf. Ilie c├óteva sute de persoane au mers să scandeze şi ├«n faţa Primăriei. Un grup mai mare de tineri a ├«ncercat să urce şi pe treptele din faţă pentru a striga dar au fost opriţi de către jandarmi. 1 Septembrie 2013
7168 vizualizări
25:23
Realitatea TV - "Jocuri de putere" cu Rareş Bogdan. Din partea GISCB au participat ing. Ovidiu Tiron si gen. (r) Neculai Rotaru. 18 Iulie 2013
3829 vizualizări
81:08
Dezbatere publică la Găgeşti, ├«ntr-o atmosferă absolut incendiară. 3 Iulie 2013
6051 vizualizări
129:45
Ponta, B1 TV: "Susţin explorarea şi exploatarea gazelor de şist, nu mai am niciun dubiu". 13 Iunie 2013
3398 vizualizări
1:26
Băsescu, B1 TV: "Dacă dai aviz de explorare a gazelor de şist obligatoriu trebuie să dai şi aviz de exploatare". 11 Iunie 2013
5059 vizualizări
4:19
Realitatea TV - Reporterii Realităţii: Rom├ónia, săracă ţară bogată. 8 Iunie 2013
3682 vizualizări
34:42
Realitatea TV - După miting şi emisiunile RLR, Chevron am├ónat ├«n B├órlad. Avizul de mediu este necesar şi pentru explorare. 29 Mai 2013
3892 vizualizări
4:31
Peste 2.000 de oameni ├«n stradă, ├«ntr-o locaţie mai restr├ónsă de data aceasta, la mitingul ├«mpotriva fracturării hidraulice din 27 Mai 2013
4369 vizualizări
93:40
Realitatea TV - Ediţie specială despre gazele de şist ├«n direct din foaierul Teatrului Victor Ion Popa din B├órlad. 27 Mai 2013
4194 vizualizări
97:18
VIPP FM - Invitaţi: Lulu F├ónaru şi Violeta Cozar, GISCB. 24 Mai 2013
3373 vizualizări
51:44
Naşul TV - "Naşul": Pro şi contra gazele de şist. Salvarea Rom├óniei sau distrugerea Rom├óniei ? Invitaţi: Georgeta Elisabeta Ionescu şi Neculai Rotaru, Vasile Lăiu, Ovidiu Tiron - membri GISCB. 23 Mai 2013
5456 vizualizări
78:35
Realitate TV - Salvaţi Vama Veche de exploatarea gazelor de şist. 16 Mai 2013
3036 vizualizări
137:03
Miting ├«mpotriva extragerii gazelor de şist prin metode poluante la Băceşti, jud. Vaslui. 23 Aprilie 2013
3155 vizualizări
25:58
Realitatea TV - Fabrica: "Gazele de şist, megaexcrocherie". 30 Aprilie 2013
3028 vizualizări
19:42
B1 TV - Sub semnul ├«ntrebării: "S-a dat verde la gazele de şist, urmează Roşia Montană ?", 29 Aprilie 2013
2980 vizualizări
27:27
TVR 2 - Ora de ştiri. Invitaţi: Ionel Blănculescu, proaspăt consultant al primului ministru. Prin telefon: Liviu Mihaiu. 4 Aprilie 2013
3003 vizualizări
14:15
ConySat - Dialoguri Neconvenţionale: "Miting pe şest". 4 Aprilie 2013
3535 vizualizări
76:43
Victor Ponta despre gazele de şist la Antena 3. 29 Martie 2013
3321 vizualizări
3:03
Manifestanţii pe traseul Crolux - Biserica Sf. Ecaterina - ora 17.30
4633 vizualizări
7:15
Manifestanţii ├«n faţa casei primarului Constantin Constantinescu - ora 17
5638 vizualizări
6:00
Slujbă specială la Biserica Sf. Ilie - ora 15
4058 vizualizări
70:53
"GISCB a hotăr├ót că pe data de 4 Aprilie 2013 la ora 15 vom participa ├«mpreună cu toţi cetăţenii la o slujbă ├«n curtea bisericii Sf. Ilie unde vom face acatistul Cuvioasei Parascheva, care este ocrotitoarea Moldovei, şi nişte rugăciuni speciale aşa cum se făceau pe vremea lui Ştefan cel Mare legate de invazia cotropitorului pe aceste meleaguri". Conferinţă GISCB, 25 Martie 2013
5462 vizualizări
94:34
Directorul ANRM: "ANRM a greşit ├«n momentul ├«n care a trecut ├«n acele contracte cu Chevronul şi această cerinţă, la dorinţa Chevron (!!!), de a scrie la definiţia gazelor şi "gaze neconvenţionale (de şist)". Nici nu trebuia să scriem aşa ceva". Dezbatere FACIAS pe tema gazelor de şist. 18 Martie 2013
8611 vizualizări
189:46
VIPP FM - Invitaţi: gen (r) Neculai Rotaru şi protopop Vasile Lăiu. 15 Martie 2013
2710 vizualizări
56:23
"Am vrut să exprimăm ├«ncă o dată poziţia clară, cel puţin a mea şi a domnului deputat Solomon şi nu numai, ├«n legătură cu extragerea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. Este o metodă nocivă, o metodă care are un impact deosebit de negativ asupra mediului, asupra omului şi am reafişat banner-ul pe primărie ca să nu mai existe dubii ├«n privinţa poziţiei noastre oficiale". Media TV - Audienţa ├«n direct. Invitat: Constantin Constantinescu: 14 Martie 2013
4553 vizualizări
84:37
Victor Ponta la B1 TV despre gazele de şist, după marşul de la B├órlad. 1 Martie 2013
3517 vizualizări
4:47
Proclamaţie - Protest. 28 Februarie 2013
2922 vizualizări
0:00
Digi24 - 8 000 de oameni ├«n stradă la B├órlad. 27 Februarie 2013
3798 vizualizări
20:45
TVR Iaşi - "Accent R": Dosarul Chevron, o nouă filă. 28 Februarie 2013
3548 vizualizări
24:43
Televiziunea Naţională Bulgară despre marşul de la B├órlad. 28 Februarie 2013
3887 vizualizări
0:58
├Änt├ólnire la B├órlad, a doua zi după marş, solicitată Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile B├órlădene de către un redactor de la Evenimentul Zilei. Pentru a nu apărea probleme de genul "noi am spus una, voi aţi scris alta", GISCB a cerut ca ├«ntreaga discuţie să fie filmată şi publicată. 28 Februarie 2013
3234 vizualizări
63:25
8 000 de oameni ├«n stradă la B├órlad la marşul ├«mpotriva extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică
11117 vizualizări
80:13
CARP "Elena Cuza" B├órlad: "Ne simţim obligaţi să menţionăm că nu putem solidariza cu scrisoarea deschisă a GISCB către primul ministru Victor Ponta, nu pentru datele istorice şi informative pe care le conţine ┬ľ pe care le considerăm reale şi de acuratețe ┬ľ ci din cauza manierei ├«n care acestă scrisoare a fost formulată". "Vom participa la Marşul de m├óine!"
8604 vizualizări
0:00
VIPP FM - Invitaţi: protopop Vasile Lăiu şi ing. Ovidiu Tiron, membri GISCB. 22 Februarie 2013
3274 vizualizări
51:56
VIPP FM - Invitaţi: ing. Cozar Violeta şi gen. (r) Neculai Rotaru, membri GISCB. 20 Februarie 2013
2953 vizualizări
48:18
Pe 31.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Siliştea din comuna Pungeşti. Pe 08.02.2013 APM Vaslui a decis declanşarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului
3852 vizualizări
0:00
Pe 31.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Popeni din comuna Găgeşti. Pe 08.02.2013 APM Vaslui a decis declanşarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului
4371 vizualizări
0:00
Pe 16.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Păltiniş din comuna Băceşti. Pe 25.01.2013 APM Vaslui a informat Chevron că există neconcordanţe şi a cerut modificarea documentaţiei iniţiale
3589 vizualizări
0:00
V24 - "Te priveşte". Invitaţi: Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor ├«n geologie şi ing. Ovidiu Tiron. 20 Februarie 2013
3026 vizualizări
84:28
Radio Unison - Invitaţi: ing. Cozar Violeta şi gen. (r) Neculai Rotaru, membri GISCB. 20 Februarie 2013
3708 vizualizări
62:05
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 19 Februarie 2013
2852 vizualizări
72:47
Scrisoare deschisă către domnul Prim-Ministru Victor Ponta
4513 vizualizări
0:00
TVH2 - Ştiinţă şi imaginaţie. Moderatori: Alexandru Mironov şi Cristian Roman. Invitat: Georgeta Ionescu - geolog. 4 Mai 2012.
2466 vizualizări
54:15
Digi24 Iaşi - Vocile Iaşiului: "Gaze de şist, şansă sau blestem?" Invitat: Tudor Ciuhodaru, deputat PPDD. 15 Februarie 2013
4556 vizualizări
23:11
Digi 24 - Digicult: "T├ónărul care a aprins B├órladul". 16 Februarie 2013
6432 vizualizări
4:43
DIGI 24 Iaşi - Recrutat ├«n Iaşi: "Explotarea gazelor de şist: pro sau contra?". Invitat: Thomas Holst, country manager Chevron Rom├ónia. 6 Februarie 2013
3139 vizualizări
27:10
Realitatea TV - Băile Felix, ├«n pericol. Gazele de şist vs. turismul rom├ónesc. 14 Februarie 2013
2965 vizualizări
32:47
Comuna Ghergheşti a interzis prin hotăr├óre de consiliu local explotarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică
4114 vizualizări
0:00
TVR Iaşi - "Accent R". Invitat: Ovidiu Tiron, membru al Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile B├órlădene. 8 Februarie 2013
2998 vizualizări
32:42
Integral - Seminarul "Explorarea şi dezvoltarea gazelor naturale din argile" organizat de Chevron Rom├ónia ├«n colaborare cu Consiliul Judeţean Vaslui. Au susţinut prezentări: Thomas Holst - preşedinte Chevron Rom├ónia, Jim Christianopolis - consilier de mediu Chevron Rom├ónia şi prof. dr. Nicolae Anastasiu - Universitatea Bucureşti. 6 Februarie 2013
6667 vizualizări
165:29
TVR Iaşi - Gazele şist, sub semnul ├«ntrebării. 5 Februarie 2013
3154 vizualizări
1:57
Media TV - Gaze de şist la Fitioneşti ???
7571 vizualizări
9:13
TV Total Vaslui - Ediţie Specială. Invitaţi: Neculai Rotaru, Cozar Violeta, Vasile Lăiu şi Ovidiu Tiron, membri ai Grupului de Iniţiativă a Societăţii Civile B├órlădene. 4 Februarie 2013
3232 vizualizări
91:29
Arte - La malediction du gaz de schiste. 29 Ianuarie 2013
2615 vizualizări
112:56
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 31 Ianuarie 2013
3266 vizualizări
89:35
Pe 7 şi 11 Ianuarie 2013 Consiliul Judeţean a mai acordat două Certificate de Urbanism pentru Chevron ├«n comunele Găgeşti şi Pungeşti din judeţul Vaslui
16257 vizualizări
0:00
RFI - Interviu cu Georgeta Elisabeta Ionescu. 25 Ianuarie 2013
3040 vizualizări
7:19
Antena 3 - "Panorama": Cine a pus ochii pe Rom├ónia şi de ce. 26 Ianuarie 2013
3035 vizualizări
17:25
Digi 24 - ├Än decurs de c├óteva ore premierul Victor Ponta a dat răspunsuri contradictorii pe tema gazelor de şist. 26 Ianuarie 2013
3656 vizualizări
1:58
Victor Ponta la B1TV despre gazele de şist. 25 Ianuarie 2013
3065 vizualizări
4:05
Victor Ponta la HotNews despre gazele de şist. 25 Ianuarie 2013
2999 vizualizări
2:40
Realitatea TV - Victor Ponta: "Mi-am schimbat poziţia faţă de gazele de şist din cauză că m-a influenţat primul-ministru polonez". 15 Ianuarie 2013
4419 vizualizări
0:37
Pe 20 Decembrie 2012 Consiliul Judeţean Vaslui a acordat companiei Chevron certificatul de urbanism pentru "Lucrări de amenajare şi foraj pentru sondă de explorare" ├«n satul Păltiniş din comuna Băceşti aflată ├«n nordul judeţului
4390 vizualizări
0:00
Conferinţă Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile B├órlădene, 21 Ianuarie 2013
4009 vizualizări
62:14
Antena 3 - "Exces de putere". Varujan Vosganian, ministrul economiei, despre gazele de şist. 19 Ianuarie 2013
3436 vizualizări
2:45
Realitatea TV - Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe: "Exploatarea gazelor de șist poate genera dezvoltare pentru Rom├ónia. Nu reuşesc să-mi explic cum au ieşit 10.000 de oameni ├«n stradă pentru a protesta faţă de o chestiune extrem de abstractă precum gazele de şist ├«n timp ce după tăierea pensiilor nu au existat proteste"
4020 vizualizări
5:03
Digi24 Constanţa - Gazele de şist n-au făcut cvorum la referendum. 13 Decembrie 2012
2820 vizualizări
53:43
Conferinţă pe tema gazelor de şist la Vaslui, 20 Septembrie 2012
3092 vizualizări
127:41
Conferinţă Asociaţia Vira - Gazele de şist, un subiect deschis. 23 Septembrie 2012
4889 vizualizări
157:05
Est1 TV - Chevronul "├«ncolţit" la Vaslui
3267 vizualizări
5:47
Media TV - Emisiune pe tema denumirii "ARD". 17 Septembrie 2012
3389 vizualizări
64:37
ConySat - Dialoguri Neconvenţionale: "Politica şi gazele de şist". Invitat: Dumitru Boroş. 13 Septembrie 2012
3313 vizualizări
51:18
Media TV - "De vorbă cu...". Invitaţi: Dumitru Boroş şi Milan Gabriel Sava, membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile B├órlădene. 6 Septembrie 2012
3958 vizualizări
70:38
Est1 TV - Ediţie Specială: Marşul Tăcerii. Invitaţi: Ioan Igescu şi Gabriel Milan Sava, membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile B├órlădene. 5 Septembrie 2012
3502 vizualizări
58:24
Media TV - "De vorbă cu...". Invitaţi: protopopul Vasile Lăiu, Neculai Rotaru şi Ioan Igescu. 17 Iulie 2012
3871 vizualizări
44:10
Est1 TV - Ediţia de B├órlad: "Lista ruşinii ├«n versiunea GI SCB". Invitaţi: Violeta Coza, propopul Vasile Lăiu şi Ioan Igescu. 16 Iulie 2012
3819 vizualizări
57:33
Discurs fulminant la miting al deputatului Adrian Solomon: "Să spunem p├ónă la capat NU gazelor de şist! Şi tare să ne-audă şi Mihai Răzvan Ungureanu! Să ne-audă şi Băsescu! Să ne-audă şi Pintilie! Să ne-audă şi Dan Marian!". 26 Aprilie 2012
4924 vizualizări
7:10
Mii de oameni ├«n stradă la B├órlad la cel de-al doilea miting ├«mpotriva exploatării gazelor de şist. 26 Aprilie 2012
9508 vizualizări
93:31
Cererea companiei Chevron de emitere a certificatului de urbanism pentru o sondă de explorare ├«n satul Siliştea, comuna Pungeşti, ├«n nordul judeţului Vaslui
14818 vizualizări
0:00
Antena 3 - "Sinteza Zilei" cu Mihai Gâdea cu transmisiune în direct de la Bârlad. 11 Aprilie 2012
4229 vizualizări
75:10
Antena 3 - "La ordinea zilei" cu Dana Grecu. Invitat: genb (r) Neculai Rotaru, membru al Grupului de Iniţiativă. 11 Aprilie 2012
3461 vizualizări
108:14
Radio Unison - "Audienţa radio": Afacerea Chevron ├«ncinge spiritele, 5 Aprilie 2012. Invitaţi: gen (r) Neculai Rotaru şi protopop Vasile Lăiu
2940 vizualizări
58:09
Realitatea TV - Gazele de şist, un subiect controversat
2919 vizualizări
28:22
Realitatea TV - Gazele de şist aduc seisme. 4 Aprilie 2012
3005 vizualizări
1:39
Realitatea TV - Şisturile care au ├«ngrozit lumea. 4 Aprilie 2012
3243 vizualizări
64:10
TVR 2 - Ora de business. Invitaţi: Georgeta Elisabeta Ionescu şi Nicolae Anastasiu. 3 Aprilie 2012
3287 vizualizări
48:45
Realitatea TV - Afacerile Chevron în România
3887 vizualizări
2:52
Realitatea TV - Vocile străzii, cu Ion M. Ioniţă. Despre gazele de şist
3132 vizualizări
46:37
C├óteva sute de locuitori ai comunei Perieni au protestat ├«mpotriva gazelor de şist
7611 vizualizări
43:33
Jurnalul TVR Plus - Răspunsurile zilei. Invitaţi Alexandru Pătruţi - preşedinte ANRM, prof. Vlad Codrea - geolog, prof. Mihai Şaramet - geolog. 30 Martie 2012
3452 vizualizări
26:55
Precizări cu privire la avizarea de către Ministerul Mediului şi Pădurilor a acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare, exploatare ├«ncheiate ├«ntre Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Chevron Rom├ónia Holding BV
5009 vizualizări
0:00
Media TV - Emisiunea "De vorbă cu...". Invitaţi: Neculai Rotaru, Lulu F├ónaru, Vasile Lăiu - membri ai grupului de iniţiativă şi Dan Marian, preşedintele PDL Vaslui judeţ. 29 Martie 2012
3764 vizualizări
132:12
Antena 3 - Emisiunea "Subiectiv": "Gazele de şist otrăvesc apa". Pentru prima dată o televiziune difuzează fragmente mari din documentarul "Gasland". 29 Martie 2012
3936 vizualizări
32:02
OTV - Emisiune "Se ├«nt├ómplă acum" pe tema gazelor de şist, cu telefoane ├«n direct din toată ţara. Partea a II-a
4227 vizualizări
42:11
Europa FM - Emisiunea "Lumea Europa FM" pe tema gazelor de şist. Invitată: Georgeta Elisabeta Ionescu. 29 Martie 2012
2985 vizualizări
27:47
Antena 3 - Sinteza Zilei ├«n direct din B├órlad: "Casa părintească nu se vinde. Dar cuprul şi gazele se dau gratis? Chiar azi premierul MRU a semnat controversata afacere a gazelor de şist!". 28 Martie 2012
7484 vizualizări
83:47
Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatarea de la B├órlad poate declanşa cutremurul aşteptat din Vrancea!" (partea II, 28.03.2012)
4224 vizualizări
0:00
Imagini difuzate ├«n reţeaua de cablu de la Perieni ├«n locul postului Taraf TV pe data de 22 Martie 2012 ├«n timpul mitingului de la B├órlad dintre orele 16 - 18.30
12056 vizualizări
5:31
Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatările gazelor din şist, adevărate bombe chimice, mai periculoase dec├ót cianurile de la Roşia Montană!" (partea I, 26.03.2012)
4410 vizualizări
0:00
Realitatea TV - Vocile străzii, cu Ion M. Ioniţă. ├Än direct de la B├órlad despre mitingul de pe 22 Martie cu Adrian Solomon, Constantin Constantinescu, Vasile Lăiu şi Dumitru Boroş
7198 vizualizări
48:17
Despre mitingul de la Bârlad la Antena 3, 23 Martie 2012
3777 vizualizări
2:18
Observator Antena 1 - Protest ├«mpotriva gazelor de şist
5091 vizualizări
2:11
Realitatea TV - 5.000 de oameni ├«n stradă
16497 vizualizări
0:34
Mircea Badea despre "Revoluţia de la B├órlad" ├«n emisiunea "├Än gura presei", 22 Martie 2012
7321 vizualizări
8:38
INTEGRAL: "Revoluţia de la B├órlad": MITING anti gaze de şist prin metoda fracţionării hidraulice. PROCLAMAŢIA de la B├órlad. 22 Martie 2012
21771 vizualizări
88:34
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 21 Martie 2012.
3771 vizualizări
38:00
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 19 Martie 2012. Invitaţi: Ioan Igescu - administrator firmă şi ofiţer (r) ├«n marina civilă, Gabriela Plăcintă - consilier local, Vasile Lăiu - protopop de B├órlad, Dumitru Boroş - avocat, gen (r) Neculai Rotaru - membru al grupului de iniţiativă
3454 vizualizări
88:29
Realitatea TV - Protest ├«n faţa ambasadei SUA la Bucureşti ├«mpotriva exploatării gazelor de şist prin fracţionare hidraulică
3340 vizualizări
4:17
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 15 Martie 2012. Invitat: Adrian Solomon. Harta găsită de Adrian Solomon ├«n cutia poştală
3680 vizualizări
63:48
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 14 Martie 2012. Invitati: Vasile Mihalachi, preşedinte CJ Vaslui
4867 vizualizări
60:00
Conferinţă de presă Dan Marian, 14 Martie 2012: "Am avut o ├«nt├ólnire cu Chevron-ul ├«n urmă cu aproximativ 3 săptăm├óni sau o lună de zile"
4917 vizualizări
36:11
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 12 Martie 2012. Invitaţi: Melu Mocanu - primar Iana, Cristian Lungu - primar Coroieşti, Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor ├«n geologie, Traian Petcu - viceprimar B├órlad
7029 vizualizări
83:55
Simpozion pe tema extragerii gazelor de şist din zona B├órladului. Invitaţi: profesor universitar doctor Vlad Codrea de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi profesor doctor Victor Şabliovschi de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi
6361 vizualizări
87:43
TVR2 - Sunt bune gazele de şist? Extras din emisiunea "Ora de business".
5323 vizualizări
8:21
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 7 Martie 2012. Invitaţi: Cristina Alistar - asistent medicină generală, dr. Bucă Alexandru - medic dentist, dr. ing. Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor ├«n geologie, preot Vasile Lăiu - protopop de B├órlad
4057 vizualizări
90:24
Media TV - Audienţa ├«n direct. Fragmentul de la ├«nceputul emisiunii ├«n care primarul Constantin Constantinescu vorbeşte despre gazele de şist. 6 Martie 2012
3210 vizualizări
12:00
TVR Info - Emisiunea "Foc ├«ncrucişat", 7 Martie 2012. Invitaţi: Miruna Ralea, preşedinte ONG de mediu Alra-Ro şi Ionuţ Purică, expert ├«n probleme de energie
3696 vizualizări
45:11
Protest ├«mpotriva metodei de extragere a gazelor de şist ├«n faţa Ministerului Economiei ├«n timpul ├«nt├ólnirii dintre reprezentanţii Chevron şi Guvernul Rom├óniei. Protestatarii, printre care şi prinţesa Brianna Caradja, au fost ridicaţi de către jandarmi de mai multe ori
3711 vizualizări
7:45
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 5 Martie 2012. Invitaţi: Dumitru Boroş - avocat, Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor ├«n geologie, gen. (r) Neculai Rotaru - membru al grupului de iniţiativă
7440 vizualizări
91:29
Textul legii din Bulgaria privind interzicerea exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice
2854 vizualizări
0:00
Grupul de iniţiativă din B├órlad ├«mpotriva explorării-exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării-fisurării hidraulice a rocilor a semnat şi a trimis o petiţie primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu
8344 vizualizări
52:37
TVR 2 - Ora de ştiri: "Bogăţiile Rom├óniei, rost de ceartă". Despre extragerea gazelor de şist de l├óngă B├órlad
5391 vizualizări
22:27
Est1 TV - Ediţia de B├órlad, 13 Februarie 2012: "Gazul de şist - adevăruri spuse". Invitat: Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor ├«n geologie
4170 vizualizări
51:04
Proiect de lege privind interzicerea explorărilor şi exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulică şi anularea licenţelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică
8030 vizualizări
0:00
Est1 TV - De partea legii, 9 Februarie 2012: "Exploatarea gazelor de şist". Invitat: Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor ├«n geologie
5018 vizualizări
56:44
Scrisoare deschisă de la cetăţeni pentru primarul Constantin Constantinescu ├«n privinţa exploatării gazelor de şist ├«n zona B├órladului
18222 vizualizări
5:20
Interpelare Adrian Solomon pe tema pericolelor create de exploatările gazelor de şist din zona B├órladului, 1 Februarie 2012
3927 vizualizări
0:40
PRO TV - Gazul de şist, şansa Rom├óniei de a scăpa de dependenţa de gazele ruseşti. Care sunt riscurile
3675 vizualizări
1:38

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.3266 secunde.