TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 16:00
Temperatura1.1 °C
Umiditatea 90%
Presiunea 1005.1
Vânt2.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
02-12-2022
VALUTARON
EUR4.9297
USD4.6851
GBP5.7419
XAU271.1673
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Dan Marian, 14 Martie 2012: "Am avut o întâlnire cu Chevron-ul în urmă cu aproximativ 3 săptămâni sau o lună de zile"
36m11s
Descarcă în format: HD 1080i

▶ [TC 00:36]
Dan Marian, deputat PDL: "Un subiect care este de un interes deosebit pentru locuitorii din toată zona aceasta a Bârladului. De la bun început vreau să vă mulţumesc dvs., presei locale, într-un mod deosebit, pentru faptul că un astfel de subiect a fost adus în atenţia opiniei publice şi aici trebuie spus de asemenea faptul că politicienii locali au fost prinşi pe picior greşit. Nefiind la curent până la momentul apariţiilor în presă cu acest subiect. Iar eu recunosc, sunt printre aceştia."

▶ [TC 01:52]
Dan Marian, deputat PDL: "Unii cunoşteau acest subiect de mai bine de un an de zile şi aceştia sunt cei care deţin puterea locală în judeţul Vaslui, reprezentanţii PSD din administraţia publică locală. Vasile Mihalachi şi Dumitru Buzatu, cei care condus Consiliul Judeţean Vaslui au dat avize şi undă verde pentru începerea prospecţiunilor de către Chevron în judeţul Vaslui. Drept dovadă faptul că aceştia până în acest moment nu şi-au exprimat un punct de vedere."

▶ [TC 02:57]
Dan Marian, deputat PDL: "/../ trebuie să fim raţionali şi receptivi când un investitor are intenţia de a veni în judeţul nostru."

▶ [TC 03:17]
Dan Marian, deputat PDL: "În ţara noastră niciun investitor român sau străin nu-şi poate permite să ignore regulile bine stabilite de comunitatea europeană în ceea ce priveşte securitatea muncii, condiţiile de mediu sau siguranţa alimentară."

▶ [TC 03:49]
Dan Marian, deputat PDL: "România în momentul de faţă nu mai este o ţară de lumea a treia în care normele de mediu să fie încălcate după bunul plac al cuiva. Eu personal sunt un iubitor al mediului înconjurător şi al protejării acestuia."

▶ [TC 05:21]
Dan Marian, deputat PDL: "Astăzi la Bârlad avem o problemă pe care societatea civilă o reclamă. Îi primim sau nu pe investitorii americani de la Chevron în judeţul Vaslui. Societatea civilă şi presa reclamă faptul că exploatarea gazelor de şist se face cu distrugerea mediului înconjurător. Pe de cealaltă parte Chevron ne asigură că metoda de extracţie este una care nu duce la dezastre ecologice. Acum văd că mai există şi o a treia opinie, ceva mai specială şi anume vocea PSD care în disperare de voturi după ce a dat undă verde prin Consiliul Judeţean explorărilor făcute de Chevron prin manipulare şi intoxicare a opiniei publice încearcă să anunţe venirea apocalipsei în Bârlad. Eu cred că vocea care trebuie acum ascultată este vocea poporului pentru că acesta este suveran. Sunt astăzi aici ca să vă rog frumos pe cei din presă să daţi semnalul că aceste discuţii trebuie să continue. Am avut parte de câteva iniţiative care s-au concretizat în dezbateri publice însă culmea ironiei este că vedeta acestor dezbateri nu a fost cetăţeanul sau interesul lui ci un politician. Ceea ce a deranjat (pauză) a fost faptul că oamenii care au participat au fost doar o recuzită prin care acest politician joacă un rol într-o piesă de teatru absurdă. Mă întreb, nu ar trebui ca aceste dezbateri să fie organizate doar de societatea civilă şi nu de politicieni? Mai mult, nu credeţi că pentru aflarea adevărului este nevoie de prezenţa tuturor părţilor implicate adică şi a Chevron-ului şi a instituţiilor statului? Abia atunci putem spune că avem dezbatere şi nu un circ ieftin şi de prost gust regizat de un politruc în goana sa după voturi. De aceea am spus că poporul este cel care trebuie să decidă în cunoştinţă de cauză. De aceea lansez un mesaj public către toţi cei implicaţi în acest subiect să vină la Bârlad şi să-şi expună punctul de vedere. Dar asta repede! Fiindcă nu putem trăi într-o incertitudine şi nebunie la nesfârşit. Lucru ce ar duce la afectarea mediului de afaceri şi a dezvoltării economice a judeţului Vaslui pe termen mediu şi lung."
▶ [TC 09:02]
Dan Marian, deputat PDL: "Singura soluţie pe care o văd eu este consultarea poporului şi eu astăzi propun bârlădenilor un exerciţiu democratic şi anume declanşarea unui referendum la Bârlad şi-n localităţile vizate pentru exploatarea gazelor de şist prin care să întrebîm populaţia: "Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist în localitatea dvs.?". Trebuie repede făcut acest lucru. Şi avem şi o oportunitate. Acest referendum se poate organiza în acelaşi timp cu alegerile locale, timpul care a mai rămas până la data de 10 Iunie permite tuturor părţilor implicate ca acum ori niciodată să-şi spună punctul de vedere iar poporul să decidă. Îmi asum această iniţiativă şi voi ruga primarii să demareze procedurile legale."

▶ [TC 11:15]
Dan Marian, deputat PDL: "Cum se poate face acest referendum? Scrie în lege. El poate fi iniţiat de către primarul localităţii respective, dacă primarul nu doreşte poate fi iniţiat de către o treime dintre consilierii locali, dacă nici aceştia nu doresc poate fi iniţiat prin strângerea de semnături din partea a minim 5% din populaţia cu drept de vot. Referendumul se declanşează prin hotărârea consiliilor locale."
▶ [TC 12:01]
Dan Marian, deputat PDL: "Cred că trebuie spus faptul că indiferent de decizia pe care o vor lua-o cetăţenii la acest referendum eu, indiferent de poziţia publică pe care o voi ocupa-o în viitor, voi respecta acea decizie. Cred că acest referendum va elimina imixtiunea politicului din acest subiect al exploatării gazelor de şist."
▶ [TC 12:42]
Dan Marian, deputat PDL: "Dacă PSD-ul doreşte într-adevăr să nu se exploateze gazele de şist în zona Bârladului este invitat să susţină acest referendum şi să convingă cetăţenii să voteze "nu" la întrebarea "Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist în localitatea dvs.?"".
▶ [TC 13:12]
Dan Marian, deputat PDL: "De asemenea eu cred că dăm un semnal extrem de important investitorilor şi mediului de afaceri. Că aici, în judeţul Vaslui, sunt binveniţi, că aici în judeţul Vaslui funcţionează regulile democratice şi că niciodată nu vor fi nevoiţi să ajungă la capriciile unor politicieni care se erijează în baroni locali."

▶ [TC 14:47]
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Totuşi problema bârlădenilor, nu ştiu dacă aţi aprofundat-o dvs. suficient, este a nu se exploata prin fracturare hidraulică, nu a nu se exploata deloc."
Dan Marian, deputat PDL: "Corect. Poate fi..."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Întrebarea este generală pusă."
Dan Marian, deputat PDL: "Da. Poate fi adăugată... ceea ce spuneţi dvs."

▶ [TC 15:39]
Doina Secăreanu, Media TV:  "În afară de referendum, care va costa nişte bani..."
Dan Marian, deputat PDL: "Da."
Doina Secăreanu, Media TV:  "...nu ar fi mai bine să susţineţi legea, proiectul de lege de interzicere a gazului de şist prin metoda fracţionării în România?"
Dan Marian, deputat PDL: "Aăă, eu cred..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Adica politicul dvs. n-ar putea să susţină?"
Dan Marian, deputat PDL: "Eu cred că aceste costuri ale unui referendum local..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar nu e mai bună o lege?"
Dan Marian, deputat PDL: "...sunt aproape de zero atâta timp cât se desfăşoară concomitent cu alegerile locale."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Domnule deputat, n-aţi răspuns la întrebare!"
Dan Marian, deputat PDL: "Numai o secundă! Conform legii, conform legii... ăăă, referendumul se desfăşoară în aceeaşi incintă, cu acelaşi birou electoral, deci nu există costuri suplimentare privind plata celor care fac parte din birourile electorale, nu este nicio problemă..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar n-aţi răspuns la întrebare."
Dan Marian, deputat PDL: "...costurile privind informarea cetăţeanului ţin părţile sau de modul în care se implică părţile din acest subiect..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Nu, dar n-ar fi mai bună o lege cum a dat Franţa, cum a dat Bulgaria? Vă întreb."
Dan Marian, deputat PDL: "Ăăă, eu... cred că cea mai bună soluţie pe acest subiect este referendumul local..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Şi nu o lege!"
Dan Marian, deputat PDL: "...pentru că problema este aici, în judeţul Vaslui..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Va fi şi în Dobrogea şi în Bihor."
Dan Marian, deputat PDL: "...şi nu cred, nu cred în Parlamentul României există la ora actuală o majoritate care este dispusă în baza informaţiilor pe care le deţine, în baza presiunii publice pe care o resimt unii sau n-o resimt deloc alţii, nu cred că ar avea astăzi o şansă. Eu cred că dacă acest referendum, ăăă... se va ţine, el are două opţiuni: da sau nu. Deci prin urmare vocea poporului va fi ascultată şi eu v-am spus din punctul meu de vedere voi respecta decizia cetăţeanului la acest referendum exact aşa cum este ea."
▶ [TC 17:47]
Doina Secăreanu, Media TV:  "Ne-aţi spus în timpul conferinţei sau ce-aţi citit dvs. de-acolo că "Chevron ne asigură". Pe cine?"
Dan Marian, deputat PDL: "Ăăă..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Haideţi să facem gramatică, că domnul senator (Pintilie, n.r.) aşa ne-a spus, să facem gramatică. Pe cine asigură?"
Dan Marian, deputat PDL: "Din punctul meu... din informaţiile pe care le deţin şi la nivel public..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Pe cine ne asigură, domnule deputat?"
Dan Marian, deputat PDL: "La nivel de mesaj public Chevron a dat asigurări că totul este..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Cui?"
Dan Marian, deputat PDL: "Stimată doamnă, n-aţi înţeles?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Păi cui?"
Dan Marian, deputat PDL: "Celor care citesc!"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar unde, că eu am citit tot ce ţine de firma Chevron şi n-avea nicăieri niciun fel de comunicat!"
Dan Marian, deputat PDL: "Îmi pare foarte rău... o să vă transmit dvs. în mod special acel mesaj pe care eu l-am citit."

▶ [TC 18:29]
Timona Balmuş, Radio Unison  "Aţi avut până acum vreo întâlnire cu reprezentanţii Chevron?"
Dan Marian, deputat PDL: "Da! Am avut o întâlnire cu Chevron-ul în urmă cu aproximativ 3 săptămâni sau o lună de zile."

▶ [TC 19:18]
Dan Marian, deputat PDL: "Eu am lansat doar o invitaţie publică tuturor părţilor implicate să dezbată, într-un termen scurt!, pentru că 10 Iunie vine repede, iar dacă părţile implicate nu-şi vor expune corect punctul de vedere rezultatul referendumului va fi cel aşteptat de către partea care a fost cea mai puternic implicată. Dacă Chevron-ul doreşte să-şi spună punctul de vedere nu are decât. Dacă nu şi-l spune înseamnă că ne-a transmis un semnal clar că ceea ce vor ei să facă sau cum vor să facă nu este corect din punct de vedere al protejării mediului. Şi-atuncea nu mai are rost să mai discutăm. Deci este clar că referendumul va ieşi... în favoarea opririi unor astfel de exploatări."

▶ [TC 23:56]
Dan Marian, deputat PDL: "Acest subiect, vă spun, în mod normal ar trebui să fie tratat public de către cei de la Chevron, au timp la dispoziţie, dacă sunt cinstiţi şi corecţi, cum nu am motive să mă îndoiesc eu personal, cu siguranţă vor veni şi-şi vor spune punctul de vedere. Dacă nu-şi spun punctul de vedere atunci lucrurile sunt clare."
Sorina Bâgu, Radio Vipp:  "Cum ar putea fi determinaţi să-şi spună punctul de vedere?"
Răzvan Călin, Obiectiv de Vaslui: "Dar de ce nu au făcut-o până acuma?"
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Păi nu au niciun timp, domnu', da, astea e ideea! A trecut atât timp de când dvs. spuneţi, aţi afirmat că singurii care cunoşteau subiectul erau domnul Mihalachi şi cu domnul Buzatu şi-n tot acelaşi timp cei de la Chevron nu au ieşit să vorbească!"
Dan Marian, deputat PDL: "Păi tocmai de aceea..."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Cine este directorul general pe România de la Chevron, cum se numeşte dumnealui?"
Dan Marian, deputat PDL: "Propunerea pe care..."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Că-l găsim noi dacă el nu ne-a găsit pe noi!"
(din sală): "Thomas Holst."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Vine şi face investiţii la noi şi..."
Dan Marian, deputat PDL: "Tocmai de aceea propunerea pe care eu am făcut-o privind referendumul local crează o presiune şi asupra Chevron-ului care va trebui ca până la data referendumului să ducă o campanie de informare a opiniei publice şi a cetăţeanului..."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Când, că deja s-auzea că prin Februarie începe prima sondă!"
Dan Marian, deputat PDL: "Stimate domn, îmi daţi voie? Dar dvs. chiar nu vreţi să înţelegeţi ce vă spun eu? Dacă pe 10 Iunie este referendum şi până atunci cei de la Chevron nu conving opinia publică la referendum toată lumea se va opune explorării gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice! Şi-atunci nu mai au ce căuta în judeţul Vaslui, ce nu-i atât de clar!?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Domnule deputat, nu vă enervaţi."
Dan Marian, deputat PDL: "Păi nu mă enervez dar răspund şi eu pe tonul pe care îmi sunt adresate întrebările. Păi... Ce nu-nţelegeţi!? Ce n-aţi înţeles!?"

▶ [TC 25:56]
Dan Marian, deputat PDL: "În România există la ora actuală legislaţie conformă cu legislaţia europeană..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Pentru petrol."
Dan Marian, deputat PDL: "...nu există..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Şi gaze."
Dan Marian, deputat PDL:"Şi... doamnă."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Am citit toată legea, domnu' deputat, nu scrie nicăieri de gaze de şist!"
Dan Marian, deputat PDL: "Vreau să vă spun în felul următor."
Doina Secăreanu, Media TV:  "O mănânc dacă scrie undeva gaze de şist!"
Dan Marian, deputat PDL: "Nu sunt de acord ca eu să fac cu dvs. o dezbatere pe această temă."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Cei de la putere nici ei n-au făcut dezbatere."
Dan Marian, deputat PDL: "Deci ce se întâmplă. Eu sunt un om a cărui meserie nu are nicio legătură cu exploatarea gazelor de şist. Alţii, care sunt profesori fără catedră, profesori de istorie fără catedră, cunosc şi economie, cunosc şi petrol, cunosc şi gaze, cunosc de toate!"

▶ [TC 27:45]
Dan Marian, deputat PDL: "Vreau să finalizez din nou prin a vă ruga să susţineţi o astfel de campanie prin care cetăţeanul să decidă. Nu politicianul. Cetăţeanul să decidă."

▶ [TC 28:03]
Răzvan Călin, Obiectiv de Vaslui: "Domnule deputat, am o rugăminte. Dvs. sunteţi parlamentar al României. Aţi luat cumva legătura cu ai dvs. colegi din Parlamentul francez sau bulgar să vedeţi de ce ei au dat o lege şi nu au apelat la un referendum?"
Dan Marian, deputat PDL: "Nu am făcut lucrul acesta."

▶ [TC 30:36]
Dan Marian, deputat PDL: "Dacă acest subiect nu se închide repede va crea pe termen mediu şi lung o mare problemă pentru economia nu numai a Bârladului dar a întregului judeţ Vaslui."

▶ [TC 31:16]
Dan Marian, deputat PDL: (pe un ton mai ridicat) "Eu cred că dacă acest subiect nu se închide repede va afecta economia judeţului Vaslui pe termen mediu şi lung! Eu sunt de părere că mediul de afaceri trebuie să găsească... prieteni în judeţul Vaslui, nu duşmani. Modul prin care decizi pe un subiect atât de controversat este extrem de important."

▶ [TC 33:02]
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Dvs, ca cetăţean al judeţului Vaslui, mai ales că aţi avut o întâlnire cu cei de la Chevron, sunteţi împotriva sau pentru susţinerea acestui proiect la Bârlad?"
Dan Marian, deputat PDL: "Punctul meu de vedere îl veţi avea până la data de 10 Iunie cu privire la răspuns: da sau nu voi spune după ce voi asculta dezbaterile publice cu toate părţile implicate. Cu siguranţă pe data de 10 Iunie, când mă voi prezenta la vot, /.../ voi putea să spun ce opinie susţin."

▶ [TC 33:48]
Dan Marian, deputat PDL: "Imediat după această conferinţă de presă voi lua legătura cu toţi primarii din zona Bârladului care au pe teritoriul lor explorări ale gazelor de şist."

4.327 vizualizări |98 comentarii1080i | 36m11s
SIMILARE
Conferinţa "Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică: posibile consecinţe catastrofice pe termen mediu şi lung". Prezintă dr. Mircea Ţicleanu, director ştiinţific al Institutului Geologic Român. 18 Iulie 2014
2702 vizualizări
77:27
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Cât de bune sunt gazele de şist ? 17 Iunie 2014
2543 vizualizări
52:43
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Gazele de şist - unesc sau dezbină comunităţi ? 7 Aprilie 2014
3905 vizualizări
57:17
Kanal D - "Asta-i România": La Pungeşti, banul a împărţit satul. 5 Aprilie 2014
7831 vizualizări
15:25
Est1 TV - "Ediţia de Bârlad": Pungeşti, zonă de siguranţă naţională ? 31 Martie 2014
3258 vizualizări
53:59
TVR - Dosar România. Pungeşti - stare de necesitate. 19 Martie 2014
3429 vizualizări
28:12
Digi24 - A reizbucnit scandalul la Pungeşti, după ce luni spre marţi noapte zece camioane încărcate cu părţi componente ale sondei care urmează să foreze în căutare de gaze de şist au ajuns la Vaslui. Oamenii din zonă au aruncat cu pietre în camioane şi au aprins un foc din paie în semn de protest. 18 Martie 2014
4433 vizualizări
1:22
Conferinţă de presă Grupul de Iniţiativă Puieşti. 21 Februarie 2014
2938 vizualizări
46:30
Naşul TV - Cum ne "otrăvesc" gazele de şist. 10 Februarie 2014
3194 vizualizări
86:02
Informare pe tema gazelor de şist susţinută de ANRM la Vaslui, pentru zona Băceşti. 20 Ianuarie 2014
5157 vizualizări
123:03
Chintesenţa "informării" pe tema gazelor de şist cu ANRM de ieri de la Vaslui. La final, localnic din Băceşti: "Da' ce întrebare să mai punem dacă noi suntem de acord ?". 20 Ianuarie 2013
3093 vizualizări
0:26
Senatorul PDL Dan Marian, îmbrâncit de manifestanţi la mitingul de la Pungeşti. El a fost scos din mulţime de către jandarmi. 19 Ianuarie 2014
3785 vizualizări
14:08
Digi24 - Fracturarea hidraulică îi scoate pe britanici în stradă. 14 Ianuarie 2014
3151 vizualizări
2:01
Digi24 - Marş de protest la Pungeşti. 2 Ianuarie 2013
3360 vizualizări
2:01
Pe 9 Februarie 2014 la Puieşti va avea loc referendum privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. 30 Decembrie 2013
2248 vizualizări
0:59
Realitatea TV - Greva foamei la Pungeşti. 25 Decembrie 2013
3739 vizualizări
2:15
Mircea Dinescu: "Într-o lună în care puterea vrea să scoată politicienii intraţi la puşcărie, vor să fie băgaţi în puşcărie ţărani şi băbuţe care şi-au apărat pământul la Pungeşti !". Realitatea TV, 20 Decembrie 2013
2927 vizualizări
2:45
Digi24 - Greva foamei la Pungeşti. 15 localnici îşi petrec sărbătorile în noua tabără. 24 Decembrie 2013
3084 vizualizări
1:47
Primarul Constantin Constantinescu despre gazele de şist. 23 Decembrie 2013
3242 vizualizări
6:23
"Dezbaterea publică" de la Puieşti: Instituţiile statului român împotriva poporului român. Autorităţile au dat răspunsuri halucinante la întrebările concrete ale oamenilor. Dacă la instalarea sondei de la Pungeşti nu au avut argumente şi au folosit forţa brută împotriva oamenilor, la dezbaterea de la Puieşti, Chevron SRL în complicitate cu statul a aplicat altă strategie: problema gazelor de şist a fost împărţită pe proiecte mai mici şi s-au acceptat întrebări doar pe o anume fază de proiect, şi anume strict la forajul mecanic şi atât, fără fracturarea hidraulică anunţată oficial de Chevron ! Orice întrebare din sală care conţinea cuvintele "gazele de şist" sau "fracturarea hidraulică" era întreruptă dinainte ca persoana să termine de vorbit. Motiv invocat era că întrebarea nu face obiectul acestei dezbateri ! 19 Decembrie 2013
8990 vizualizări
10:36
Traian Băsescu: "Declaraţia de ieri a lui Victor Ponta a fost pur şi simplu un şantaj pe faţă către Ambasada Statelor Unite: "Dacă nu vă liniştiţi, s-ar putea să vă abandonez protecţia la Chevron". Eu n-am crezut că se poate ajunge la astfel de declaraţie !". 13 Decembrie 2013
2658 vizualizări
1:23
Mircea Dinescu la Realitatea TV: "Ce Guvern e ăsta, mă, să trimeată mascaţi în satele româneşti ?! Să bată la babe, ştii ?". 12 Decembrie 2013
3796 vizualizări
2:33
Realitatea TV - Protestatarii care au ocupat sediul Avocatului Poporului îi cer acestuia să conteste la Curtea Constituţională orice proiecte legale care ar da voie la efectuarea de minerit prin cianurare dar şi de exploatare a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Protestatarii mai cer Ministerului Afacerilor Interne renunţarea la zona specială de siguranţă impusă în zona Pungeşti, care le-a dat puteri sporite forţelor de ordine, evident, în detrimentul drepturilor localnicilor, în contextul în care azi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. 10 Decembrie 2013
2665 vizualizări
2:19
Imagini clare în care Jandarmeria păzeşte din interior perimetrul Chevron, pe un câmp pustiu ! 7 Decembrie 2013
2719 vizualizări
0:34
Echipa TVR a fost bruscată de către jandarmi în această dimineaţă atunci când a vrut să filmeze în Pungeşti ! Jandarm: "Este o zonă restricţionată !". 8 Decembrie 2013
11218 vizualizări
4:14
"Dacă morţi ne ia de acolo, atunci o să pună sonda, altfel nu !". Relatare telefonică la Realitatea TV a unei localnice din Pungeşti despre evenimentele petrecute aseară, după căderea întunericului şi plecarea televiziunilor. 7 Decembrie 2013
2897 vizualizări
7:28
Răscoala de la Pungeşti - Replica Jandarmeriei. 7 Decembrie 2013
12977 vizualizări
11:11
Răscoala de la Pungeşti. 7 Decembrie 2013
9078 vizualizări
13:47
Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki - Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
2355 vizualizări
0:00
Jandarmeria răspunde că documentele privind ordinul de intervenţie la Pungeşti sunt secrete ! 5 Decembrie 2013
2662 vizualizări
0:00
Integral: TVR - "La vârf". Invitaţi: Tom Holst - manager Chevron pentru România, Georgeta Ionescu - geolog, Radu Dudău - preşedinte Romanian Energy Centre. 4 Decembrie 2013
2953 vizualizări
47:31
Chevron recunoaşte în direct la televiziunea publică naţională că va folosi fracturarea hidraulică în faza de explorare ! 4 Decembrie 2013
6628 vizualizări
0:34
Luaţi pe sus cu forţa de pe un teren proprietate privată a unui sătean, aflat peste drum de terenul Chevron. Siliştea, 2 Decembrie 2013
5176 vizualizări
2:04
Căutaţi pe câmp cu lanterna de către jandarmi. Siliştea, 2 Decembrie 2013
3032 vizualizări
0:10
Localnicii huiduiesc coloana de maşini. Siliştea, 2 Decembrie 2013
3017 vizualizări
0:48
Jandarmedia a blocat cu garduri de fier drumul public din Siliştea. Niciun om nu a fost lăsat să treaca, nici măcar presa, fie ea scrisă, foto sau video ! Ce au avut de ascuns ? 2 Decembrie 2013
4376 vizualizări
1:46
No comment. Siliştea, 2 Decembrie 2013
11472 vizualizări
0:45
Oamenii care fac "informarea" pentru Chevron au ajuns şi în Puieşti. 27 Noiembrie 2013
5696 vizualizări
0:26
Jandarmeria, "exerciţiu de rutină" cu nervii oamenilor din Pungeşti. 27 Noiembrie 2013
4236 vizualizări
0:00
Angajaţii firmei care făcea informare pentru Chevron în comuna Băceşti şi-au tras gluga pe ochi şi au fugit cu maşinile tocmai în judeţul vecin când au văzut că sunt filmaţi. 19 Noiembrie 2013
3502 vizualizări
4:40
Naşul TV - Willy Schuster, eroul de la Moşna. 18 Noiembrie 2013
2539 vizualizări
83:44
TVR1 - Dosar România: "gaze_de_sist.ro". Un film de Gabriel Geamănu. Un excelent documentar despre gazele de şist filmat în România. 20 Noiembrie 2013
3945 vizualizări
47:36
Vicepremierul Liviu Drangea despre gazele de şist la Pro TV în emisiunea "După 20 de Ani": "Cetăţenii din Pungeşti, şi cei care-i ajută, pun presiune pe 20 de milioane de români". 17 Noiembrie 2013
2216 vizualizări
7:07
După difuzarea documentarului Gasland, în studioul B1 TV a avut loc o dezbatere unde, pe primele 3 scaune din stânga, s-a mâncat, pe româneşte, cu polonicul, îndeosebi pe scaunul numărul 2. Urmăriţi înregistrarea numai dacă doriţi să vă enervaţi foarte, foarte tare ! 17 Noiembrie 2013
2599 vizualizări
95:18
Oamenii din Pungeşti au protestat în faţa Prefecturii Vaslui
3071 vizualizări
34:05
Realitatea TV - Referendum blocat la Pungeşti. Prefectura nu este de acord cu organizarea referendumului pe tema gazelor de şist. 9 Noiembrie 2013
2519 vizualizări
0:52
Realitatea TV - Chevron dă în judecată polonezii. 9 Noiembrie 2013
2512 vizualizări
1:20
Realitatea TV - Scandal la o universitate particulară din Constanţa la o dezbatere organizată de ANRM pe tema gazelor de şist, care s-a transformat într-o discuţie cu uşile închise. Activiştii de mediu şi jurnaliştii au fost îmbrânciţi de agenţii de pază şi daţi afară. 9 Noiembrie 2013
2255 vizualizări
1:11
Filmul integral al evenimentelor de la Siliştea din 16 Octombrie 2013
4620 vizualizări
141:33
Digi24 Iaşi - Din nou despre gazele de şist. Invitat: Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie. Prin telefon: Dumitru Buzatu, preşedinte CJ Vaslui şi Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD Vaslui
5850 vizualizări
54:26
Constantin Constantinescu, primar Bârlad, despre gazele de şist: "La informaţiile pe care le am, sunt în continuare împotriva extragerii gazelor de şist prin această metodă care se pare că este nocivă şi sunt argumente în sprijinul acestei teorii. Din tabăra firmelor care doresc să extragă gazele de şist aproape că au lipsit informaţiile. Aşteptăm decizia UE cu privire la obligativitatea studiului de impact de mediu, realizat de către o firmă neutră, atât în cazul explorărilor cât şi a exploatărilor"
2528 vizualizări
8:51
Călugării de la mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ au sfinţit troiţa pe care au adus-o cu câteva zile în urmă la Tabăra Mişcării de Rezistenţă de la Siliştea, Pungeşti, chiar lângă locul în care Chevron trebuie să contruiască o cale de acces peste gârlă: "Am adus cu noi această cruce care a stat la capul unor mari mucenici sfinţi ai neamului nostru". 27 octombrie 2013
2987 vizualizări
13:10
Realitatea TV - Ce le promite Ponta americanilor. 22 Octombrie 2013
2768 vizualizări
29:53
Emisiune excepţională ! Realitatea TV - "Realitatea la raport" despre gazele de şist. 21 Octombrie 2013
2353 vizualizări
53:34
Realitatea TV - În vacanţă pe banii Chevron. 21 Octombrie 2013
2410 vizualizări
23:26
Comunicatul Prefecturii Vaslui, 21 Octombrie 2013
2480 vizualizări
0:00
Realitate TV - Patru ştiri în lanţ la jurnalul orei 8: Protest cu bucureşteni la Pungeşti. Armistiţiu cu localnicii de veghe. Chevron începe lucrul în Dobrogea. Goana după gazele de şist. 19 Octombrie 2013
2273 vizualizări
6:30
George Epurescu, RFE: "Premierul, practic, în acest moment, s-a desprins de populaţia ţării, serveşte interesele unei companii împotriva propriului popor. Chevronul acum aşteaptă ca Ponta să facă curăţenie ca ei să poată reveni liniştiţi şi fără probleme". Realitatea TV, 19 Octombrie 2013
2854 vizualizări
2:32
Răzeşii lui Ştefan cel Mare au distrus, călcând în picioare, simbolic, sonda Chevronului de la Siliştea. 19 Octombrie 2013
2699 vizualizări
21:30
"Dorim să fie desecretizat acordul petrolier pentru perimetrul EV-2 Bârlad ! Ce se ascunde în acest contract pentru perimetrul EV-2 Bârlad ?". Miting la Şiliştea. 19 Octombrie 2013
3158 vizualizări
35:46
Peste 1 000 de oameni la lanţul uman în jurul primăriei Bârlad. 19 Octombrie 2013
3350 vizualizări
15:41
Pro TV - Protest teatral. 19 Octombrie 2013
3607 vizualizări
2:46
Momentul cu ridicarea utilajelor. Prefectul, prezent la faţa locului, a fost luat bine la rost de către oameni. 17 Octombrie 2013
3022 vizualizări
8:56
Realitatea TV - Reacţia unei comunităţi ignorate. 16 Octombrie 2013
2229 vizualizări
69:22
No comment la Sărbătoarea Toamnei 2013. 18 Octombrie 2013, ora 21
4645 vizualizări
1:33
Pro TV - Chevron, pas înapoi la Vaslui. 17 Octombrie 2013
2619 vizualizări
3:43
Realitatea TV - Ameninţati de jandarmi la Pungeşti. Mai mulţi tineri au fost împiedicaţi de jandarmi să se alăture protestatarilor de la Pungeşti: "Bă, nu mai filma cu telefonul că ţi-l bag în cur acuma ! N-auzi că ţi-l bag în cur ? Nu mă filmezi tu pe mine, băi !". 18 Octombrie 2013
5427 vizualizări
1:47
Realitatea TV - Chevron sună retragerea. O vreme. Compania nu a anunţat cât timp este suspendată activitatea. 18 Octombrie 2013
2499 vizualizări
1:39
Realitatea TV - Ponta: "Nu mi-am schimbat părerea privind gazele de şist după protestele de la Pungeşti". 18 Octombrie 2013
2695 vizualizări
1:12
Sosesc întăriri, oamenii aduc provizii. Părintele Lăiu ia una din pungile mari cu covrigi şi încearcă să îi servească şi pe jandarmi: "Luaţi, dragii mei, luaţi. Nu-s otrăvite. Aveţi voie, nu vă dă afară, vă spun eu !". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 18.00
3266 vizualizări
1:16
Sătean: "Da, fraţilor... În ţara noastră ne cărăm morţii, ne cărăm răniţii cu mâinile ! La Vaslui, nici salvări nu mai avem, fraţilor...". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14.53
3486 vizualizări
1:32
Localnicii s-au întins pe jos în faţa maşinii de pompieri care ar fi primit ordine să îi disperseze folosind tunul de apă. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 15.55
6513 vizualizări
0:24
Părintele Lăiu faţă în faţă cu jandarmii. Sătean: "Părinte, sunt criminali pentru noi. La asta i-a adus, să ne omoare". Părintele Lăiu: "Nu-i adevărat. Dumnealor sunt total nevinovaţi ! Execută nişte ordine, împotriva convingerilor lor. Din păcate". Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 15.51
10056 vizualizări
2:43
Bărbat cu copil într-un grup de oameni încercuit de jandarmi la ordinele şefilor lor: "Veniţi şi luaţi copilul cineva şi-l puneţi sub şenile ! Eu n-am pe unde să trec !". Integral, momentul psihologic cu descărcarea primelor două utilaje pentru amenajarea terenului. Jandarmii, la ordinele şefilor, au format o breşă în grupul sătenilor pentru a permite utilajelor să traverseze gârla către terenul vizat. Până la urmă utilajele au fost descărcate de pe trailere dar în urma evenimentelor au rămas trase pe dreapta. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14
3757 vizualizări
28:21
Bătrâni căzuţi la datorie. Siliştea, 16 Octombrie 2013, ora 14.10
18809 vizualizări
7:16
Şefii jandarmilor le-au ordonat acestora sa spargă cu forţa barajul uman al cetăţenilor împotriva utilajelor, mascându-se în spatele unei ambulanţe care avea o urgenţă inventată, după ce s-a invocat faptul că sătenii blochează un drum public. Drumul public era însă blocat deja de autorităţi de-o parte şi de alta a zonei de ore bune iar în mijlocul zonei era blocat şi de câteva rânduri de jandarmi, după ce aceştia au primit ordine de la şefii lor. Siliştea. 16 Octombrie 2013, ora 17.39
8949 vizualizări
1:15
Realitatea TV - Institutul Geologic Român: Exploatările de petrol, cauza cutremurelor de la Galaţi. De azi a început explorarea gazelor de şist. 14 Octombrie 2013
4674 vizualizări
40:27
"Ei au gazul, noi avem chibritul !". Siliştea. Ziua 1. Primul Contact. De Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Chevron a decis să înceapă amenajarea terenului pentru prima sondă de extragere a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. 14 Octombrie 2013
5617 vizualizări
44:45
La finalul mitingului din faţa primăriei bârlădenii au spus Tatăl Nostru iar la iniţiativa organizatorilor au înălţat simbolic mai multe lampioane pentru îndeplinirea dorinţelor lor: salvarea vieţii noastre şi a copiilor noştri. 12 Octombrie 2013
4486 vizualizări
4:46
La intersecţia dintre Republicii şi Kogălniceanu câţiva manifestanţi ai marşului au dorit să meargă şi acasă la primarul Constantinescu dar nu au fost urmaţi şi de restul participanţilor, aşa că au renunţat. Una dintre activiste i-a îndemnat: "Un mic ocol la domnul Titi ! La domnul Titi, un mic ocol !". 12 Octombrie 2013
3437 vizualizări
1:31
Câteva sute bune de manifestanţi la marş şi miting împotriva fracturării. 12 Octombrie 2013
3181 vizualizări
50:46
Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie - discurs foarte interesant despre Izvoarele - Galaţi, cutremure, gazele de şist şi Bârlad la conferinţa de presă a GISCB din 10 Octombrie 2013
5484 vizualizări
14:19
TVR - "Între bine şi rău". Dezbatere pe tema exploatărilor de la Roşia Montană. 8 Octombrie 2013
2258 vizualizări
70:13
Realitatea TV - Adevărul despre cutremurele de lângă Galaţi. 7 Octombrie 2013
4505 vizualizări
59:44
Naşul TV - Cutremurele din Galaţi - o ipoteză şocantă. 1 Octombrie 2013
3146 vizualizări
126:08
Realitatea TV - Jocuri de putere: Gazele de şist, investiţie în dezastru. 27 Septembrie 2013
2617 vizualizări
144:34
Miting împotriva fracturării în comuna Găgeşti. 15 Septembrie 2013
2285 vizualizări
114:35
Protestele bârlădenilor la Bucureşti, 7 Septembrie 2013
2811 vizualizări
11:56
Proteste Bârlad, 8 Septembrie 2013
2904 vizualizări
19:19
Mesajul lui Josh Fox pentru români, după prezentarea filmului Gasland 2 la conferinţa antifracking de la Parlamentul European. 5 Septembrie 2013
3756 vizualizări
0:52
Părintele Lăiu şi geologul Georgeta Ionescu la conferinţa antifracking de la Parlamentul European. 5 Septembrie 2013
6261 vizualizări
12:04
Realitatea TV - Proteste faţă de gazele de şist. 1 Septembrie 2013
2854 vizualizări
3:18
Miting împotriva fracturării în comuna Banca. 1 Septembrie 2013
2539 vizualizări
67:29
PRO TV - Prospecţiuni cu scandal. 28 August 2013
2964 vizualizări
2:33
Integral: Mii de oameni la mitingul împotriva gazelor de şist din Piaţa Sf. Ilie. 1 Septembrie 2013
5531 vizualizări
114:51
După mitingul autorizat din Piaţa Sf. Ilie câteva sute de persoane au mers să scandeze şi în faţa Primăriei. Un grup mai mare de tineri a încercat să urce şi pe treptele din faţă pentru a striga dar au fost opriţi de către jandarmi. 1 Septembrie 2013
6312 vizualizări
25:23
Realitatea TV - "Jocuri de putere" cu Rareş Bogdan. Din partea GISCB au participat ing. Ovidiu Tiron si gen. (r) Neculai Rotaru. 18 Iulie 2013
3310 vizualizări
81:08
Dezbatere publică la Găgeşti, într-o atmosferă absolut incendiară. 3 Iulie 2013
5289 vizualizări
129:45
Ponta, B1 TV: "Susţin explorarea şi exploatarea gazelor de şist, nu mai am niciun dubiu". 13 Iunie 2013
2778 vizualizări
1:26
Băsescu, B1 TV: "Dacă dai aviz de explorare a gazelor de şist obligatoriu trebuie să dai şi aviz de exploatare". 11 Iunie 2013
4527 vizualizări
4:19
Realitatea TV - Reporterii Realităţii: România, săracă ţară bogată. 8 Iunie 2013
2985 vizualizări
34:42
Realitatea TV - După miting şi emisiunile RLR, Chevron amânat în Bârlad. Avizul de mediu este necesar şi pentru explorare. 29 Mai 2013
3259 vizualizări
4:31
Peste 2.000 de oameni în stradă, într-o locaţie mai restrânsă de data aceasta, la mitingul împotriva fracturării hidraulice din 27 Mai 2013
3717 vizualizări
93:40
Realitatea TV - Ediţie specială despre gazele de şist în direct din foaierul Teatrului Victor Ion Popa din Bârlad. 27 Mai 2013
3601 vizualizări
97:18
VIPP FM - Invitaţi: Lulu Fânaru şi Violeta Cozar, GISCB. 24 Mai 2013
2688 vizualizări
51:44
Naşul TV - "Naşul": Pro şi contra gazele de şist. Salvarea României sau distrugerea României ? Invitaţi: Georgeta Elisabeta Ionescu şi Neculai Rotaru, Vasile Lăiu, Ovidiu Tiron - membri GISCB. 23 Mai 2013
4732 vizualizări
78:35
Realitate TV - Salvaţi Vama Veche de exploatarea gazelor de şist. 16 Mai 2013
2439 vizualizări
137:03
Miting împotriva extragerii gazelor de şist prin metode poluante la Băceşti, jud. Vaslui. 23 Aprilie 2013
2463 vizualizări
25:58
Realitatea TV - Fabrica: "Gazele de şist, megaexcrocherie". 30 Aprilie 2013
2396 vizualizări
19:42
B1 TV - Sub semnul întrebării: "S-a dat verde la gazele de şist, urmează Roşia Montană ?", 29 Aprilie 2013
2385 vizualizări
27:27
TVR 2 - Ora de ştiri. Invitaţi: Ionel Blănculescu, proaspăt consultant al primului ministru. Prin telefon: Liviu Mihaiu. 4 Aprilie 2013
2389 vizualizări
14:15
ConySat - Dialoguri Neconvenţionale: "Miting pe şest". 4 Aprilie 2013
2950 vizualizări
76:43
Victor Ponta despre gazele de şist la Antena 3. 29 Martie 2013
2723 vizualizări
3:03
Manifestanţii pe traseul Crolux - Biserica Sf. Ecaterina - ora 17.30
4054 vizualizări
7:15
Manifestanţii în faţa casei primarului Constantin Constantinescu - ora 17
4632 vizualizări
6:00
Slujbă specială la Biserica Sf. Ilie - ora 15
3487 vizualizări
70:53
"GISCB a hotărât că pe data de 4 Aprilie 2013 la ora 15 vom participa împreună cu toţi cetăţenii la o slujbă în curtea bisericii Sf. Ilie unde vom face acatistul Cuvioasei Parascheva, care este ocrotitoarea Moldovei, şi nişte rugăciuni speciale aşa cum se făceau pe vremea lui Ştefan cel Mare legate de invazia cotropitorului pe aceste meleaguri". Conferinţă GISCB, 25 Martie 2013
4848 vizualizări
94:34
Directorul ANRM: "ANRM a greşit în momentul în care a trecut în acele contracte cu Chevronul şi această cerinţă, la dorinţa Chevron (!!!), de a scrie la definiţia gazelor şi "gaze neconvenţionale (de şist)". Nici nu trebuia să scriem aşa ceva". Dezbatere FACIAS pe tema gazelor de şist. 18 Martie 2013
7777 vizualizări
189:46
VIPP FM - Invitaţi: gen (r) Neculai Rotaru şi protopop Vasile Lăiu. 15 Martie 2013
2170 vizualizări
56:23
"Am vrut să exprimăm încă o dată poziţia clară, cel puţin a mea şi a domnului deputat Solomon şi nu numai, în legătură cu extragerea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. Este o metodă nocivă, o metodă care are un impact deosebit de negativ asupra mediului, asupra omului şi am reafişat banner-ul pe primărie ca să nu mai existe dubii în privinţa poziţiei noastre oficiale". Media TV - Audienţa în direct. Invitat: Constantin Constantinescu: 14 Martie 2013
3913 vizualizări
84:37
Victor Ponta la B1 TV despre gazele de şist, după marşul de la Bârlad. 1 Martie 2013
2841 vizualizări
4:47
Proclamaţie - Protest. 28 Februarie 2013
2364 vizualizări
0:00
Digi24 - 8 000 de oameni în stradă la Bârlad. 27 Februarie 2013
3149 vizualizări
20:45
TVR Iaşi - "Accent R": Dosarul Chevron, o nouă filă. 28 Februarie 2013
2977 vizualizări
24:43
Televiziunea Naţională Bulgară despre marşul de la Bârlad. 28 Februarie 2013
3220 vizualizări
0:58
Întâlnire la Bârlad, a doua zi după marş, solicitată Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene de către un redactor de la Evenimentul Zilei. Pentru a nu apărea probleme de genul "noi am spus una, voi aţi scris alta", GISCB a cerut ca întreaga discuţie să fie filmată şi publicată. 28 Februarie 2013
2409 vizualizări
63:25
8 000 de oameni în stradă la Bârlad la marşul împotriva extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică
10378 vizualizări
80:13
CARP "Elena Cuza" Bârlad: "Ne simţim obligaţi să menţionăm că nu putem solidariza cu scrisoarea deschisă a GISCB către primul ministru Victor Ponta, nu pentru datele istorice şi informative pe care le conţine – pe care le considerăm reale şi de acuratețe – ci din cauza manierei în care acestă scrisoare a fost formulată". "Vom participa la Marşul de mâine!"
7617 vizualizări
0:00
VIPP FM - Invitaţi: protopop Vasile Lăiu şi ing. Ovidiu Tiron, membri GISCB. 22 Februarie 2013
2727 vizualizări
51:56
VIPP FM - Invitaţi: ing. Cozar Violeta şi gen. (r) Neculai Rotaru, membri GISCB. 20 Februarie 2013
2416 vizualizări
48:18
Pe 31.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Siliştea din comuna Pungeşti. Pe 08.02.2013 APM Vaslui a decis declanşarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului
3184 vizualizări
0:00
Pe 31.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Popeni din comuna Găgeşti. Pe 08.02.2013 APM Vaslui a decis declanşarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului
3665 vizualizări
0:00
Pe 16.01.2013 Chevron a solicitat APM Vaslui acordul de mediu pentru zona Păltiniş din comuna Băceşti. Pe 25.01.2013 APM Vaslui a informat Chevron că există neconcordanţe şi a cerut modificarea documentaţiei iniţiale
2947 vizualizări
0:00
V24 - "Te priveşte". Invitaţi: Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie şi ing. Ovidiu Tiron. 20 Februarie 2013
2366 vizualizări
84:28
Radio Unison - Invitaţi: ing. Cozar Violeta şi gen. (r) Neculai Rotaru, membri GISCB. 20 Februarie 2013
3102 vizualizări
62:05
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 19 Februarie 2013
2302 vizualizări
72:47
Scrisoare deschisă către domnul Prim-Ministru Victor Ponta
3894 vizualizări
0:00
TVH2 - Ştiinţă şi imaginaţie. Moderatori: Alexandru Mironov şi Cristian Roman. Invitat: Georgeta Ionescu - geolog. 4 Mai 2012.
1872 vizualizări
54:15
Digi24 Iaşi - Vocile Iaşiului: "Gaze de şist, şansă sau blestem?" Invitat: Tudor Ciuhodaru, deputat PPDD. 15 Februarie 2013
4000 vizualizări
23:11
Digi 24 - Digicult: "Tânărul care a aprins Bârladul". 16 Februarie 2013
5803 vizualizări
4:43
DIGI 24 Iaşi - Recrutat în Iaşi: "Explotarea gazelor de şist: pro sau contra?". Invitat: Thomas Holst, country manager Chevron România. 6 Februarie 2013
2222 vizualizări
27:10
Realitatea TV - Băile Felix, în pericol. Gazele de şist vs. turismul românesc. 14 Februarie 2013
2331 vizualizări
32:47
Comuna Ghergheşti a interzis prin hotărâre de consiliu local explotarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică
3506 vizualizări
0:00
TVR Iaşi - "Accent R". Invitat: Ovidiu Tiron, membru al Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 8 Februarie 2013
2428 vizualizări
32:42
Integral - Seminarul "Explorarea şi dezvoltarea gazelor naturale din argile" organizat de Chevron România în colaborare cu Consiliul Judeţean Vaslui. Au susţinut prezentări: Thomas Holst - preşedinte Chevron România, Jim Christianopolis - consilier de mediu Chevron România şi prof. dr. Nicolae Anastasiu - Universitatea Bucureşti. 6 Februarie 2013
5987 vizualizări
165:29
TVR Iaşi - Gazele şist, sub semnul întrebării. 5 Februarie 2013
2481 vizualizări
1:57
Media TV - Gaze de şist la Fitioneşti ???
6813 vizualizări
9:13
TV Total Vaslui - Ediţie Specială. Invitaţi: Neculai Rotaru, Cozar Violeta, Vasile Lăiu şi Ovidiu Tiron, membri ai Grupului de Iniţiativă a Societăţii Civile Bârlădene. 4 Februarie 2013
2573 vizualizări
91:29
Arte - La malediction du gaz de schiste. 29 Ianuarie 2013
2035 vizualizări
112:56
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 31 Ianuarie 2013
2634 vizualizări
89:35
Pe 7 şi 11 Ianuarie 2013 Consiliul Judeţean a mai acordat două Certificate de Urbanism pentru Chevron în comunele Găgeşti şi Pungeşti din judeţul Vaslui
14876 vizualizări
0:00
RFI - Interviu cu Georgeta Elisabeta Ionescu. 25 Ianuarie 2013
2473 vizualizări
7:19
Antena 3 - "Panorama": Cine a pus ochii pe România şi de ce. 26 Ianuarie 2013
2307 vizualizări
17:25
Digi 24 - În decurs de câteva ore premierul Victor Ponta a dat răspunsuri contradictorii pe tema gazelor de şist. 26 Ianuarie 2013
2967 vizualizări
1:58
Victor Ponta la B1TV despre gazele de şist. 25 Ianuarie 2013
2497 vizualizări
4:05
Victor Ponta la HotNews despre gazele de şist. 25 Ianuarie 2013
2422 vizualizări
2:40
Realitatea TV - Victor Ponta: "Mi-am schimbat poziţia faţă de gazele de şist din cauză că m-a influenţat primul-ministru polonez". 15 Ianuarie 2013
3852 vizualizări
0:37
Pe 20 Decembrie 2012 Consiliul Judeţean Vaslui a acordat companiei Chevron certificatul de urbanism pentru "Lucrări de amenajare şi foraj pentru sondă de explorare" în satul Păltiniş din comuna Băceşti aflată în nordul judeţului
3462 vizualizări
0:00
Conferinţă Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile Bârlădene, 21 Ianuarie 2013
3441 vizualizări
62:14
Antena 3 - "Exces de putere". Varujan Vosganian, ministrul economiei, despre gazele de şist. 19 Ianuarie 2013
2867 vizualizări
2:45
Realitatea TV - Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe: "Exploatarea gazelor de șist poate genera dezvoltare pentru România. Nu reuşesc să-mi explic cum au ieşit 10.000 de oameni în stradă pentru a protesta faţă de o chestiune extrem de abstractă precum gazele de şist în timp ce după tăierea pensiilor nu au existat proteste"
3249 vizualizări
5:03
Digi24 Constanţa - Gazele de şist n-au făcut cvorum la referendum. 13 Decembrie 2012
2217 vizualizări
53:43
Conferinţă pe tema gazelor de şist la Vaslui, 20 Septembrie 2012
2591 vizualizări
127:41
Conferinţă Asociaţia Vira - Gazele de şist, un subiect deschis. 23 Septembrie 2012
4368 vizualizări
157:05
Est1 TV - Chevronul "încolţit" la Vaslui
2618 vizualizări
5:47
Media TV - Emisiune pe tema denumirii "ARD". 17 Septembrie 2012
2785 vizualizări
64:37
ConySat - Dialoguri Neconvenţionale: "Politica şi gazele de şist". Invitat: Dumitru Boroş. 13 Septembrie 2012
2751 vizualizări
51:18
Media TV - "De vorbă cu...". Invitaţi: Dumitru Boroş şi Milan Gabriel Sava, membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 6 Septembrie 2012
3392 vizualizări
70:38
Est1 TV - Ediţie Specială: Marşul Tăcerii. Invitaţi: Ioan Igescu şi Gabriel Milan Sava, membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene. 5 Septembrie 2012
2916 vizualizări
58:24
Media TV - "De vorbă cu...". Invitaţi: protopopul Vasile Lăiu, Neculai Rotaru şi Ioan Igescu. 17 Iulie 2012
3272 vizualizări
44:10
Est1 TV - Ediţia de Bârlad: "Lista ruşinii în versiunea GI SCB". Invitaţi: Violeta Coza, propopul Vasile Lăiu şi Ioan Igescu. 16 Iulie 2012
3223 vizualizări
57:33
Discurs fulminant la miting al deputatului Adrian Solomon: "Să spunem până la capat NU gazelor de şist! Şi tare să ne-audă şi Mihai Răzvan Ungureanu! Să ne-audă şi Băsescu! Să ne-audă şi Pintilie! Să ne-audă şi Dan Marian!". 26 Aprilie 2012
4226 vizualizări
7:10
Mii de oameni în stradă la Bârlad la cel de-al doilea miting împotriva exploatării gazelor de şist. 26 Aprilie 2012
8633 vizualizări
93:31
Cererea companiei Chevron de emitere a certificatului de urbanism pentru o sondă de explorare în satul Siliştea, comuna Pungeşti, în nordul judeţului Vaslui
13430 vizualizări
0:00
Antena 3 - "Sinteza Zilei" cu Mihai Gâdea cu transmisiune în direct de la Bârlad. 11 Aprilie 2012
3626 vizualizări
75:10
Antena 3 - "La ordinea zilei" cu Dana Grecu. Invitat: genb (r) Neculai Rotaru, membru al Grupului de Iniţiativă. 11 Aprilie 2012
2890 vizualizări
108:14
Radio Unison - "Audienţa radio": Afacerea Chevron încinge spiritele, 5 Aprilie 2012. Invitaţi: gen (r) Neculai Rotaru şi protopop Vasile Lăiu
2394 vizualizări
58:09
Realitatea TV - Gazele de şist, un subiect controversat
2409 vizualizări
28:22
Realitatea TV - Gazele de şist aduc seisme. 4 Aprilie 2012
2481 vizualizări
1:39
Realitatea TV - Şisturile care au îngrozit lumea. 4 Aprilie 2012
2611 vizualizări
64:10
TVR 2 - Ora de business. Invitaţi: Georgeta Elisabeta Ionescu şi Nicolae Anastasiu. 3 Aprilie 2012
2716 vizualizări
48:45
Realitatea TV - Afacerile Chevron în România
3113 vizualizări
2:52
Realitatea TV - Vocile străzii, cu Ion M. Ioniţă. Despre gazele de şist
2584 vizualizări
46:37
Câteva sute de locuitori ai comunei Perieni au protestat împotriva gazelor de şist
6647 vizualizări
43:33
Jurnalul TVR Plus - Răspunsurile zilei. Invitaţi Alexandru Pătruţi - preşedinte ANRM, prof. Vlad Codrea - geolog, prof. Mihai Şaramet - geolog. 30 Martie 2012
2893 vizualizări
26:55
Precizări cu privire la avizarea de către Ministerul Mediului şi Pădurilor a acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare, exploatare încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Chevron România Holding BV
4378 vizualizări
0:00
Media TV - Emisiunea "De vorbă cu...". Invitaţi: Neculai Rotaru, Lulu Fânaru, Vasile Lăiu - membri ai grupului de iniţiativă şi Dan Marian, preşedintele PDL Vaslui judeţ. 29 Martie 2012
3177 vizualizări
132:12
Antena 3 - Emisiunea "Subiectiv": "Gazele de şist otrăvesc apa". Pentru prima dată o televiziune difuzează fragmente mari din documentarul "Gasland". 29 Martie 2012
3390 vizualizări
32:02
OTV - Emisiune "Se întâmplă acum" pe tema gazelor de şist, cu telefoane în direct din toată ţara. Partea a II-a
3577 vizualizări
42:11
Europa FM - Emisiunea "Lumea Europa FM" pe tema gazelor de şist. Invitată: Georgeta Elisabeta Ionescu. 29 Martie 2012
2377 vizualizări
27:47
Antena 3 - Sinteza Zilei în direct din Bârlad: "Casa părintească nu se vinde. Dar cuprul şi gazele se dau gratis? Chiar azi premierul MRU a semnat controversata afacere a gazelor de şist!". 28 Martie 2012
6694 vizualizări
83:47
Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatarea de la Bârlad poate declanşa cutremurul aşteptat din Vrancea!" (partea II, 28.03.2012)
3569 vizualizări
0:00
Imagini difuzate în reţeaua de cablu de la Perieni în locul postului Taraf TV pe data de 22 Martie 2012 în timpul mitingului de la Bârlad dintre orele 16 - 18.30
11294 vizualizări
5:31
Cotidianul - Gabriel Sava, expert geolog: "Exploatările gazelor din şist, adevărate bombe chimice, mai periculoase decât cianurile de la Roşia Montană!" (partea I, 26.03.2012)
3788 vizualizări
0:00
Realitatea TV - Vocile străzii, cu Ion M. Ioniţă. În direct de la Bârlad despre mitingul de pe 22 Martie cu Adrian Solomon, Constantin Constantinescu, Vasile Lăiu şi Dumitru Boroş
6402 vizualizări
48:17
Despre mitingul de la Bârlad la Antena 3, 23 Martie 2012
3217 vizualizări
2:18
Observator Antena 1 - Protest împotriva gazelor de şist
4435 vizualizări
2:11
Realitatea TV - 5.000 de oameni în stradă
14485 vizualizări
0:34
Mircea Badea despre "Revoluţia de la Bârlad" în emisiunea "În gura presei", 22 Martie 2012
6622 vizualizări
8:38
INTEGRAL: "Revoluţia de la Bârlad": MITING anti gaze de şist prin metoda fracţionării hidraulice. PROCLAMAŢIA de la Bârlad. 22 Martie 2012
20657 vizualizări
88:34
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 21 Martie 2012.
3220 vizualizări
38:00
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 19 Martie 2012. Invitaţi: Ioan Igescu - administrator firmă şi ofiţer (r) în marina civilă, Gabriela Plăcintă - consilier local, Vasile Lăiu - protopop de Bârlad, Dumitru Boroş - avocat, gen (r) Neculai Rotaru - membru al grupului de iniţiativă
2897 vizualizări
88:29
Realitatea TV - Protest în faţa ambasadei SUA la Bucureşti împotriva exploatării gazelor de şist prin fracţionare hidraulică
2751 vizualizări
4:17
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 15 Martie 2012. Invitat: Adrian Solomon. Harta găsită de Adrian Solomon în cutia poştală
3051 vizualizări
63:48
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 14 Martie 2012. Invitati: Vasile Mihalachi, preşedinte CJ Vaslui
4289 vizualizări
60:00
Conferinţă de presă Dan Marian, 14 Martie 2012: "Am avut o întâlnire cu Chevron-ul în urmă cu aproximativ 3 săptămâni sau o lună de zile"
4328 vizualizări
36:11
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 12 Martie 2012. Invitaţi: Melu Mocanu - primar Iana, Cristian Lungu - primar Coroieşti, Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, Traian Petcu - viceprimar Bârlad
6364 vizualizări
83:55
Simpozion pe tema extragerii gazelor de şist din zona Bârladului. Invitaţi: profesor universitar doctor Vlad Codrea de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi profesor doctor Victor Şabliovschi de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi
5571 vizualizări
87:43
TVR2 - Sunt bune gazele de şist? Extras din emisiunea "Ora de business".
4707 vizualizări
8:21
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 7 Martie 2012. Invitaţi: Cristina Alistar - asistent medicină generală, dr. Bucă Alexandru - medic dentist, dr. ing. Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, preot Vasile Lăiu - protopop de Bârlad
3445 vizualizări
90:24
Media TV - Audienţa în direct. Fragmentul de la începutul emisiunii în care primarul Constantin Constantinescu vorbeşte despre gazele de şist. 6 Martie 2012
2589 vizualizări
12:00
TVR Info - Emisiunea "Foc încrucişat", 7 Martie 2012. Invitaţi: Miruna Ralea, preşedinte ONG de mediu Alra-Ro şi Ionuţ Purică, expert în probleme de energie
3099 vizualizări
45:11
Protest împotriva metodei de extragere a gazelor de şist în faţa Ministerului Economiei în timpul întâlnirii dintre reprezentanţii Chevron şi Guvernul României. Protestatarii, printre care şi prinţesa Brianna Caradja, au fost ridicaţi de către jandarmi de mai multe ori
3061 vizualizări
7:45
Media TV - "De vorbă cu..." pe tema gazelor de şist, 5 Martie 2012. Invitaţi: Dumitru Boroş - avocat, Gabriel Milan Sava - expert tehnic geolog şi doctor în geologie, gen. (r) Neculai Rotaru - membru al grupului de iniţiativă
6809 vizualizări
91:29
Textul legii din Bulgaria privind interzicerea exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice
2348 vizualizări
0:00
Grupul de iniţiativă din Bârlad împotriva explorării-exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării-fisurării hidraulice a rocilor a semnat şi a trimis o petiţie primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu
7724 vizualizări
52:37
TVR 2 - Ora de ştiri: "Bogăţiile României, rost de ceartă". Despre extragerea gazelor de şist de lângă Bârlad
4716 vizualizări
22:27
Est1 TV - Ediţia de Bârlad, 13 Februarie 2012: "Gazul de şist - adevăruri spuse". Invitat: Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie
3455 vizualizări
51:04
Proiect de lege privind interzicerea explorărilor şi exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulică şi anularea licenţelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică
7398 vizualizări
0:00
Est1 TV - De partea legii, 9 Februarie 2012: "Exploatarea gazelor de şist". Invitat: Gabriel Milan Sava, expert tehnic geolog şi doctor în geologie
4179 vizualizări
56:44
Scrisoare deschisă de la cetăţeni pentru primarul Constantin Constantinescu în privinţa exploatării gazelor de şist în zona Bârladului
16630 vizualizări
5:20
Interpelare Adrian Solomon pe tema pericolelor create de exploatările gazelor de şist din zona Bârladului, 1 Februarie 2012
3349 vizualizări
0:40
PRO TV - Gazul de şist, şansa României de a scăpa de dependenţa de gazele ruseşti. Care sunt riscurile
2572 vizualizări
1:38

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 10 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.6561 secunde.